Liga prvakov

Kijevčani se veselijo finala: 'Že ves mesec je v zraku napetost, Verbič pa je med najboljšimi'

Kijev, 25. 05. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
8

Čeprav je bil četrtek običajen delovni dan, je veliko Kijevčanov dan s svojimi otroci preživelo v središču mesta, kjer je pred finalno tekmo Lige prvakov zaživel navijaški festival. Pogovarjali smo se z domačinoma, ki sta se izkazala tudi s pohvalami na račun slovenskega reprezentanta Benjamina Verbiča, člana domačega Dinama iz Kijeva.

Več videovsebin
  • Navijaška cona v Kijevu
    03:45
    Navijaška cona v Kijevu
  • Zakulisje garderobe Reala in Liverpoola
    02:06
    Zakulisje garderobe Reala in Liverpoola
  • Priprave na stadionu v Kijevu
    01:59
    Priprave na stadionu v Kijevu

Kljub temu, da Ukrajinci v letošnjem finalu Lige prvakov ne bodo imeli svojega predstavnika, domačini vneto pričakujejo sobotni spopad titanov na Olimpijskem stadionu. Ogrevanje za dvoboj madridskega Reala in Liverpoola poteka že več tednov, da je finale prav zares pred vrati, pa je dokazalo četrtkovo odprtje navijaškega območja v osrčju Kijeva.

Ukrajinski otroci, člani različnih kijevskih nogometnih šol, so v četrtek zavzeli navijaški festival v središču prestolnice.
Ukrajinski otroci, člani različnih kijevskih nogometnih šol, so v četrtek zavzeli navijaški festival v središču prestolnice. FOTO: 24ur.com

Tam smo se pogovarjali z domačinoma Oleno in Vadimom. Mlad par si je, čeprav je bil običajen delovni dan, za četrtek vzel prosto. S seboj sta vzela tudi otroka, Vadim pa je z Realovim dresom Mesuta Özila že na daleč jasno pokazal, za koga bo v soboto stiskal pesti.

Vse skupaj je ena velika zabava
"Zelo smo veseli, da je finale pri nas," nam je zaupala Olena. "Ne čutimo nikakršnih nevšečnosti, živimo tu v središču mesta, a vse skupaj je ena velika zabava. Pri nas doma smo veliki navijači Real Madrida. Preprosto veseli smo, že ves mesec čutimo to napetost v zraku, za nas je ves mesec nekakšen festival. Vstopnic nimamo, imamo pa jih za žensko tekmo, ki je danes (v četrtek, op. a.). Je ceneje (smeh)."

Po njenem mnenju večina Ukrajincev ocenjuje, da bo v finalu zmagal Real, sicer pa naj bi bili domačini razdeljeni, ko gre za vprašanje o sobotni navijaški pripadnosti. Pri belem baletu ni zaigral še noben Ukrajinec, nasprotno velja za Liverpool, kjer si je kruh nekaj časa služil dolgoletni reprezentant modro-rumenih Andrij Voronin. Morda bodo rdeči tudi zato lahko računali na kakšno glasilko več.

Verbič najboljši nakup v zadnjih petih letih
"Rezultat bo 3:2 za Real," je po dolgem premisleku tako kot mnogi, s katerimi smo se pogovarjali, napovedal Vadim. Brez razmišljanja pa je izstrelil, da še kako dobro pozna slovenskega nogometaša Benjamina Verbiča, ki od letošnjega leta nastopa ravno v ukrajinski metropoli.

"Če je v Dinamu kakšen Slovenec? Verbič! Benjamin Verbič! Najboljši nakup v zadnjih petih letih," je nekdanjega člana Celja in danskega Koebenahvna pohvalil naš sogovornik. "Če se rad zabava, je Kijev prava izbira. Boljša od Danske, prav gotovo ..." je še hudomušno pristavil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buldozzer
25. 05. 2018 10.09
-1
Kaj je to za en naslov!?!. kaj ima veze Verbič!! To ime ponižuje dogajanje!!!
MKII
25. 05. 2018 09.59
-2
A ni Real naci klub?
ehjaehja
25. 05. 2018 10.07
-1
igyyp
25. 05. 2018 10.19
+2
Kaksen naci klub ? Ko berem tvoje komentarje mi gre kar na bruhanje. Pejdi ze iz pobrtete.
MKII
25. 05. 2018 10.22
-2
MKII
25. 05. 2018 10.23
-2
Naci. Španski naci kralj in njegovi ostanki.
LažnivihAmeriskih24ur
25. 05. 2018 10.29
+1
ti si pa sramota za navijace Liverpoola ane?!
ehjaehja
25. 05. 2018 09.25
-4
HALA MADRID!!!