Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Valentinovo osrečilo prebivalce mesta ljubezni: Parižani s pokrom golov ponižali Barcelono

Pariz, 14. 02. 2017 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Paris St. Germaina so na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov povsem ponižali zvezdniško Barcelono (4:0). Ob visoki zmagi Parižanov na Parku princev so gole zabili slavljenec Angel Di Maria (dva), Julian Draxler in Edinson Cavani. Sledi povratna tekma 8. marca na Camp Nouu. Še nobeni ekipi ni uspelo izničiti zaostanka štirih ali več golov.

Imeli so načrt, ki so ga znali uresničiti. Bili so boljši kot mi v mnogih pogledih. Ne preostane nam drugega, kot da popravimo napake. Na povratni tekmi bo težko, a poskusili bomo. Sergio Busquets, Barcelona.

Francozi so na pariškem Parku princev začeli pogumno in nevarno. V četrti minuti je nevaren protinapad PSG-ja zaustavil šele gostujoči vratar Marc-Andre Ter Stegen, ki je stekel daleč iz svojih vrat in preprečil nevarnejšo akcijo Blaiseja Matuidija in Edinsona Cavanija. Do prvega strela so prišli domačini v šesti minuti, ko je znotraj kazenskega prostora sprožil Julian Draxler, a meril prek Barceloninih vrat. Še nevarneje je bilo v 11. minuti, ko so Parižani prišli do dveh lepih priložnosti v eni sami akciji. Najprej je sprožil Matuidi, a mu je Ter Stegen strel ubranil, nato pa je poskusil še Adrien Rabiot, a je bil tudi tokrat nemški vratar na mestu. Ter Stegen pa je bil prekratek ob prostem strelu Angela Di Marie, ki je z levico spravil žogo prek živega zidu v mrežo Kataloncev za vodstvo PSG-ja z 1:0 v 18. minuti. Argentinec je, zanimivo, prav danes praznoval 29. rojstni dan. V 22. minuti je sledil še strel Cavanija s kakšnih 20 metrov, a je znova dobro posredoval nemški čuvaj mreže. Prva krasna priložnost za Barcelono je prišla v izteku 27. minute, ko se je pred vratarjem Kevinom Trappom sam znašel Andre Gomes, a mu je nemški vratar v vratih PSG-ja strel čudežno ubranil in žogo preusmeril v kot. Draxler je v 34. minuti odlično preigraval v kazenskem prostoru. Potem ko se je otresel branilcev Barcelone, je sprožil z levico, Ter Stegen pa se je izkazal z izjemno refleksno obrambo, ob kateri je z dlanjo žogo odbil v kot in preprečil še višje vodstvo PSG-ja. Draxler pa je v 41. minuti le izkoristil podajo Marca Verrattija in popeljal Parižane do vodstva z 2:0. Po izgubljeni žogi tokrat neopaznega Lionela Messija so domačini zdrveli v protinapad, po globinski podaji pa je Draxler z natančnim strelom matiral Ter Stegna. To je bil tudi končni izid prvega polčasa na Parku princev. 

Razigrani in motivirani Francozi, ki so proti Barceloni v preteklih dveh sezonah dvakrat izpadli v četrtfinalu Lige prvakov, so tudi v drugem polčasu začeli na vso moč. Brez taktiziranja in brez branjenja rezultata. V 55. minuti je na sceno znova stopil Di Maria, ki Barcelono dobro pozna še iz časov, ko je brcal za Real Madrid, v dresu katerega je blaugrani zabil dva zadetka. Z novo mojstrovino je s kakšnih 21 metrov s plasiranim strelom matiral vnovič povsem nemočnega Ter Stegna za vodstvo PSG-ja s 3:0. Po dobri uri igre pa se je strateg Parižanov Unai Emery odločil, da rojstnodnevnega slavljenca Di Mario potegne na klop, namesto Argentinca je v igro vstopil brazilski vezist Lucas. Prav rezervist Lucas je v 66. minuti poskusil po novem hitrem protinapadu Parižanov, a z roba kazenskega prostora meril preveč po sredini vrat, da bi resneje ogrozil Ter Stegna. Žebelj v krsto Barcelone je v 72. minuti zabil Edinson Cavani, ki je z močnim strelom 's prve' po lepem utekanju in natančni podaji Thomasa Meunierja matiral Ter Stegna za senzacionalno vodstvo Parižanov s 4:0. Blaugrana bi častni zadetek lahko dočakala v 84. minuti, a je domačinom po strelu Barceloninega branilca Samuela Umtitija z glavo z neposredne bližine vrat pomagala vratnica. Na koncu je ostalo pri visoki zmagi PSG-ja (4:0) in huronskega navdušenja na Parku princev. Valentinovo v mestu ljubezni tako ne bi moglo biti lepše. A ne za katalonske navijače, ki so pričakovali vse prej kot visok poraz svojih ljubljencev.

