Liga prvakov

Marcelo in Asensio zrežirala preobrat in zmago Reala v Münchnu

München, 25. 04. 2018 22.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Real Madrida so na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov v Münchnu z 2:1 premagali Bayern. Bavarci so sicer povedli z golom Joshue Kimmicha, nato pa sta preobrat zrežirala Marcelo in Marco Asensio. Povratna tekma bo v Madridu v torek z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO ob 20.30.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Bayern - Real Madrid
    17:22
    Vrhunci tekme Bayern - Real Madrid
  • Robert Lewandowski zahteval tri enajstmetrovke na tekmi Bayern - Real Madrid
    02:19
    Robert Lewandowski zahteval tri enajstmetrovke na tekmi Bayern - Real Madrid
  • Iz 24UR: Real (p)ostaja nočna mora za Bavarce
    02:31
    Iz 24UR: Real (p)ostaja nočna mora za Bavarce

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane se je v začetni enajsterici odrekel tako Karimu Benzemaju kot tudi Garethu Baleu (pa tudi Marcu Asensiu), priložnost pa je ponudil Lucasu Vazquezu. Nogometašu, ki je priboril odločilno enajstmetrovko na povratni tekmi četrtfinala z Juventusom.

Na drugi strani je trener Bayerna Jupp Heynckes v začetno enajsterico postavil v Realu odpisanega Jamesa Rodrigueza. Poleg tega sta poleg napadalcev Roberta Lewandowski in Thomasa Müllerja v prvi enajsterici priložnost dobila tudi ofenzivno naravnana Franck Ribery in Arjen Robben.

Prav Robben je že v šesti minuti tekme staknil poškodbo, zaradi katere je moral predčasno zapustiti igrišče. Namesto njega je v osmi minuti vstopil Thiago Alcantara, ki je ob odlični formi v zadnjem času kar malce presenetljivo obsedel na klopi. Prvi nevarnejši poskus na tekmi je prišel v 19. minuti, ko je sicer z velike razdalje poskusil Rafinha, njegov strel pa je Keylor Navas uspel ukrotiti. Bočni branilec Reala Dani Carvajal je na drugi strani pet minut kasneje sprožil z roba kazenskega prostora, a je pravo bombo domači vratar Sven Ulreich brez večjih težav ujel. Po minutah otipavanja pa je sledila ekstaza navdušenja na münchenski areni, ko je bočni branilec Joshua Kimmich potegnil v hiter protinapad in sam povlekel do konca ter ujel slabo postavljenega Navasa na napačni nogi in ga matiral za vodstvo Bayerna v 28. minuti z 1:0.

To je bil še tretji gol Kimmicha v letošnji sezoni Lige prvakov. Po golu je sledil nov šok za domače, zelenico je zaradi poškodbe zapustil še osrednji branilec Jerome Boateng, namesto katerega je vstopil Niklas Süle. Bi pa lahko nemudoma po menjavi Bayern povišal prednost na 2:0, a se je Ribery, ki se je sam znašel pred Navasom, zapletel in Kostaričanu dobesedno prepustil žogo v naročje. Nova priložnost za Bavarce je prišla v 41. minuti, ko je do strela prišel branilec Mats Hummels, a se z desnico velikan ni znašel najbolje in meril prek Realovih vrat. Minuto kasneje je sprožil še Müller, a je zadetek z dobrim blokom drugi gol Bayerna preprečil kapetan Reala Sergio Ramos.

Praktično iz nič pa je pičil Real. Bočni branilec Marcelo je prišel do strela z roba kazenskega prostora, potem ko mu je žogo prepustil Cristiano Ronaldo, in z natančnim strelom izenačil izid na 1:1. Tik pred iztekom prvega polčasa bi Bayern lahko znova povedel, ko je po prostem strelu do strela z glavo prišel Lewandowski, a je Navas (z nekaj težavami) žogo le uspel ukrotiti. Sledila je še ena priložnost Bayerna, a je žoga po izvajanju kota presenetila Müllerja, ki je ni uspel preusmeriti v gol Reala in ob polčasu je ostalo pri izidu 1:1. 

