Liga prvakov

'Če bi Ronaldo igral, bi jih premagali!' - angleški optimizem po remiju z Realom še tli

Manchester, 27. 04. 2016 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Prva tekma polfinala Lige prvakov med Manchester Cityjem in Real Madridom pred povratnim obračunom ni odločila ničesar (0:0). Vseeno se zdi, da so ob odsotnosti Cristiana Ronalda veliko priložnost zapravili Otočani. Angleški optimizem ne popušča, kot je dokazal tudi eden izmed radijskih poslušalcev.

Popoldne smo izvedeli, da je Cris (Cristiano Ronaldo) poškodovan in Karim je imel nekaj težav ob polčasu. A vsi smo enotni kot ekipa in gledamo le naprej. To, da smo tukaj ohranili mrežo nedotaknjeno, je za nas zelo pomembno, všeč bi nam bilo, če bi lahko 'izmaknili' en gol, a ni nam uspelo. Tekma se je malce odprla v drugem polčasu, nismo imeli sreče, ker nismo dobili nekaj enajstmetrovk in zabili nekaj golov. Poskusili smo narediti manj napak kot proti Wolfsburgu, Takrat smo jih šli takoj 'ubit' in se spravili v težave. Zelo smo močni doma, občinstvo stoji za nami, igrišče je veliko in tam radi zabijamo gole. Gareth Bale, napadalec Real Madrida

Vprašanja so se porajala glede pripravljenosti Karima Benzemaja, a na koncu je bil Cristiano Ronaldo tisti, ki je presenetljivo presedel prvo polfinalno tekmo Lige prvakov proti Manchester Cityju. Novica je pred prvim sodnikovim žvižgom na stadionu Etihad odjeknila kot bomba, Real pa je bil tudi brez prvega zvezdnika (Benzema je zdržal le en polčas) vsaj po številu priložnosti boljši tekmec. V spominu na precej povprečnem obračunu ostajajo predvsem obrambe angleškega reprezentančnega vratarja Joeja Harta, ki je tako kot na številnih tekmah z Realovim največjim tekmecem Barcelono v zadnjih letih obdržal svoje soigralce v igri pred povratnim obračunom na Santiagu Bernabeuu. Po poročanju španskih medijev Ronaldo "visi" tudi za to tekmo, saj bi njegova stegenska mišica, sprva so sicer govorili le o preobremenitvi, lahko bila tudi lažje natrgana. Če je bil portugalski strelec prvi zvezdnik na tribuni, pa je bil prvo ime tekme brez dvoma Hart, ki je z obrambama strelov Casemira in Pepeja z neposredne bližine belemu baletu preprečil veselje ob vedno izjemno pomembnem zadetku v gosteh.

"Zdaj smo pripravili stari dobri 'rumble' (kot sloviti boksarski dvoboj Alija in Foremana The Rumble in the Jungle, op. a.) na Bernabeuu," je takoj po tekmi dejal Hart, ki meni, da bodo sinje modri pripravljeni tudi za povratni obračun. "Pripravljeni smo. Način, na katerega se postavimo, na katerega delamo. Imamo briljantno ekipo, ki končno zori, glede na to, da je večina igralcev zdaj nared. V bistvu so vsi," je nadaljeval Hart, čeprav je tekmo poškodovan že v prvem polčasu zapustil David Silva. Nekdanji član Valencie ne bo igral na Bernabeuu, nad rezultatom pa je bil veliko manj zadovoljen domači kapetan Vincent Kompany, eden izmed tistih, ki so se šele dobro vrnili po seriji poškodb. 

