Liga prvakov

Liverpool napada iz ozadja: Lovren prepričan, da se lahko redsi povzpnejo na vrh evropske elite

Liverpool, 18. 02. 2018 06.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liverpool je po visoki zmagi nad Portom z eno nogo že v četrtfinalu Lige prvakov (5:0), petarda v mreži Portugalcev pa je vlila nekaj dodatne samozavesti tudi redsem, ki so prepričani, da lahko ponovijo uspeh iz leta 2005, ko so v magičnem finalu ugnali AC Milan in se vzpeli na vrh Evrope.

V prvi tekmi osmine finala na stadionu Dragao so si varovanci Jürgena Kloppa po hat-tricku Sadia Maneja in zadetkih Mohameda Salaha ter Roberta Firmina zagotovili lepo popotnico pred povratno tekmo na Anfieldu.

Dejan Lovren je prepričan, da lahko eden najtrofejnejših klubov elitnega tekmovanja spet poseže po lovoriki.
Dejan Lovren je prepričan, da lahko eden najtrofejnejših klubov elitnega tekmovanja spet poseže po lovoriki. FOTO: AP
Prav prepotrebna zmaga pa je poskrbela za nekaj več samozavesti v slačilnici redsov, branilec Dejan Lovren je tako prepričan, da bi se moštvo z mesta Beatlov lahko prebilo vse do laskave lovorike elitnega tekmovanja. "Zakaj pa ne? Seveda. Če smo pravi, opravimo svoj del kot se spodobi in poskrbimo za obrambo, če je pokrit vsak centimeter zelenice... Potem imamo odlično priložnost, da napredujemo v naslednji krog. Potem pa korak za korakom," je 'taktiko' Liverpoola razkril hrvaški branilec. 

Medtem, ko se med favoriti za naslov Lige prvakov najpogosteje omenjajo imena angleškega velikana Manchester Cityja in dvojca osmine finala, madridskega Reala ter PSG-ja, pa je Hrvat prepričan, da je to zgolj dobrodošlo. "Zdi se mi dobro, da ne govorijo o nas," je prepričan Lovren, ki verjame, da je prav to lahko voda na mlin redsem: "Ne veljamo za favorite, vendar mi je všeč, da ljudje o nas ne razmišljajo na ta način. Nekaj globoko v nas lahko eksplodira, vendar pa moramo biti mirni in si zagotoviti zmago tudi na povratni tekmi na Anfieldu. Potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo..." 

Lahko Jürgen Klopp ponovi uspeh redsev iz leta 2005?
Lahko Jürgen Klopp ponovi uspeh redsev iz leta 2005? FOTO: AP

Liverpool je zadnji naslov elitnega evropskega tekmovanja osvojil leta 2005, po nepozabnem finalu v Istanbulu, ob tem pa velja omeniti, da niti v sezoni 2004/05 redsi niso veljali za favorita. Tudi v finalu proti AC Milanu so nogometni strokovnjaki vlogo favorita namenili Italijanom, ki so povedli že v prvi minuti po zadetku Paola Maldinija, do konca prvega polčasa pa vodstvo še povišali z dvema zadetkoma Hernana Crespa.

Po prihodu iz slačilnice pa so varovanci takratnega stratega Rafaela Beniteza poskrbeli za nepozaben preobrat, ki ga je z zadetkom otvoril kapetan Steven Gerrard, zatem pa sta se med strelce vpisala še Vladimir Šmicer in Xabi Alonso. Redsi so trofejo vzdignili po enajstmetrovkah, v katerih se je izkazal odlični Jerzy Dudek, ki je po zgrešeni priložnosti Andriyja Ševčenka, Liverpoolu zagotovil že peti naslov Lige prvakov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
18. 02. 2018 10.21
Tezko da bodo sli prav do konca ... kaksen City jih zna izlociti ...
RdečiKarton
20. 02. 2018 17.43
+1
KOPITES
18. 02. 2018 08.51
+1
Gremooooooo..#YNWA
RdečiKarton
18. 02. 2018 10.26
+2
Lpool je ne glede na vse eden najtrofejnejših klubov v EU. Kloppo glede na okoliščine opravlja več kot odlično delo. Res sem vesel da se je preselil v Lpool. Užitek je gledati njihove predstave. Obisk Anfielda je eno naj naj doživetij, ko s polnim stadionom poješ YNWA.