Liga prvakov

Liverpoolčani pred finalom trenirali na Anfieldu: 'Naša velika želja bi morala biti dovolj'

Liverpool, 21. 05. 2018 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
30

Le še trije treningi so ostali nogometašem Liverpoola pred odhodom v Kijev, Jürgen Klopp pa je z varovanci v ponedeljek na stadionu Anfield opravil z zadnjim medijskim nastopom na Otoku. Nemec je pred finalno tekmo z madridskim Realom dobro razpoložen, pred mediji pa sta spregovorila še branilec Dejan Lovren in napadalec Sadio Mane.

Več videovsebin
  • Trening Liverpoola na Anfieldu pred finalom Lige prvakov
    00:58
    Trening Liverpoola na Anfieldu pred finalom Lige prvakov
  • Iz 24UR: Liverpool se ne bo prilagajal nasprotniku v finalu Lige prvakov
    01:55
    Iz 24UR: Liverpool se ne bo prilagajal nasprotniku v finalu Lige prvakov
Prenos finalne tekme iz Kijeva si boste lahko na POP TV in VOYO ogledali v soboto, 26. maja, ob 20. uri. Ne zamudite!

S soncem obsijani Anfield je v ponedeljek popoldne gostil trening članskega moštva Liverpoola, ki se je v domovino vrnilo s krajših priprav v španski Marbelli. Jürgen Klopp je z varovanci zadnje dni vadil na ozemlju sobotnih nasprotnikov madridskega Reala, nazaj na Otok pa so se rdeči vrnili z napolnjenimi baterijami.

Klopp (na fotografiji) izpostavlja psihološko trdnost svojih fantov.
Klopp (na fotografiji) izpostavlja psihološko trdnost svojih fantov. FOTO: AP

"To je zelo dober trenutek za nas, za klub in za fante. Zdaj imamo čas, da se pripravimo na tekmo in to je res dobro," je bil v Liverpoolu dobro razpoložen zadovoljni Klopp. "Veliko reči smo opravili na treningu in ni nam jih bilo potrebno stlačiti v enega ali tri treninge, ni nam bilo treba hiteti. Res se dobro počutimo in zaslužimo si biti tu, kjer smo. Pot je bila navdušujoča. Zdaj si želimo vse skupaj pripeljati do najlepšega možnega konca," je nadaljeval.

"V nogometno tekmo ne smeš iti z zavedanjem, da bi jo lahko izgubil. Takšnih izkušenj imam v življenju že preveč, a še vedno sem živ in uživam v tem. Ni bilo lahko biti pogumen proti Manchester Cityju in Romi, a fantom je uspelo in vedno smo bili v tekmi. Psihološko smo močni. Res sem vesel, ker smo zdaj tu, kjer smo. Nasprotna ekipa je prav tako dobra. Le ne želimo si, da bi naredili kakšno noro reč. Ne želimo si, da bi to stvar naredili preveliko, a res je velika. To je nekaj, v čemer lahko uživaš in vemo, kaj bi to pomenilo ljudem v Liverpoolu in navijačem kluba po svetu." 

Liverpool se je v finale uvrstil po dveh neverjetnih tekmah z AS Romo. Skupni izid je bil 7:6.
Liverpool se je v finale uvrstil po dveh neverjetnih tekmah z AS Romo. Skupni izid je bil 7:6. FOTO: AP

Izkušnje lahko izenačiš z željo, odnosom in delovno vnemo
Klopp pravi, da si še pred desetimi dnevi ni mislil, da bo vezist Emre Can nared, zdaj pa je nogometaš, ki naj bi poleti prestopil v Juventus, blizu okrevanja. Njegov rojak na klopi rdečih pravi, da "ne ve", če je že dogovorjen za selitev v Torino, zanj je "pomembno le, da je stoodstotno pri stvari". 50-letni trener je ob vprašanjih o izkušenosti malce tudi zbodel sobotne nasprotnike, ki bi po njegovem mnenju lahko izkušnje tudi prodajali.

