Liga prvakov

Kekova Rijeka uspešno začela 'misijo' Liga prvakov, zmagi tudi za Partizan in Salzburg

Reka, 12. 07. 2017 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni hrvaški državni in pokali prvaki so na domači Rujevici uspešno začeli s kvalifikacijami za Ligo prvakov. Rijeka Matjaža Keka je namreč v drugem krogu kvalifikacij na prvem obračunu z 2:0 premagala ekipo New Saints in si priigrala lepo prednost pred povratnim obračunom. Dobro kaže tudi Partizanu in Salzburgu.

Matjaž Kek je uspešno začel evropsko sezono z Rijeko.
Matjaž Kek je uspešno začel evropsko sezono z Rijeko. FOTO: Damjan Žibert

Nekdanji slovenski nogometni selektor Matjaž Kek je s svojo Rijeko uspešno začel evropske nastope. Rečani so namreč na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakov na Rujevici premagali ekipo New Saints iz Walesa z 2:0. Hrvaške prvake je v četrti minuti s prostega strela in po slabem posredovanju gostujočega vratarja v vodstvo popeljal Josip Mišić, v 66. minuti je lepo akcijo domačih zaključil še Romun Florentin Matei. Gostitelji, pri katerih je v drugem polčasu v igro vstopil tudi Matic Črnic, so imeli še nekaj lepih priložnosti, a niso bili učinkoviti, vseeno pa so se pokazali kot precej boljša ekipa, tako da na povratnem dvoboju ne bi smeli imeti težav za napredovanje. "Zaslužena zmaga za uvod v evropsko sezono. Čaka nas še nekaj dela v nekaterih segmentih igre, predvsem pri prenosu žoge v napad in večja osredotočenost v zaključku akcij," je takoj po tekmi dejal slovenski strokovnjak na klopi aktualnih hrvaških prvakov. "Za nami je težka tekma, saj je nasprotnik igral klasični bunker in mi še nismo stoodstotno pripravljeni. Vedeli smo, da smo favoriti, a tudi oni niso slabo moštvo," pa je povedal Filip Bradarić

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V preostalih torkovih tekmah so bili favoriti prepričljivi. Beograjski Partizan je z 2:0 doma ugnal podgoriško Budućnost, azerbajdžanski Karabag kar s 5:0 gruzijsko Samtredio, Salzburg pa v gosteh s 3:0 Hibernians z Malte.

Izidi, 2. krog kvalifikacij za Ligo prvakov, prve tekme:
Rijeka
- New Saints 2:0 (1:0) 
Mišić 5., Matei 69.

Partizan - Budućnost 2:0 (0:0)
Djurdjević 53./11-m., Leonardo 63.

Karabag - Samtredia 5:0 (3:0)
Izmailov 10./11-m., Ndlovu 37., 45./11-m., Guerrier 83., Michel 90.

Hibernians - Salzburg 0:3 (0:2)
Beriša 32./11-m., Hee-Chan 35., Minamino 54.
RK: Beriša 86.
 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
12. 07. 2017 11.27
-13
upam da vsi nasi klubi rijeka,dinamo,hajduk,zrinjski,osijek gredo v nasledjo fazo
dajno
12. 07. 2017 11.32
+3
BOSON
12. 07. 2017 12.24
+7
ti kr upaj...mi pa vemo, da bo Rijeka napredovala (tam kjer je, je zaradi Slovenca) in vsi upamo in navijamo, da vaš zrinjski izpade