Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Oblak po petih tekmah znova z nedotaknjeno mrežo, Mevlja jo je zagodel Bayernu, Šporarju deset minut

Rostov na Donu, Istanbul, 23. 11. 2016 20.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
M.G./J.K.
Komentarji
9

Novincu v Ligi prvaku Rostovu je na tekmi 5. kroga skupinskega dela tekmovanja uspel veliki met. Na ruskih tleh je ekipa slovenskega reprezentanta Mihe Mevlje na razburljivem obračunu ugnala nemškega velikana Bayern (3:2). Benfica je v Istanbulu zapravila vodstvo s 3:0. Remi Arsenala in PSG-ja ter Borussie Mönchengladbach in Manchester Cityja. 15 minut za Andraža Šporarja.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Ludogorec - FC Basel
    02:37
    Vrhunci tekme Ludogorec - FC Basel
  • Vrhunci tekme Arsenal - Paris Saint-Germain
    04:11
    Vrhunci tekme Arsenal - Paris Saint-Germain
  • Vrhunci tekme Napoli - Dinamo Kijev
    02:50
    Vrhunci tekme Napoli - Dinamo Kijev
  • Vrhunci tekme Bešiktaš - Benfica
    01:59
    Vrhunci tekme Bešiktaš - Benfica
  • Vrhunci tekme Rostov - Bayern
    01:48
    Vrhunci tekme Rostov - Bayern
  • Vrhunci tekme Atletico - PSV
    03:00
    Vrhunci tekme Atletico - PSV
  • Vrhunci tekme Borussia Mönchengladbach - Manchester City
    03:52
    Vrhunci tekme Borussia Mönchengladbach - Manchester City
  • Vrhunci tekme Celtic - Barcelona
    03:28
    Vrhunci tekme Celtic - Barcelona

Potnika v nadaljnje tekmovanje sta bila v skupini D pred sredinimi obračuni sicer že znana. Le še Atletico Madrid in Bayern sta imela možnosti za osvojitev prvih mest pred napredovanjem v osmino finala, toda poraza Bavarcev na gostovanju pri FC Rostovu vseeno ni pričakoval nihče. Nemški prvaki, ki v zadnjih tednih ne blestijo, so po porazu na velikem bundesligaškem derbiju z Borussio Dortmund klonili še v južni prestolnici Rusije. V Rostovu na Donu se je temperatura spustila krepko pod ledišče, a po zadetkih Serdarja Azmouna, Dmitrija Poloza in Christiana Noboe je bilo na tribunah še kako vroče ob proslavljanju velikega podviga. Bayern je sicer povedel po zadetku Douglasa Coste v 35. minuti, a je Rostov, ki prvič igra v družbi najboljših evropskih klubov, izenačil tik pred polčasom. Kmalu po začetku drugega polčasa je sodnik pokazal na belo točko po strogo dosojenem prekršku Jeroma Boatenga, ki so ga nasprotniki skupaj s soigralci vsaj enkrat v sredinem večeru tudi grdo osmešili. Zanesljvii izvajalec je bil Poloz, po ekspresnem izenačenju Juana Bernata pa je zadnji udarec pripadel domačim modrim. Noboa je mojstrsko izvedel prosti strel, ukanil nemočnega Svena Ulreicha in zadal boleč udarec trenerju Carlu Ancelottiju in njegovi ekipi rezervistov.

Bešiktaš v drugem polčasu vstal od mrtvih
Nogometaši Bešiktaša in Benfice so se v Carigradu razšli brez zmagovalca (3:3). Potem ko so prvi polčas prepričljivo dobili gostje (0:3), so skorajda sanjski povratek v drugem uprizorili nogometaši Bešiktaša. Goste je na tekmi v Carigradu v vodstvo po slabih desetih minutah povedel mladi, 19-letni portugalski napadalec Goncalo Guedes. Tako kot pri prvem zadetku je za drugi gol gostov v 25. minuti tekme podal Eduardo Salvio, domačega čuvaja mreže Fabrija pa je matiral Guedesov rojak Nelson Semedo. Na 3:0 je po pol ure igre povišal srbski vezist Ljubomir Fejsa. Visoka prednost je goste na stadionu Vodafone malce uspavala, nogometaši Bešiktaša so v 58. minuti znižali zaostanke z zadetkom Cenka Tosuna. Še več upanja je domačinom vlil Ricardo Quaresma, ki je na 2:3 znižal z bele točke. Enajstmetrovko je slovenski sodnik Damir Skomina dosodil po igri z roko v kazenskem prostoru Benfice. Za navdušenje v Carigradu in povratek Bešiktaša na 3:3 je poskrbel kamerunski napadalec Vincent Aboubakar. Ta se je z neposredne bližine v 89. minuti srečno in spretno dokopal do žoge in jo pospravil za hrbet vratarja Edersona ter poskrbel za končnih 3:3. 