Navijači Barcelone so bili pred tekmo dobro razpoloženi, že po prvem polčasu pa bistveno manj, na koncu pa pošteno razočarani.
Navijači Barcelone so bili pred tekmo dobro razpoloženi, že po prvem polčasu pa bistveno manj, na koncu pa pošteno razočarani. FOTO: AP

Parižani so z visoko zmago storili velik korak k peti zaporedni uvrstitvi v četrtfinale Lige prvakov, Barcelona pa bi iz najelitnejšega tekmovanja v osmini finala izpadla sploh prvič po letu 2006/2007, ko jo je izločil Liverpool. A počakajmo, sledi še tekma na Camp Nouu (8. marec). Treba pa je povedati, da še nobeni ekipi v izločilnih bojih Lige prvakov ni uspelo nadoknaditi štiri ali več golov zaostanka s prve tekme. 

"Zdaj ni najboljši trenutek, toda ponavljam: smo ekipa, ki je že dokazala, da ima sposobnost za velike tekme in rezultate. Ko bomo dojeli, kaj se nam je zgodilo, bomo našli kakšno rešitev. Ni jih veliko, toda videli bomo," je po tekmi na novinarski konferenci razlagal trener Barcelone Luis Enrique.

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:
Paris St. Germain – Barcelona 4:0 (2:0)
Di Maria 18., 55., Draxler 40., Cavani 72. 

Postavi:
PSG: Trapp, Aurier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa, Verratti (Nkunku/72.), Rabiot, Matuidi, Moura, Cavani, Draxler (Pastore/86.), Di Maria (Lucas/61.)

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jorde Alba, Andre Gomes (Rafinha/58.), Busquets, Iniesta (Rakitić/72.), Messi, Suarez, Neymar

