Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Bayern dobil lekcijo na Parku princev, Neymar in Cavani utišala dvomljivce

Pariz, 27. 09. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.A./T.Š./M.J.
Komentarji
132

V 2. krogu skupinskega dela Lige prvakov sta se na zelenici Parka princev pomerila v letošnjem poletnem prestopnem roku dobro okrepljeni Paris Saint Germain in nemški prvak Bayern iz Münchna. Izjemni ekipi, ki sodita v sam vrh evropske elite sta poskrbeli za pravo nogometno poslastico v skupini B, ki se je končala z zmago Parižanov (3:0).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme PSG - Bayern
    04:18
    Vrhunci tekme PSG - Bayern
  • Pod tretji zadetek PSG-ja se je podpisal Neymar
    01:21
    Pod tretji zadetek PSG-ja se je podpisal Neymar
  • Zadetek Cavanija na tekmi proti Bayernu
    01:22
    Zadetek Cavanija na tekmi proti Bayernu
  • Zadetek Danija Alvesa za vodstvo PSG-ja
    01:23
    Zadetek Danija Alvesa za vodstvo PSG-ja

Francoski podprvak iz Pariza in serijski nemški prvak iz Münchna sta sezono v LP začela odlično in v uvodnem krogu slavila visoki zmagi. Parižani so prepričljivo slavili na gostovanju v Glasgowu pri Celticu (5:0), Bavarci pa so pred svojimi gledalci belgijskemu Anderlechtu nasuli tri gole in, tako kot Francozi, tekmo končali brez prejetega zadetka. Nemški prvaki sicer v zadnjem krogu domačega prvenstva sicer niso blesteli. Bavarci so po prvem polčasu tekme proti Wolfsburgu vodili z 2:0, na koncu pa zgolj remizirali. Parižanom se je tik pred obračunom z bavarskim nogometnim velikanom po poškodbi pridružil brazilski zvezdnik Neymar, ki naj bi bil po namigovanjih nekaterih medijev kriv za pravi razkol znotraj moštva. 

Tako so Bavarci že na začetku tekme doživeli hladen "tuš". Tekma se je praktično komaj začela, pa so Parižani že prešli v vodstvo. Že v drugi minuti tekme je gol dosegel Dani Alves, ki je izkoristil podajo Neymarja in žogo z močnim strelom poslal v mrežo. Bavarce je zadetek očitno zbudil, saj so v naslednjih minutah uspeli stkati dve čudoviti akciji, ki pa na žalost gostujočih navijačev nista obrodili sadov. Vratar domačega moštva Alphonse Areola je najprej ubranil strel Javija Martineza z razdalje, kasneje pa je preprečil tudi poskus Roberta Lewandowskega.

Slednji je poskušal tudi v nadaljevanju, nova neuspešna akcija Bavarcev pa je dala zagon domačim, ki so zapretili s pomočjo Edisona Cavanija, čigar strel pa je romal mimo vratnice. Zato pa je Urugvajec požel glasen aplavz v 32. minuti, ko se je med strelce vpisal po natančni podaji Kyliana Mbappeja. Za izjemen strel mu je čestital tudi Neymar, s katerim naj bi bila po poročanju francoskih medijev v sporu. V naslednjih minutah bi lahko zadel tudi Brazilec, ki pa vendarle ni izkoristil lepe podaje Mbappeja v kazenski prostor, še pred tem pa je priložnost zapravil tudi Cavani, čigar žoga je zadela Svena Ulreicha. 

Pod tretji zadetek se je podpisal Brazilec Neymar.
Pod tretji zadetek se je podpisal Brazilec Neymar. FOTO: AP

V drugi polčas so nevarneje vstopili domači, vendar Neymarju nikakor ni uspelo zatresti bavarske mreže. Prvi poskus je zletel mimo desne vratnice, ob drugem pa mu ni uspelo z zadetkom zaključiti solo akcije. Z lepim strelom je ogrozil vrata Ulreicha tudi s prostega strela, vendar je nemški vratar še pravočasno razbral namero Brazilca. Zato pa je bil slednji uspešnejši v 63. minuti, ko je izkoristil zmedo v obrambi Bayerna. Bavarci so se po težavnem začetku vendarle zbrali in potisnili žogo v mrežo Parižanov, vendar pa je zadetek ni bil priznan zaradi prepovedanega položaja Artura Vidala.