"Dejstvo je, da je Real Madrid izkušenejši. Če bi le obstajalo tržišče za izkušnje, potem bi jih lahko prodali in postali še bogatejši," je bil razposajen Klopp. "V življenju je pomembno, da imaš izkušnje, v nogometu še posebej, a to lahko izenačiš z željo, odnosom in delovno vnemo. Tako dolgo nismo skupaj kot oni. Kot skupina so zelo močni, naslov so osvojili v zadnjih dveh letih z enakim moštvom, a to je nogomet, imamo možnosti, zato gremo tja poskusit," dodaja priljubljeni "Kloppo":

"Njihova prva enajsterica je močna, a ne vemo, kdo bo začel. Res so dobro nogometno moštvo, a tako mora biti. Mi smo prav tako zelo dobro nogometno moštvo in imamo veliko željo. To bi moralo biti dovolj. Veliko reči se je zgodilo, odkar sem prišel. Največja je ta, kako rad imam ekipo. Uživali smo v poti do finala, domače občinstvo je bilo res dobro. Če greste na Wikipedio ali Google in vpišete 'evropski večeri', potem bi vam moralo kot odgovor najti Anfield. To pa je 'kul'. Želim si, da bi igrali na ravni, na kateri ljudje pravijo, da ne moremo."

Pomembnejši od Ronalda? Prvi strelec Liverpoola Mohamed Salah.
Pomembnejši od Ronalda? Prvi strelec Liverpoola Mohamed Salah. FOTO: Twitter

Že zdaj lahko napišete knjigo ...
Njegova bivša ekipa Borussia Dortmund je slovela po slogu igre, ki ga je Klopp sam opisal kot "heavy metal". Z Dortmundčani je izgubil finale Lige prvakov leta 2013, ko je bil za črno-rumene usoden največji tekmec Bayern, tokrat pa se Klopp vrača v finale s slogom igre, ki ga je opisal kot "all-inclusive". Tovrsten slog je izvlekel najboljše predstave iz Mohameda Salaha, njegov trener pa ni želel ocenjevati, če je Egipčan za Liverpool celo pomembnejši kot Cristiano Ronaldo za Real. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Že zdaj vidim naslove, zato ne želim odgovoriti na to vprašanje. O tem lahko že zdaj napišete knjigo, brez da bi vam še jaz pomagal," je o tej temi še povedal Klopp, ki sta se mu na novinarski konferenci na Anfieldu pridružila hrvaški branilec Dejan Lovren in senegalski krilni napadalec Sadio Mane.

Največja priložnost naših življenj
Lovren bo v Kijevu prekrižal pot rojakoma Luku Modriću in Mateu Kovačiću in priznal je, da se redno slišijo, sam pa da je nekdanjima klubskima kolegoma sporočil, da je Liverpool pripravljen na Real.

"Rekel bi, da so se vsakemu od igralcev izpolnile sanje. Vedno sem sanjal o tem, da bi nekega dne v Ligi prvakov dvignil pokal. Zdaj je pred nami največja priložnost naših življenj, za nekatere bo to morda edina, nekaterim pa se jih, upajmo, obeta še veliko več," je povedal Lovren in dodal, da bi rad o finalu pripovedoval svojim otrokom, nato pa spregovoril o načinu, na katerega se bodo rdeči lotili prvega strelca tekmovanja Ronalda.

Napake, ki jih je na zadnjih evropskih tekmah storila Liverpoolova zadnja vrsta na čelu z Dejanom Lovrenom (desno), bodo v Kijevu "prepovedane".
Napake, ki jih je na zadnjih evropskih tekmah storila Liverpoolova zadnja vrsta na čelu z Dejanom Lovrenom (desno), bodo v Kijevu "prepovedane". FOTO: AP

Pripravljen na izziv, imenovan Cristiano Ronaldo
"Ronaldo, Mohamed Salah in Lionel Messi so igralci, ki jih moraš močno spoštovati. Vsako leto zabijejo več kot 30 golov. Četudi je imel (Ronaldo, op. a.) slabo sezono, je zabil 30 golov. Vemo, kako se braniti kot ekipa. Ko si želiš ustaviti Ronalda, ga moraš ustaviti s skupnimi močmi. V nekaterih trenutkih med tekmo bo prišlo do situacij eden na enega. Težko bo, to je izziv, na katerega bom pripravljen. Trdo sem delal in pripravljen sem na vse," je še povedal Lovren.

