Liga prvakov

VIDEO: Lewandowski še naprej skrivnosten o prihodnosti: Dal bom vse za Bayern. Dokler bom tukaj ...

München, 01. 02. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že zdaj je jasno, da nas poleti čaka pravi desant Real Madrida na München, od koder želi predsednik Florentino Perez na vsak način pripeljati napadalca Roberta Lewandowskega. Poljak trenutno situacijo pogreva z enigmatičnimi izjavami, tako je bilo tudi nazadnje v tedniku Welt am Sonntag.

Med strelce se je Robert Lewandowski vpisal tudi na zadnji ligaški tekmi s Hoffenheimom.
Med strelce se je Robert Lewandowski vpisal tudi na zadnji ligaški tekmi s Hoffenheimom. FOTO: Reuters
Barcelona je na trnih glede prihodnosti brazilskega zvezdnika Neymarja, Bayern pa podobno situacijo preživlja z Robertom Lewandowskim. Poljski napadalec je tarča velikega rivala Kataloncev, madridskega Reala, v lov za njim pa naj bi se poleg Madridčanov že poleti podali številni klubi. Kljub temu, da z Bavarske prihajajo trmaste trditve, da "Lewi" ne bo odšel nikamor, je resno zanimanje Reala seveda vedno znak za alarm, glede na to, da beli balet s svojim ugledom velikokrat uspe dobiti tisto, kar si želi. Dodaten razlog za razburjenje pri rdečih so izjave prvega strelca kluba, ki si povsem jasno pušča odprte možnosti.

"Da bi v Bayernu sklenil kariero? Kot nogometašu mi je težko reči, kje bom končal kariero. Velikokrat sem slišal, kako so igralci nekaj rekli, nato pa je prišel drug trener in niso bili več v prvem planu. Ali pa so enostavno odšli, ker so dobili zanimivo ponudbo. V vsakem primeru se zelo dobro počutim v Bayernu in dal bom vse za ekipo, dokler bom tukaj. Povsem sem osredotočen le na Bayern," je za Welt am Sonntag povedal Lewandowski, ki ga imajo na Santiagu Bernabeuu v še kako dobrem spominu. Kdo bi namreč lahko pozabil njegovo predstavo proti belemu baletu v Ligi prvakov, ko je s kar štirimi goli na domači tekmi tlakoval pot Dortmundu v finale. V dolgem intervjuju je Poljak spregovoril tudi o nasledniku Josepa Guardiole, nekdanjemu Realovemu strategu Carlu Ancelottiju, v katerega pri Bavarcih polagajo upe, da bo znal prepričati izvrstnega strelca, ki se mu pogodbe sicer izteče leta 2019.

Od Josepa Guardiole (levo) se je Lewandowski veliko naučil, kakšne izkušnje pa bo imel z Ancelottijem (desno)?
Od Josepa Guardiole (levo) se je Lewandowski veliko naučil, kakšne izkušnje pa bo imel z Ancelottijem (desno)? FOTO: Reuters

"Od mojega 18. leta se pojavljajo govorice. Naučil sem se živeti s tem in doseči, da name ne vplivajo in mi ne jemljejo pozornosti. To je že nekaj običajnega zame in me sploh ne zanima," je še dodal Lewandowski, o Ancelottiju pa: "To je še zelo daleč. O tem bomo kaj vedeli šele po tem, ko bo Pep to poletje zapustil klub. Do tedaj bomo enotna ekipa. Z njim si želimo proslavljati naslove. Zato se povsem osredotočam na to sezono. S Pepom sem se naučil veliko novih reči, še posebej v taktičnem smislu."

Bayern bo Lewandowskega toliko bolj potreboval sredi hude krize s poškodbami v obrambi, ki so razredčile vrste državnih prvakov pred prvo tekmo z Juventusom (23. februar).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
01. 02. 2016 18.25
+1
LEWANGOALSKI mora ostat!!!!
PIERREBRICE
01. 02. 2016 14.41
+2
Torej, še tri leta sanj za Real. He,he,he!
DELTA22
01. 02. 2016 13.25
+4
Robert, zdaj igraš za najboljši klub na Svetu!
drimtim
01. 02. 2016 10.30
-9
juventus bo letos opravil z bavarci kot za šalo
PIERREBRICE
01. 02. 2016 14.42
+3
V SHESHELJ
01. 02. 2016 15.40
BayernGomez
01. 02. 2016 16.27