Parižani bi v nadaljevanju vodstvo še lahko povišali, vendar pa se Cavaniju ni uspelo še drugič na tekmi vpisati med strelce. Parižani so se na zelenici poigravali z gosti, s čimer so si prislužili glasno spodbudo domačih navijačev s tribun, Mbappe pa si je ob odhodu z igrišča prislužil stoječe ovacije. V izdihljajih tekme so si nekaj priložnosti izborili tudi Bavarci, prvo je z razdalje zapravil Kingsley Coman, nekaj sreče pa je zmanjkalo tudi Lewandowskemu in PSG je z novimi tremi točkami še utrdil svoj primat v skupini B.

Izid:
PSG - Bayern 3:0 (2:0)
Alves 2., Cavani 32., Neymar 63.;

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (132)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
28. 09. 2017 18.20
-1
REAL GRE KR PO TRETJI NASLOV ZAPORED V LIGI PRVAKOV HALA MADRID!
RUBEŽ
28. 09. 2017 17.36
Upajmo da bo sedaj bolje, ko so menjali Carla. Nastaviti nemškega trenerja pa gas.
Melaj
28. 09. 2017 15.53
+1
Novinarji, dejte malo bolj resno pisat. O kakšni lekciji pišete. Če kdo misli, da je PSG tak favorit, kot se omenja..se moti! In, če je kdo mnenja, da Bayern ne more gladko nadigrat PSG..se tudi moti! To je šele začetek. Bayer še ni pokazal vse, kar so sposobni. Največ pa skriva Barcelona. Barca namerno igra z rezervo, zaradi kratke klopi in nerealiziranih nakupov. Vedo, da jih že ena poškodba lahko drago stane. Na zadnji tekmi so imeli dovolj remi..zmaga z enim golom pa še boljše. Niso igrali na polno. Malo je ljudi, ki je opazilo, da Barcelona ima občutno boljši skok in obrambo. Neymar ni nobena katastrofa, če je odšel...Bolj kot to, je škoda, ker še niso pripeljali Coutinha...čeprav bo tudi on kmalu njihov. In velik manko je ne račun Dembeleja...je odličen igralec, ki bo znal pokazati svojo vrednost. Barca more enostavno varčevati, racionalno rotirati in igrati na minimalno zmago..če je dovolj remi. To počnejo..Valverde je pravi strateg in bo znal iz tega izvleči maximum.
BBarca
28. 09. 2017 16.36
+1
Upam, da bi bilo to res. Samo se lahko tako hitro preveč zakalkuliraš in par slabih rezultatov je takoj tu. Potem pa nervoza, padec kemije, forme... Res je da so prejeli malo golov, a so imeli tudi veliko sreče (kar je tudi sestavni del športa). Verjamem pa, da lahko igrajo precej bolje kot so včeraj in na zadnji tekmi v ligi. Že proti Juvetu so to pokazali.
MaunelNeuer
28. 09. 2017 14.24
se vidi da na golu ni najboljšega golmana-Manuel Neuer
Symbolic
28. 09. 2017 14.01
-1
"Steokovnjaki" se spotikajo o Neymarju in Cavaniju... A Mbappéja ne vidi nihče? Fenomenalen že pri 18-ih...! Kaj bo šele, ko "dozori"!
cripstoned
28. 09. 2017 11.04
+2
real in chelsea vsaj do polfinala....ce pa pride kdo od teh dveh v finale pa bo definitvno prvak...zakaj? dalec najbolj kvalitetni ekipi z dalec najboljsimi zamenjavami iz klopi... ce ne bo to ze kar finale....seveda ne smemo pozabiti na psg ampak mislim da v svoji 1.sezoni z vsemi okrepitvami ne morejo osvojiti finala....mogoce se pa motim..
dugi159
28. 09. 2017 11.31
+9
tekač
28. 09. 2017 09.33
-2