"Prekrasno je videti, kako veliko naših navijačev nas podpira. Želim si, da bi lahko vsem dal vstopnico, a vem, da to ni možno. Ljudje nas bodo podpirali v Liverpoolu in po svetu. Vedno so naš dvanajsti igralec."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mane je dodal: "Če lahko zmagamo? Zakaj pa ne? Jasno pa je, da ne bo lahko, Real Madrid ima več izkušenj in zelo jih bomo spoštovali. Toda imamo igralce in strokovni štab, ki lahko premaga katero koli ekipo na svetu. Kot napadalec rad zabiješ in pomagaš na vsaki tekmi. Poskušal bom dati vse od sebe in pomagati ekipi pri zadetkih. To je ena najpomembnejših tekem v naših karierah. Ne bo lahko, ker imajo izkušnje in kakovost."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laycan
23. 05. 2018 19.56
obema privoščim,liverpool ima po desetletju spet priložnost osvojit ligo prvakov.zakaj pa ne,naj zmagajo.
laycan
23. 05. 2018 19.55
+1
bom napisal samo to.NAJ ZMAGA NOGOMET,NAJ ZMAGA BOLJŠA EKIPA.
Mirhollio
22. 05. 2018 14.39
+5
LIV:RMA 3:1 Dva salah enega Mane Enega pa kristina
cripstoned
22. 05. 2018 09.21
-8
lepo je biscan trener olimpije povedal...Velika stvar je, da so redsi v finalu. Če bi se igrali dve tekmi, potem bi stavil na Liverpool, tako pa ... Real ima fantastične posameznike, Liverpool pa bo imeli v podzavesti tudi to, da ima Jürgen Klopp tradicionalno težave v finalih. Bojim se, da bo Liverpool izpadel naivno .... Redsi drugače kot odprto in napadalno ne znajo igrati, finale pa je treba znati zmagovati in ga ne zgolj - igrati ..." ......to bo najlazje finale reala v zadnjih 3letih...je pa res da je imel tudi najtezje nasprotnike do finala v 3letih....vem da se slisi prevec samozavestno in provokativno ampak real drvi proti 3 zaporednemu naslovu in na tej poti ga liverpool pac ne bo ustavil....ce ga niso letos ustavili psg, bayern in juventus ga liverpool tudi ne bo...kdaj je nazadnje sploh uspelo nekomu izlociti real madrid odkar je zidane trener???
ehjaehja
22. 05. 2018 09.30
-4
igyyp
22. 05. 2018 09.38
+0
Bog daj da se iz Kiyeva pridemo z piksno v rokah ;)
cripstoned
22. 05. 2018 09.38
-3
z veseljem ampak je delovna sobota...se dobro da je dopoldne da bomo lahko potem zvecer navijali ob gajbi in se veselili pozno v noc....tako kot to pocnemo ze nekaj casa...
CevNorc
22. 05. 2018 14.37
-2
Mirhollio
22. 05. 2018 14.37
+1
Na cem si ti crip? Kaj si ti nor... Kake strela obi... Hahahaha... Najlazji nasprotnik v zadnjih letih... Ne me basat
igyyp
22. 05. 2018 08.26
+7
Berem tu spodaj vase komentarje, pa kaj vi res ne zmorete brez provociranja en drugega. Ko je Barca osvojila vse kar pac letos je sem ji jaz kot navijac RM cestital, pa se dosti drugih realovih navijacev, ampak vi pa tu morate en drugega brukat, namesto da bi kdo kaksen objektivni normalen komentar napisal brez pljuvanja po eni ali drugi ekipi. Vsaka vam cast komentatorji. Kot da se za 3 svetovno vojno pripravljate. Lp vsem vam navijacem.
cripstoned
22. 05. 2018 09.15
+0
