Liga prvakov

Llorente pred snidenjem z nekdanjimi delodajalci: To so izločilni boji, vse je odprto, možnosti so 50:50

Torino, 12. 02. 2018 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Juve je eden največjih klubov na svetu. Igrati tam je bilo izjemno. Imam lepe spomine in vesel sem, da se lahko vrnem v Torino. Tam imam še vedno veliko prijateljev, ki jih bo lepo videti," je pred prvo tekmo osmina finala Lige prvakov med Juventusov in Tottenhamom povedal Fernando Llorente, napadalec ostrog, ki bo na priložnost čakal s klopi, saj ima prednost pred njim Harry Kane.

Llorente je vesel, da se lahko vrne v Torino.
Llorente je vesel, da se lahko vrne v Torino. FOTO: AP
Torkovo tekmo osmine finala Lige prvakov med Juventusom in Tottenhamom bomo prenašali na Kanalu A in VOYO ob 20.30.
S Harryjem Kaneom je sicer povezana zanimiva anekdota, ki te dni kroži po Otoku. Prvo ime Tottenhama je namreč pri zgolj devetih letih prečrtal Arsenal, natančneje Liam Brady. "Bil je debel, ni bil ravno atletski tip in zmotili smo se. Toda tudi Tottenham ga je posodil trikrat ali štirikrat v nižje divizije. A z odločnostjo si ustvarja izjemno kariero In zasluži si," je za Corriere della Sera pokomentiral Brady in dodal: "Po Messiju, Ronaldu in Lewandowskem je tu on. To govorijo številke. In ima zgolj 24 let."

Kane bo v napadu imel težko delo proti granitni obrambi Juventusa, ki je v pretekli sezoni zaustavila magično Barcelono. Blaugrana Stari dami ni uspela zabiti zadetka na dveh srečanjih četrtfinala Lige prvakov. "Dobro se branijo, imajo dobro taktiko in običajno igrajo s petimi branilci, tako da ni lahko igrati proti njim. So dobra ekipa z zelo, zelo dobrimi posamezniki. Trenirati proti Giorgiu Chielliniju vsak dan je bilo težko, toda veliko se naučiš. Gre za izjemne profesionalce in izjemne fante izven igrišč,’’ je v pogovoru za uradno spletno stran Uefe še pojasnil 32-letni Fernando Llorente, ki se je podpisal pod 27 zadetkov na 92 tekmah v dresu Juventusa.

'Možnosti so 50:50, če bomo igrali dobro, imamo možnosti za uspeh'
"To bo izjemna tekma za nas, toda gre za izločilne boje in vse je odprto, možnosti so 50:50. Imamo možnosti, če bomo igrali dobro, toda igrati bomo morali najbolje, kar znamo, in izločiti napake. Lahko smo samozavestni, saj smo zelo dobra ekipa, osredotočeni smo, agresivni in lahko počnemo izjemne stvari na igrišču," je napovedal Llorente, ki si je ime ustvaril v španski La ligi, v kateri je branil barve Athletic Bilbaa.

Juventus skoraj zagotovo ne bo mogel računati na Juana Cuadrada, pod resnim vprašajem pa so še Paulo Dybala, Andrea Barzagli in Blaise Matuidi, medtem ko Tottenham nima večjih težav s poškodbami.

Dybala je bil eden od junakov v lanskem četrtfinalu Lige prvakov proti Barceloni, na torkovi tekmi v Torinu pa je njegov nastop pod resnim vprašajem.
Dybala je bil eden od junakov v lanskem četrtfinalu Lige prvakov proti Barceloni, na torkovi tekmi v Torinu pa je njegov nastop pod resnim vprašajem. FOTO: AP

Predvsem za Dybalo, ki na igrišča zaradi poškodbe mišice ni stopil že več kot mesec dni, v Torinu upajo, da bo na prvi tekmi stadiona Allianz lahko nastopil. Zanimivo, njegovega nastopa si želi tudi trener ostrog Mauricio Pochettino. "Mislim, da bo Dybala okreval in upam, da bo, saj je vedno lepo igrati proti najboljšim igralcem na svetu," je za Rai Sport povedal trener Tottenhama in dodal: "Dybalo uvrščam v to kategorijo, saj je poseben talent in lepo ga je gledati na zelenici, pa čeprav bi tvoji ekipi lahko povzročil nekaj težav."

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30): 
Juventus - Tottenham

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
12. 02. 2018 23.02
-1
več možnosti ima Tottenham proti juvetu,kott pa barca proti hazardu:)
Uporabnik589379
12. 02. 2018 18.49
+2
Sem bolj za Tottenham, ampak eno je skupinska faza drugo pa izločilni boji. Zna se zgoditi da bo Juve podobno kot lani proti Monacu dobil obe tekmi..