Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Spektakularen gol Suareza pokončal Arsenal, Messijeva lepotica za piko na i

Barcelona, 16. 03. 2016 20.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
J.K./Ž.L.
Komentarji
30

Branilka naslova Barcelona je z Arsenalom opravila tudi na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov (3:1). Katalonci niso imeli lahkega dela, toda zadetki vseh članov napadalnega tria ‒ Neymarja, Luisa Suareza (evrogol) in Lionela Messija ‒ so bili več kod dovolj za nadaljevanje nepremagljivega niza.

Več videovsebin
  • Gol Luisa Suareza proti Arsenalu
    00:54
    Gol Luisa Suareza proti Arsenalu
  • Vrhunci tekme Barcelona - Arsenal
    19:27
    Vrhunci tekme Barcelona - Arsenal
Odigrali smo popolno tekmo, oni so jo zapletli z izenačenjem na 1:1 in lahko bi tudi povedli. Ne vem, s čim sem udaril žogo. Dobra stran pa je, da je šla notri. Zavedali smo se njihove fizične pripravljenosti, da moramo biti potrpežljivi. Moramo izkoristiti igranje doma. Potrebno je odigrati te tekme in v eni naporni noči lahko izgubiš točke ali celo tekmo. Luis Suarez, napadalec Barcelone

Velikega preobrata na namočenem Camp Nouu ni bilo, čeprav je Arsenal precej drago prodal svojo kožo po visokem porazu na prvi tekmi, kakršnega v zgodovini Lige prvakov ni uspelo nadoknaditi še nobeni ekipi. Arsene Wenger v pripravi na tokratno gostovanje nikakor ni potreboval še enega poraza. Toda zgodilo se je prav to, topničarji so med vikendom izpadli iz pokala FA, po prvi tekmi z Barcelono pa je bil to že tretji poraz na petih tekmah za varovance francoskega stratega, ki že dolgo ni bil pod takšnim pritiskom. Severni Londončani bi lahko navijače vsaj deloma pomirli z dobro predstavo v prestolnici Katalonije, kjer pa je Wenger v ogenj od prve minute (prvič v evropskih tekmovanjih) poslal mladega krilnega napadalca Alexa Iwobija. Za začetek tekme se je pozdravil tudi Laurent Koscielny, začel pa je tudi egiptovski vezist Mohamed Elneny, medtem ko so lahko domači privrženci pozdravili povratek priljubljenega nekdanjega napadalca Alexisa Sancheza. Pri Barceloni večjih presenečenj ni bilo, suspendiranega Gerarda Piqueja je nadomeščal Jeremy Mathieu, prednost pred Ardo Turanom je dobil Ivan Rakitić, napada pa ni bilo težko uganiti. Na Camp Nouu je ekipi pričakalo zelo slabo vreme, ki je dodobra namočilo zelenico. Arsenal, ki je potreboval dva zadetka, da bi izsilil podaljšek, je začel vzpodbudno in v prvih desetih minutah kar malce pritisnil na domačo enajsterico.

Po desetih minutah je v protinapad potegnil stari znanec Camp Noua Mesut Özil, bivši realovec je čakal na soigralce, nato pa močno udaril z roba kazenskega prostora kakšen meter mimo daljše vratnice Marca-Andreja ter Stegna. S precejšnje razdalje je nato poskusil tudi Elneny in Arsenal je bil vedno konkretnejši, a nato je Neymar v 17. minuti "od nikoder" skorajda s sredine igrišča poslal fantastično žogo čez gostujočo obrambo do Messija, ki si jo je lepo ustavil, nato pa v matni situaciji streljal točno v Davida Ospino. Sledil je kot in obramba Arsenala je povsem pozabila na na Mathieuja, ki je povsem osamljen z glavo streljal prek vrat. V naslednjem napadu pa so domači povedli, Koscielny je izgubil žogo blizu avta na 40 metrih od svojih vrat, Luis Suarez pa je hvaležno skočil na žogo in jo poslal v noge Neymarju, ki je z levico mirno poslal okroglo usnje v mrežo. Toda Arsenal ni odstopal od visokega pritiska, novo lepo priložnost je imel v 22. minuti po borbeni potezi Sancheza in protinapadu, zaključno podajo pred vrata Nacha Monreala pa je dobro ustavila domača obramba. Barcelona je odgovorila prek Neymarja, razpoloženi Alba ga je našel na robu 16-metrskega prostora, poskus Brazilca po tleh pa je bil premalo natančen za vratarja, kakršen je njegov južnoameriški sosed Ospina.

