Liga prvakov

Legia po senzacionalni točki proti Realu dobila novo kazen: brez navijačev na pot v Dortmund

Nyon, 11. 11. 2016 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poljski navijači varšavske Legie bodo ostali doma tudi za tekmo nogometne Lige prvakov v Dortmundu s tamkajšnjo Borussio 22. novembra. Kazen je posledica navijaških incidentov na tekmi nogometne lige prvakov 18. oktobra v Madridu z Realom.

Navijači Legie ne bodo smeli potovati v Dortmund.
Navijači Legie ne bodo smeli potovati v Dortmund. FOTO: AP

Tekma v Madridu je imela še dodatek, za katerega so z neprimernim vedenjem pred, med in po tekmi poskrbeli gostujoči navijači. Ob porazu svoje ekipe z 1:5 je 13 Poljakov ostalo v policijskem pridržanju. Večino kršitev so sestavljali klasični huliganski izgredi v obliki motenja javnega reda in miru, pretepanja in upiranja uradnim osebam, zabeležili pa so tudi rop.

Poljski navijači niso imeli priložnosti, da bi na povratnem dvoboju te skupine Lige prvakov videli na delu svoje nogometaše. Krovna evropska nogometna zveza je namreč klub že pred tekmo v Madridu kaznovala z eno tekmo igranja pred praznimi tribunami, ker so navijači Legie za izgrede na tribunah poskrbeli že pred gostovanjem v Madridu.

Kazen je poljski klub odslužil prav na dvoboju z Madridčani 2. novembra, za novi navijaški incident pa so dobili dodatno kazen, to bodo Poljaki odslužili na tekmi v Dortmundu, saj je Uefa Legii prepovedala prodajo vstopnic svojim navijačem za gostovanje v Nemčiji. Ti bodo tako prisiljeni ostati doma in tekmo spremljati na malih zaslonih. Uefa je Legii izrekla še pogojno kazen dveh tekem neigranja v gosteh pred svojimi navijači, če bodo v obdobju enega leta navijači znova povzročali težave. Poleg tega pa bodo morali plačati tudi 80.000 evrov kazni.

Spomnimo: na zadnji tekmi je Legia pred praznimi tribunami remizirala z Real Madridom (3:3), kar je bila sploh prva točka Poljakov v skupinskem delu aktualne sezone.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mccm
11. 11. 2016 17.47
kako lahko klub dobi kazen za navijaška razgrajanja, če na tekmi ni bilo navijačev?
bondjanez
11. 11. 2016 18.12
+2
Se enkrat si pocasi preberi clanek. Ce ne bos razumel pa ponavljaj tolk cajta da bos.