Polfinale je na trenutke spominjal na šahovsko partijo.
Polfinale je na trenutke spominjal na šahovsko partijo. FOTO: AP

"Nič proti nič je zelo nevaren rezultat. Od trenutka, ko nam uspe zadeti v Madridu, bo tekma povsem drugačna," je kljub temu po tihem optimističen izvrstni Belgijec. "Toda 0:0 je dober rezultat. Težko je ohraniti nedotaknjeno mrežo proti tako dobri napadalni ekipi. Na splošno smo lahko ponosni na to, kar smo dosegli na prvi tekmi tega para. Jasno pa je, da se bo naslednji teden igralo za vse. Imeli so zelo jasen načrt. Poskušali so nam škodovati v protinapadih, tako kot, če smo pošteni, na vseh tekmah, ki so jih odigrali do sedaj. Hart je moral posredovati, toda večinoma je šlo za standardne situacije, zato moramo za naslednjič zagotoviti, da se to ne zgodi. V tem trenutku je pretežko napovedati, kdo bo šel naprej." 

Gostujoči trener Zinedine Zidane je izjavil, da je optimističen pred zadnjimi 90 ali več minutami na Bernabeuu, optimističen pa je tudi glede možnosti za nastop Ronalda. Pojavljajo se namigovanja, da je Portugalec utrpel novo poškodbo, medtem ko se je želel malce na silo vrniti po neposrečenem poskusu "škarjic" proti Villarrealu. Omenjeno ligaško tekmo je zapustil predčasno, a naj bi zdaj šlo za novo poškodbo, čeprav je Ronaldo pred prvim sodnikovim žvižgom za eno od televizij povedal, da bi igral, "če bi šlo za finale". Zidane ni bil preveč gostobeseden, toda vseeno je vsaj deloma pomiril Realove navijače. "Na treningu je včeraj nekaj začutil. Nismo si želeli tvegati. Ni se počutil udobno. To je vse. Zdaj bomo z njim šli iz dneva v dan, poskusili ga bomo vrniti čim prej, ko bo to mogoče. To je naša ideja. Poskusili bomo vse storiti prav in upamo, da nam bo na voljo za povratno tekmo," pravi Zidane.

Podoba tekme: Joe Hart ustavlja Pepeja v drugem polčasu.
Podoba tekme: Joe Hart ustavlja Pepeja v drugem polčasu. FOTO: AP

"Na koncu je tudi Benzema nekaj začutil, škoda. Želel si je igrati, toda težava se je spet pojavila. Zato smo ga ob polčasu zamenjali. Bomo videli, kaj bo s Karimom. Morda res nismo preveč tvegali, a na koncu je rezultat dober. Trdo smo se borili, tekma je bila težka. Vedno se lahko izboljšamo, vedno si lahko želiš več, toda odigrali smo dobro tekmo v vseh 90 minutah. V drugem polčasu smo bili boljši kot v prvem. Goli v gosteh nas ne skrbijo. S tistimi priložnostmi bi bilo bolje, če bi zadeli, a nas ne skrbi. Povratna tekma bo spet 50:50, nič se ni spremenilo. Dobro se bomo odpočili, trpeli smo, veliko smo pretekli, vsi skupaj, na koncu pa je rezultat dober."

Nekdanji trener Reala Manuel Pellegrini se ni uspel veseliti sladke zmage proti bivšim delodajalcem, ki so ga pred leti zamenjali s Josejem Mourinhom, goste pa je zbodel z oceno, da so se "zadovoljili z remijem". Čilski strokovnjak je priznal, da je Silva zaradi težav s stegensko mišico najbrž že odpadel za povratni obračun, Južnoameričan pa je dodal tudi, da je poškodba španskega reprezentanta s prihodom neizkušenega Kelechija Iheanacha prinesla spremembo taktike. "Odigrali smo zelo intenzivno tekmo in se dobro branili. Poskušali smo ustvarjati, dokler se ni poškodoval David Silva, takrat smo preveč izgubljali žoge. Če ne moreš zmagati, potem je rezultat 0:0 dober," pravi Pellegrini, ki pravi, da taktike ne bo spreminjal. "V tej sezoni smo zelo dobro igrali v gosteh. Zdaj gremo na Bernabeu z enakim odnosom kot ob igranju doma. Real Madrid bo moral malce bolj napasti. Ne moreš potegniti preveč zaključkov po tej prvi tekmi, po drugi bomo videli, kdo bo šel naprej."

