Liga prvakov

VIDEO: Olympiakos dokončal delo in Keka z Rijeko ustavil pred vrati raja, v skupinski del še Napoli, Celtic in Sevilla

Reka, Nica, Sevilla, Astana, 22. 08. 2017 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kazahstanska Astana je po porazu v Glasgowu (0:5) dobila torkovo povratno tekmo s Celticom na domačem stadionu, kjer so lahko navijači ob že vnaprej izgubljenem boju uživali v pravi poslastici in zmagi (4:3). Na Reki niso videli čudežnega preobrata, Olympiakos je izločil ekipo Matjaža Keka z drugo zaporedno zmago (1:0).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Rijeka - Olympiakos
    05:26
    Vrhunci tekme Rijeka - Olympiakos
  • Vrhunci tekme Astana - Celtic
    03:04
    Vrhunci tekme Astana - Celtic
  • Vrhunci tekme Nice - Napoli
    05:10
    Vrhunci tekme Nice - Napoli
  • Vrhunci tekme Sevilla - Istanbul Basaksehir
    05:11
    Vrhunci tekme Sevilla - Istanbul Basaksehir

Astana, krvnica Maribora v kvalifikacijah za Ligo prvakov izpred dveh let, ne bo videla skupinskega dela letošnjega tekmovanja. To ni nobeno presenečenje glede na to, da so Kazahstanci visoko izgubili na gostovanju pri Celticu (0:5), a so odšli z dvignjeno glavo in dobili vsaj domači obračun s škotskimi prvaki (4:3). Astana je povedla v 26. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Kristoffer Ajer, Scott Sinclair pa je hitro poravnal izid. Polčas se je končal brez zmagovalca, v nadaljevanje pa so veliko bolje krenili domači in z golom Serikžana Mužikova ter "dvojčkom" Patricka Twumasija do 69. minute poskrbeli, da se je gostujoči strateg Brendan Rodgers že malce nelagodno presedal na klopi stadiona Astana Arena. A vseh upov nekdanjega kluba Branka Ilića, ki je za napredovanje vseeno potreboval še kar tri gole, je dokončno pogasil Olivier Ntcham v 80. minuti, rezultat pa je za glasgowske zeleno-bele v enem zadnjih napadov še "polepšal" škotski reprezentant Leigh Griffiths.

Scott Brown (levo) in soigralci se bodo vnovič merili z Barcelono in ostalimi najmočnejšimi evropskimi moštvi v Ligi prvakov.
Scott Brown (levo) in soigralci se bodo vnovič merili z Barcelono in ostalimi najmočnejšimi evropskimi moštvi v Ligi prvakov. FOTO: AP

Marko Marin je na reškem stadionu Rujevica hitro pogasil optimizem, s katerim je hrvaška prvakinja Rijeka prišla iz Pireja kljub porazu z 1:2. Nekdanji nemški reprezentant srbskih korenin je sredi prvega polčasa izkoristil bliskovit prodor Vadisa Odjidje-Ofoeja z lastne polovice, po napaki Alexandra Gorgona, in mirno zaključil ob daljšo vratnico nemočnega Simona Sluge. Trener Rečanov Matjaž Kek je bil v lovu za premierno uvrstitvijo v skupinski del Lige prvakov s svojim moštvom v težavah, iz katerih se Rijeki ni uspelo izviti, čeprav so imeli osvajalci 1. HNL več lepih priložnosti. Istanbul Basaksehir je na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana proti pričakovanjem precej zakuhal večer favorizirani Sevilli. Nekdanji klub Rajka Rotmana je v prvem polčasu vodil po zaslugi gola Eljera Elie in Turki so bili le še za gol oddaljeni od napredovanja, potem ko so domači obračun ob Bosporju izgubili z 1:2. Toda rdeče-beli, v zadnjih letih serijski osvajalci Lige Evropa, so v drugem polčasu odgovorili in po predložku na oddaljenejšo vratnico je žogo z glavo v mrežo pospravil Sergio Escudero, nato pa je Wissam Ben Yedder v  75. minuti zadel še za vodstvo po lepih preigravanjih v kazenskem prostoru.

A ni bilo konec: Edin Višća je v 83. minuti Turke popeljal pred vrata raja, a jim je zmanjkalo časa, nekdanji član madridskega Atletica Emre Belozoglu je zadel celo vratnico. Napoli je za razliko od Sevillčanov vse dvome o potniku v skupinski del v Nici razrešil kmalu po začetku drugega polčasa, ko je ostro žogo Mareka Hamšika na drugi strani kazenskega prostora ob vratnico pospravil Jose Maria Callejon. Lorenzo Insigne je v enem zadnjih napadov pritisnil piko na i.

Izidi povratnih tekem playoffa Lige prvakov:

FC Astana ‒ *Celtic 4:3 (1:1) /0:5/
Ajer 26./ag., Mužikov 48., Twumasi 49., 69.; Sinclair 33., Ntcham 80., Griffiths 90.

Nice ‒ *SSC Napoli 0:2 (0:0) /0:2/
Callejon 48., Insigne 89.

Rijeka ‒ *Olympiakos 0:1 (0:1) /1:2/
Marin 25.
Matica Črnica (Rijeka) ni bilo v ekipi.

Sevilla* ‒ Istanbul Basaksehir 2:2 (0:1) /2:1/
Escudero 52., Ben Yedder 75.; Elia 17., Višća 83.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
23. 08. 2017 11.24
-5
Kek je za vaško ligo dober, na velikih tekmah pa odpove. To je že večkrat pokazal.
Spandau
23. 08. 2017 12.23
+5
Za to izjavo lahko rečem samo to, da nimaš pojma o pojmu kaj je to fuzbal. Zaslužiš si res rdeč karton.