Liga prvakov

Porto in Roma, dva evropska velikana, za eno mesto v skupinskem delu Lige prvakov

Porto, 17. 08. 2016 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na stadionu Dragao se bosta nocoj na prvi tekmi play-offa za skupinski del Lige prvakov pomerila nekdanji prvak Porto in italijanska Roma. Oba kluba sta zveneči evropski imeni, a v skupinski del bo lahko napredovalo zgolj eno moštvo. Oglejte si obračun v živo na Kanalu A in VOYO od 20.35 dalje.

Porto je leta 2004 že slavil v Ligi prvakov.
Porto je leta 2004 že slavil v Ligi prvakov. FOTO: Reuters
Na slovitem stadionu Dragao se bosta nocoj na prvi tekmi play-offa za skupinski del Lige prvakov udarila Porto in Roma. Z obema evropskima velikanoma se je žreb nekoliko poigral, saj se bo poraženo moštvo moralo zadovoljiti z igranjem v Ligi Evropa, zmagovalci pa se bodo seveda razveselili uvrstitev v skupinski del elitne Lige prvakov. Ekipi se bosta sicer na evropski sceni pomerili šele tretjič. Prvič sta se namreč pomerili v daljni sezoni 1981/82, ko je v takratnem Pokalu pokalnih zmagovalcev, slavil Porto. Prva tekma se je na Portugalskem končala z zmago domačinov z 2:0, povratna v Rimu pa z remijem brez zadetkov. Oba kluba sta v lanski sezoni nastopila v skupinskem delu elitne Lige prvakov. Roma se je z zgolj šestimi točkami uspela uvrstiti v izločilne boje, kjer jih je nato izločil kasnejši prvak Real iz Madrida. Porto pa je z desetimi osvojenimi točkami zasedel tretje mesto v svoji skupini in je svojo evropsko pot nadaljeval v Ligi Evropa, kjer bo tudi letos nastopal poraženec omenjenega para.

Porto sicer nima najboljših spominov na tekme z italijanskimi nasprotniki, saj je v 26-ih obračunih zabeležil zgolj sedem zmag, ob tem utrpel enajst porazov, osem tekem pa se je končalo z neodločenim izidom. Občutno manj tekem s portugalskimi nasprotniki je odigrala Roma. V dvanajstih obračunih so Italijani zabeležili pet zmag, utrpeli tri poraze, štiri tekme pa so se končale z neodločenim izidom. Se pa lahko Porto pohvali, da je že postal prvak Lige prvakov, kar Romi še ni uspelo. Portugalci so namreč leta 2004 po taktirko Joseja Mourinha stopili na evropski klubski prestol, potem ko so v velikem finalu premagali Monaco s 3:0.

Luciano Spalletti je prepričan, da lahko s svojimi varovanci izloči Porto.
Luciano Spalletti je prepričan, da lahko s svojimi varovanci izloči Porto. FOTO: AP

Za Romo bo današnji obračun s Portom sicer prvi uradni obračun v letošnji sezoni. Rimljani namreč za razliko od Portugalcev še niso začeli s svojim državnim prvenstvom. Porto je pretekli konec portugalsko ligo otovoril z gostujočo zmago nad Rio Avejem (3:1). O pomembnosti prve uradne tekme v novi sezoni je spregovoril tudi trener Rome Luciano Spalletti. "S sredinim obračunom se naša sezona uradno začne. Play-off tekma s Portom je za nas ključnega pomena in nanjo smo se trdo pripravljali, da bomo v čim boljši formi. Seveda bi bilo bolje, da bi bili nosilci, ampak kljub vsemu, smo ekipa, ki je dovolj dobra, da premaga vsako moštvo. Težko je zmagati v play-offu in nato še dobro začeti v prvenstvu. Ampak še enkrat, mi smo ekipa, ki je narejena, da zmaguje na velikih tekmah," je pred obračunom s Portom povedal Spalletti. Tekmo med Portom in Romo v play-offu za Ligo prvakov si boste lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO.

Play-off za Ligo prvakov, prva tekma:
Porto - Roma

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.