Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Roma na Stamford Bridgeu do pomembne točke, PSG s štirimi zadetki nadigral Anderlecht, Atletico v Bakuju iztržil zgolj remi

Baku, London, Moska, Torino, 18. 10. 2017 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V tretjem krogu Lige prvakov je Manchester United na derbiju proti Benfici še utrdil svoj status na vrhu skupine A, Basel pa je slavil v Moskvi. PSG je s pomočjo nogometnih zvezdnikov nadigral Anderlecht, münchenski Bayern pa je ugnal Celtic. Roma je v skupini C poskrbela za veliki preobrat na gostovanju pri londonskem Chelseaju, varovanci Diega Simeoneja pa so v Bakuju iztržili zgolj točko. Juventus po slabem začetku do treh točk proti Sportingu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Juventus - Sporting Lizbona
    02:53
    Vrhunci tekme Juventus - Sporting Lizbona
  • Vrhunci tekme Karabag - Atletico Madrid
    01:52
    Vrhunci tekme Karabag - Atletico Madrid
  • Vrhunci tekme Chelsea - Roma
    03:34
    Vrhunci tekme Chelsea - Roma
  • Vrhunci tekme Anderlecht - PSG
    05:21
    Vrhunci tekme Anderlecht - PSG
  • Vrhunci tekme CSKA Moskva - Basel
    02:26
    Vrhunci tekme CSKA Moskva - Basel
  • Vrhunci tekme Benfica Lizbona - Manchester United
    03:44
    Vrhunci tekme Benfica Lizbona - Manchester United
  • Vrhunci tekme Bayern Munchen - Celtic Glasgow
    03:21
    Vrhunci tekme Bayern Munchen - Celtic Glasgow

Derbi skupine A med Benfico in Manchester Unitedom v prvem polčasu ni ponudil številnih priložnosti, čeprav so tako domači, kot tudi gostje izrazili veliko željo po zadetku. V vrstah rdečih vragov sta se golu najbolj približala Nemanja Matić, čigar priložnost je še pravočasno opazil domači vratar in Marcus Rashford, ki je poskušal z glavo.

Angleški reprezentant je bil uspešen v drugem polčasu, ko je po prostem strelu le premagal domačega čuvaja mreže in dosegel edini zadetek na tekmi. CSKA Moskva pa je na domači zelenici klonila proti Baslu, švicarski prvak je do treh točk prišel po zadetku Taulanta Xhakaja in Dimitrija Oberlina.

Anderlecht - PSG
Anderlecht - PSG FOTO: AP

V skupini B je eden izmed favoritov za letošnjo lovoriko lige prvakov pariški velikan PSG že v začetnih minutah zatresel mrežo domačega Anderlechta. Pod zadetek se je po natančni podaji Marca Verrattija podpisal mladi Kylian Mbappe. Najstnik, ki v elitnem evropskem tekmovanju podira vse rekorde, je bil zaslužen tudi za zadetek pred koncem prvega polčasa, ko je s podajo zaposlil Edisona Cavanija, ta pa je z glavo premagal Matza Selsa.

Izkupiček Parižanov je s prostim strelom kronal še brazilski virtuoz Neymar. Čeprav je bila premoč na zelenici občutna, so si priložnost v nadaljevanju prislužili tudi domači, ki pa so na žalost navijačev zadeli zgolj prečko. Uspešen večer gostov je z zadetkom zaključil še Angel Di Maria, ki je postavil končni rezultat 4:0.

V drugi tekmi skupine münchenski Bayern, ki je pod vodstvom novega stratega Juppa Heynckesa obrnil novo poglavje v elitnem tekmovanju gostil Celtic. Bavarci niso bili na domači Allianz Areni nič kaj prizanesljivi do gostujočega moštva. V 17. minuti je številne lepe priložnosti bavarskega stroja z zadetkom kronal Tomas Müller, v prvem polčasu pa je bil natančen tudi Joshua Kimmich. Šopek zadetkov je z golom v 51. minuti kronal še Mats Hummels, ki se je med strelce vpisal z močnim strelom z glavo in postavil končnih 3:0. 

Chelsea - Roma
Chelsea - Roma FOTO: AP

V obračunu skupine C, polnem priložnosti, sta se v britanski prestolnici pod budnimi očmi delivca pravice Damirja Skomine udarila Chelsea in Roma.

Modri so si vodstvo zagotovili že v 11. minuti, ko se je z močnim strelom med strelce vpisal David Luz, prednost varovancev Antonija Conteja pa je z izjemnim zadetkom pred koncem prvega polčasa še povišal Eden Hazard, medtem ko je vratar Alisson lahko le nemočno pospremil žogo v mrežo. Vendar pa slavje domačih ni trajalo dolgo, saj je Roma po čudoviti akciji in zadetku Aleksandra Kolarova pokazala, da še ni rekla zadnje besede.

Za hladen tuš na Stamford Bridgeu je poskrbel Edin Džeko, ki se je med strelce vpisal z izjemnim volejem, šest minut za tem pa še z glavo po podaji Kolareva. Preobrat Italijanov je dodobra streznil domače nogometaše, ki jim je uspelo zaostanek nadoknaditi. Po podaji Pedra je žogo za hrbet gostujočega čuvaja mreže potisnil Hazard.