Kot sem govoril že mnogo prej. Pravilno je da se razmerje moči malo razširi in seveda se je. PSG igra lep nogomet ,moderen hiter, domiseln. Morda je problem Cavani, ki se čuti v podrejenem položaju do Neymarja, kajti Neymar je sigurno daleč najboljši nogometaš v PSG in ni več vprašanje, kdo bo vodil ekipo. Cavani bo moral prej ali slej spoštljivo ravnati do soigralcev in seveda včasih tudi požreti kakšno Neymarjevo opazko. Vprašanja pa ni Neymar ali Cavani tu sigurno Cavani izide kot poraženec ali celo zapusti PSG. Da ,PSG so ekipa, ki bo lahko prvak na več področjih in to vrsto let. Komaj čakam Barcelono in Real v duelu s PSG. Že Bayern proti PSG je bila super tekma.
cripstoned
28. 09. 2017 11.11
+4
ce si navijac barce si ne zeli psgja... letosnje valentinovo sredi pariza je bilo zelo travmaticno za navijace barce oz hejtere reala....potem pa je prisel seveda na vrsto sodnik ki je dobesedno zreziral tisto napredovanje barce v cetrtfinale kjer jo je nato odpihnil juventus....real psg...chelsea psg...chelsea real....to bi v tem trenutku bile najboljse opcije....verjamem da bomo gledali tudi te tekme...
aki10
28. 09. 2017 08.42
+2
Favoriti za naslov v tej sezoni: Real Madrid, PSG in Juventus
Kollerik
28. 09. 2017 09.07
-9
cripstoned
28. 09. 2017 11.00
+2
aki...real madrid, chelsea, tottenham, psg, united....trenutno glavni favoriti....juve, bayern sta totalno izven forme....barca, atletico pa nimajo kvalitete da bi se lahko kosali proti zgornjim favoritom...
mariomandzukic
28. 09. 2017 13.10
-1
United ni sanse.ne more klub,ki ima za prvega napadalca Lukakuja osvojit lige prvakov.United bo ze ob prvi vecji preizkusnji padel.
Trend01
28. 09. 2017 08.30
+5
Ogledal sem si tekmo PSG - Bayern. In, kot že tolikokrat se pozna kako ekipa, ki jo vodi Ancelotti, v drugi sezoni in različnih razlog, prične padati. Saj niso igrali tako podrejenega položaho kot kaže rezultat. A nekako ne gre žoga v gol. Po drugi strani me je močno presenetil PSG. Igriv nogomet, a Neymar sezone s temi nepotrebnimi driblingi, ne bo dočakal konec prvenstva. Vsa čast tudi Unitedu, ki se je strašansko prebudil in je zasluženo tam kjer je. Tudi Chelsea, Tottenham ter Real prikazujejo visoko formo. No, če jo bo Bale odnesel s celo "kožo". Bi se pa rad še dotaknil Barcelone. Ne vem, če ste pristaši tega kluba opazili koliko sreče je v tej sezoni. Včeraj zmaga zaradi avtogola. Proti Gironi kar dva avtogola.V mreži Eibarja sicer pol ducata golov, a igra ni bila ravno bleščeča. Pa še vodilni gol je padel po penalu. Prav tako je vodilni gol proti Betisu bil iz avtogola, kjer je potem sledil "smrtni udarec" za 2-0. Ne želim tole potencirati ali celo provocirati. A priznajte, da je bilo VELIKOOO sreče v tem delu sezone. Se pa strinjam, da je tudi to sestavni del športa. Verjetno bodo prišle tudi tekme, kjer žoga ne bo želela v gol. Tudi s pomočjo avtogolov ne. In še zadnji povzetek LP; presenečen sem nad odprtostjo tekem. Super. Je mnogo lažlje gledati kot zaprte, šahovske partije. Pa srečno v današnjem sončnem in toplem dnevu. Gobe čakajo. Maksimum se pričakuje okoli 5. oktobra.
aki10
