Liga prvakov

Kanal A in VOYO: Schmidt se zgleduje po Kloppu pred napadom na trdnjavo Wembley

London, 02. 11. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.L./T.Š.
Komentarji
4

V 4. krogu Lige prvakov se bosta na kultnem Wembleyu (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30) pomerila Tottenham Hotspur in Bayer Leverkusen. Trener lekarnarjev Roger Schmidt se zgleduje po rojaku Jürgenu Kloppu in verjame, da se bo Kevin Kampl s soigralci izkazal v Londonu.

V četrtem krogu Lige prvakov bo nocoj na sporedu derbi skupine E, ko se bosta na Wembleyju pomerila drugouvrščeni Tottenham in tretjeuvrščeni Bayer, kjer si kruh služi slovenski reprezentant Kevin Kampl. V skupini po treh odigranih krogih sicer vodi francoski Monaco, ki je zbral pet točk. Na drugem mestu je Tottenham, ki je pri štirih točkah, takoj za Londončani pa je njihov današnji nasprotnik Bayer, ki je pri treh točkah. Na zadnjem mestu pa se nahaja moskovski CSKA, ki je zbral dve točki. Gre torej za izjemno izenačeno skupino, kjer imajo še prav vsi možnosti, da se uvrstijo v spomladanske izločilne boje, a prostora je zgolj za dve ekipi.

Na prvem srečanju je na zelenici potekal pravi boj, gledalci pa niso videli zadetkov.
Na prvem srečanju je na zelenici potekal pravi boj, gledalci pa niso videli zadetkov. FOTO: AP

Trener Bayerja Roger Schmidt tudi pogleduje proti morebitni službi na Otoku v prihodnosti, pri čemer omenja Jürgena Kloppa, izjemno uspešnega trenerja, ki je prevzel Liverpool. "Rad imam angleški nogomet, zaradi nogometne kulture v državi. Imam pogodbo z Leverkusnom do leta 2019, je pa možno, da bom v prihodnosti trener v Angliji, to bi bilo zanimivo zame. Trenutno sem zadovoljen, kjer sem," je za Daily Mirror dejal trener Bayerja.

"V vsaki državi so dobri trenerji. Mislim, da je sedaj čas za nemške trenerje, če so bili v preteklosti bolj uspešni italijanski ali angleški. Imate zelo dober primer z Jürgenom Kloppom. Odličen je bil z Borussio, dvakrat je osvojil naslov prvaka in sedaj je uspešen pri Liverpoolu in prepričan sem, da bo v prihodnosti tam še uspešnejši. On je izjemen primer dobrega trenerja v Angliji in mislim, da jih je še nekaj takih, ki bi bili uspešni," pravi Schmidt, ki opozarja: "Klopp je dobra inspiracija zame. Všeč mi je njegov aktiven stil vodenja in nogometa. Dortmund je dvakrat premagal Bayern in pokazal je, kaj je mogoče z pogumnim stilom nogometa," je prepričan trener Bayerja, ki ima velike ambicije tudi na tekmi proti Tottenhamu. 

Trener Bayerja Roger Schmidt
Trener Bayerja Roger Schmidt FOTO: Reuters

Tottenham sicer v letošnji sezoni tekme Lige prvakov igra na Wembleyju, saj zraven njihovega stadiona White Hart Lane gradijo povsem nov objekt. In ker tudi na nekaterih delih sedanjega stadiona opravljajo dela, le ta, ne ustreza vsem Uefinim kriterijem. Tako je Tottenhamu na pomoč skočila angleška nogometna zveza (FA) in jim za letošnjo sezono Lige prvakov v najem dala kultni Wembley. Na novi domači zeleni sicer Ostroge niso najbolje začele, saj jih je v prvem krogu z 2:1 premagal Monaco in bodo tako danes proti Bayerju lovili prvo zmago pred več kot 90.000 glavo množico nogometnih navdušencev.

V Leverkusnu se je z izjemno obrambo izkazal Hugo Lloris, ko je ustavil Javierja Hernandeza.
V Leverkusnu se je z izjemno obrambo izkazal Hugo Lloris, ko je ustavil Javierja Hernandeza. FOTO: AP
Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je pred srečanjem z lekarnarji svojim varovancem dejal, da morajo na evropskih tekmah Wembley spremeniti v trdnjavo. "Res je, da je White Hart Lane naš dom in da je vsakemu tekmecu težko priti do pozitivnega rezultata. Nasprotne ekipe so vselej motivirane, ko pridejo v Anglijo in zaigrajo na Wembleyju. Ampak to mora motivirati tudi nas, 90.000 ljudi lahko z navijanjem nasprotniku pripravi resne težave. Sedaj je na nas, da ustvarimo takšno energijo," je pred obiskom Bayerja dejal Pochettino. Hotspurs sicer v zadnjem obdobju niso v ravno blesteči formi, saj že na petih tekmah v vseh tekmovanjih niso slavili. Nazadnje so slavili pred točno mescem dni, ko so na White Hart Laneu premagali Manchester City, od takrat pa so kar štirikrat remizirali in izpadli iz ligaškega pokala proti Liverpoolu.

Toda tudi Bayer ima v zadnjem času težave z doseganjem zmag. Na zadnjih petih tekmah so namreč slavili zgolj na zadnji tekmi proti Wolfsburgu. Pred tem pa so zabeležili tri poraze in en remi. Eden izmed porazov je bil še posebej boleč. Bayer je namreč izgubil pokalno tekmo proti nižjeligašu Lotteju. Tudi v Ligi prvakov pa varovanci Rogerja Schmidta letos ne blestijo.

Na treh tekmah so še sicer brez poraza, a so ob enem tudi brez zmage, saj so na vseh treh obračunih odigrali neodločeno, nazadnje prav proti Tottenhamu (0:0), ko jih je na BayAreni ob živce spravljal londonski čuvaj mreže Hugo Lloris. Tokrat so na obeh straneh prepričani, da pokažejo bolj učinkovito predstavo, kjer bodo gledalci videli tudi zadetke. Obračun si boste lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO. Z neposrednim prenosom začnemo ob 20.30.

Predvideni enajsterici:
Tottenham: Lloris; Walker, Dier, Vertonghen, Rose; Wanyama, Dembele; Son, Alli, Eriksen; Janssen.
Leverkusen: Leno; Henrichs, Toprak, Jedvaj, Wendell; Baumgartlinger, Aranguiz; Volland, Kampl, Brandt; Hernandez.

Tottenham - Bayer
Tottenham - Bayer FOTO:


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BožidarMacur
02. 11. 2016 18.11
-1
Bayer prvi zadane gol in to je fix
kameltrajbar
02. 11. 2016 17.50
-1
..a ni utrujen???
Optimisty
02. 11. 2016 15.48
-3
kdo pa ce hoce gledat CMERALDA!!!
tedoVV2HCmedo
02. 11. 2016 09.09
-2
Čestitam, da ste zbrali pogum, da ne boste kazali Analda.