Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Real zmagal kot zna le Real, Ronaldo lepo začel, Morata pa dramatično dokončal preobrat

Madrid, 14. 09. 2016 19.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Dolgo časa je kazalo na senzacijo v Madridu, toda branilcu naslova v Ligi prvakov Real Madridu je z zadetkoma Cristiana Ronalda in Alvara Morate uspel preobrat proti Sportingu (2:1). Portugalci so vodili, Ronaldo pa je v 89. minuti nato izenačil s prekrasnim prostim strelom. V zadnji akciji na tekmi je delo dokončal Morata.

Več videovsebin
  • Gol Bruna Cesarja na tekmi Real - Sporting
    01:15
    Gol Bruna Cesarja na tekmi Real - Sporting
  • Gol Cristiana Ronalda na tekmi Real - Sporting
    01:16
    Gol Cristiana Ronalda na tekmi Real - Sporting
  • Gol Alvara Morate na tekmi Real - Sporting
    01:27
    Gol Alvara Morate na tekmi Real - Sporting
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Sporting
    03:24
    Vrhunci tekme Real Madrid - Sporting
Tekme nismo začeli dobro, toda to je Madrid in v tem klubu na tem stadionu se takšne reči dogajajo. Domov grem zelo zadovoljen. Povsem do konca smo verjeli. Dokler sodnik ne zapiska, lahko zmagaš. Zadetek? Vedel sem, da bo James podal tja in udaril sem z vso močjo, da je šla notri. Nogomet včasih ni pošten. Nocoj ne vem, če je bil, a temeljnega pomena je bilo zmagati in uspelo nam je. Moramo poskusiti osvojiti prvo mesto v skupini. Jasno je, da sanjam o tem, da bi uspel tukaj. Dobro delam in upam, da bom pomagal z zadetki. Alvaro Morata, napadalec Real Madrida

Vse se je za Cristiana Ronalda začelo v zeleno-belem dresu Sportinga, kjer je pred 14 leti dobil prvo pravo priložnost med profesionalci in se po famozni prijateljski tekmi z Manchester Unitedom ni več ozrl nazaj. Lizbonski klub se je Ronaldu uspešno "izmikal" vse od dvobojev v skupinskem delu, ko je bil portugalski zvezdnik še član Uniteda, v sredo zvečer pa se je z levi prvič pomeril še kot član Real Madrida. Trener Zinedine Zidane je po milanskem finalu in osvojeni enajsti evropski kroni spet združil "napad BBC", poleg Ronalda sta torej začela tudi Karim Benzema in Gareth Bale, branilci naslova pa so od prve minute računali tudi na pomembnega člana zvezne vrste Casemira, medtem ko je v osrčju zadnje vrste priložnost pred Pepejem dobil Raphaël Varane. Trener slovenskega vratarja Ažbeta Juga, ki ga ni v kadru za tekme Lige prvakov, Jorge Jesus, ni presenetil z enajsterico v postavitvi 4-4-2. Adrien Silva in William Carvalho sta se lahko tako kot vratar Rui Patricio po velikem slavju na Euru 2016 udarila s kapetanom svoje reprezentance Ronaldom, za katerega je bil sredin večer že tako nekaj posebnega. A kaj lahko bi se začelo z nepričakovanim začetkom v domači mreži, Bruno Cesar je prišel do strela z roba kazenskega prostora in le za las zgrešil daljšo vratnico Kika Casille. Real je odgovoril z lepo akcijo, po kateri pa Daniel Carvajal ni uspel lepše podati osamljenemu Balu, ki je čakal v sredini kazenskega prostora. A hitro je bil spet nevaren Sporting, Gelson Martins je izkoristil slabo podajo Sergia Ramosa in s strani lepo meril v daljši kot, toda Casilla je bil zanesljiv.