Gl. sodnik: Szymon Marciniak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (378)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajzadodat
15. 02. 2017 19.17
+1
Kapo dol. Na eni strani katastrofa na drugi sami superlativi. Oboji pakirajo kovčke, eni za napredovanje, drugi pa za dopust. Trener Barce je poln kufrov, le kam se odpravlja?
gongash
15. 02. 2017 18.47
+1
igrali so obupno. enrique ima vec srece kot pameti, vceraj ga je ta sreca zapustila. poleg tega ne morem verjeti, da se kar naprej vztrajajo s ter stegnom na vratih. zelo nezanesljiv. messi, suarez, neymar, iniesta, da nisio mogli skupaj niti enega gola pospravit jih je lahko sram. sploh vec ne bom gledal nogometa.
walter2
15. 02. 2017 19.32
+2
Kekec kaj je pa delala obramba,da so se Francozi enostavno sprehajali v kazenskem prostoru Barse!Vratar je ubranil,kar je bilo mogoče!
Dejan Ho?evar 1
10. 03. 2017 11.14
MIslim, samo res, katero tekmo pa si gledal. Ter Stegen je bil najboljši posameznik Barcelone
JbmTiMt
15. 02. 2017 18.29
+1
ocena messija na vcerajsnji tekmi je bila 0
Barbarezo
15. 02. 2017 18.46
+3
jaz pa mislim , da je tip brez ocene ker je nemogoce to ocenit se 0 je predobra
Dany75
15. 02. 2017 17.59
-2
Aja ..ocitno jih Bayern tist krat z skupnim rezultatom 7:0 ni prevec streznil :)
laycan
15. 02. 2017 16.36
+1
včeraj barca ni imela slabega dne kot nekateri veleumi nogometa tu pišejo,enostavno jih je PSG ZMLEL,in proti taki ekipi ko ji gre,je tudi REALne bi imel lahkega dela.
Erik Volk
15. 02. 2017 17.20
+3
Očitno slabo poznaš Barco. Če bi normalno igrali, bi PSG ne mogu zmagat. Že dolgo časa je Pariški prvak celo slabši kot prve 4 ekipe La Lige...Že na povratni tekmi zna biti zelo drugače. Je pa res, da ne pripisujem veliko možnosti za Barcino napredovanje, ker bojo igrali zelo napadalno in odprto...Parižani pa se bojo pametno poslužili bunkerja in prežali na kontre...Barca je v takih situacijah sposobna veliko zadevat v polno...a ostati brez prejetega gola je v takem trenutku težko. Da bi zmagali z naprimer 5:0 je res malo možnosti...Je pa PSG zasluženo zmagal...se strinjam!!! Slab dan za Barco pač...
laycan
15. 02. 2017 19.40
-1
ne mi razlagat,da so na taki tekmi imeli vsi igralci Barcelone,slab dan?verjamem da 2 igralca,ne pa cela ekipa.za tak velik izkušen klub,aaaa..
laycan
15. 02. 2017 16.34
+4
kje je zdaj kardinalček,pa njegov ferarček,kot sem že nedolgo nazaj napisal,to sezono barca ne bo osvojila ničesar.messi pa bo veselo pomahal v slovo
Barbarezo
15. 02. 2017 18.47
+3
pozabu si na Symbolica.. pa unga arabca Hummarabi a kva je
Paštašutar
15. 02. 2017 16.22
+4
Kje je Pater..............................?.........:)
srebrnibreg
15. 02. 2017 15.22
+9
Taka igra se pa zgodi, ko igralci bojkotirajo trenerja.
Erik Volk
15. 02. 2017 14.03
+11
Jah...trener PSGja je bil prej v Španiji in Barco dobro pozna, ter ve, kako jo presekat. Mene ta rezultat ni toliko presenetil, ker če se spomnimo za nazaj...ko Barca pade, pač pade!!! Pred par leti naprimer proti Bayernu fasali prvo 4 in kasneje doma 3 gole...dosegli pa nobenega. Tudi doma se jim je to že pripetili!!! Mislim pa, da ni problem ne v napadu in ne v obrambi, ki jo toliko nekateri kritizirajo. Barcina igra že od nekdaj temelji na delu fantazistov sredine igrišča. Tam nimajo več prevlade. Igralci so nekateri že starejši...nakupi trenerja pa zgrešeni!!! To jih tepe, ker trener že od začetka ne zna delat dobro!!! Vendar so bili rezultati vseeno nekako dobri zaradi kvalitete ostalih.Trenerja bi mogli že davno zamenjat, igralce zvezne vrste nekatere takoj prodat in jih nadomestit. Ekipa še zdaleč ni slaba...vse imajo za osvajanje naslovov. Gotovo najboljši napad na svetu, Messi 95 % tekem odigra odlično, Suarez res dela tudi napake, vendar ima pravi občutek in talent...in naj kr ostane. Nymar po mojem rabi pravo komando iz strani kluba, ker mu znanja ne manjka! V glavnem, če poštimajo stvari na sredini..so problemi rešeni.Prvo pa trenerja stran...Ker pa imajo že vsi nove pogodbe, ne vem kje bi novega dobili...Prav PSGjev bi bil primeren...ali še boljši trener Sevilije...
Trend01
15. 02. 2017 14.23
+2
Menda naj bi tale gospod vse skupaj prevzel. Iz dežja pod kap. Juan Carlos Unzué.
MaunelNeuer
15. 02. 2017 12.30
