Liga prvakov

Ronaldovo srce 'razdeljeno' pred tekmo s Sportingom, Portugalci se bojijo rojaka

Lizbona, 22. 11. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Cristiano Ronaldo se je vrnil "domov" in na nocojšnjem obračunu Lige prvakov z lizbonskim Sportingom bo zvezdnik Real Madrida lovil nove zgodovinske dosežke. "Ronaldo je bil rojen za zabijanje zadetkov," meni Sportingov trener Jorge Jesus. Prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Ronaldo pozdravlja navijače po prvi medsebojni tekmi v tej sezoni.
Ronaldo pozdravlja navijače po prvi medsebojni tekmi v tej sezoni. FOTO: AP

Sporting je bil na prvi tekmi skupinskega dela v Madridu na pragu senzacije. Toda izvrsten prosti strel Cristiana Ronalda in zadetek v zadnjem napadu Alvara Morate sta zeleno-belim vzela zmago, ki ne bi bila nezaslužena. Lizbonski levi so se po obračunu na stadionu Santiaga Bernabeua hudovali in prek družbenih omrežij napovedali "maščevanje", a pred torkovo tekmo je v medijih bolj kot kaj drugega zaznati strah pred strelsko prebujenim Ronaldom. Ta je z izjemno predstavo in hat-trickom v soboto odločil madridski derbi z Atleticom (3:0), na stadionu Joseja Alvaladeja pa lahko proti nekdanjim delodajalcem podre kar dva mejnika: le še dva zadetka mu manjkata do okroglih 500 v majicah klubov, za katere je nastopal v profesionalni karieri, z dvema goloma pa bi v domači Lizboni tudi dosegel stotico, ko gre za zadetke v evropskih tekmovanjih. "Razdeljeno srce," so zapisali na naslovnici dnevnika Record, na kateri so Ronalda upodobili s "polovičnim" dresom - njegova desna stran je bila v zeleno-belih barvah Sportinga, leva pa v snežno beli Realovi. Navijači portugalskega prvoligaša bodo Ronalda brez dvoma pričakali z odprtimi rokami, trener Jorge Jesus je za dnevnik MARCA povedal, da gre za nogometaša, ki ima zabijanje golov preprosto v krvi.

"Ronaldo je bil rojen za zabijanje zadetkov. Je napadalec, ki dosega največ golov na svetu," je za španski športni časnik povedal Jesus, nekdanji trener Jana Oblaka pri Benfici. "Ko pravimo, da je najboljši na svetu, je to zaradi vsega. Ima talent, ki presega običajne norme. Ko se meriš s takšnim nogometašem, potem kljub temu, če mu v zadnjem času ne bi šlo, o tem ne moreš razmišljati. Preprosto zabije," je dodal Jesus, ki se še dobro spominja nesrečne septembrske tekme v Madridu, ko je bil sam tudi izključen: "Ko smo šli v Madrid, je bil eno leto brez zadetka s prostega strela, ravno to pa je proti nam nato storil. Prosti strel, ki ga je izkoristil, kaže na to, da je zelo inteligenten in izkušen. Vsak trener bi rad delal s Cristianom. Meni to ni uspelo, a upam, da mi bo. Na tisti tekmi pa nam je zmanjkalo nekaj izkušenj. Ko v 83. minuti vodiš z 1:0, potem se lahko zgodi, da morda ne zmagaš, a izgubiti ne smeš nikoli. Moji igralci so se tega zdaj naučili. Vemo, da se merimo z najmočnejšo ekipo na svetu. Vemo tudi, da imaš proti Madridu 20-odstotno možnost za zmago, ker moraš toliko tvegati in odvisno je tudi od tega, če kakšen genij v vrstah Madrida poruši ves tvoj trud."

Sporting je odigral izvrstnih 80 minut v Madridu in bil na pragu senzacije.
Sporting je odigral izvrstnih 80 minut v Madridu in bil na pragu senzacije. FOTO: AP

Sporting mora dobiti preostali tekmi v skupini in nato upati, da bi Realu zdrsnilo na domačem obračunu z Dortmundom v zadnjem krogu, če Lizbončani seveda želijo napredovati v nadaljnje tekmovanje. Ronaldo je po mnenju trenerja Reala Zinedina Zidana sicer že pokazal več kot dovolj, da bi osvojil letošnji nagradi za najboljšega nogometaša minule sezone. Portugalec v svojo domovino prihaja sproščen, pred tekmo pa je francoski Telefoot objavil nekaj njegovih razmišljanj o Realu in še čem. "Z Zidanom imava fantastičen odnos. Bil sem njegov navijač še takrat, ko je bil igralec, zdaj pa ga še bolj obožujem kot trenerja. Zelo dobra oseba je, izvrsten 'tip'. Še naprej pa se uči," je z izbranimi besedami o Zidanu govoril Ronaldo. Ta je nedavno do leta 2021 podaljšal pogodbo z Realom in vprašanje je, če ga bodo pri Sportingu, Manchester Unitedu ali katerem drugem klubu še kdaj videli v svojih vrstah. Pri lizbonskem velikanu seveda ne skrivajo želje, da bi Ronaldo še kdaj oblekel zeleno-beli dres, toda na Madeiri rojeni nogometaš je jasno namignil, da bo Realu do začetka trenerske oziroma kakšne druge kariere ostal zvest. "Zdaj sem na Real Madrid kot igralec vezan do konca kariere. Nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo ... Trener ali kaj drugega, o tem se za zdaj ne obremenjujem. To je prihodnost," pravi Ronaldo.