Bale je bil razigran in v enajsti minuti je Valižan pobegnil po desnem boku, njegovo podajo oziroma že kar strel na prvo vratnico pa je Patricio ujel. Bale je dve minuti kasneje osmešil Joaa Pereiro in v sredino poslal ostro žogo, ki so jo gostujoči branilci nekako uspeli izbiti. Vroče je bilo tudi po kotu, ki je sledil, Patricio je neprepričljivo zapustil svoja vrata, toda kasnejši strel Ronalda je bil prešibek. Real ni blestel in Ronaldo se je v 27. minuti odločil za strel s precejšnje razdalje, a mu je bil Patricio brez večjih težav kos. Casilla bi bil morda celo brez moči, če ne bi po odbijanju žoge po kazenskem prostoru strela Carvalha pred njim blokiral Varane, le minuto kasneje, v 34. minuti, pa je bil po prodoru Martinsa za las prekratek Bas Dost, ki bi moral žogo le še pospraviti v mrežo. Domači navijači za razliko od številčnih (in glasnih) gostov niso bili zadovoljni s predstavo, v kateri Real ni prihajal do pravih priložnosti. Za nameček je v enem zadnjih napadov polčasa obležal Bale, ki ga je s kolenom v boju za žogo v kolk nenamerno udaril Sebastian Coates. Glavni sodnik Paolo Tagliavento je domačim vseeno velikodušno dosodil prosti strel, ki ga je Ronaldo poslal na vrh mreže.

Čustvena tekma za Ronalda (v sredini) proti bivšemu klubu se dolgo ni razpletala po Portugalčevih željah.
Čustvena tekma za Ronalda (v sredini) proti bivšemu klubu se dolgo ni razpletala po Portugalčevih željah. FOTO: AP

Drugi polčas je Real začel z nespremenjeno postavo, tudi Bale očitno ni bil težje poškodovan, toda drugih 45 minut bi se težko začelo slabše za branilce evropskega naslova. Silva se je na sredini otresel Tonija Kroosa in začel protinapad, po akciji enega izmed junakov zadnjega mundiala Bryana Ruiza pa je do žoge v kazenskem prostoru malce srečno prišel Cesar in jo z levico natančno poslal ob daljšo vratnico nemočnega Casille. Ta je moral po strelu Cesarja z razdalje spet posredovati v 54. minuti, nekaj sekund prej so realovci uspeli šele z zadnjimi močmi ustaviti še en obetaven portugalski napad. Ronaldo je minuto kasneje padel v kazenskem prostoru po štartu Coatesa, toda Tagliavento je pravilno oceni, da je Urugvajec zadel žogo z drsečim štartom. Prekršek Carvalha nad Modrićem je gostujočega trenerja Jesusa tako razhudil, da je zaradi protestov pri italijanskih sodnikih dobre pol ure tekme presedel na tribuni. Ob izteku 63. minute bi se lahko zeleno-beli spet veselili, če bi bila podaja Martinsa proti Dostu v sredini malce nižja, Nizozemec zato v skoku ni uspel preusmeriti žoge mimo Casille. Bale je imel veliko sreče, da je Tagliavento ob njegovem padcu po boju z Marvinom Zeegelaarjem dosodil prosti strel skorajda točno na robu kazenskega prostora, a Valižan z ugodnega položaja ob naraščajočem nezadovoljstvu na tribunah ni uspel zadeti. To je bila tudi zadnja akcija Bala na tekmi, Zidane ga je zamenjal z Lucasom Vazquezom, v igro pa je namesto povsem nevidnega Benzemaja prišel še Alvaro Morata.

Real je morda celo prvič na tekmi začel nizati nevarne akcije, Jesus oziroma njegov pomočnik pa je iz igre potegnil razpoloženega Martinsa, ki ga je zamenjal nekdanji član Benfice Lazar Marković. Coates bi v 72. minuti po ostri žogi Marcela kmalu zatresel lastno mrežo, a je okroglo usnje poletelo prek vrat, Casemiro pa po podaji oziroma strelu Ramosa z glavo prav tako ni uspel meriti v okvir vrat, čeprav so sodniki že prej, nepravilno, dosodili prepovedan položaj. Ob precej glasnih žvižgih je Kroosa za zadnjih 13 minut Zidane zamenjal s Jamesom Rodriguezom. Morata je v 80. minuti na robu prepovedanega položaja pobegnil zadnji vrsti Sportinga, a pred vratarjem Patriciem nato neprepričljivo zaključil. Ronaldo je bil veliko bližje tri minute kasneje, ko je v prepovedanem položaju dočakal podajo s strani in z nekaj metrov zadel vratnico, zadetek Morate v nadaljevanju akcije pa so sodniki pravilno razveljavili. Carvajal je zatresel zunanji del mreže z volejem v 84. minuti in voda je belemu baletu že pošteno tekla v grlo. Ronaldo je vseeno dobil še eno priložnost, ko je Tagliavento spet hitro dosodil prosti strel po Portugalčevem padcu na okoli 20 metrih od vrat. Ronaldo si je namestil žogo in kljub posredovanju Patricia izvrstno meril v zgornji kot njegovih vrat za 1:1, nemudoma pa se je namesto proslavljanja "opravičil" gostujočim navijačem pod streho Bernabeua. Real pravih priložnosti v sodnikovem podaljšku ni imel, toda prav v  zadnjih sekundah je predložek s strani Rodrigueza z glavo proti Patriciu preusmeril Morata, žoga pa se je še drugič od vratnice odbila v mrežo za veliko slavje v belem delu Madrida.

