Liga prvakov

Krvavi spopadi pred tekmo v Kijevu v neposredni bližini stadiona, ki bo gostil finale Lige prvakov 2018

Kijev, 07. 12. 2016 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V krvavih spopadih pred tekmo Lige prvakov med Dinamo Kijevom in turškim Bešiktašom je bilo udeležnih približno 600 navijačev obeh ekip, deset ljudi pa je pristalo v bolnišnici zaradi vbodlin.

Do spopadov je prišlo v neposredni bližina olimpijskega stadiona v Kijevu, ki bo gostil finale Lige prvakov 2018. Po poročanju Reutersa so ukrajinski navijači napadli turške, ko so ti prihajali na stadion, pri tem pa niso izbirali sredstev, saj so se privržencev Bešiktaša lotili kar z noži in kiji. Pestro pa ni bilo zgolj pred, temveč tudi na sami tekmi, ki jo je gostil olimpijski stadion v Kijevu. Domači Dinamo je namreč pošteno napolnil mrežo Bešiktaša (6:0), s čimer je Turkom preprečil napredovanje v izločilne boje Lige prvakov.

Navijače Bešiktaša so ukrajinski privrženci napadli pred prihodom na tekmi v Kijevu.
Navijače Bešiktaša so ukrajinski privrženci napadli pred prihodom na tekmi v Kijevu. FOTO: AP

"Spopadi med navijači Dinama Kijeva in Bešiktaša so bile posledice napačnih predvidevanj glede stopnje tveganja pred samo tekmo," je na Facebooku zapisal direktor organizacijskega komiteja Eura 2012 Markijan Lubkivski in dodal: "Imam interne informacije, ki govorijo o tem, da bosta oba kluba dobila visoke kazni. Vodilni možje Uefe so zaskrbljeni zaradi nasilja v mestu, ki bo gostil finale Lige prvakov leta 2018.'' Vsekakor to ni najboljša reklama za mesto, ki bo čez leto in pol gostilo tako velik nogometni dogodek. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jazbec44
07. 12. 2016 18.36
Tile Ukrajinci niso sposobni ene tekme speljat,pa bojo nazaj dobili Krim.