Liga prvakov

Sinovi volkulje proti portugalskim zmajem za eno mesto v skupinskem delu Lige prvakov

Rim, 23. 08. 2016 06.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Rome in Porta se bodo nocoj na olimpijskem stadionu v Rimu pomerili na povratni tekmi play-offa za skupinski del Lige prvakov. Vložek je izjemno velik, saj se bo le eno moštvo uvrstilo med evropsko nogometno elito. V rahli prednosti so zaradi doseženega zadetka v gosteh Rimljani. Prva tekma v Portu se je namreč končala z izidom 1:1. Spremljajte obračun v živo na Kanalu A in VOYO od 20.35 dalje.

Porto si je prek Andea Silve zagotovil neodločen izid pred povratnim obračunom.
Porto si je prek Andea Silve zagotovil neodločen izid pred povratnim obračunom. FOTO: AP

Nocoj se bodo za enega iz med klubov končale sanje o igranju v skupinskem delu Lige prvakov. Na olimpijskem stadionu v Rimu se bosta namreč na povratni tekmi play-offa za Ligo prvakov pomerila Roma in Porto. Prostora med evropsko nogometno elito je zgolj za enega. Poraženec bo tako moral svojo evropsko popotovanje nadaljevati v Ligi Evropa. Prvi obračun se je na stadionu Dragao končal z neodločenim izidom 1:1. Omenjeni obračun je veliko bolje otvorila Roma, ki je bila tudi nagrajena z zadetkom za vodstvo. Gol pa so si Portugalci zabili kar sami. Felipe je namreč nespretno posredoval pred svojim kazenskim prostorom in žogo poslal za hrbet nemočnega Ikerja Casillasa. Italijanom je kazalo odlično, dokler ni v 41. minuti Thomas Vermaelen prejel drugega rumenega kartona in s tem posledično rdečega. Od takrat naprej je igral le Porto in v 61. minuti po zaslugi uspešno izvedene enajstmetrovke s strani Andrea Silve prišel do zasluženega izenačenja. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in moštvi na današnji povratni tekmi čaka še peklenskih 90 minut, ki bodo na koncu dale potnika v nogometni raj.

Roma ima gol v gosteh, a trener Luciano Spalletti poudarja, da je največja prednost njegovega moštva domača zelenica in podpora navijačev. "Ta tekma nam lahko da ključ, da vstopimo v najpomembnejše evropsko nogometno tekmovanje. Nismo pod stresom. Moji igralci vedo, kako pomemben je ta obračun. Smo doma, na našem stadionu. Moramo pokazati, da lahko zmagujemo na težkih tekmah, kot bo ta proti Portu, ki bo poskušal vse, da doseže zadetek. Ne verjamem v usodo, verjamem v pogum in odločnost," je optimističen italijanski strokovnjak na klopi Rome.

Luciano Spalletti od svojih varovancev pričakuje, da se bodo z borbeno igro uvrstili v skupinski del Lige prvakov.
Luciano Spalletti od svojih varovancev pričakuje, da se bodo z borbeno igro uvrstili v skupinski del Lige prvakov. FOTO: AP

Na drugi strani je prav tako o napredovanju svojega moštva prepričan strateg Porta Nuno Espírito Santo, ki predvsem računa na to, da bodo njegovi varovanci prikazali takšen obraz, ki ga kažejo že celotno sezono. "Za uvrstitev v Ligo prvakov, moramo storiti to, kar počnemo že celotno sezono. Igrati moramo kot ekipa in vseskozi moramo verjeti vase, ne smemo se predati. Na prvi tekmi smo imeli nekaj dobrih priložnosti, predvsem v drugem polčasu, a jih nismo izkoristili. Mislim, da smo si zaslužili drugačen rezultat, kot je dejansko bil. A to je sedaj že preteklost. Mi bomo gostujoče moštvo, na stadionu, kjer vlada posebno vzdušje. Naša organiziranost na zelenici bo ključna do uspeha," je pred srečanjem z Italijani povedal trener Porta.

Kot rečeno, je prostora v Ligi prvakov zgolj za eno moštvo, zato lahko pričakujemo pravo nogometno poslastico dveh evropskih velikanov. Oglejte si obračun v živo na Kanalu A in VOYO. S prenosom začnemo ob 20.35.

Play-off za skupinski del Lige prvakov:
Roma - Porto 1:1*

*izid prve tekme

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
23. 08. 2016 20.45
Forzza ragazzi!
Symbolic
23. 08. 2016 21.51