Liga prvakov, prvi krog skupinskega dela:

Real Madrid – Sporting 2:1 (0:0)
Ronaldo 89., Morata 90.; Cesar 48.

Postavi:

Madrid: Casilla; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos (od 77. Rodriguez); Ronaldo, Bale (od 67. Vazquez), Benzema (od 68. Morata). Na klopi: Yanez; Pepe, Kovačić, Danilo.

Sporting: Patricio; Pereira, Coates, Semedo, Marvin; Carvalho, Silva (od 73. Elias), Martins (od 70. Marković), Cesar; Ruiz (od 90. Campbell), Dost. Na klopi: Beto; Andre, Oliveira.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (240)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LocoBlanco
15. 09. 2016 16.28
Izjava Morate: 'Nogomet ni vedno fer' ...Včeraj si je Sporting zaslužil zmago, ampak kaj, ko je igral proti aktualnemu prvaku CL-a, ki je postal prvak ravno v zadnjih minutah tekme! Takšen preobrat lahko naredi le malo ekip in mislim, da je v zadnjih sezoni in tudi letošnji RM na 1. mestu kar se tiče zmag oz. preobratov v izduhljajih tekme! Ramos, CR in zdaj še Morata! Kako sem se veselil včeraj, da je Morata prinesel zmago sploh zaradi vseh kritikov, ki so govorili, da fant ni za ta klub! Mislim, da je včeraj zaprl usta vsem, ki so dvomili v njega in vsem tistim (hejterom), ki so se že pripravljali, da bi blatili največje ime v nogometu! Tudi, če včeraj niso igrali, kot bi morali oz. znajo so dokazali, da tudi v svojem slabem dnevu lahko iz nič naredijo preobrat in to je tisto kar ima trenutni RM in nihče drug!!! Čestitke fantom za zmago in pomen, da se nikoli ne obupa! To je tista Zizoujeva mentaliteta, ki jo je dojela celotna ekipa! Pohvale, kapa dol, #iHALA MADRID!!!
Maximus
15. 09. 2016 15.37
-1
A je res edini ki zaigra prekršek? A mamo zato 5 sodnikov na tekmi? Koji k se ukvarjate s postranskimi stvarmi, samo da bi mu zmanjšali ceno. Sodnik je piskal, Ronaldo pa je zabil izjemen gol. V še bolj izjemnem trenutku. Lahko mi razpravljamo tule o oskarjih, o karakterju, koga briga. Na koncu koncev je nesporno že 10 let izmenično z Messijem najboljši igralec tako Evrope kot sveta. PIKA. Tega se ne da sfejkat.
+0
Ronalda celo tekmo ni bilo za videti...eden slabsih pri realu..mu je pa treba cestitati za dosezen gol iz prostega strela..ja prostega..za njega je to ze res nekaj..treba nekam zapisat...cestitke realu za borbo na koncu tekme...
Maximus
15. 09. 2016 15.28
-1
Vzdevek maš po Messiju kritiziraš pa Ronalda?
Smo vidli lansko leto ja... Malmo..shahtjar.. wolfsburg in roma... potem se je pa ustavilo.. proti psg..cityju in atmju na 5ih tekmah niti gola ni dau..kaj sele da bi bil odlocilni igralec..bogi res..samo stoji pred golom in caka da mu podajo...
