Liga prvakov

Konec za Wengerja? 'To je bil pravi kolaps, nimamo izgovorov za takšno predstavo'

München, 16. 02. 2017 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Navijači Arsenala bodo še dolgo časa prebolevali boleč poraz njihovih ljubljencev na prvi tekmi osmine finala elitne Lige prvakov, ko jih je sredi Münchna ponižal domači Bayern. Bavarci so slavili s kar 5:1 in očitno še enkrat več dokazali, da se era Arsena Wengerja na klopi topničarjev končuje.

Igralci Bayerna so bili preveč razpoloženi, da bi lahko Arsenal bavarsko prestolnico zapustil z ugodnim rezultatom.
Igralci Bayerna so bili preveč razpoloženi, da bi lahko Arsenal bavarsko prestolnico zapustil z ugodnim rezultatom. FOTO: AP

'Letos bo naše leto, letos bo drugače, letos bomo prvaki,' to so le nekatere izjave navijačev Arsenala, ki so tudi pred začetkom letošnje sezone pričakovali, da bodo njihovi ljubljenci končno pokazali drugačen obraz in osvojili kakšno veliko lovoriko. A kot že zadnjih nekaj let, se je sezona v ključnih trenutkih sesula kot hišica iz kart. V Premier League so dokončno odpadli iz bitke za naslov, ko jih je najprej doma ponižal Watford in nato še vodilni Chelsea. Sedaj topničarji 13. krogov pred koncem prvenstva za vodilnim Chelseajem zaostajajo velikih 10 točk in zgolj še čudež bi jim lahko prinesel tako želeni naslov prvaka, na katerega čakajo že vse od leta 2004. V Ligi prvakov jim je po skupinskem delu kazalo nekoliko boljše. Kljub konkurenci v obliki francoskega PSG-ja jim je uspelo osvojiti skupino in navijači so bili prepričani, da bodo v osmini finala končno dobili, vsaj na papirju, lažjega nasprotnika. A ples kroglic tudi tokrat ni bil naklonjen topničarjev, saj jim je žreb namenil Bayern, ki je bil v zadnjih letih že večkrat krvnik Londončanov v izločilnih bojih najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. 

Navijači Arsenala so prepričani, da je čas, da Wenger oddide, uspehov že dolgo ni več in potrebne so spremembe.
Navijači Arsenala so prepričani, da je čas, da Wenger oddide, uspehov že dolgo ni več in potrebne so spremembe. FOTO:

Navijači, igralci in trener Arsene Wenger so bili kljub temu optimistični. Prepričani so bili, da Bayern pod Carlom Ancelottijem ni več takšno moštvo, kot je bilo pod Pepom Guardiole. 'Imamo možnosti,' so dejali, a tudi tokrat se ni izšlo. V sredo zvečer je na Allianz Areni igrali nogomet zgolj eno moštvo. Arjen Robben je z izjemnim golom Bavarce hitro popeljal v vodstvo. Nemci so imeli vse niti igre v svojih nogah, ko je po pol ure sledil šok. Alexis Sanchez je uspel v mrežo pospraviti odbitek po zapravljeni enajstmetrovki, katero mu je ubranil Manuel Neuer in kanček upanja se je pojavil. Arsenal je imel gol v gosteh in aktiven rezultat, kljub temu, da v igri ni pokazal praktično ničesar. V drugem polčasu pa je sledil padec na realna tla. Robert Lewandowski, Thiago Alcantara in Thomas Müller so še štirikrat premagali Davida Ospino in Bavarce praktično že popeljali v četrtfinale letošnje izvedbe Lige prvakov. Wenger si pri izidu 1:1 niti v najhujši nočni mori ni predstavljal, da bo njegovo moštvo sredi Münchna tako ponižano. Že dalj časa so sicer najzvestejši navijači Arsenala in strokovnjaki prepričani, da se je Wengerjev čas na čelu 13-kratnih angleških prvakov iztekel in po tekmi v Münchnu imajo še toliko več argumentov za takšno prepričanje. "Ne bom iskal izgovorov. Seveda je šok izgubiti na takšnem nivoju. Vse smo storili narobe, peti gol najbolj prikaže naše stanje na zelenici. Na takšnih tekmah moraš biti osredotočen vseh 90 minut. Ko smo prejeli tretji gol, je bilo konec z nami, ubil nas je ta zadetek. Kako se jaz počutim sploh ni pomembno, čeprav priznam, da sem zelo razočaran. Imeli smo ugoden rezultat in priložnost za drugi zadetek, nato se je poškodoval Laurent Koscielny in nato je sledil kolaps," je bil po tekmi iskren Arsene Wenger. Po novi sezoni polni razočaranj so navijači sedaj dokončno odločeni, da je čas, da Wenger zapusti severni London, kljub temu, da na čelu topničarjev sedi že več kot 20 let. Francoz ima sicer veljavno pogodbo do konca letošnje sezone in je za pričakovati, da jo bo oddela do konca in ne bo predčasno odstopil. Čeprav je sam nedavno priznal, da se še ni odločil, ali bo podaljšal pogodbo ali ne. Navijači so svoje povedali, sedaj ste na vrsti vi, gospod Wenger. Arsene je sicer v svojem 20-letnem vodenju, Arsenal popeljal do treh naslovov v angleški Premier League, šest pokalov FA in šest angleških superpokalov. Navijači so prepričani, da je to za več kot 20-letno obdobje, občutno premalo. 
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
16. 02. 2017 20.05
+3
Wenger lahko niza neuspehe leta pa si to lahko dovoli. Očitno za to, ker mu je pač ime Arsene
Bogomolka7
16. 02. 2017 17.13
+0
do treh naslovov v ligi prvakov????
blef
16. 02. 2017 16.58
+9
Težko je premagati Bayern in ni sramota izgubiti 5:1 ampak način kako je Arsenal izgubil je sramota. Bayeren bi z malo sreče zmagal 7:0 . Bayern je imel 800 podaj Arsenal niti 200.....bv.
yyyeb
16. 02. 2017 20.24
+1