Suarez (levo) se z Jordijem Albo veseli enega izmed zadetkov sezone.
Suarez (levo) se z Jordijem Albo veseli enega izmed zadetkov sezone. FOTO: AP

V 34. minuti je na robu kazenskega prostora padel Iwobi, ki je ušel Javierju Mascheranu, ta se ga je malce dotaknil in povzročil, da se je mladi talent spotaknil ob lastno nogo. Toda glavni sodnik Sergej Karasev se ni odzval kljub glasnim protestom gostujočega tabora. Iwobi se je lepo znašel med Danielom Alvesem in Rakitićem v 38. minuti, ko si je ustavil žogo in pripravil strel znotraj kazenskega prostora, a meril na tribuno. Morda še lepšo priložnost je imel Arsenal že minuto kasneje, Sanchez je namesto strela po prodoru Özila zaposlil Elnenyja, slednji pa je meril v blok Mathieuja. Sanchez je nato le poskusil tudi sam, Hector Bellerin je v 40. minuti poslal predložek v sredino, Čilenec, eden najnižjih na zelenici, pa ni uspel zabiti enega redkih zadetkov z glavo v karieri. Barcelona v teh minutah ni imela rešitve za Londončane, Welbeck in Iwobi sta speljala še eno lepo akcijo, toda strel prvega je v padcu tudi po zaslugi Mascherana zletel daleč mimo vrat. Za zanimivo potezo se je tik pred polčasom odločil Wenger, ki je Flaminija za jubilejni stoti nastop v dresu Arsenala zamenjal z rojakom Francisom Coquelinom. Ta je s soigralci drugih 45 minut prav tako začel zelo podjetno in Iwobi je eno prvi akcij zaključil s strelom, ki se je od Alvesa odbil v "napačno" stran mreže.

Mislim, da je bila predstava dobra, to je bila izvrstna tekma med dvema dobrima ekipama. Izpadli smo z obžalovanjem, a v napadu imajo izjemno kakovost, lahko kaznujejo vsako napako. Tekma se je prelomila pri 1:1, menim, da so se takrat malce tresli. Če bi zabili drugi gol, potem imam občutek, da bi lahko naredili senzacijo. A je nismo. Na obeh tekmah, če pogledate nevarne situacije, smo si jih pripravili veliko. Težko je sprejeti izpad, a menim, da smo prikazali kakovostno predstavo proti najboljši ekipi v Evropi. Arsene Wenger, trener Arsenala

V 51. minuti pa je prišel ‒ zadetek Arsenala namreč, ki je napovedal veliko bolj napet zaključek od pričakovanj. Egiptovski reprezentant je dobil žogo s strani in mojstrsko meril mimo Sergia Busquetsa pod prečko za izenačenje. Barcelona je odgovorila prepričljivo, Neymar je v 56. minuti s peto izvrstno zaposlil Messija, ki je po tleh meril ob daljšo vratnico, a je bil Ospina na mestu. Mathieu si je nato na drugi strani privoščil hudo napako in proti vratom poslal Welbecka, a ga je šele z izjemnim štartom ustavil Mascherano, ki je morda rešil celo zadetek. Messi je v 61. minuti močno udaril z volejem, potem ko mu je na robu 16-metrskega prostora žogo lepo nastavil Neymar, Argentinec pa ni bil daleč od cilja. Sanchez je minuto kasneje izvedel še eno nevarno akcijo, ki pa se je po strelu Sancheza spet končala v bloku. Po kotu, ki je sledil, je bil Arsenal spet nevaren, Welbeckov strel pa je poletel mimo leve vratnice domačih. Arsenal je bil podobno kot na prvi medsebojni tekmi grobo kaznovan, s spektakularnim golom Suareza, ki je po seriji podaj vse od vratarja Ter Stegna in predložku Alvesa z desne počakal na žogo ter jo mojstrsko z letečim volejem pospravil pod stičišče okvirja vrat. Odgovor gostov je bil silovit, Welbeck je prodrl v kazenski prostor in s pravo "bombo" zadel točno v 90 kovinskih stopinj. Vsega bi bilo najbrž že konec, če bi Messi po krasni akciji Neymarja uspel spraviti žogo skozi londonski blok, a so se gostje nekako rešili, blokiran je bil tudi poskus Andresa Inieste.