Maximus
15. 09. 2016 15.48
-1
in kdaj ga je messi nazadnje zabil ko je bilo to res potrebno? V finalu cope America mogoče? Ah joj ne, šment, tam je zgrešil enajstmetrovko, bogi, premajhen gol. Proti Atleticu tud ni šlo. Predvsem pa pozabljaš, Real je bil zmagovalec lige prvakov, Ronaldo pa tudi s Portugalsko Evropski prvak. Barcelona z Mesijem ni zmagala in Messi z Argentino ni postal šampijon. Hmmm imaš prav mali igralec za male tekme, tale tvoj Messi
aja barcelona ni zmagala z messijem?!...evropski superpokal..svetovni klubski prvaki...španski prvaki...španski pokalni prvaki..španski superpokal..osvojil ni letos samo lige prvakov- čestitke realu..in finala cope americe..ostalo je vse osvojil kar se osvojiti da...sej vem..fousijaaaa
Paštašutar
15. 09. 2016 10.40
+6
Treba je nekaj napisat tudi o Sportingu,izjemna predstava in mislim,da so zmago Realu omogocile nerazumljive menjave gostujocega trenerja!!
Symbolic
15. 09. 2016 10.09
+4
Še enkrat je Real potrdil, da je "last minute" moštvo... Spet smo priče napake trenerja (tokrat Sportinga): potegne ven do takrat najboljšega svojega igralca (Martinsa), ki je uprizarjal paniko v obrambi Reala in ga zamenja z Markovićem! S tem je Sportingu odrezal vsako možnost za kontro in omogočil Realu totalni napad! Ja, trenerji niso "bogovi" in delajo napake! Za razliko od Jesusa, Zidanove zamenjave (Rodriguez, Morata, Vasquez) so bile neprimerno bolj učinkovite: gol je visel v zraku... Z vstopom Morate sem si reko: ta bo znal odločiti tekmo... in tako je bilo, jasno z obilico sreče pri razvoju dogodkov... Tokrat se je Real rešil... Sodnik? Raje, ne bi o tem, samo je naivno, kot začetnik, nasedel Ronaldu (odigrani prekršek)...
CURVANORD Zanetti
15. 09. 2016 12.56
če bi Lazar zadel bi @mandzo najdel neke vzporednice da ima ogromno hrvaških korenin, čeprav vsi vemo da je srb. O včerjašni slabi predstavi lukite nič ni pokomentiral tako kot tudi ne katastrofalne predstave v prejšnem španskem krogu rakete ki je po njegovem mnenju kadar ni Messija šef in motor ekipe, kje si @mandzo ???
apodgraj
15. 09. 2016 13.14
+1
Odigral prekrfšek , tako kot zna Ronaldo. Sodnik pod pritiskom piskal prekršek . Trener Sportniga je praktično podaril vse tri točke Realu . Ni mi jasno ,zakaj je iz igre potegnil Maritinsa najboljšega igralca , ne le Sportinga , ampak tekme in se začneš braniti . Če ne bi bilo prostega strela in velilko sreče pri izvajanju prostega strela , sem trdno prepričan , da bi Sporftnig in Madrida odnesel vsed tri točke . Samo strel je vreden pozitivne ocene , igra ena sama katastrofa .
Campeones34
15. 09. 2016 16.32
Kaksna sreca pri prostem neki? Strel je bil fantasticen in kljub odlicnnemu posredovanju golmana bil prevec natancen. Vecina golmanov bi tole zogo samo z ocmi pospremilo v gol
Symbolic
15. 09. 2016 20.43
Ja... Ronaldo je zabil "fenomenalen" gol (iz prostega strela), ki "več tehta" kot zadetek Neymarja (tudi iz prostega strela)... "poštena " primerjava, a ne?
resort
15. 09. 2016 09.55
+11
Ronaldo je res odličen igralec. Tako dobro je odigral "prekršek", da je sodnik takoj nasedel.
grozjak
15. 09. 2016 10.06
-8
nič ni bilo odigranega. čist favl in še vsaj trije nedosojeni samo nad ronaldom. ampak to si je največ sam kriv.......
apodgraj
15. 09. 2016 13.16
+1
Tudi komentator Lukač je sodbo o prepršku prepostil gledalcem.
peggi
15. 09. 2016 09.47
-7
Ronaldo je še enkrat več dokazal zakaj je glavni zvezdnik Reala,z fantastičnim golom iz prostega strela ,fenomenalno :) James pa pri drugem golu Morate z fenomenalno podajo bravo mali :) Sej ni važn v keri minuti daš gol,važn da je zmagovalen :) Last minute boys :) Upam,da Bale ni staknu kake poškodbe ,nekam bogo je deloval ..
ares1976
15. 09. 2016 10.05
+6
Ja ne pozabi na fantasticno odigran prekrsek... tudi to je za pohvalit... nihce ne zna kot on... hehe...