Griezmann je sicer uspelzatresti mrežo domačih, vendar sodnik zaradi prepovedanega položaja zadetka ni priznal.
Griezmann je sicer uspelzatresti mrežo domačih, vendar sodnik zaradi prepovedanega položaja zadetka ni priznal. FOTO: AP

Olimpijski stadion v Bakuju je bil tokrat prizorišče obračuna med madridskim Atleticom in domačim ljubljencem Karabagom. Oba kluba v veliki želji po točkah sta uspešno zaplula v domača ligaška tekmovanja, atleti so tako po remiju z Barcelono še dopolnili svoj neporaženi status, kljub temu pa tako eden kot drugi v elitnem evropskem tekmovanju ne blestita.

Soigralci slovenskega čuvaja mreže Jana Oblaka so si na gostovanju v Rimu zagotovili le točko, medtem ko so na domači zelenici klonili proti angleškemu velikanu Chelseaju. Razlika med ekipama je bila na papirju več kot očitna, celotna ekipa azerbajdžanskega prvaka je namreč po grobi oceni vredna le sedmino velikega zvezdnika madridskega velikana Antoineja Griezmanna.

Premoč je bilo na zelenici mogoče tudi občutiti, gostje iz Madrida so ves čas držali žogo v svoji posesti in nevarno pretili vratom domačega vratarja Ibrahima Šehića.  Slednji se je že v prvem polčasu večkrat izkazal in preprečil veselje Griezmanna in Yannicka Carrasca. Simeonejeva četa je bila nevarna tudi v drugi polovici obračuna, ko je Griezmann vendarle uspel spraviti žogo za hrbet domačega čuvaja mreže, vendar pa zadetek zaradi prepovedanega položaja v katerem se je Francoz znašel ni bil priznan.

Domači niso ostali dolžni in so v minutah drugega polčasa nekajkrat zaposlili izjemnega slovenskega vratarja Oblaka, pritisk na vrata gostov so tako vršili tudi v zadnjih minutah obračuna, kljub temu da se je v 75. minuti z zelenice zaradi drugega rumenega kartona poslovil Dino Ndlovu

Medtem ko sta se na Camp Nou pomerila Barcelona in Olympiacos pa sta v drugi tekmi skupine D v Torinu zaigrala Juventus in Sporting. Gostje so povedli po avtogolu Alexa Sandra, vendar pa se je Juventus kmalu zbral in v 29. minuti izenačil po zadetku Miralema Pjanića s prostega strela. Končni rezultat (2:1) je z glavo postavil Mario Mandžukić, ki je zatresel sicer prazno mrežo gostov.

Skupina A:

Benfica - Manchester United 0:1 (0:0)
Rashford 64.

CSKA Moskva - Basel 0:2 (0:1)
Xhaka 29., Oberlin 90.

Skupina B:

Anderlecht - PSG 0:4 (0:2)
Mbappe 3., Cavani 44., Neymar 66., Di Maria 88.

Bayern München - Celtic 3:0 (2:0)
Müller 17., Kimmich 29., Hummels 51.

Skupina C: 

Chelsea - Roma 3:3 (2:1)
Luiz 11., Hazard 37., 75.; Kolarov 40., Džeko 64., 70.

Karabag - Atletico Madrid 0:0 

Skupina D: 

Juventus - Sporting 2:1 (1:1)
Pijanić 29., Mandžukić 84.; Sandro 12./ag.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
20. 10. 2017 20.34
uf, PSG je hudo nevaren. napadalni trojec je famozen. strah in trepet.
ehjaehja
19. 10. 2017 16.21
+0
neymar bo dau še popra bivšemu klubu hihihi
tedoVV2HCmedo
19. 10. 2017 09.36
+5
Gledal sem Chelsea - Roma, to je bila dobra tekma z veliko golov. Najprej 2:0, potem 2:3 in na koncu 3:3. Džeko je zabil najboljši gol, po dolgi podaji po zmagi je zabil gol z volejem.
Iniesta
19. 10. 2017 08.43
+2
Nejmarjev peesže bo letos nevaren za vse ...
Iniesta
19. 10. 2017 08.44
+2
Z lahkoto razbijajo nasprotnike ... prej bajerna sedaj pa se neugodnega anderlehta ...
Trend01
19. 10. 2017 09.04
+0
Še en "klinčev" Celtic jih je premagal s 0-3.
Iniesta
19. 10. 2017 08.41
-2
Murijev junajted melje se naprej ...
LAC
19. 10. 2017 08.40
+3
ČESTITKE TUDI SKOMINI ZA ZELO DOBRO SOJENJE!
Ferdo Crni
19. 10. 2017 08.28
+1
Gorski karabah, katerega ekipa naj bi bila vredna le četrtino zvezdnika Atletika Grizmana, je doma igrala 0:0 proti velikanu iz španije s tem, da so zadnjih 15 minut igrali z igralcem manj. Gledal sem tekmo in ta Karabah je po igri sodeč tudi daleč pred Mariborom. Torej argument o denarju ne zaleže. Vse se da če je želja in fizična pripravljenost. Tudi argument - mi smo v LP in delamo selfije z liverpolovimi igralci vi pa neeeeeee, izpade sila otročje in ne spada v velika tekmovanja ampak na osnovnošolsko igrišče.
JbmTiMt
18. 10. 2017 23.47
+5
dzeko je norc
CURVANORD Zanetti
18. 10. 2017 22.55
+3