Zidane se je odločil, da v drugem polčasu v igro pošlje Asensia, v slačilnici pa je med polčasoma ostal Isco, ki so ga domačini tokrat odlično zaustavili. V 50. minuti je na levi strani preigraval Ribery, nato pa poslal predložek proti Lewandowskemu, a je žoga zletela v prazno, potem ko so domačega napadalca še pravočasno zaustavili gostujoči branilci. Real je še enkrat več pičil iz nič v 57. minuti. Po napaki Rafinhe pri podaji, je Real krenil v bliskoviti protinapad, potegnil je Lucas Vazquez, nato pa lepo oddal žogo rezervistu Asensiu, ki je mirno in rutinirano, s pollobom, poslal žogo za hrbet Ulreicha in povedel Real v vodstvo z 2:1. 

Če vratar Navas v prvih 50 minutah tekme ni blestel, pa se je po drugem zadetku Reala kar dvakrat izkazal z obrambo. Obakrat je preprečil veselje tokrat zelo razpoloženemu Riberyju. Še posebej prva obramba je bila zelo dobra. Noč poškodb na münchenski areni se je nadaljevala, tokrat na strani Reala, v 67. minuti je zelenico zapustil branilec Dani Carvajal, namesto katerega je vstopil napadalec Karim Benzema, na Carvajalov položaj se je preselil Vazquez. Takoj po menjavi je Bayern prišel do krasne priložnosti za izenačenje, a Müller po akciji s kota ni uspel poriniti žoge v nebranjen del mreže Realovih vrat. V 69. minuti je sledil nov poskus Riberyja, ki pa je tokrat meril mimo Navasovih vrat. Do konca se izid ni več spremenil, Bayern je pritiskal, Real pa bi lahko še povišal vodstvo iz protinapadov, a je bil predvsem Benzema preslaboten pri zadnjih podajah, tako da je ostalo pri zmagi Reala v Münchnu z 2:1. 

Izid polfinalne tekme Lige prvakov (prenos ob 20.30 na Kanal A in VOYO):
Bayern München - Real Madrid 1:2 (1:1)
Kimmich 28.; Marcelo 44., Asensio 57.

Začetni postavi:
Bayern
: Ulreich, Rafinha, Boateng (Süle/34.), Hummels, Kimmich, Martinez (Tolisso/75.), Robben (Alcantara/8.), James, Ribery, Müller, Lewandowski.