NisteResni
15. 09. 2016 10.58
-1
Kok si pa ti stala tlinajst let da s/z ne znas uporabljat
akaOO7
15. 09. 2016 12.49
+1
buldozzer
15. 09. 2016 09.28
+3
V vsaki igri igra tudi sreča in če sreče nimaš žoga ne gre v mrežo, lahko jo brcneš tako precizno a bo se odbila vn. Real je zadnjih 15 min. zaigral vrhunsko in so verjeli v zmago in to tudi dosegli. Ronaldo je po dolgem času malo umeril nogo, upajmo da bo tako tudi v prihodnje. Priznajmo igrali so res dobro v finišu in dosegli 2 zadetka to zmorejo le take vrhunske ekipe in Real je dokazal, da je na vrhunski ravni. Morata je pa odličen napadalec za moje pojme boljši od Benzemaja v tem hipu .
Trend01
15. 09. 2016 09.38
-1
Morata je en čuden tič. Fantastičen igralec "s klopi" in povprečen, če začne v prvi postavi. Tudi pri Juventusu je bilo enako. Ali lahko nadgradi igro? Verjetno lahko. Bo že Zidane za to poskrbel. Morata je imel morda dve fantastični predstavi v Juvetu. Obe proti Realu.
Trend01
15. 09. 2016 09.16
-2
Off topic. Štadion Santiago Bernabéu je dobil tehnologijo "sokolje oko" za golovo črto. Vem, da ga bodo uporabljali v Ligi prvakov. Za LaLigo pa nisem siguren. Skratka - na voljo je. Nič več "fantomskih" golov v LP na štadionu Santiago Bernabéu.
TomažNovak
15. 09. 2016 09.42
+5
Ampak to verjetno ne bo preprečilo golov iz ofsajda v finalih CL, a ne?
Trend01
15. 09. 2016 09.49
-3
Za Laligo mora to RFEF sprejeti/zahtevati. Zadeva ni poceni. Če jo ima en samcat klub, je brez zveze. Imeti jo morajo vsi štadioni. Morda bi se zveza lahko obrnila na glavnega sponzorja - Santanderja. Je ena največjih bank na svetu. Tudi posluje zelo dobro. Če bi oni častili.... Potem morda. Za Uefo pa novo vodstvo. Saj Gazprom zadaj z denarjem stoji. Pa Heineken.....
grozjak
15. 09. 2016 10.09
+2
hammurabi, vsi goli reala (in ostalih vrhunskih ekip) iz ofsajda so posledica hitrosti igralcev, ki jim sodniki ne morejo več slediti. npr včeraj je bil vsaj en ofsajd realu napačno dosojen.
ares1976
15. 09. 2016 11.04
+0
grozjak
15. 09. 2016 11.18
+0
lahko je biti pameten, potem ko ti vrhunska HD TV vse servira v dnevno.........
TomažNovak
15. 09. 2016 11.34
+0
težko je biti sodnik, če sodiš 20 let in dobiš 20.000 EUR za vsako tako tekmo. Še dobro, da niso kretničarji tile sodnike, ker potem noben vlak ne bi vozil..
ares1976
15. 09. 2016 11.52
Sory ampak prepovedan polozaj je bil tako ociten da bi ga slaboviden videl... poglej si se enx gol pa ne zagovarjaj sodnikov...
LocoBlanco
15. 09. 2016 16.31
hammurabi: Kot vedno, navijač Barce o sodnikih oz. pomoči UEFE. Kdaj se boš ugasnil, matori?!
Paštašutar
15. 09. 2016 09.10
-3
Vazne so tocke,Casemiro,z naskokom najslabsi moz na igriscu,takoj za njim Benzema,Marselo in Modric,tudi igranje Varana je zelo vprasljivo!!! Casemiro,razen delanja prekrkov in par prestrezenih zog nic od nic,njegov moto PODAJ NAJBLIZJEMU,Benzema,ta ma prevec NENOGOMETNIH problemov in ga do neke mere razumem(nikakor pa ne Zidana) bomo vidli kako bo naprej,Marselo,ta se enostavno za(..)bava na igiscu,je pa res,da se bo zresnu,ko bo slo bolj zares,toliko hvaljeni Modric,miljon je boljsih igralcev na njegovem polozaju,ampak jih ni v Madridu,no vceraj mu je vseeno uspela asistenca za gol Sportinga!!! Varan,razen htrosti in kakega skoka slabo,se mi zdi da v tehniki z zogo celo nazaduje!! Sojenje zelo solidno,ofsajda Casemira ni bilo,Morate tudi ne,je pa bil Ronaldov,ko je zadel vratnico!! Prekrsek cist kot solza,to znajo najboljsi,iskal ga je in dobil!!!! V nedeljo pa po 16 zapoedno prvenstveno zmago!!!!!