28. 09. 2017 08.41
+0
Iz kje pa si, da maš že sonce? :D Pri ns se je očitno dans začela sezona jutranje megle xD
Paštašutar
28. 09. 2017 09.08
+1
Trend,pozabu si na City,ki je po moje izjemno mocen,kar se pa njihovega(vasega) kluba tice,se pa ze pozna delo Valverdeja!! Disciplina,disciplina,disciplina in sele nato sreca !!!
Trend01
28. 09. 2017 10.17
-1
City? Morda. Kljub temu, da dobijo malo golov (vsaj zaenkrat), me zaenkrat obramba ni prepričala. Napad je dober. A je že skoraj preveč odvisen od De Bruyne-ja.
klokcar
28. 09. 2017 11.18
-1
Kaj mislis da si nasprozniki devajo gole zanalasc.. Tud to tega jih je treba pripravit z napadalno igro. Verjetno ce nebi blo teh avtogolov bi pa kdo drug zadel.
dugi159
28. 09. 2017 11.35
+2
Trend pozabljas kolk srece je mel real v preteklih sezonah , pac enkrat jo ma en drugic drug. Avtogoli pa ponavadi padajo zaradi pritiska strelov podaj...
medvedJEkriv
28. 09. 2017 08.09
+6
Čestitam za zmago, zaslužena.........samo...tole padanje z bolečim obrazom, krivljenje v zraku in tuljenje, dragi Neymar, je pa že tečno.......daj se spomni nekaj novega.
ehjaehja
28. 09. 2017 05.08
-13
AJA ŠE TO ČESTITKE NEYMARJU KI RAZTURA IN MORATI KI JE PRAVI MOJSTER VIDIŠ TU SE RAZLIKUJEMO REALOVCI Z POKVARJENEMI IN NEVOŠČLJIVIMI KATALONCI KI SE UTAPLJAJO U BOLEČINI MI NREZ MORATE SMO ŠE VEDNO NAJBOLJ NEVARNI VI BREZ NEYA PA STE BOGI,ELKLASIKO BO TO POTRDIU HAHAHA HALA MADRID!
dugi159
28. 09. 2017 11.35
+2
ehjaehja
28. 09. 2017 05.04
-6
gledau sem barco da vidim kaj nas čaka na elklasiku in smejau sem se hahaha mislim da se tudi navijači barce zavedajo da bodo mogli izginit za par mesceu iz tega foruma hahaha
dugi159
28. 09. 2017 11.36
+0
Gledu sem reala v laligi pa me je od smeha na wc prjel
Symbolic
28. 09. 2017 13.48
+0
A res si se smejal hahaha... a ne hihihi? Dak-be!
cripstoned
27. 09. 2017 22.52
-1
zadnje case nasprotniki barcelone zabijajo avtogole kot po tekocem traku...dalec najslabsa tekma danes sporting-barcelona...pricakovano....vseeno pa cestitke vsem zmagovalcem se posebej pa unitedu ki se ocitno vraca na stara pota slave in tako je tudi prav...
vectron
27. 09. 2017 22.54
+12
pa kako veš da je bila najslabša, pa kaj si vseh 8 tekem gledal naenkrat
Kollerik
27. 09. 2017 22.55
+7
cripstoned
27. 09. 2017 22.55
-4
avtogol sportinga...samo en gol na tekmi .....podajanje zoge v nedogled na drugi strani pa sporting ki ne spravi vsega skupaj 3podaje....
Kollerik
27. 09. 2017 22.56
+9
:)))... več kot dovolj za zmago.... treba je hraniti moči za naprej... aja, čestitke Morati za gol v Madridu.... :))
cripstoned
27. 09. 2017 22.57
-8
drugje pa golijade in razburljiv zakljucek atletico- chelsea....
Kollerik
27. 09. 2017 22.58
+4
cripstoned
27. 09. 2017 22.58
-9
kolerika pa ne o strahu....se vedno so rumene gate od superpokala....ne zeli si reala v kataloniji ali madridu....lahko tudi z sodniki in igralcem manj pa ne boste povohali zmage....
Kollerik
27. 09. 2017 22.59
+9
.... ah ja.... spomin že bledi..ob novih neuspehih... RM-ja proti drugoligašem... :)))
tedoVV2HCmedo
27. 09. 2017 22.51
