Liga prvakov

Ljubljanske sanje spremenjene v pepel v peklu Bakuja: Brez golov in brez Lige prvakov

Baku, 18. 07. 2018 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Lesjak
Komentarji
379

Nogometašem Olimpije v vročem Bakuju ni uspelo nadoknaditi minimalnega zaostanka, ki so si ga priigrali na prvi tekmi proti Karabagu in se tako od Lige prvakov poslavljajo že v prvem kvalifikacijskem krogu. Povratna tekma se je končala z 0:0, Azerbajdžanci pa so v drugi krogi napredovali z izidom 1:0. Zmaje sedaj v drugem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa čaka zasedba Crusaders.

Nogometašem Olimpije se v Bakuju ni izšlo po željah ...
Nogometašem Olimpije se v Bakuju ni izšlo po željah ... FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Baku je bil prva letošnja gostujoča postaja na poti slovenskih nogometnih prvakov v ligi prvakov, a na žalost ljubljanskih navijačev tudi zadnja. Olimpiji namreč ni uspelo nadoknaditi zaostanka s prve tekme doma, danes so na gostovanju v Azerbajdžanu igrali 0:0, skupno pa je bilo to po izidu 0:1 prejšnji teden v Stožicah premalo za nadaljevanje v ligi prvakov.

Kronaveter zapravil zgodnje vodstvo
Pred tekmo je bilo glavno vprašanje pri Ljubljančanih, ali bo igral Branko Ilić; prvo tekmo doma je moral zaradi poškodbe izpustiti, pred povratno je bil zdravstveno sicer nared, trener Ilija Stolica pa se je nazadnje odločil, da bo Ilić na klopi. Že pred tekmo pa je gostujoči strateg vedel, da ne bo mogel računati na Abassa Issaha, ki je na prvi tekmi dobil rdeči karton in prepoved igranja v Bakuju. Olimpija je tekmo s Karabagom, ta je imel v slovensko-azerbajdžanskem obračunu status nosilca in favorita, nenazadnje je to ekipa, ki je lani igrala v skupinskem delu lige prvakov, začela podobno kot prvo v Ljubljani. Imela je nekaj začetne pobude in terensko premoč, ki pa se ni pokazala pri nevarnejših poskusih proti golu Vagnerja. Prvi je imel nato priložnost Rok Kronaveter, ki pa je žogo po dobri podaji Stefana Savića v osmi minuti poslal čez gol.

Nogometaši Olimpije so v vročem Bakuju 'padli brez izstreljenega naboja'.
Nogometaši Olimpije so v vročem Bakuju 'padli brez izstreljenega naboja'. FOTO: NK Olimpija Ljubljana
Pozneje pa so domači počasi spremenili potek tekme. Postajali so vse nevarnejši, Aljaža Ivačiča je najprej preizkusil Mahir Madatov v 13. minuti, ko še ni bilo prave nevarnosti za vrata Olimpije, a igra se je preselila pred gol gostov in domači so bili čedalje podjetnejši. Olimpija je spet zapretila šele v 25. minuti, toda strel Kingsleyja Boatenga s kakšnih 16 metrov so domači branilci ustavili. Zatem je bilo spet vroče pred Ivačičem, a je pred Danijem Quintano v 28. minuti pet metrov pred golom v zadnjem hipu posredoval Dino Štiglec. Olimpija se skorajda ni mogla otresti pritiska tekmecev, ki je nenehno stiskal obroč okrog njenega kazenskega prostora, zato pa vsaj v prvem delu še ni zadel. Zadnjo priložnost za Olimpijo je v prvem polčasu imel Boateng v 40. minuti, njegov strel pa so domači ustavili še pred podajo v sredino pred vrata.
Čestitke tekmecem, videli smo dva dokaj izenačena nasprotnika. Lahko le rečem, da so se moji igralci dobro borili, na takšnih tekmah je seveda velika priložnost, da napredujemo, da bi šli naprej v ligi prvakov. A za kaj takega bi morali zadeti, mi pa nismo. V zadnjih minutah smo se zares trudili, a ni šlo. Izbral sem moštvo, za katerega sem mislil, da bo dobro igralo in pokazalo pravo vrednost na terenu. Ilija Stolica, trener Olimpije