grozjak
15. 09. 2016 09.14
+4
Marselo je presekal zadbji napad sportinga za zmago. Eden boljših, že zaradi tega.....
Trend01
15. 09. 2016 09.32
-1
Kaj pa vem ali je vse res kar si napisal. Marcelo ni imel tako blazno slabega večera. Casemiro? Povsem spodobna predstava. Upoštevati moraš, da je imel Kroos včeraj zelo slabo predstavo. In, kot si omenil, Modrić. V bistvu je torej Casemiro sam ostal na sredini. Logično, da so se posledično napake pojavljale. Varane tudi ni imel kašne super predstave. A glej, kdo jo je sploh imel? Vázquez, Morata in James. Le rezervisti so pokazali kako treba igrati. Ajd, pa Ronaldov gol je bil kot mora biti. Kot se pričakuje od (svoj čas) enega najboljših izvajalcev prostih strelov. Vse ostalo - za pozabo. Zdaj me le zanima kako močna/huda je Baleova poškodba. Nekam dolgo je bil nepoškodovan (sarkazem). To je bil druga zaporedna tekma kjer je bil Valežan neprepoznaven.
FootballMaster
15. 09. 2016 09.37
Po mojem mnenju edini, ki si ga prav ocenil je bil Benzema :) Modrič je imel ogromno lepih podaj in ima trenutno najboljši pregled nad igro je pa res da je hrvat in se dosti kateremu zameri zaradi tega :). Marcelo pravtako igral odlično včeraj. Res da ni imel veliko svoji predorov kot ponavadi vendar je prekinil ogromno protinapadov in priložnosti. Da vidim kerega si še pošinfal :) Varan ma dobro ni biv kaj preveč opazen ker ni mel pretirano dela je pa res da me je tud zmotlo malo njegovo štopanje in kontrola žoge.. Lahk se kr klanja še Pepeju zaenkrat
Paštašutar
15. 09. 2016 10.16
+2
Marselo,vse kar si je Sporting ustvaru je blo na njegovi strani,prvi polcas lepa obramba Casilje,drugi polcas predlozek skori iz mrtvega kota pred vrata,kjer je na sreco igralec Sportinga zgresu zogo(ti dve so ble vidne iz avjona) pa tisto petkanje na svoji polovici! Casemiro,grobosti v vsaki drugi ekipi bi bil skoraj vsako tekmo izkljucen,ce ste bili pozorni mu je tudi fizika nekje v 55 minuti padla,no da bo Alonsa ulovu bo moral se precej treniratModric,dobro,da se je James zbrihtal in teku nazaj po zogo,ki jo je BRILJANTNO podal Modric,nazaj za hrbt!!! Bale,tisti NENAMEREN udarec je bil precej bolec,tam zelo blizu je vranica,dejmo rect da bo vse ok,lepo se je vidlo,da se ne drzi kolka ampak nad!!
apodgraj
15. 09. 2016 13.20
+1
Gol je tak , kot mora biti , kaj pa njegova igra , je tudi bila takšna ,kot se od prvega zvezdnika pričakuje .
GhostBuster
15. 09. 2016 08.50
+4
"Real zmagal kot zna le Real." Hahaha ne bodite smešni. Raje napišite, da so imeli več sreče kot pamenti.
Chaparral M
15. 09. 2016 08.56
-5
Ti pa "pamet"??? Si kdaj igral nogomet, ali vsaj brcnil žogo? Mogoče v sanjah ...
grozjak
15. 09. 2016 08.56
+3
GhostBuster
15. 09. 2016 09.32
+1
mourinho1 kaj ti misliš, da če imaš takšen nick, da si takoj trener in potem si najbolj pameten al kaj? haha daj ne bodi prepotenten, ker zgleda, da ti še žoge nisi videl, kaj šele igral.