-5
še pomnite včerajšnje besede kardinalčka "messi je enostavno najboljši"? po moje tud ja, zlate žoge? zakaj že? namesto Iniesta jh je prejemal palček
Kollerik
15. 02. 2017 12.43
+7
messi je najboljši, tu ni dileme....toda tudi najboljši imajo svoj dan, glupsoni kot ti, pa ostanejo neumni še naprej... :))
Kollerik
15. 02. 2017 12.44
+7
svoj slab dan.... in Messi ga je pač imel ravno včeraj....
FootballMaster
15. 02. 2017 12.50
-4
nekaj je imeti slab dan nekaj čisto drugega pa da te nasprotnik tako onemogoči kot so njega... Kr poglej koliko je bil včeraj pri žogi. Skoraj nič. To zame ni slab dan... Dobra taktika psg-ja
Kollerik
15. 02. 2017 13.01
+6
Nihče normalen ne zanika PSG-jeve superlativne igre, toda predvsem slabe podaje npr. Neymarju so razkrile včerajšnjo nerazpoloženost največjega.
alien8potnik
15. 02. 2017 19.39
+3
vsak ima kdaj slab dan. messi je bil včeraj res slab, a ni on kriv. celotna ekipa je bila zanič. in barca vse preveč visi na messiju. tako kot je ekipa igrala včeraj, ni čudno, da je tudi on dol padel.
MaunelNeuer
17. 02. 2017 13.05
kolerikaneumen si ti in drugi barcafani, se vidi kk je messi najboljši ja, ko nima pravih ljudi okrog sebe ni nič, v barci blesti, ker v tem klubu lahk blesti vsak, ko ni prave sredine je pa tud v barci bolj švoh
širimresnico
15. 02. 2017 11.22
-1
koliko realovih in drugih mrhovinarjev se je pojavilo tukaj gor...izpad barcelone vam je polepšal dan....čestitam...
TomažNovak
15. 02. 2017 11.42
-5
MA007
15. 02. 2017 18.23
+0
JbmTiMt
15. 02. 2017 18.32
+0
Drago Kugler
15. 02. 2017 11.08
+7
brez sredine barca nima kaj iskat.gomez.....adijo pamet.
MaunelNeuer
15. 02. 2017 12.27
-3
nonstop trobim da barca ni odvisna od mesija, ampak je obratno, evo zaj
drimtim
15. 02. 2017 10.45
+7
krnekilojzek veleum nogometa hahahahahahahahahahahaha,drimtim hlodi so zmagali a si videl,pa še $ $ $ $ $ $ $ so prinesli.potrebno je glavo uporabit,trener PSG je lisjak
pingvinislo5
15. 02. 2017 10.45
+0
lionel kjessi....in on naj bi si bolj zaslužil zlato žogo...eh.
MaunelNeuer
15. 02. 2017 12.36
+1
fihner
15. 02. 2017 10.26
+11
PSG, čestitam. Več kot zasluženo, na žalost. Do malice bi lahko bil poker. Zelo dobro so igrali, kapo dol.....
beremo
15. 02. 2017 10.07
+0
Včeraj je igrala Barcelona ? ........Nisem videl. Magični trio MNS sama žalost, Neymar bi lahko honorarno delal v cirkusu, Suarez pa predebel in prepočasen. Pravi magični trio je bil Xavi - Iniesta - Messi. Saj Leo ne more igrat s temi papeki, ki jih ima zdaj na razpolago. Čestitke PSG . Danes gremooo Real.
Trend01
15. 02. 2017 11.12
-1
CURVANORD Zanetti
15. 02. 2017 15.38
+0
@beremo ce si ze zleht bom jaz se malo bolj,glede cirkusa ki ga omenjas bi oba pasala Neymar in Suarez,imela bi svojo tocko Klovnesa in grizli:-D
FootballMaster
15. 02. 2017 10.03
+17
Berem komentarje enih ki govorijo kako slabo je igrala Barca... Bolj kot slaba igra je bila odlična taktična postavitev PSG-ja. Ne vem zakaj tudi ostali v Laligi ne igrajo na takšen način (mogoče niso dosti telesno pripravljeni)...Lepo so onemogočili Messija in Injesto s tem pa tudi rezbili njihov način igranja. Saj se je lepo videlo , da je Messi nekajkrat po žogo prišel skoraj do svojega kazenskega prostopa pa je še vedno imel enega za hrbtom. Edina šibka točka je bila levi bok kjer je Neymar nekajkrat ušel. Kakorkoli s takšno igro lahko PSG pride daleč ampak imam pa občutek da proti ekipam ki so bolj obrambno naravnane in imajo hitre protinapade ne bo šlo.
Erik Volk
15. 02. 2017 17.41
+6
Se strinjam...dobro so naštudirali Barcino igro...vendar niso edini in ni to prvič. Če bi Barcelona delovala kot zna na sredini...to je predvsem hitrost, hitro oddajanje žoge in dobra ideja, bi ne bilo tako. Res so jim Parižani odlično sekali pot med podajami...vendar so za njihovo učinkovitost krivi pri Barci...Messi je bil res dobro pokrit...a Messi je že neštetokrat preigral več igralcev...in ni mu lahko odvzemati žogo!!! To učeraj je sad zelo slabega dneva Barce. Je pa tudi res, da nimajo več takih zveznih igralcev...a ni to od včeraj...že 2 leti je tako...
TvojPrijatelj
15. 02. 2017 09.59
+2
MSN Messenger
pingvinislo5
15. 02. 2017 10.45
+0
murkecc
15. 02. 2017 09.58
+1
JbmTiMt
15. 02. 2017 09.48
+0
al bo cokolino