Real Madrid: Navas; Carvajal (Benzema/67.), Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro (Kovačić/83.), Kroos, Modrić; Isco (Asensio/46.), Vázquez in Cristiano Ronaldo.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (379)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
26. 04. 2018 14.32
+8
Včeraj se je pokazalo točno to, kar sem že enkrat tukaj napisala, Real je dejansko pokazal svojo psihološko moč. Bayern je bil slab in neprepričljiv, Real pa točno tak, kot smo od njega navajeni in kot je Zidane napovedal že pred tekmo - niso se podelali v hlače in to je tista vrlina Reala, ki jim jo zares zavidam. Čestitke!
LocoBlanco
26. 04. 2018 13.02
+3
RM je dobil to po kar je prišel, BayM. pač ne! RM lovi neverjetni 3x zaporeden CL in pri tem se ne najde ekipa, ki bi jih izločila! Z vsem spoštovanjem do navijačev BayM.-a ampak na SB se Juve ne bo ponovil! Toliko samozavesti, kot je tej ekipi vcepil Zidane, mislim da ni imela nobena generacija igralcev RM-a razen zlate ekipe v kateri spet moram omeniti Zidane-a! Ramos deluje tako, kot kapetan mora, CR je že tako razred zase kar se samozavesti tiče, potem pa še pridejo na vrsto Marcelo, Asensio, Isco itd. Ne vem za vas ostale, ampak moje mnenje je, da bo RM ponovil lanski in predlanski uspeh. Ta ekipa ima vse, da ponovno spiše zgodovino!!! #iHALA MADRID!
mb6
26. 04. 2018 11.42
+8
Tekma je bila lepa, pa čeprav bi lahko bila malce bolj dinamična. Komaj čakam naslednji teden! Upam le, da zamenjajo komentatorja - kot da je gledal neko drugo tekmo;) In, ker ne vem vseh podrobnosti o igralcih, tudi ne razumem komentatorjeve pripombe: "... Benzema je podal Ronaldu, ker... vsi vemo v kakšnem odnosu sta." Hm..? Brez nadaljne razlage meni tole ni jasno. In v kakšnih odnosih sta? Prosim za (resno) razlago. Hvala :)
grozjak
26. 04. 2018 12.34
+0
Današnje komentatorstvo je branje internetne statistike in radijsko poročanje o vsakem premiku igralcev in žoge po terenu.....Obnašanje do gledalcev, kot, da ne znajo do pet šteti in hkratno poneumljanje pa je že stvar moderatorskih ekip, ki so v zadnjem času napihnjeno senzacionalistične in same sebi v namen...... tako nekako kot ploskanje na ukaz pri kvizih in umeten smeh pri sitcom serijah.......
apodgra
26. 04. 2018 11.03
+4
Nisem vedel ,da je "največja usta" na tem portalu , kraljevi sin , ki pa na žalost dela v kraljevskem hlevu. Od daleč lahko spremlja življenje na kraljevem dvoru , tako , kot spremlja otrok pravljice na TV ekranu. Pozorno gleda samo slike in to mu je dovolj. Našemu "največja" usta pa gledanje samo slik ni dovolj , zato poskuša tudi kaj pojasniti , kaj je videl na Tv ekranu. Brez sinhronizacije mu ne gre preveč dobro ,zato so tudi njegovi komentarji ne sinhronizirani glede na dogajanje na nogometnih igriščih. Praksa dela mojstra ,morda pa mu bo nekdaj v daljni prihodnosti uspelo ,tudi kaj koristnega povedati. S blebetanja bo moral počasi nehati, ker se mu že vsi na veliko smejijo.
PIERREBRICE
26. 04. 2018 11.10
+1
Kollerik
26. 04. 2018 13.08
+1
pogan
26. 04. 2018 10.38
-5
Včeraj čista zmaga Reala. še posebno so bili dobro taktično podkovano. Lahko se res obrne na drugi tekmi... a bomo videli. Navijači Barce, pa stalno pozabljate na krajo desetletja, ki se je zgodila 08.03.2017, saj veste o čem govorim.
pogan
26. 04. 2018 10.53
-2
Kar minusirajte.... a dejstva so dejstva....
ledr
26. 04. 2018 10.25
+1
Dneve pred tekmo je bilo veliko pompa okrog tega, kako superioren je Real, "ker ima Ronalda". Trener Bayerna pa jim je odgovoril: "Lahko imate vi Ronalda, mi pa imamo Levandovskega!" Jaz pa vse sprašujem: Ali sta ta dva včeraj igrala???
apodgra
26. 04. 2018 11.14
+3
Ledr- Tudi jaz sem napisal o tem, kako sta najboljša "super " zvezdnika vsaki na svoji strani igrala oziroma ne igrala. Modra je bil Lewanadowski vsaj malo več pri žogi , torej je le malo brcal po žogi . Ronaldo , pa je stal na igrišču ,kot virtualni prometnik v križišču. In iz takih igralcem mediji ustvarjajo nogometne idole ,celo božanstva .Kje so danes mediji s svojo kritiko na igro obeh "zvezdnikov ". Ko pa se bo treba odločati o najboljšem nogometašu , pa bodo te slabe igre hitro pozabljene in mojstrovina element s škarjicami , bo pokril vse te prejšnje slabosti.
