Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Knežje slavje Monaca v četrtfinalu, zadetek Reusa premalo za zmago Dortmunda

Monako, 19. 04. 2017 22.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Monaca so na povratni tekmi proti Dortmundu v kneževini s tremi zadetki (3:1) le še utrdili prednost s prvega obračuna, edini zadetek za goste je v začetku drugega polčasa dosegel Marco Reus. Monačani so si z zmago zagotovili napredovanje v polfinale Lige prvakov.

V Dortmundu vidno pretresena Borussia je skušala na povratni tekmi na monaški zelenici izničiti prednost Monaca s prve tekme (3:2), katerega delni krivec je bil zagotovo tudi teroristični napad dan pred obračunom. Obračun na stadionu Luisa II je bil tako povsem drugačna zgodba kot teden poprej dvoboj na zahodu Nemčije. Novi zagon je moštvu Tomasa Tuchela vdahnila vrnitev Marca Reusa, o čemer je bil prepričan tudi strateg na klopi gostujočega kluba: "Z Marcom na igrišču, se spremeni odnos igralcev na zelenici, postanejo bolj samozavestni." Prav nemški reprezentant je imel možnost, da bi v družbi Pierrea-Emericka Aubameyanga spisal novo nemško pravljico, s slovenskim amuletom v vlogi sodnika. Pod delivcem pravice Damirjem Skomino je namreč Borussia slavila na vseh treh tekmah Lige prvakov, čeprav je bilo ob tem nemogoče zanemariti tudi izjemno formo Monaca. Z enim samim porazom v elitnem evropskem tekmovanju in odličnim Kylianom Mbappejem na čelu, ki je blestel tudi tokrat, so tako pokopali sanje Dortmunda.

Nogometašem Dortmunda ni uspelo razvozlati uganke monaškega moštva.
Nogometašem Dortmunda ni uspelo razvozlati uganke monaškega moštva. FOTO: AP

"Imamo dober rezultat, vendar se moramo izkazati tudi na povratni tekmi, če želimo napredovati. Recept je takšen kakor proti Cityju, vrgli se bomo na glavo in vztrajali vse od prve do zadnje minute. Dortmund je vrhunska ekipa z veliko mladih in izjemno talentiranih igralcev, igrajo hitro in napadalno," je pred tekmo povedal monaški vratar Danijel Subašić. Prav slednji se je že v prvih minutah tekme lahko veselil vodstva, saj je mrežo gostov zatresel Kylian Mbappe, ki je izkoristil odbito žogo in nespretnost dortmundske obrambe ter se vpisal med strelce. Vendar pa bi vodstvo Monaca kmalu lahko izničil povratnik Reus, ki pa je po lepi akciji gostov streljal natančno v naročje hrvaškega čuvaja mreže. Nogometaši v rdeče belih dresih niso ostali dolžni in priložnost za povišanje vodstva se je ponudila Joau Moutinhu, ki pa je ni znal izkoristiti. Prav to je še spodbudilo Borussio, ki je imel možnost zadetka s prostega strela, vendar pa je poskus Nurija Sahina zadel desno vratnico. To se jim je maščevalo nekaj minut za tem, ko se je po lepi podaji Thomasa Lemarja z glavo med strelce vpisal še Falcao. Dortmund je skušal prednost omiliti z golom Aubameyanga, ki je poskusil po lepi podaji Reusa, vendar je žoga končala v rokah Subašića.

Drugi zadetek na tekmi je dosegel Falcao.
Drugi zadetek na tekmi je dosegel Falcao. FOTO: AP

Drugi polčas se je pričel v korist 'rumenih' nogometašev, podajo Ousmana Dembeleja je izkoristil Reus, ki je poslala žogo za hrbet domačega vratarja, takoj za tem so se želeli maščevati Monačani, ki pa jim ni uspelo pretentati Romana Burkija. Neuspešen je bil v 51. minuti tudi Falcao, ki je zapravil lepo priliko za drugi zadetek na tekmi, saj je njegov strel z glavo končal za vrati gostov. Kolumbijec je imel tudi v drugem polčasu veliko lepih priložnosti za zadetek, vendar nikakor ni uspel najti prave poti, saj so njegovi streli romali mimo vrat Dortmunda. Poskušal je tudi izjemni Mbappe, vendar neuspešno. Varovancem Tomasa Tuchela ni pomagala niti posest žoge v njihovo korist, saj so le s težavo sestavili obetaven napad na vrata Monaca, medtem ko so slednji le še stopnjevali pritisk na vrata gostov in iskali napake v obrambi. Takšno je zagrešil tudi Lukasz Piszczek in Valere Germain je izkoristil žogo še za tretji zadetek domačega moštva na tekmi ter dokončno zapečatil usodo gostov. Polfinala so se razveselili navijači Monaca, njihov nasprotnik pa bo znan na petkovem žrebu, ki ga bomo spremljali tudi na 24ur.com ob 12. uri.

Monaco
– Borussia Dortmund 3:1 (2:0)
Mbappe 3., Falcao 17., Germain 81.; Reus 48.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
20. 04. 2017 12.05
odlicen napad,dobra vezna linija in WC golman na golu,so glavni vzrok Monakovih uspehov
Campeones34
20. 04. 2017 08.48
+2
Monaco zna presenetit vse letos, res imajo atomski napad in če imajo svoj dan, se vsakemu slabo piše.
mariomandzukic
20. 04. 2017 12.05
upam da Mbappe pride v real,mali je neverjetn.ze dans velik boljsi od Benzemaja