Pri Cityju po zanje zgodovinski tekmi polfinala torej še ne izgubljajo upanja, čeprav za Wolfsburg pred kratkim ni bilo dovolj niti vodstvo z 2:0. Meščani sicer dobro vedo, kako je utrpeti preobrat na največjem madridskem stadionu, kjer so Angleži takrat še pod vodstvom Roberta Mancinija vodili z 0:1 in 1:2, na koncu pa je Ronaldo zadel v sodnikovem podaljšku za končnih 3:2, Mourinho pa se je od veselja drsal po kolenih ...  Bi bilo z Ronaldom v torek zvečer na stadionu Etihad drugače? Na posnetku, ki kroži po medmrežju, nam navijač Cityja razloži, da bi bilo. Toda v korist Cityja! "To je bila fantastična predstava, saj govorimo o Real Madridu, eni od najboljših ekip v Evropi," je v oddajo BBC Radio 5 live poklical navdušeni privrženec štirikratnih angleških prvakov. "Še preden se je tekma začela, so vsi odpisali na Man. Cityju. Na Bernabeuu bo zdaj moralo skrbeti njih. Če zabijemo gol v gosteh, morajo oni zabiti dva. Če bi Ronaldo igral, potem bi mi nocoj zmagali, saj so se postavili v igro na protinapade in nam preprosto ni uspelo. Saj so 60 minut parkirali avtobus! Nocoj smo pogrešali Yayo Toureja, z njim gremo na Bernabeu in premagali jih bomo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (79)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