Zidane je iz sobotnega derbija z Atleticom izšel kot veliki zmagovalec in se Diegu Simeoneju maščeval za edini ligaški poraz, ki ga je do sedaj doživel na klopi belega baleta. Real je odigral eno najboljših tekem sezone, a v postavitvi, ki Zidanu ni najljubša (4-4-2). Toda francoski trener je vnovič zatrdil, da bo Karim Benzema z Ronaldom in Garethom Balom začel vsako tekmo. če bo le nared. "Sporting me ni presenetil na prvi medsebojni tekmi, komaj smo zmagali. Jutri (v torek, op. a.) nas čaka še ena zelo naporna tekma," je dejal Zidane, ki odločno zavrača očitke po remiju v Varšavi (3:3), ko so se pojavljali celo namigi, da naj bi belemu baletu bolj kot prvo dišalo drugo mesto v skupini: "Vsak ima (o postavitvi, op. a.) svoje mnenje. Sistem s tremi ali s štirimi ni pomemben. Ekipo postavim tako, ker menim, da bomo tako zmagali. Imam najboljše, zato postavitev niti ni najbolj pomembna. Bale, Benzema in Ronaldo niso nezamenljivi, a so najboljši, tako kot ostali. A oni so še malce boljši. Ideja je vedno enaka, dati svoj maksimum s tistimi, ki igrajo. Ne bomo preračunljivi. Mi vedno igramo na zmago in želimo biti prvi, nato pa bomo gledali po lestvici."

Sporting - Real Madrid
Sporting - Real Madrid FOTO:

Liga prvakov, skupina F, 5. krog (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO):

Ob 20.45:
Sporting CP ‒ Real Madrid -:-* (-:-)

Postavi:

Sporting:

Madrid:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
22. 11. 2016 14.01
+1
Današnja dilema: Sevilla - Juventus, ali Sporing - RMd?
LocoBlanco
22. 11. 2016 16.29
+0
Sevilla- Juventus 1:1 (X), Sporting- RM 1:3 (2)... Dileme ni...
Symbolic
22. 11. 2016 21.06
+1
Nisem spraševal za rezultat... to bomo videli po tekmah kolk velja tvoja napoved... DILEMA JE : KAJ GLEDAT? Zaenkrat skakljam malo sem, malo tja...
TomažNovak
22. 11. 2016 13.02
+1
Royalu se splača biti 2. v skupini, saj s tem lahko dobi na papirju celo slabše nasprotnike kot v primeru prvega mesta.
idiu3krasne
22. 11. 2016 11.12
-2
A bo danes galaktično.??
Markyous
22. 11. 2016 10.00
-2
IN SPET SAMO TA RONALDO ,REAL IN BARCA. MA KAJ NE ZNASTE ŠE KAJ DRUGEGA PRENAŠAT NA TV? OBSTAJAJO TUDI DRUGI KLUBI!!!
Barbarezo
22. 11. 2016 11.11
+1
DirtySanchez
22. 11. 2016 11.54
+0
prav maš ,prenašajo samo te šminkerje kvazi zvezde.en je rekel to ,drugi je naredil to, tretji je prdnil........vsak drek objavijo,,,,,,,,,,poln k... jih imam.
Symbolic
22. 11. 2016 14.03
+0
-MARIBOR-
22. 11. 2016 09.41
+8
Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo...danes igra Ronaldo, ostalih nebo na igrišču. Sem že bil v strahu da danes nebo nič napisanega o njem pa sem se na "srečo" zmotil. Nekaj minut bosta dobila tudi Benzema in Bale drugih ni v ekipi Reala.
Paštašutar
22. 11. 2016 09.54
-3
Strah je lepa stvar.......drgac pa ja pretiravajo.......ne vem lahko bi kaj o snookerju napisali.......................zanimiv sport...............
-MARIBOR-
22. 11. 2016 10.23
+3
Strah????? Pa moj Maribor ne igra danes proti Realu - pa tudi ne vem če bo kdaj. Snooker so pa tebi omenjali par let nazaj ko so te učili barve od rumene pa do črne
idiu3krasne
22. 11. 2016 11.13
+0