+2
Pri Bayernu so ga stalno srali z enako igro. Žogo so v kazenski prostor spravljali samo po zraku in vsakič so igralci Pariza brez težav žogo z glavo odbili stran.
vectron
27. 09. 2017 22.51
+11
več kot očitno je nekaj v Bayernu narobe....bi bilo bolje da imajo nemškega trenerja... ni bil toliko Pariz dober kot je bil Bayern slab...
LimonaM
28. 09. 2017 08.22
+4
Pa ni bil toliko slab. Sicer imajo probleme v celotni igri. So pa zelo neefektivni. Koliko kotov je bilo? 18? Vprašanje zakaj taka prva postava? Alaba po dolgi poškodbi nazaj na tako tekmo. Tudi Thiago ni bil 100%.
vectron
28. 09. 2017 10.43
+1
ni bil toliko slab , bil je totalno ne konkreten. zgubljali so žoge po vsem igrišču, v ekipi ni pravega liderja, slabo kadrovanje in še in še...mislim pa da Anceloti ni trener za Bayern in da je samo vprašanje časa kdaj bo odletu
Norbert
27. 09. 2017 22.40
+13
Če smo "baje" bili včeraj mi "kanon futer" za vse kavč strokovnjake, močvirnike in nevoščljivce, kaj so potem danes Bayern, Benfica, CSKA, Monaco, Apoel... Tudi velikani izgubljajo zato pubeci "štajerski" glave gor !
macro
27. 09. 2017 22.49
+5
Glede na našo ekipo proti Sevilli? Neverjetni.. :)
Vindigo9
27. 09. 2017 22.50
-7
Zate ne vem, a mene večinoma zanima dobra igra. In pri Mariboru te zagotovo včeraj ni bilo, zaslužili so si najmanj petardo proti ekipi, ki je nekako z pol moči igrala. Kar se pa tiče Seville, je pa ta še vedno drugorazredna, če ne celo tretjerazredna ekipa za ligo prvakov (kot vedno bodo takoj izpadli v izločilnih bojih, na srečo imajo letos izjemno lahko skupino). Ni dosti manjkalo pa bi pristali v skupini z Realom, Dortmundom in Tottenhamom, in takrat bi lahko govorili o porazih z dvomestno številko. Lahko smo samo srečni, da se je tako izteklo. Pa še nekaj, si opazil, da Maribor igra bunker tudi ko izgublja?
macro
27. 09. 2017 22.57
-2
Mene pa zanimajo 3,1 ali nič pik. To v nogometu v bistvu šteje.
aki10
28. 09. 2017 08.45
-1
Js tekme Maribora nisem gledal, jo je pa po rezultatu še dobr odnesel. Vseeno je izgubil z več kot 2 goloma razlike kar sem pričakoval.
tedoVV2HCmedo
27. 09. 2017 22.40
+0
Škoda, da je Atletico doma zgubil z 1-2.
Chelsea1991
27. 09. 2017 22.44
-4
zasluženo, chelsea jih je posilil, edini gol pa so dali iz šenkanega penala (kje sem to že videl...aja lani proti lestru)...atletico je najbolj gnil klub v evropi
tedoVV2HCmedo
27. 09. 2017 22.46
+3
Chelsea1991
27. 09. 2017 22.47
-3
maribor ima isto št. pik kot gnil atletico, s tem da mb nima izrazite sodniške pomoči
tedoVV2HCmedo
27. 09. 2017 22.39
+12
Stalno vidim, da Neymar ni dosti vreden. Ko ima ekipa protinapad in on dobi žogo, gre nekaj driblat (tako kot prej v Barceloni), tako zapravi čas, ko jih tam še ni veliko iz nasprotne ekipe. Najboljši je pa tisti Mbappe na desnem krilu, ki je tudi z žogo zelo hiter in dobro podaja.
Kollerik
27. 09. 2017 22.55
+6
macro
27. 09. 2017 22.09
+0
Eh naj omenim degenos.. S 3:0 je Maribor na rangu Bayerna, a ne da?
macro
27. 09. 2017 22.09
+0
Eh naj omenim degenos.. S 3:0 je Maribor na rangu Bayerna, a ne da?