Liga prvakov

Lemonis zamenjal Hasija na vroči klopi Olympiakosa

Pirej, 26. 09. 2017 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čeprav je albanski trener Besnik Hasi v poletnih kvalifikacijah po uspehu proti Kekovi Rijeki uspel popeljati nogometaše grškega velikana Olympiakosa v elitno Ligo prvakov, to ni bilo dovolj, da se obdrži na vroči trenerski klopi kluba iz predmestja Aten. Po slabih rezultatih v domačem prvenstvu se je vodstvo kluba odločila za trenersko menjavo. Odslej bo rdeče-belim iz Pireja poveljeval znan obraz - Takis Lemonis.

Takis Lemonis, ki je lani prinesel naslov prvaka "svojemu" klubu, je prepustil mesto albanskemu strokovnjaku Besniku Hasiju, ki je na začetku letošnje sezone grškega prvenstva vknjižil nekaj nepričakovanih slabših rezultatov, zaradi česar je moral zapustiti vročo trenersko klop Olympiakosa.

Takis Lemonis se vrača v "svoj" klub.
Takis Lemonis se vrača v "svoj" klub. FOTO: AP

Tudi uspeh v letošnjih kvalifikacijah za Ligo prvakov ni bil dovolj velik razlog za daljše zaupanje vodstva kluba iz predmestja Aten, ki je sicer znano po pogostih trenerskih rošadah.  

Za Hasija so bili usodni slabi rezultati v državnem prvenstvu, v katerem so rdeče-beli po nedeljskem porazu proti AEKu-u iz Aten padli na četrto mesto prvenstvene razpredelnice.

Za Lemonisa je to že četrti mandat na položaju šefa strokovnega vodstva Olympiacosa, s katerim je slavil naslov grškega prvaka že petkrat, in sicer v letih 2001, 2002, 2007, 2008 in 2017.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

natolcevanjenapolno
26. 09. 2017 15.18
-1
koga briga za grski nogomet?