ledr
26. 04. 2018 13.56
-1
Inred
26. 04. 2018 10.20
+9
Pri 8 sliki bi ga moral dobiti jokica za simuliranje!!!
bobrock46
26. 04. 2018 10.10
-2
pa dobr kakšne jokice ste eni. NI penala, ni kartonov, pustil je trdo igro. Ni bilo kartonov na obeh straneh, pa se noben Realovc ne pritožuje. Poškodbe na obeh straneh, pa spet jokanje samo s strani nasprotnikov Reala (sej bi rekel navijačev Bayerna, pa jih je večine le proti Realu). Vprašanje kdo je na slabšem glede poškodb Robben, Boateng ali Carvajal, Isco. Vseeno mislim da Real.
alien8potnik
26. 04. 2018 10.08
+1
o velikem maščevanju jamesa rodrigueza pa ne duha ne sluha ;) podobno, kot ne o di mariinem in highuainovem. naj se ti fantje zamislijo, kje so igrali in kam so odšli. če james ne bi toliko jokal za minutažo, bi bil zdajle v lepi priložnosti za novo evropsko lovoriko. in še vedno bi bil zvezda svetovnega in ne lokalnega formata. bundes-zvezda ;)
GlavniModerator
26. 04. 2018 10.06
-2
evropski nogomet je res v zalostnem stanju, ko lahko nek mali vaski real zmaguje
Achilleus
26. 04. 2018 10.05
+4
jezdimir in kaktusx...bodita tiho, u lukni ostanta...ker nimata pojma o sportu!!! nightifly...spel se v Svicarski peskokop.
1ddenis1
26. 04. 2018 10.02
+11
ko niso sodniki krivi je pa pomoje kriv krt ki je ruval pod igriščem in igral za real
RUBEŽ
26. 04. 2018 10.00
+1
Poškodbe včeraj pa so svoj pojem. Me zanima kdo od trojice poškodovanih, Robben, Boateng, Martinez bo igral v torek. Poleg Alabe, slabo.
drimtim
26. 04. 2018 09.57
-4
spet darilo sodnika,če ne piska penala realu ga pa dosodil ne bo nasprotniku.sramotno sojenje spet.
CestniKolesar370Wattov
26. 04. 2018 09.53
+10
Tale bavarski stroj ni stroj, ki bi poganjal kakšen avion, ladjo, ali pa avto. To je bolj stroj za poganjanje brisalcev na Renault 4.
notrajnc05
26. 04. 2018 09.38
+11
Medtem, ko imajo v Realu plan kako 3 zapored osvojiti LP, so v tistem klubu iz Katalonije pripravili dolgoročni plan kako v naslednjih 10 letih priti vsaj 1x do polfinala LP...
grozjak
26. 04. 2018 09.44
+16
Ni nobene potrebe po žaljenju španskih prvakov in pokalnih zmagovalcev. Raje uživaj v lepih in učinkovitih predstavah Reala v LP.
Inred
26. 04. 2018 10.22
+3
Je še veliko vprašanje kdo se bo smejal zadnji hehe
RUBEŽ
26. 04. 2018 09.37
+10
Pozdravljeni vsi, razen tisti, ki se zmerjate in kregate. Najprej čestitke Realu za zmago. Odigrali kot je treba, z malo sreče. Ne bom se zgovarjal na poškodbe, ampak ekipa brez Alabe, Boatenga, Robbna, Comana enostavno ni ista ekipa. Po moje bi Coman igral pred Riberyem.Da ne omenjam Neuerja, čeprav je tudi Sven dober golman. Ne razumem, zakaj so nehali napadati ko so vodili 1:0. Real je bil takrat v šoku in če bi Ribery kakšno žogo več podal kot sam zaključeval, bi lahko bilo zelo drugače. No, pa ni. Žal. Pa vseeno. Mislim da ta par še ni odločen. Roma je pokazala kako in kaj. Vendar bo treba gristi celo tekmo. In jaz še vedno upam da to lahko uspe Bayernu. Je pa res, da so si sami zagrenili življenje. Srečno v torek. In upajmo da jim / nam uspe.MIA SAN MIA.
PIERREBRICE
26. 04. 2018 09.46
-6
Rubež, preden svoje mnenje zaključiš, bi ti priporočal, da pogledaš na index.hr in si ogledaš oba posnetka prekrška nag Levandovskim v kazenskem prostoru. A se spomniš dosojene enajstmetrovke za Real proti Juventusu? Zakaj je sodnik sedaj zamižal? Malo razmisli. Šele nato lahko ''čestitaš'' Realu za zmago. To so dejstva. No, Bayern se predal ne bo nikdar in bo tudi v Madridu svojo kožo prodal čim dražje. Mia san mia
alien8potnik
26. 04. 2018 09.54
+5