V SHESHELJ
28. 04. 2016 08.18
+1
Ce bi jest stal na golu mu ga Ronaldo nebi dal! Ce bi babica imela tisto stvar bi bila dedek...
290ktober
27. 04. 2016 18.18
+4
če bi če bi če bi če bi če bi če bi če bi če bi če bi če bi če bi če bi če bi. ojoj zaljubljeni novinarček. če bi....
grozjak
27. 04. 2016 14.47
-1
Sem pričakoval lahko zmago reala. A zgleda, da imajo španci vsi težave z slabšimi od sebe
290ktober
27. 04. 2016 18.16
ojoj zaljubčjenček..po tvoje je 1 in 1je 3
grozjak
27. 04. 2016 19.39
-1
navijam za barcelono in predvsem za fuzbal. 1 in 1 je 2. smartas...............
alien8potnik
27. 04. 2016 14.26
-12
ajmo, real. zmoremo!
lcePower
27. 04. 2016 15.19
+8
Kollerik
27. 04. 2016 19.31
+1
-MARIBOR-
27. 04. 2016 14.18
-2
Dolgocajtna tekma, zato bo pa povratna bolša.
laycan
27. 04. 2016 18.00
+0
Maribor-olimpija,to pa so top tekme.100.000 glava množica na tribunah spremlja ta derbi,ta spektakel na slovenskih tleh.
LaFerrari
27. 04. 2016 13.28
-10
kako poškodbo pa ima jokica kristina smrduharjj polizani?
LaFerrari
27. 04. 2016 13.29
+4
aciviica
27. 04. 2016 13.44
-3
kva je smrduhar ferrari,te grize k smo še v ligi prvakov a?
LaFerrari
27. 04. 2016 14.11
+3
MaunelNeuer
27. 04. 2016 14.18
-1
jokica je dal že 16 golov letos kolko pa palček utajevalček?
Makio balloteli
27. 04. 2016 16.21
+2
palček utajevalček pa gleda ligo prvakov doma iz kavča ;)
V SHESHELJ
28. 04. 2016 08.21
-1
kapetan09
27. 04. 2016 12.18
-2
Sem več pričakoval - danes je tekma finale pred finalom . Tako Bayern kot Atletico sta zame naj moštvi .
Klavdij Volk
27. 04. 2016 11.59
-9
Real e Ronaldo per la siempre..
290ktober
27. 04. 2016 13.48
+2
modelx
27. 04. 2016 11.43
-11
če bi včeraj igrala jokica, bi lepo smrdajčkarji izgubili.
el_salvador
27. 04. 2016 11.35
+3
Dalec najbolsi posameznik na vcerajsni tekmi je bil casemiro.. obudil se mi je spomin na makeleleja :-)
bent2
27. 04. 2016 15.23
+1
Razen tega, da je makelele igral na isti poziciji ne vidim podobnosti.
LordKEK
27. 04. 2016 15.28
Meni se je zdel pa Kompany najboljsi igralec tekme. Poleg Hearta.
el_salvador
27. 04. 2016 15.49
-2
Sem izrazil samo svoje mnenje.. vsak ki je gledal je videl nekoga drugega.. bent2 ti si pa en o.sel jezen na ves svet.. ponavadi igralec ki igra na tej poziciji ima eno kljucno nalogo, prekinjanje nasprotnih napadov.. casemiro je to nalogo sinoci odlicno opravil zato tudi primerjava z makelelejom in ne zaradi vizualnosti ;-)
bent2
27. 04. 2016 16.47
+1
bent2
27. 04. 2016 18.12
+1
To ste vi kvazi poznavalci nogometa... komentirate, da je bil DM igralec tekme, zato da izpadete pametni... češ vsak bo vedno najprej opazu napadalca al pa kvečemu vratarja, ampak DM je tisti, ki gara na igrišču ampak ga samo pravi poznavalci nogometa opazijo. To je men krneki ...v nogometu štejejo goli, real pa včeraj ni nobenega dal. Potem Casemiro že ni tako dobro igral.
derek angelus
27. 04. 2016 11.32
-10
v polfinalu ni lahki ekip so najboljse ekipe ki so kandidati za naslov ....real ima sanso za 11 zvezdico ceprav je ze zdaj najboljsa ekipa v evropi takoj za njim pa milan
7strel
27. 04. 2016 11.07
-2
Noben od teh si sploh ne zasluži igrat v polfinalu pfej katastrofa od tekme kozlamo
290ktober
27. 04. 2016 13.48
+3
Barbarezo
27. 04. 2016 10.55
-3
za moje pojme veliko taktike je bilo vceraj v igri.. in nobena ekipani mogla razviti svojega potencijala..gledali smo igrice macke u mišjo..zdaj pa kdo je mis in kdo je macka je pa veliko vprasanje?!?upam na boljso predstavo cez nekaj dni na stadionu SB ... REAL MADRID Y NADA MáS !!
Kolosej6
27. 04. 2016 12.09
+3
pa kakšna taktična igra če podajat niso znali na obeh straneh, Ramos pa pepe sta mela pod 50% passing
290ktober
27. 04. 2016 13.50
+5
Ramos itak še samo gleda kako bi noge lomil sodniki pa vstran gledajo
kristj112
