Liga prvakov

Pepov prenovljeni City čaka evropski test v Bukarešti

Bukarešta, 16. 08. 2016 06.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odločilni zadni krog kvalifikacij Lige prvakov ponuja že kar nekaj zanimivih parov. Manchester City na čelu s trenerjem Pepom Guardiolo bo prvo pravo evropsko preizkušnjo v novi sezoni doživel v Bukarešti proti Steaui (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.35).

Do obljubljene "dežele", skupinskega dela Lige prvakov, moštva loči le še odločilni krog. V konkurenci je tudi nekaj "težkokategornikov", kot so recimo Porto, Villarreal, Ajax, Borussia M. in seveda Manchester City, ki je doživel kopico sprememb pred začetkom sezone. Nezadovoljstvo vodstva kluba zaradi slabših rezultatov so odnesle Manuela Pellegrinija, njegovo mesto je prevzel šampionski trener iz Barcelone in Bayerna Pep Guardiola. Španec je hitro poskrbel za kadrovske spremembe, saj so tudi apetiti v novi sezoni zelo visoki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Manchester City je nazadnje, pred dobrim tednom, v svoje vrste zvabil še 22-letnega Johna Stonesa, ki je igral za Everton. Angleški nogometni reprezentant bo za novo ekipo nastopil že na tekmi play-offa Lige prvakov proti Steaui iz Bukarešte. Pred tem je Guardiola kar krepko okrepil zasedbo, saj je nekdanji trener Bayerna po začetku službe pri Cityju v zasedbo privabil že že Leroya Saneja, Ilkaya Gundogana, Nolita, Gabriela Jesusa, Marlosa Morena, Aarona Mooya in Aleksandra Zinčenka.

City je v Premier League v minuli sezoni osvojil četrto mesto, za prvakom Leicestrom, Arsenalom in Tottenhamom, ki zagotavlja mesto v kvalifikacijah Lige prvakov. Mestni tekmec United je zasedel peto mesto in se prebil "le" v Ligo Evropa. City je velik favorit v play-offu za Ligo prvakov in dvoboju s Steauo, prva tekma je na sporedu danes zvečer v Bukarešti, povratna pa prihodnji teden v Manchestru.

Yaya Toure je kot kaže v trenerjevi nemilosti, saj ni odpotoval v Romunijo, iz kluba pa so potrdili, da ni poškodovan. Guardiola je na to dejal: "Poznam ga iz Barcelone, vem, da ljubi nogomet, poznam njegove kvalitete. Dobro ve, zakaj ga ni na seznamu za tekmo, ker se včasih pogovarjam z igralci in jim povem razloge in vem, da to sprejmejo, ker so profesionalci. Pri vsem skupaj ni nič osebnega." O tekmi pa je dejal: "Skušali bomo doseči čim več golov in prepričati igralce, kako pomembno je igrati v Ligi prvakov in kako čudovito je, če zmagaš." Leroy Sane, Ilkay Gundogan, Wilfried Bony, Samir Nasri in Eliaquim Mangala so nogometaši, ki tudi niso na seznamu Cityja za današnjo tekmo.

Prenos tekme play-offa Steaua - Manchester City ob 20.35 na Kanalu A in VOYO.

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
16. 08. 2016 13.52
+1
Oštir, tudi tu so slovnične napake. Naj grem pokazati, da boš popravil, meni pa zbrisal komentar???
blazter
16. 08. 2016 08.33
-6