Liga prvakov

Legendarni Ronaldo v dvoboju bivših soigralcev bolj za Zidana, župan Milana kot interist pozdravlja Simeoneja

Milano, 27. 05. 2016 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekaj več kot 24 ur pred začetkom finala Lige prvakov je legendarni napadalec Ronaldo, ki je nekoč pri Interju tudi igral skupaj s trenerjem finalista Atletica Diegom Simeonejem, v boju za evropski naslov podprl Real Madrid. Župan Milana Giuliano Pisapia kot navijač Interja na strani Atletica.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Milano zajet v vročico Lige prvakov
    01:31
    Iz 24UR: Milano zajet v vročico Lige prvakov
  • Iz 24UR: Jan Oblak je garač
    01:36
    Iz 24UR: Jan Oblak je garač
  • Iz 24UR: Samozavestni Bale napoveduje zmago
    01:52
    Iz 24UR: Samozavestni Bale napoveduje zmago
  • Iz 24UR: Za Oblaka bo v Milanu pesti stiskala tudi družina
    01:46
    Iz 24UR: Za Oblaka bo v Milanu pesti stiskala tudi družina
  • Iz 24UR: Atletico prepušča vlogo favorita Realu
    01:37
    Iz 24UR: Atletico prepušča vlogo favorita Realu
Prenos finala se na POP TV v soboto, 28. maja, začne ob 20. uri. Gosta bosta Peter Prevc in Milenko Ačimović.

Ronaldo je v svoji bogati karieri igral s trenerjema obeh udeležencev letošnjega finala Lige prvakov. Najprej z Diegom Simeonejem, s katerim sta si delila slačilnico pri Interju, kjer so se začele Brazilčeve hude težave s koleni. Zaradi kasnejšega "pobega" v Real Madrid, kjer je združil moči z Zinedinom Zidanom, Ronalda v črno-modri družini nimajo v najlepšem spominu, potem ko so več sezon čakali na njegovo eksplozijo, videli pa le nekaj prebliskov in boleč boj za Scudetto, ki ga je Inter izgubil v zadnjem krogu. Tudi pri Realu Ronaldo ni odigral sanjskih sezon, a njegove navijače vse od upokojitve navdušuje s priznanji, da je ostal privrženec bele barve. Tudi pred dvobojem njegovih nekdanjih soigralcev Zidana in Simeoneja, tokrat v vlogi trenerjev finalistov Lige prvakov Atletica in Real Madrida, se je Brazilec postavil na stran Francoza, za katerega pa je pred leti menil, da ne bo trener.

"Vedno sem si predstavljal, da bo trener Simeone, ker ga je vedno zanimala dinamika ekipe in taktika," je za dnevnik La Gazzetta dello Sport dejal Ronaldo. "Zidana si v tej vlogi nisem predstavljal, a moram reči, da ekipa pod njim igra bolje kot prej in vidi se, da je talent. Nekaj reči pri 'Cholu' (Simeoneju), ki jih prenaša na ekipo, mi niso všeč, a kljub temu Atletico igra dobro, se zapre in gre hitro v protinapad. Se mi pa zdi, da je med argentinskim trenerjem in Interjem močna vez. Menim, da se bo nekega dne vrnil in treniral 'Nerazzurre'. Napoved? Zmagal bo Real Madrid z 2:0, z zadetkom Cristiana Ronalda."

Milano se bo za finale najbrž razdelil: navijači Interja bodo podprli nekdanjega vezista kluba, medtem ko bi se privrženci mestnega tekmeca AC Milana lahko postavili na stran Reala. O tem pričajo tudi besede župana Giuliana Pisapie, ki je kot zavedni interist pričakovano podprl Simeoneja. "Pričakujem veliko zabavo za vse prijatelje iz Madrida, ki bodo prišli sem in tudi za Milančane, ki imajo radi nogomet. Mesto je pripravljeno skupaj z vsemi dogodki, tudi Champions Festival Milano 2016," je za dnevnik AS povedal Pasapia. Ta je zatrdil, da bo na tekmi, ki jih sicer kot župan ni videl veliko. "Sem navijač Interja. Ta strast živi v moji družini in zame to pomeni, da smo vedno skupaj, ko si delimo veselja in tudi razočaranja," je še povedal Pisapia. "V finalu ne bom na strani nobene od obeh ekip, pričakujem pa dobro tekmo in boj do zadnje minute, čeprav za navijače to pomeni trpljenje. Je pa res, da me kot interista veseli, da bom spet videl 'Chola' na San Siru. Zmaga Atletica bi bila tudi zgodovinska, a želim si le spektakularen obračun. Vsi igralci so veliki šampioni, a to, da bo tu igral Cristiano (Ronaldo), je za Milančane veliko veselje, ne le za ljubitelje kraljevskega športa. Upam, da bo v dobri formi za finale, užitek ga je gledati."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedo9GWTSmedo
27. 05. 2016 10.38
+5
Koliko bo še člankov o tem do začetka tekme?
KiNgKoNg
27. 05. 2016 15.53
KiNgKoNg
27. 05. 2016 10.21
+5
A kdo ve, kdaj je jutri tekma? Iz desetih člankov danes mi ni uspelo razbrati...
CURVANORD Zanetti
27. 05. 2016 10.38
+7
Uredništvo vljudno naprošam da še prilepite izide tekem v skupinskem delu,po možnosti še lanske kvalifikacije za ligo prvakov.
tedo9GWTSmedo
27. 05. 2016 10.38
+6
Ob 20:45, kot vse druge v ligi prvakov. Ob osmih se začne samo kazati reklame na pop tv. Zanetti, se strinjam, naj dajo še tudi vso zgodovino tekem lige prvakov in še istega tekmovanja z drugim imenom. Če se kdo ne strinja, naj pritisne ctrl+end, da pride takoj do komentarjev.
JJZGEODPRASKAKATJO
27. 05. 2016 10.05
-1
MALI MESSI TUT A NI PROTI SLOVITEMU BRAZILSKEMU RONALDU