27. 04. 2016 10.49
+2
ja seveda naj pride k nam da bo resil se nas parlament
_doomsday_
27. 04. 2016 10.36
-9
Tko kot so premagal Wolfsburg ja. To včeraj še mimo fuzbala ni šlo. Sicer pa se bodo lepo prišlepali do finala prek Rome,Wolfsburga in Citya. Glede na prikazano si od teh ki so ostali najbolj zaslužita naslov Atl in Bayern.
Darminator
27. 04. 2016 11.01
Darminator
27. 04. 2016 11.07
Darminator
27. 04. 2016 11.08
kaj je sedaj 24 ur nočete mi več objavljat komentar SRAMOTA
cripstoned
27. 04. 2016 10.31
-2
'ko se srečata dva velikana z velikimi kvalitetami v polfinalu je moznost da bo tekma dolgocasna velika...če bi ljudje hoteli samo zabavo lahko grejo rajše v kino kot pa nogometne stadione....Fabio Cappelo'.......seveda se tega vsi zavedajo samo hejteri ki jih se vedno boli da je real v polfinalu tega ne bodo nikoli videli...hahaha
Kolosej6
27. 04. 2016 12.07
+4
a se ti zavedaš da se letos po vsej verjetnosti lahko spet zgodi da Real nebo osvojil ničesar? Barcelona bo pa vsej verjetnosti osvojila ligo, tudi pokal, Atleti bojo podpravaki, kaj pa bo real če ne osvoji CL?
Kolosej6
27. 04. 2016 12.07
+4
aciviica
27. 04. 2016 13.47
+1
idiu3krasne
27. 04. 2016 10.31
+3
Tema od Rala....pricakoval sem bolj agresivno igro Citiya...sicer je bil cilj ne prejeti gola...v Madridu pa gasa.
BayernGomez
27. 04. 2016 10.19
+12
Zdej se je videlo kako je Real "boljši" brez Ronalda.
Darminator
27. 04. 2016 10.29
-2
Real je brez ali z njim en drek z takimi zvezdniki ki potem izgubljajo tekme z ekipami ki so za en drek in to velja isto za Barcelono
BayernGomez
27. 04. 2016 10.42
+12
Ja ampk ne zaradi Ronalda. Če ekipa ni prava potem tudi od njega ne moreš pričakovat da se bo izkazal. Enako je pri Barci. Če ekipa ni prava potem tudi Messi ne bo odigral dobre tekme.
Barbarezo
27. 04. 2016 11.07
upam da bo RM za naslednjo sezono renoviral celo ekipo .. z obrambnimi vred in vezo in napadom..kar se mene tice prodal bi tudi Balea,Kroosa,Benzemaja,Arbeloa,Marcelota itd...
Kolosej6
27. 04. 2016 12.05
+2
Balkanito- ti bi še kar celotn kader menjaval a? Zato pa niste osvojili ničesar v zadnjih letih, ker menjavate kader vsako leto...
Bravo7
27. 04. 2016 13.43
+1
Majstr bi prodal Marcela,Baleta itd. A ti človek gledaš kako igra Marcelo al si slep
MaunelNeuer
27. 04. 2016 14.20
-4
bravo Bayen messi brez pravih ljudi je nula to pa itak velja za vsakega messi brez barce je nula dopoved to barcafanom če jim upaš
Makio balloteli
27. 04. 2016 16.57
+0
Ti rajš prodaj samga sebe... Marcelo je odličen in verjetno ta hip celo najbolši ofenzivni branilec na svetu! Benzema je dokazal svojo kvaliteto na el clasiku in je izjemnega pomena za Real prav tako tudi Bale ki je hiter in ima odličen strel kar je včeri enkrat pokazu ko je za slabe pou metra faliu iz zelo težkega položaja. Kroos sicer ni v najbolši formi ampak njegove podaje so lasersko natančne, lahko pa bi z malo sreče tudi po njegovih podajah 2x ali pa 3x zabilipo kotu ( Ramos, Pepe, Casemiro). Arbeloa bo pa tak al tak šou po tej sezoni. Včeraj so odigrali trdo in težko tekmo brez dveh ključnih igralcev in rezultat je dokaj ugoden glede na to da se povratna tekma igra na Santiago Bernabeu kjer letos Real v Ligi Prvakov še ni niti remiziral. Težka bo ampak verjamem da se lahko uvrstijo v naslednji krog in napovedujem zmago Reala 2:0. #HalaMadrid
JJZGEODPRASKAKATJO
27. 04. 2016 10.15
-2
TOLK SLABE TEKME ZE DOLG NI BLO SKODA DA GA CITY NIN ENGA USADU
piuski
27. 04. 2016 10.40
-1
bwga mati,jst sm zdržal do 65min.,potem pa nina nana.
Iniesta
27. 04. 2016 10.10
+16
Real dosti boljsi, tako da je siti se dobro odnesel. Brez CRja pa dejansko tudi ni golov ...
idiu3krasne
27. 04. 2016 10.22
-3
Iniesta
27. 04. 2016 11.08
+0
Siti bi vceraj komot fasal dva komada, ce ne bi hart branil tako kot je ...