Ob ovacijah je domači trener Luis Enrique Iniesto kmalu potegnil iz igre, Wenger pa je z dvojno menjavo (v igro sta prišla Olivier Giroud in Theo Walcott) na mizo postavil vse karte. Po kotu, ki ga sicer niti ne bi smelo biti, je Arsenal še enkrat zagrozil, toda na koncu je strel Walcotta zletel v spet izvrstno postavljenega Mascherana. Enrique je v igro za zadnjih 13 minut poslal tudi Turana. Fantastičen prosti strel Sancheza z okoli 30 metrov je Ter Stegen komajda ustavil, na mestu je bil tudi po "odbitku", ki ga je proti mreži poslal Giroud, nato pa je z golove črte še en poskus gostov rešil Alves. Neymar, ki je najprej po lepi akciji slabo iskal Messija, je po kotu že čez nekaj sekund lepo našel Busquetsa, čigar strel z glavo pa je bil za kakšen meter nenatančen. Priložnost je imel pred koncem tekme tudi Walcott, a ga je Ter Stegen v težkem položaju lepo zaprl. Časa je bilo dovolj tudi za zadetek Messija, ki je po preigravanju Neymarja prišel do žoge in z lobom mojstrsko premagal Ospino. Barcelona je tako potrdila za tekmovanje rekordno deveto zaporedno napredovanje v četrtfinale in že 38. tekmo v vseh tekmovanjih brez poraza, medtem ko so se topničarji tako kot v zadnjih šestih letih poslovili na prvi stopnički izločilnih bojev.

Liga prvakov, povratni tekmi osmine finala:

Barcelona ‒ Arsenal 3:1 (1:0) /2:0/
Neymar 18., Suarez 65., Messi 88.; Elneny 51.

Postavi:

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Mascherano, Mathieu, Alba; Busquets, Rakitić (od 77. Arda), Iniesta (od 72. Roberto); Neymar, Messi, Suarez.

Arsenal: Ospina; Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal; Flamini (od 45. Coquelin), Elneny, Özil; Sanchez, Iwobi (od 73. Giroud), Welbeck (od 73. Walcott). 

Bayern München ‒ Juventus 4:2 (0:2) /2:2/
Lewandowski 73., Müller 90., Alcantara 108., Coman 110.; Pogba 5., Cuadrado 28.