Zadeti pa bi za to, da bi lahko razmišljala o napredovanju, morala Olimpija. A igra niti v drugem polčasu tega ni omogočila; čeprav je Savića zamenjal Matic Črnic. Ni bilo pravih akcij, ni bilo nevarnosti za vrata Karabaga, strel Štigleca z glavo po prostem strelu v 55. minuti pa premlačen za Vagnerja. Precej nevarnejši je bil po podobni akciji na drugi strani Simeon Slavčev, a žogo poslal tik nad vratnico. Vse bolj je postajalo jasno, da bo Olimpija težko izpolnila cilj oziroma željo po kakšnem zadetku in morebitnem nadaljevanju lige prvakov. Karabag je bil boljši, nevarnejši, akcije gostov pa preveč predvidljive in nenevarne za gol domačih. K učinkovitejši igri v napadu ni pomagala niti menjava Kronaveter - Danijel Miškić v 72. minuti, ob koncu je zaigral še Ilić. Toda pri rezultatu se to ni poznalo.

Ilija Stolica bo sedaj poskušal Olimpijo popeljati v skupinski del Lige Evropa.
Ilija Stolica bo sedaj poskušal Olimpijo popeljati v skupinski del Lige Evropa. FOTO: Damjan Žibert

Naslednja postaja - Liga Evropa
V zadnjih minutah je Olimpija le nekoliko stopnjevala ritem, zadnjo priložnost za morebiten podaljšek pa je imel po prostem strelu v 88. minuti Miškić, a zadel le živi zid. Domačim pa je tako za napredovanje povsem zadostoval že neodločen izid brez golov. Kljub slovesu od lige prvakov za letošnjo sezono že na prvi stopnji kvalifikacij pa za Ljubljančane še ni konec evropske sezone. Na njihovo srečo namreč po novih pravilih evropskih klubskih tekmovanj tudi poraženec v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov še nadaljuje evropsko pot, le preseli se v kvalifikacije drugega kakovostnega razreda, evropske lige. Njihov naslednji tekmec bo severnoirski Crusaders.

Izid 1. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov:
Karabag – Olimpija 0:0 /1:0/
RK: Gajić 95./Olimpija
/Rezultat s prve tekme/ 

 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

21.02

Ste vedeli?

Kljub izpadu, se bo klubska blagajna državnih in pokalnih prvakov lepo napolnila. Z nastopom v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov je namreč Olimpija zaslužila 230.000 € od UEFE, z 2. krogom kvalifikacij za Ligo Evropa pa bodo zaslužili še dodatnih 240.000 €. A denar je slaba tolažba, vse bi verjetno zamenjali za nastop v skupinskem delu elitnega klubskega tekmovanja.

20.55

Liga Evropa

Nogometašem Olimpije se torej ni izšlo. Evropsko pot bodo nadaljevali v Ligi Evropa, kjer jih čakata tekmi 2. kroga kvalifikacij, nasprotnik pa severnoirski Crusaders. Karabag pa se bo v drugem krogu kvalifikacij pomeril z albanskim Kukesijem, ki je izločil Valetto.

90+4

Konec tekme!

Konec tekme v Bakuju! Olimpiji ni uspelo. Karabag napreduje s skupnim izidom 1:0 v drugi krog kvalifikacij za Ligo prvakov.

90+3

Miškić!

Nevarno je sproži z roba kazenskega prostora rezervist Danijel Miškić, žoga pa je zadela domačega branilca in se odbila kot, po katerem pa zmaji niso bili nevarni. Čas se izteka ...

90+2

Štiri minute dodatka!