prosim? aja, kar dva penala bi imeli? neverjetno, no. kadarkoli rmzmaga, kup strokovnjakov iznenada zagleda nedosojene penale v prid poražencu in neobstoječe ofsajde pri zadetkih rm. to je že smešno. no, rm pa svoje kože sredi madrida zagotovo ne bo šenkal.sploh ne bayernu, ki ni prav nič posebnega, kot smo videli včeraj. sta bila psg in juve te
RUBEŽ
26. 04. 2018 09.55
-7
Bayern2013 - namenoma sem izpustil sodnike. Ker sem čakal da bo to iznesel nekdo drug. Se popolnoma strinjam. Zgodba se ponavlja. Le poglej rumene kartone. Carvajal je delal kar je hotel in nič. Kimmich za prvi štart karton. In nekaj prepovedanih položajev ki jih sodniki " niso videli ". Ampak jaz imam še vedno upanje za finale. MIA SAN MIA.
alien8potnik
26. 04. 2018 09.58
+4
rubež, hvala za čestitke. s če-ji pa je tako: če bi hlodovinasti benz podal samemu asensiu, namesto oddakjenemu ronaldu, bi bilo gladkih 3:1. pa žal ni. da ne omenjam zicera, ki ga benz seveda ni zadel.
krneki_123
26. 04. 2018 10.01
-4
Sem šel pogledat. Prvi se mogoče še lahko spregleda, drugi je penal čist kot solza. Realu bi ga seveda piskali, to je dejstvo, sploh če se spomnemo na Juventus in kako je bilo.
RUBEŽ
26. 04. 2018 10.09
-5
Če bi Ribery podal, ali zadel pri 1:0, bi bilo lahko drugače. Upam da se vsaj v tem strinjaš. Ker " globoko " zagovarjaš samo Real. Jaz sem napisal realno in pošteno.
RUBEŽ
26. 04. 2018 10.10
-2
dark horse
26. 04. 2018 10.42
+1
Lewa ni Lucas da bi penal piskal. Da o simuliranju,kriljenju igranju z roko Cr ne govorim kjer bi ob vsem naštetemu moral dobiti karton in s tem ga na povratni ne bi bilo
apodgra
26. 04. 2018 11.24
+1
Nad Lewandowskim je bil strojen prekrške od strani Morate. Če je bil na tekmi Real -Juventus prekršek za najstrožjo kazen opravičeno dosojen , potem je ta brez vsakega komentiranja prej opravičen in bi moral biti piskani prekršek .Morata je Lewandowskega z obema rokama držal in ga grobo položil na tla. Video posnetke je pokazal ravno to. Interesantno je to ,da se je Lukač vzdržal vsaka komentarja.
apodgra
26. 04. 2018 11.37
+4
dark Ne vem zakaj se temu nogometnemu "bogu" vse to tolerira. Izsiliti je hotel enajstmetrovko in se po lastni volji zložil v kazenskem prostoru. Igra z roko in buren proste sodniku ,pa se ne zgodi nič. Ramos na tekmi z Juventusu se iz stadiona preseli v prostor za rezerve igralce in tam skače ,kot pomočnik trenerja. Enaka zgodba se je zgodila na evropskem prvenstvu, ko je Ronaldo v prostoru za trenerja samovoljo prevzel delo trenerja Portugalske .Najbolj me moti to ,da so nekateri igralci zaščiteni ,kot kočevski medvedi,drugim pa so vsaki banal prekršek že nagrajeni z rumenim kartonom . Uefa in Fifa tega ne vidita oziroma nočeta videti .Čeferin udobno sedi v loži za goste in uživa in to poleg velikega honorarja še dodatna nagrada za njegovo delo.
grozjak
26. 04. 2018 12.41
+3
CURVANORD Zanetti
26. 04. 2018 14.15
Clovek ze cel dan mesa igralce Morata je naredil prekrsek, Mordic je zabil prvi gol itd
Fanatik Top
26. 04. 2018 09.35
+5
Komentar ni potreben... Vesoljček...še bi treba gledati GALAKTIČNE PREDSTAVE... 😁......
grozjak
26. 04. 2018 09.30
+14
Dober dan prijatli ! Odlična tekma, sicer malo premalo akcije, pa vendar. Real je, vsaj upam, iz prejšnje tekme doma z Juvetom potegnil kak nauk in se doma ne bo več zezal. Po izpadu Barce pa ne navijam za nikogar, zato lahko povsem neobremenjeno uživam v fuzbalu, ki pa je bil v prvih dveh tekmah , ODLIČEN!
igyyp
26. 04. 2018 09.49
+5
Berglander, se nic ne sekiram. Napisal sem svoje mnenje, je pa res, da tu gor je tocka vsega kreg in pluvanje en po drugem. Kot navijac Reala, nikoli nisem nic slabega napisal, ce imam le cas spremljam tudi Barco in Messija, upam pa to kar si napisal da se je real kaj naucil. Upajmo da res. Hala Madrid.
apodgra
26. 04. 2018 11.42
+2
berglander. Ne razumem, odlična tekma ,samo premalo akcije .Če je bila odlična tekma , bi bilo tudi veliko akcij in golov. Tako , pa ni bilo niti enega niti drugega. Prava tekma Liverpool -Roma res odlična.
grozjak
26. 04. 2018 12.15
-1
mpk2
26. 04. 2018 09.30
+5
Nemški stroj?
dr.Megla
26. 04. 2018 09.45
+13