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
17. 03. 2016 16.41
+8
Ne vem, ali se samo meni tako zdi, ali zares Barca letos z vsemi opravi tako "lagano", kolikor rabi, kot da je na treningu...? Včeraj se je spet prav videli, kako so prestavili za pol prestave višje, šele ko je Arsenal izenačil! Kot bi se poigravali z nasprotniki... In to ni opazno le pri MNS, ampak pri celotni ekipi, še Buskets je razigran in sproščen, kot še nikoli! Upam, da imam prav, ampak res ne vem, kaj bi se moralo zgoditi, da Barca letos ne bi osvojila trojčka!
fihner
17. 03. 2016 18.14
+6
rambek
17. 03. 2016 13.35
+7
Barcelona je še močnejša vrača se Rafinha, ki lahko dosti prinese.
TomažNovak
17. 03. 2016 15.52
+5
RAfinha se ob Rakitiću in Turanu ne bo naigral. Morda 30 minut na tekmo...
mmickica
17. 03. 2016 16.44
+6
Rafinha je bil predolgo izven dogajanja, rabi čas! Po moje se to sezono ne bo naigral, razen če bo Barca že več tekem pred koncem prvak.
grozjak
17. 03. 2016 13.33
+5
včerajnji tekmi sta edino zdravilo za uničen in skrajno dolgočasen večer z Atleticom in PSV- jem. še vedno sem mnenja, da bi tako kot nizozemci, moral ispasti tudi Atletico, pa Oblak gor ali dol..da ne daš enega gola v treh in pol urah.....
KardinaIFrancRodeVKristusu
17. 03. 2016 12.36
+16
Naj še kdo reče, da je angleška liga najmočnejša..... ˝Velikan˝ Arsenal je izgubil 5:1, kot bi NK Zavrč igral proti Barceloni.....
grozjak
17. 03. 2016 13.29
+4
ti bo že @kameltrajbar razložil...he he, kot je meni, da so krive poškodbe in podobna jajca..
geoid
17. 03. 2016 14.30
+5
se strinjam glede najmočnejša .... drgač pa Arsenal ni igral slabo, samo pač proti Barci marsikdo izpade kot Zavrč ... in kot pravim, Arsenal ne toliko po igri, kot rezultatu ... Barca jih je nadmudrila. Večina drugih bi imela velike težave proti Arsenalu.
KardinaIFrancRodeVKristusu
17. 03. 2016 12.35
+11
Popolna dominacija MSN....
ledr
17. 03. 2016 12.14
+5
Ampak kljub včerajšnjem eurogolu mi Suarez pogosto para živce. Prepogosto fali iz takih situacij, da bi ga včasih kam nabrcal, drugič pa zadane iz nemogoče situacije.
grozjak
17. 03. 2016 13.39
+1
grozjak
17. 03. 2016 13.41
+0
ches, a je stvar samo v tem, da ima napadalec takega kova v klubu kot je barca po 5 šans na tekmo, drugje pa več tekem nobeno.....lahko je opaziti, ko fali, a se ne boj zanj, bo že, a kot mesi, žal nikoli.........
265004
17. 03. 2016 11.06
+7
sportko ,ja kje si ti,a si se ugasnu k ti napovedi mal štrikajo.Do konca sezone se boš še ene dvakrat oglasil k bo Suarez mel slabe tekme,pol bo pa zate konc sezone!
265004
17. 03. 2016 11.00
+7
Suarezov gol za SPORTKA!!!!!!!!
StarDeluxe
17. 03. 2016 09.48
+4
Čestitke Barça! Dobra tekma in lepi goli, trio MSN pa več kot odličen...Barça še naprej melje vse pred seboj, gremo pobi, gremo še enkrat do konca! Força Barça!!!
mariomandzukic
17. 03. 2016 08.45
-12
barca lagano.vse se odvija tko kot sem napovedoval.arda bo imel v barci vlogo klasicne rezerve,kot igralec za rotacijo,nekaj podpbnga kot nas kova v realu,z to razliko da je kova star 21 let in je prakticno nogometas za prihodnost,arda je po drugi strani ze veteran in bo igral predvsem na tistih tekmah ko bosta raketa in iniesta potrebovala pocitek.za tekmo med bayernom in juventusom ni kaj povedat.nasga mandza so komaj kaj zakrpali,igral je pod iniekcijami.drgace pa je mandzo edini razlog,da je juve po prvi tekmi sploh imel se upanje,saj je prakticno sam spreobrnil rezultat na prvi tekmi v torinu.
Paštašutar
17. 03. 2016 08.57
+2
Preberi si kaj sem napisal vceraj v polcasu tekme Bay-Juv.........na zalost so se moje zle slutnje URESNICILE!!!!!!!!!
I_LOVE_FOOTBALL
17. 03. 2016 09.11
+12
Ja, in Mandžo je tudi edini razlog, zakaj je Juve izpadel proti Bayernu včeraj...
loncl
17. 03. 2016 10.58
+5
ahahahahaha kua je hrčk, sej dobr da tut lagat znaš ni treba tega dokazvat alo :) lepo te prosim no, zdravga morato je šou allegri zemnjat za kok praviš poškodovanga pod injekcijami nafilanga hrvata hahaha...pa na tok pomembni tekmi
CURVANORD Zanetti
17. 03. 2016 12.55
+5
Edini hrvat ki si zasluzi igrati pri velikih klubih je samo Luka,ostali so samo za hrvasko ligo,zaradi neumnosti in povelicevanja raznih dominatorjev ki jih opeva @mandzo se veliko krat nasmejim njegovim komentarjem,Cez mesec dva bo trdil da brozovic gre v barco,perisic pa v real
rambek
17. 03. 2016 13.36
+2
Jasno je da bo Arda Rezerva. To je tudi bil v Atleticu. Razen ce bi pokazal sanjske prrdstavnike. To njega ne moti in zato je odlicen.
NeyMessi8
17. 03. 2016 08.39
+9
keri golaso suareza
idiu3krasne
16. 03. 2016 22.59
+11
Barca lagano....Arsenal se je malo postavil na zadnje tačke ampak je hitro fobil po smrčku.
neyy11
16. 03. 2016 22.57
+13
Titula je nasa
Wernerson
16. 03. 2016 22.56
+6
buskec igralec tekme...
idiu3krasne
16. 03. 2016 22.57
-7
Wernerson
16. 03. 2016 22.58
+3
Felipao
17. 03. 2016 08.38
+11
Skoraj na vsaki tekmi je Busquets med najboljšimi igralci Barce.
mmickica
17. 03. 2016 16.45
+5