CURVANORD Zanetti
15. 09. 2016 08.49
+0
Veliko vas govori cez sodnika ce bi kdo od vas gledal prvi pol cas od Juventusa bi videli kaj je ocitno pristransko sojenje
grozjak
15. 09. 2016 08.56
+3
moraš vedeti, da je na dan, ko igrata Barca ali Real, težko dobiti še koga, ki ga zanima italijanski fuzbal :))
ares1976
15. 09. 2016 10.09
+0
Se zanettija ne... kaj sele koga drugega... hehe...
CURVANORD Zanetti
15. 09. 2016 12.59
Sem gledal prvi pol čas a bil razočaran nad sojenjem v škodo Juventusa. Nato pa preklopil na tekmo od Reala
KTC
15. 09. 2016 08.45
+1
od začetka na igrišče morato pa vazquesa, pa bi imeli verjetno manj težav.
Petarda10
15. 09. 2016 08.44
+2
ronaldo se pa naj raje vpiše na balet haha pa se naj tam meče
grozjak
15. 09. 2016 08.45
+0
Chaparral M
15. 09. 2016 08.52
-2
Očitno so ti baletniki všeč, izvoli zapleši in pusti nogomet za tiste, ki uživajo v igri, ne glede kdo igra ....
Petarda10
15. 09. 2016 08.43
+5
hahaha kaj ze zgodi ko ima real 5 min podaljška? ja gol pade hahah vsako tekmo ko zgubivlajo je 4-5 min podaljška nič novga
-MARIBOR-
15. 09. 2016 08.40
+9
Ronaldov gol je bil lep (ni potrebe za opravičevanje svojim bivšim) ampak za odigran prekršek pred tem pa bi se lahko. En od dvajsetih prostih pa mu tudi mora uspet. Oba Realova gola z nekaj sreče, obramba vratarja in nato od štange v gol in še to v zadnjih minutah predolgega podaljška.
drimtim
15. 09. 2016 08.50
+1
dobro da ni olimpiji piskan takšen neobstoječ prekršek kot ronaldu, koliko bi bilo pljuvanja.kaznovat bi morali sodnika in igralca za simuliranje.
aciviica
15. 09. 2016 08.37
-5
ha ha ha,kaj vas boli farcelonarji,a ne?
grozjak
15. 09. 2016 08.42
+9
navijači barce nismo velike kosmate pošasti z bodicami. večina nas fuzbal spremlja z užitkom, brez žaljenja navijačev drugih klubov. za pritožbe pa se obrni na FVK, KOLERIKO ITD in z njimi razpravljaj o fifi, sodnikih in tem, kateri od zvednikov je boljši fuzbaler in manj gay. nas normalne to ne zanima
Campeones34
15. 09. 2016 08.53
-1
Beeglander, preberi malo clanke o Realu pa bos videl kaksni ste barcelonarji v vecini
grozjak
15. 09. 2016 09.03
+3
razen dveh, treh neškodljivih bučkov na obeh straneh, ki mislijo, da so z žaljenjem vrhunskih igralcev frajerji, ne vidim ravno problemov??
Jarej
15. 09. 2016 08.36
+4
Škoda Sportinga, v zadnjih desetih minutah so se izgubili po zaigranem prekršku Ronalda, ki bi moral za simuliranje prejeti karton. A Ronaldu pada kvaliteta, da ob vsakem padcu, a je nad njim storjen prekršek ali ne, dviguje roke in gestikulira sodnikom. A sodniki nimajo j a j c , da bi mu pokazali karton.
grozjak
15. 09. 2016 08.44
-3
si malo falil, prekršek je bil, gol izredno lep, sporting pa jo je še dobro odnesel, saj je bila edina slaba poteza reala včeraj, nerazpoloženi napad z Benzemajem na čelu. a je Zidane to še dovolj zgodaj za real, rešil
Trend01
15. 09. 2016 09.44
-3
Strogo gledano je prekršek bil. Če pa ga ne bi piskal, bi se svet še vedno normalno vrtel. Kot bi genijalec na SKju dejal - prosta sodnikova presoja. A veš koliko podobnih prekrškov je bilo že piskano in tudi na podobnem položaju? No, jaz tudi ne. A dejstvo je, da smo jih že kar nekaj videli. A navadno ni bilo zadetka. In zato gre nekaterim toliko v nos ta prekršek.