Guedes je takole povedel Benfico v vodstvo.
Guedes je takole povedel Benfico v vodstvo. FOTO: AP

Delitev točk v Gladbachu
Borussia Mönchengladbach je na domačih tleh remizirala z zasedbo Manchester Cityja. Še enkrat več se je pokazalo, da obramba sinjemodrih pod vodstvom Pepa Guardiole ne deluje najbolj zanesljivo. V 23. minuti tekme je podajo Larsa Stindla lepo sprejel Raffael Caetano de Araújo, ki je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora matiral Claudia Brava in poskrbel za vodstvo Borussie Monchengladbach na Borussia-Parku (1:0). Goste je na nemških tleh v igro vrnil David Silva, potem ko je žogo pospravil v prazno mrežo, pred tem je večino dela opravil Kevin De Bruyne. Belgijec je podajal z desne strani, tik pred vratarjem Yannom Sommerjem pa je Španec žogo preusmeril v gol Borussie Mönchengladbach. Drugi polčas se za domačo zasedbo Borussie ni pričel najbolje, saj je zaradi prekrška oz. naleta s komolcem drugi rumeni karton dobil Lars Stindl in si prislužil predčasno pot pod prho. Številčna premoč gostov ni trajala dolgo, potem ko je drugi rumeni karton ugledal Fernandinho v 62. minuti tekme. Do konca tekme se izid ni več spremenil, tako da je ostalo pri izidu 1:1. To pomeni, da si je City že zagotovil drugo mesto v skupini C, Mönchengladbach pa tretjega. Celtic bo zaključil na zadnjem, četrtem mestu, Barcelona pa bo skupinski del zaključila kot prva.

Derbi Arsenal-PSG znova brez zmagovalca
Na derbiju skupine A sta se Arsenal in PSG (znova) razšla brez zmagovalca (2:2). Goste iz Pariza je v Londonu v vodstvo popeljal Edinson Cavani, potem ko ga je s podajo z leve strani zaposlil Blaise Matuidi. Urugvajec je žogo za hrbet Davida Ospine pospravil z neposredne bližine v 18. minuti. PSG je vodstvo na Emiratesu zadrževal vse do sodnikovega podaljška, ko je v kazenskem prostoru gostov Grzegorz Krychowiak podrl Alexisa Sancheza, glavni sodnik Felix Brych pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je uspešno realiziral Olivier Giroud in izenačil 1:1. V 54. minuti je Lucas s prostega strela stresel okvir vrat Londočanov. Ospina je po strelu vezista PSG-ja žogo le pospremil s pogledom, a je tej pot v mrežo preprečila prečka.

Giroud je zatresel mrežo PSG-ja iz 11-metrovke.
Giroud je zatresel mrežo PSG-ja iz 11-metrovke. FOTO: AP

Drugi gol so si Parižani zabili kar sami, potem ko je po fliperju v kazenskem prostoru Francozov žogo za hrbet vratarja Alphonsa Areole pospravil vezist PSG-ja Marco Verratti. Na semaforju Emiratesa je tako pisalo 2:1 za Arsenal. Tudi topničarji so si drugi gol zabili kar sami – po strelu Lucasa z glavo je žogo v lastno mrežo preusmeril Alex Iwobi, ki je skušal odbiti žogo z golove črte. Cavani bi se v 79. minuti lahko znova vpisal med strelce, potem ko je sam stekel pred vrata Arsenala, a se je obrambo po sicer neravno posrečenem poskusu Urugvajca izkazal Ospina. Še eno priložnost je Cavani zapravil v 82. minuti, ko je z glavo poskusil matirati Ospino, a merila za dobrega pol metra mimo vrat Londončanov. Na koncu je ostalo pri izidu 2:2 in delitvi točk. Mrtvi tek za prvo mesto v skupini A se tako nadaljuje – Arsenal in PSG imata po 11 točk, Basel in Ludogorec pa po dve.