Še štiri minute imajo nogometaši Olimpije, da dosežejo gol in s tem izsilijo podaljške v Bakuju, če ne bo sanj o Ligi prvakov konec in se bodo morali zadovoljiti z igranje v 2. krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer poraženca pričakuje severnoirski klub Crusaders.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (379)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MKII
19. 07. 2018 19.29
-1
Bravo Bakuuuuuuuuuu
Mungos2
19. 07. 2018 15.32
+4
Ni sodnikov, ni penalov, čisto izgubljena igra zelencev. Sicer bo kmalu bolje. Začne se državno prvenstvo in spet bo lažje, sodnili, penali.....
drimtim
19. 07. 2018 12.51
+5
Napadalna igra z novim trenerjem v stilu Pepa.2 tekmi nic golov.pesek v oči navijacev ki tega ne bodo prenasali.
grozjak
19. 07. 2018 12.44
+1
ja halo.....ne eni ne drugi nimajo kaj iskat u LP....
franjoz
19. 07. 2018 11.05
+6
sramota tega portala izginila iz obzorja
glumac666
19. 07. 2018 10.31
+12
Enkrat damo možnost Olimpiji da postane prvak pa taka sramota. Naj se grejo raje na barje namakat pa rožice nabirat.
krneki_123
19. 07. 2018 10.31
+4
Škoda, z malo več normalnega delovanja kluba bi bilo verjetno drugače. Ne vem zakaj jim vedno neki zmanjka.
KranskyJanez
19. 07. 2018 10.27
-8
Qarabag zasluženo, danes navijamo za Partizane !!!!!
franjoz
19. 07. 2018 11.03
+4
Torej če je Olimpija pogrnila naj še Maribor.Ti si pravi navijač!! Brez komentarja - tvoja pripadnost naši zastavi!
Nevzdrzni
19. 07. 2018 11.56
+3
Jovan nisi vreden da te pes poscije! Si sramota za NAŠO državo. Naša z veliko ker prav zagotovo ni tudi tvoja! Si samo nek tuj privesek na socialni naše drzave
barjagula
19. 07. 2018 10.07
+2
Srečna Evropa,ki dobi Olimpijo za nasprotnika
Nevzdrzni
19. 07. 2018 10.02
+18
Skoda za Olimpijo... Pa kaj je ta mandarinko privleko tega kvazi trenerja? Zabarji navijal sem za vas da bi prišli čim dalje ampak na žalost ni šlo... Sedaj pa smo spet vsak za svoj klub. Gremo MARIBOOOOOR ŠAMPIOOOOON!!!!
franjoz
19. 07. 2018 12.25
+1
vidi se da si športnik!Bravo.Maribor ŠAMPIOOOOOOOOONNNNNNNNNN
blazter
19. 07. 2018 09.52
+0
A si ti mal bogi
19. 07. 2018 08.45
+5
A res? Kdo bi si mislil!! Naši nogometaši so pa ja svetovnega kova.
aki10
19. 07. 2018 08.42
+20
Stolica OUT!! Bišćan bi ta Qarabag preskočil kot plitek potok... Kva ta Stolica dela z menjavami in selekcijo igralcev... Avram in Putin igrata vseh 90 min, Savić in Krona pa zamenjana... hahahah.. pa ta ni normaln.. Realno smo na klopi mel 5x boljše igralce, ki bi sigurno pripomogli boljši igri v napadu, da ne omenjam, da smo šli v Baku po preobrat brez klasične špice! Brez špice ni golov!!
HouseBeatz
19. 07. 2018 08.51
+13
Menedzerski klub... imam obcutek, da se te kvalifikacije uporabijo za dvig cene nekaterim nogometasem, in to je pomoje, ker ni hotel da mu drugi sestavljajo ekipo, bil glavni faktor, da je biscan odsel
aki10
19. 07. 2018 09.05
+11
Ja itak, da je to razlog. Pol pa MM zabije "zato ker niso igrali mladi SLO igralci".. hahahahhahahaah in kje so ti mladi zdaj?
