Liga prvakov

Atletico v München po šesto evropsko zmago v nizu, Oblaka zaradi težav v prvenstvu ne skrbi

München, 05. 12. 2016 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Odprava madridskega Atletica je pristala v Münchnu, kjer Jana Oblaka in soigralce v torek (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO) čaka veliki derbi z Bayernom. Čeprav je vse že odločeno, Atletico bo osvojil prvo mesto v skupini, so oboji po nekaj razočaranjih v zadnjih tednih zelo motivirani.

Atletico na začetku sezone 2016/17 prejema veliko več zadetkov kot je to "običajno".
Atletico na začetku sezone 2016/17 prejema veliko več zadetkov kot je to "običajno". FOTO: AP

Mraz je v Münchnu pričakal člane Atletico Madrida, ki so v prestolnico Bavarske prišli z že zagotovljeno vozovnico za osmino finala Lige prvakov. In ne le to: rdeče-beli so v družbi Bayerna, PSV Eindhovna in Rostova z brezhibnim nizom petih zmag ekspresno osvojili prvo mesto v skupini D, a v domačem prvenstvu Janu Oblaku in soigralcem vse ne gre tako gladko. Povratek v München vseeno vzbuja lepe spomine v taboru Madridčanov, ki so si na Allianz Areni v zaključku minule sezone kljub porazu z 1:2 priigrali napredovanje v finale, Oblak pa je ubranil tudi enajstmetrovko Thomasu Müllerju. Trener rdeče-belih Diego Simeone je v nemški hlad, za tekmo napovedujejo, da se bodo temperature spustile pod ledišče, pripotoval brez izkušenih Filipeja Luisa in Tiaga Mendesa. Atletico v prvenstvu tudi prejšnji konec tedna ni navdušil in ob novi izvrstni predstavi škofjeloškega čuvaja mreže iztržil le domači remi proti Espanyolu (0:0). Prvi strelec Madridčanov Antoine Griezmann vnovič ni bil razpoložen in v Nemčiji bo imel novo priložnost za dokazovanje ob dvomesečni ligaški suši. Motiva mu ne bo manjkalo: z naslednjim zadetkom bo namreč presegel klubsko legendo, pokojnega bivšega igralca in trenerja Luisa Aragonesa. "El Sabio de Hortaleza" je v najelitnejšem evropskem pokalu dosegel 12 zadetkov, kolikor jih ima zaenkrat na svojem računu tudi Francoz.

Griezmann je bil v minuli sezoni eden izmed junakov Atleticovega pohoda do milanskega finala, kjer pa je zapravil najstrožjo kazen v rednem delu derbija z Realom, ki je na koncu slavil po izvajanju najstrožjih kazni. V tej sezoni je Francoz malce manj razpoložen, a je vseeno že prispeval tri evropske zadetke. Španski mediji iščejo pojasnila za padec forme ob reki Manzanares, kjer je Atletico, vsaj ko gre za tekme domače Primere Divison, neprepričljiv. "V zadnjih tednih imam občutek, da je za nekaj stopinj padla strast," je v dnevniku AS komentiral nekdanji napadalec kluba Kiko Narvaez. "Strast je točno ta velika razlika med to ekipo in večino nasprotnikov, ko si eno točko priborijo že praktično ob vsakem odbitku, vsakem duelu, vsaki standardni situaciji. Vprašali bi se lahko (med zadnjo tekmo z Espanyolom, op. a.), če ima Oblak ogrevana vrata, glede na to, da se 35 minut ni dotaknil žoge, a je bil hiter in pozoren, ko je moral zapreti napadalca. A navijači na tej tekmi truda gotovo niso pogrešali. Prepričan sem, da bodo s takšnim odnosom dobili veliko tekem, ko pa bi spet dosegli tisto raven strasti, ki jo vsi tako dobro poznajo, potem se bodo borili za kakšen naslov v tej sezoni." 

Granitna obramba je zaščitni znak Atletica po prihodu Diega Simeoneja (desno).
Granitna obramba je zaščitni znak Atletica po prihodu Diega Simeoneja (desno). FOTO: AP

Nesrečen remi z Espanyolom je vseeno prinesel že stoto ligaško tekmo pod vodstvom Simeoneja, ki jo je Atletico zaključil brez zadetka v svoji mreži. Čeprav so bili rdeče-beli na začetku sezone daleč od ravni, ki so jo prikazovali v zadnjih sezonah, pa so pred prihodom v Nemčijo nanizali štiri zaporedne tekme brez prejetega zadetka. Te jim bo proti Bayernu pomagal dosegati tudi izkušeni Fernando Torres, ki je dobil zeleno luč za nastop, več pa bo o prvi postavi na večerni konferenci povedal trener Simeone. Oblak je bil kot že rečeno spet v prvem planu na stadionu Vicente Calderon, potem ko je zablestel že v prejšnjem krogu med gostovanjem pri Osasuni, ko je pri izidu 0:0 ubranil najstrožjo kazen. "Rezultat na koncu ni bil dober, saj smo šli na vse tri točke. A to je tudi delo Espanyola, ki je v obrambi opravil izvrsten posel," je po domači tekmi s klubom nekdanjega trenerja Atletica Quiqueja Sancheza Floresa, navijači so ga sprejeli z ovacijami, dejal Oblak. "Zadaj nam niso pustili veliko prostora in ni nam uspelo izkoristiti naših priložnosti. To je nogomet in gre za dolgo tekmovanje. Prišli bodo dobri trenutki in trenutki, ki niso tako dobri. Ne skrbi nas, delamo, da bi se izboljšali. In izboljšujemo se ter vemo, da smo lahko še precej boljši. So reči, ki bi jih lahko opravili bolje, tako tudi bo. Tudi sam se lahko izboljšam. So reči, ki se jih med tekmo ne vidi, a bi jih na zelenici lahko opravil drugače," je še dodal slovenski reprezentant. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

walter2
05. 12. 2016 16.40