Jan Oblak po 'črni seriji' petih tekem le ohranil nedotaknjeno mrežo
Za zmago Atletica na Vicente Calderonu nad PSV-jem sta poskrbela Kevin Gameiro in Antoine Grizeman. Prvi je mrežo gostov iz Nizozemske zatresel v 55. minuti prav po podaji rojaka Griezmanna. Slednji je na 2:0 povišal dobrih deset minut kasneje, ko je sprejel lepo podaji Portugalca Tiaga in iz oči v oči matiral nemočenga Jeroena Zoeta. Jan Oblak je ohranil nedotaknjeno mrežo prvič po petih tekmah oz. prvič po zmagi Atletica na gostovanju v Rostovu. Madridčani so se tako s 15 točkami povzpeli na sam vrh skupine D. Bayern je s kiksom na drugem mestu z devetimi točkami in pred zadnjim krogom ne more više.

Griezmann je potrdil zmago Atletica z drugim zadetkom na Vicente Calderonu.
Griezmann je potrdil zmago Atletica z drugim zadetkom na Vicente Calderonu. FOTO: AP

Slovenski reprezentant Andraž Šporar je v zasedbo Basla vstopil v drugem polčasu (80. minuta), a ni prišel do vidnejše vloge ob remiju Švicarjev na gostovanju pri Ludogorcu. Tekma se je zaključila z 0:0, niti Basel niti Ludogorec pa ne moreta več napredovati v izločilne boje Lige prvakov. 

Izid 5. kroga skupinskega dela Lige prvakov:
Skupina A: 

Ludogorec – Basel 0:0
Andraž Šporar (Basel) je v igro vstopil v 80. minuti

Arsenal – PSG 2:2 (1:1)
Giroud 45+1., Verratti 60./ag; Cavani 18., Owobi 77./ag.

Lestvica:
1. Arsenal 5 3 2 0 14:5 11
2. PSG 5 3 2 0 11:5 11
3. Ludogorec 5 0 2 3 4:13 2
4. Basel 5 0 2 3 2:8 2

Skupina B: 

Bešiktaš - Benfica 3:3 (0:3)
Tosun 58., Quaresma 83./11-m, 89. Aboubakar 89.; Guedes 10., Semedo 25., Fejsa 31.

Napoli – Dinamo Kijev 0:0 

Lestvica: 
1. Napoli 5 2 2 1 9:7 8
2. Benfica 5 2 2 1 9:8 8
3. Bešiktaš 5 1 4 0 9:8 7
4. Dinamo Kijev 5 0 2 3 4:4 2

Skupina C:

Celtic - Barcelona 0:2 (0:1)
Messi 24., 56./11-m

Borussia Mönchengladbach – Manchester City 1:1 (1:1)
Raffael 23.,; Silva 45+1.
RK: Stindl 51.; Fernandinho 63.

Lestvica:
1. Barcelona 5 4 0 1 16:4 11
2. Manchester City 5 2 2 1 11:9 8
3. Borussia M'gladbach 5 1 2 2 5:8 5
4. Celtic 5 0 2 3 4:15 2

Skupina D: 

FC Rostov ‒ Bayern München 3:2 (1:1)
Azmoun 44., Poloz 50./11-m, Noboa 67.; Costa 35., Bernat 52.
Miha Mevlja (Rostov) je odigral celo tekmo.

Atletico Madrid – PSV 2:0 (0:0)
Gamerio 55., Griezmann 66.
Jan Oblak (AtM) je branil vso tekmo

Lestvica:
1. Atletico Madrid 5 5 0 0 7:1 15
2. Bayern München 5 3 0 2 13:6 9
3. Rostov 5 1 1 3 6:12 4
4. PSV Eindhoven 5 0 1 4 4:11 1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
24. 11. 2016 08.18
+1
sem vesel za najvecjega lolimpijinega talenta takoj za cimeroticem, tega spokafcka, da je igral 10 minut pa to sedaj bo lahko spet afne guncal pa to
Barbarezo
24. 11. 2016 08.06
-4
Oblak je rupa od nekdaj..resevala ga je mocna obramba atletica...
stajerc55
24. 11. 2016 15.44
Definbahija
23. 11. 2016 22.06
+0
Prvič po letu 1943; Čestitke Rostovu in Mevlji, Mia San Mia
Olcar 1
23. 11. 2016 20.55
+3
bavarci so mi pozrli 500€...upam, da v izlocilnih bojih takoj izpadejo..
parkelj007
23. 11. 2016 21.00
+3
Paštašutar
23. 11. 2016 20.09
+5
Atletiko pa v zadnjem krogu v Minhen na izlet........:)
dajno
23. 11. 2016 21.53
+1
tepec44
23. 11. 2016 20.04
+6
Pa naj še kdo reče da je guardiola slab trener :D haha vidimo kam gre bayern