mastaflash
19. 07. 2018 08.40
+4
kolk vas je k ste stavili na zmago olimpije? bi blo boljs da bi za rundo dal, tem pebom tut novi dresi vsako leto ne pomagajo #fail
HarryCrazy
19. 07. 2018 08.23
+15
druga ni bilo za pricakovat...
apodgra
19. 07. 2018 08.18
+22
Ni mi jasno zakaj strele iz kota izvaja Kronoveter , če pa je on igralec ,ki bi naj tresel mrežo nasprotniku . Prihod obrambnega igralca Iliča na igrišče pred koncem tekme je poteza ,ki je razumljiva samo trenerju. Želiš zabiti gol in v igro pošlješ svežega obrambnega igralca . Imaš pa težave s napadalci , ki v 90 minutah uspejo streljati na gol samo enkrat . Sodobna taktika ,ki je unikum za slovensko nogometno igro. Potem pa se čudimo zakaj ni gledalcev na nogometnih stadionih .Kdo bo gledal to trganje žoge na igrišču in brezglavo norenje skupine igralcev , ki se imajo za nogometaše.
mastaflash
19. 07. 2018 08.40
+2
aki10
19. 07. 2018 08.49
+10
Če bi Stolica, kot je rekel da je, spremljal Olimpijo iz lanske sezone bi videl, da je Bišćan za Boatenga našel rezervno pozicijo - desni bočni položaj! Komot bi lahko Boatenga potegnil nazaj na bok in bi vseeno lahko prodiral naprej, poškodovanega Mackyja pa zamenjal s Suljićem, ki je izjemno hiter in napadalno usmerjen igralec... pač vse bolj se mi zdi, da Stolica nima pojma kaj dela
aki10
19. 07. 2018 08.51
+3
šmajser1
19. 07. 2018 18.02
šmajser1
19. 07. 2018 18.02
saso28
19. 07. 2018 08.07
+0
apodgra
19. 07. 2018 07.55
+17
S tako ekipo , nismo mogli pričakovati drugega ,kot poraz in hiter izpad iz tekmovanja za ligo prvakov. Koliko slovenskih nogometašev sploh igra v tej ekipi. Iz vseh vetrov sestavljena ekipa ,ki ne zna skrbeti za kaj drugega ,kot svoj mesečni zaslužek. Pa ti igralci nimajo pojma nogometni igri. Kar pa je najbolj zaskrbljujoče je pa to, da nimajo pravega motiva in volje do zmage . Kot prestrašena grupa ljudi se zaganjajo za žogo in ne vedo kaj storiti , ko pridejo do nje.
Nimasmisla
19. 07. 2018 07.44
+5
a če bi zmagali bi igrali v ligi prvakov ha sedaj pa da jih še IRCI pokažejo kako igrajo nogomet in konec
cripstoned
19. 07. 2018 07.26
+13
olimpija je vrhunska samo v sloveniji...tukaj ima vrhunske rezultate...ker ima denar...ko gre mandaric pa spet susno obdobje....maribor je metropola nogometa v sloveniji tudi ce naslednjih 10let ne bo prvak...slovenija ni merilo...merilo je evropa in tu vlada maribor ze nekaj let...ne samo v sloveniji ampak na celotnemu balkanu..
apodgra
19. 07. 2018 08.03
+6
Ne govoriti o kakšni vrhunskosti .Že sama beseda je za te igralce velika neznanka , kaj šele ,da bi z svoj igro pokazali nekaj približnega ,kar ustreza besedi vrhunskost. Tudi Maribor ni izjema .Slovenski nogomet je bil in bo še dolgo tretjerazredni nogomet . S tem se mora sprijazniti in si naliti čistega vina . Dokler bodo v slovenski ligi v vseh klubih v večini igrali prišleki , toliko časa ne bo napredka. Za te prišleke je slovenska liga samo prilika za preživetje .Morda pa se bo kaj spremenilo čez 50 let.