tudi jaz brez problema cestitam pravim navijacem barce ....prek foruma in tiste ki jih poznam v zivo....hejtejrem reala ki se imajo za navijace barce pa je potrebno redno spravljati na aparate saj so njihovi komentarji plod obupa in nemoci...tako pac je ...
igyyp
22. 05. 2018 09.28
+4
Cripsy: moras razumet da tu nas je vsakrsnih. Ne vem jaz sem vnet navijac, vendar gledam nogomet kot sport, zakaj bi se kregal pa pisal bedarije, vsi bi se lahko super imeli, malo pokomentirali, in brez zaljivk. Itak ze v taki drzavi zivimo, ampak tu na tem forumu je ustvarjen neki film, kot boter. Lp tudi tebi
fihner
22. 05. 2018 13.07
+0
Lepo napisano, igyyp. Samo možganskim maloposestnikom, se tega ne da razložiti. Žal. Ni to za njih......
CevNorc
22. 05. 2018 14.37
+1
ti crispi prvo čestitaš, potem pa v isti sapi razlagaš, kako nepomembna lovorika je to..... ti si tako kot marsikateri hater Reala hater Barce, hočeš nočeš.....
tedoVV2HCmedo
22. 05. 2018 07.34
-1
Želja ni dovolj, moraš imeti dovolj denarja, da podkupiš vse od Čeferina do sodnikov. Tako vedno zmaguje Real. Konec bo njegovih zmag, ko bodo sponzorju uefe rekli, da je dolgočasno, da stalno zmaguje isti. Tako je bilo letos v španski ligi, zato je Real namerno zgubljal.
tedoVV2HCmedo
22. 05. 2018 07.37
+1
Škoda mi je živcev, zato sploh ne bom gledal tekme. Na 10 minut bom pogledal rezultat in bom gledal tekmo če bo Liverpool vodil za 2 gola. Če bo Real zadel en gol, bom spet nehal gledati, ker je sigurno, da bo Real do konca tekme vsaj izenačil.
tedoVV2HCmedo
22. 05. 2018 07.39
+0
tipkarska napaka zgoraj: ...ko bodo sponzorji uefe rekli...
ehjaehja
22. 05. 2018 08.02
-2
BOLI BOLI KAKO BOLI KO ZMAGA VAS REAL MADRID! :)))
Noki
22. 05. 2018 07.21
+4
Žoga je okrogla, in ko so fantje spočiti so zelo nevarni. Real lahko zmaga, samo če bo igral bunker. Če bodo igrali odprto, bo zmagal Liverpool. Ajde Liverpool , po ŠESTICO. YNWA
beerch
22. 05. 2018 07.12
+0
Samo da pade več kot 6 golov, pa ne v eni mreži...
ehjaehja
21. 05. 2018 20.27
-3
čim se kraljevi klub izogiba medijev pomeni da se pripravlja zatišje pred nevihto hehehe HALA MADRID!!!
Mirhollio
22. 05. 2018 14.38
+1
Dany75
21. 05. 2018 19.49
-14
Liverpool - Real Madrid CF 2 : 3
cripstoned
21. 05. 2018 17.14
-11
hahahahaha smesni ste ze s temi novicami...in prisel bo real in pobral 3 zaporedno evropsko lovoriko in utisal vse kritike kot vedno....
bigdick19
21. 05. 2018 16.26
-3
vrečke so že prštimane...že tretje leto zapored...
Kollerik
21. 05. 2018 22.24
-1
jebalvisvoju
21. 05. 2018 16.21
+18
Dajmo Liverpool gremo po zmago in po dolgem casu osvojit naslov!! YNWA
Kollerik
21. 05. 2018 22.24
-3
rolexi so spet na tapravih naslovih...od tod samozavest...
cripstoned
22. 05. 2018 09.23
-4
vedno znova ste vi hejteri tisti ki ste na pravih naslovih....hahaha porabili ste celotno sezono da ste pljuvali po klubu ki vas bo utisal na eni sami tekmi.....kako vas boli...hahahahaha
cripstoned
22. 05. 2018 09.23
-3
u bistvu ste dali realu ze 4 leta zivljenja pa se tega sploh ne zavedate...zalostno..