Trend01
15. 09. 2016 08.33
+1
Hja.... Kot sem včeraj zjutraj napisal. Iz Sportinga se ne sme »norca« delat. Ekipa, ki je prva v portugalski ligi, ni nikoli za podcenjevati. Tudi Porto so premagali nedavno tega. Odigrali so partijo zadnjih xy let. Real se ji ni lotil na 100% in bi bil kmalu kaznovan. Podobno so viseli tudi proti Celti. Kdaj za vraga bo te »zvezdnike« izučilo? Kot sem omenil; zadnjič Celta, tokrat Sporting. Pa Alavés bi jim bil lahko v opombo. A, ne. Bomo že. Čudi me, da je začel Benzema tekmo. Bil je poškodovan cel mesec. Čudno. K sreči ima Zidane na klopi 4 fantastične menjave. Verjetno najboljše menjave v Evropi. Vázquez, Asensio, Morata ter seveda najdražji rezervni igralec – James. Mislim, da sta James in Morata že zelo, zelo blizu prvi postavi. Benz pa klasika. Na počasi narejen. Kam se bi mu mudilo, če ga do januarja 2018 ne morejo prodati. Mrš! Ronaldo se pa je, vsak tako izgleda, spet naučil proste strele izvajati. Po daaaljšem času je to letos »že« njegov 3 gol iz prostega strela. V kolikor bo Morata sestavil 2-3 tekme v tempu, ki ga pokaže kot rezervist, bo pred njim lepa kariera.... Manchester City je začel pa sezomo silovito! Vprašanje je le koliko časa jo lahko obdrži. Napoli včeraj z Milikom do zmage, Juve s Higuaínom pa zatajil. Ja, klasični Higuaín. Nazaj na Real. Da preveč ne hvalim zmage Sportinga nad Portom zadnjič. Včeraj Porto ni prišel do zmage kljub temu, da je imel pol ure igralca več. Bi pa moral včeraj Sporting odnesti vsaj točko. Dobiti 2 golav 5ih minutah, ni zdravo. Včasih so Nemci igralci do zadnje sekunde. Zdaj je to pričel delati Real. Čestitke še Dortmundu ter seveda Monacu, ki letos prijetno preseneča in Leicesterju. Bo lahko še kaj dodal pri resnih klubih? Lep dan!
buzerantos
15. 09. 2016 08.26
+3
Kje je videl sodnik preksrek nad Ronaldom, ve samo on. Vplival je konkretno na rezultat, bolj ne bi mogel. minuto pred koncem prosti strel z neposredne blizine. Ronaldo pa celo tekmo samo glumil, se bozal, iskal preksrke, to me pri njem izredno moti. Igraj pa se bori balerina pozenscena. Zelo mi je zal za Sporting, res so se mi prav smilili vceraj. Kometnator pa, kr prihaja mu ko ima real zogo, pristransko navijanje da te sezuje.
bobrock46
15. 09. 2016 08.31
-2
Seveda je pristransko če navijaš za Barco
grozjak
15. 09. 2016 08.34
+2
Ronaldo res rad dramatizira, a je tudi res, da je prekršek vsekakor bil, in gol, lep da je kaj . kdor tega ne vidi, naj raje ne gleda fuzbala, ker o njem nima pojma..........
FootballMaster
15. 09. 2016 08.36
-2
Kolikor sem js gledal in poslušal komentatorja je ogromnokrat povdaril kako se mu zdijo napadi Sportinga bolj nevarni. Mogoče kot navijač Reala nisem tako opazil da bi bil pristranski vendar je še vedno svetlobne lete boljši od gospoda Obreze, ki misli da je 12 igralec Barcelone :) pa čeprav komentira čisto levo tekmo
buzerantos
15. 09. 2016 08.36
+3
Ne navijam ne za enega ne za drugega ce te ze zanima. Imam pa rad fairplay. In to kar sodniki omogocajo Realu je ze groteskno. Lai me hoces slucajno prepricat da je bil prekrsem nad Ronaldom ?? Potem je s tabo nekaj narobe
grozjak
15. 09. 2016 08.55
+2
navijam za Barco in gledam skoraj vsa tekme velikanov angleškega in španskega prvenstva. nočem te prepričevati, da je prekršek nad ronaldom bil, samo pravim, da si najdi kak
grozjak
15. 09. 2016 09.05
drug hobi, če ti gre fuzbal kot tak, na živce