Liga prvakov

Enrique pred povratkom Pepa na Camp Nou: Motiv je to, da lahko premagaš prijatelja

Barcelona, 18. 10. 2016 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sredo se nam na zaslonih Kanala A ob 20.30 obeta pravi nogometni spektakel. V najverjetneje najbolj zanimivem spopadu skupinskega dela Lige prvakov se bosta udarila Barcelona in Manchester City. Tekma bo posebna zaradi dejstva, da se na Camp Nou vračata trener Pep Guardiola in vratar Claudio Bravo.

Luis Enrique in Pep Guardiola si bosta še tretjič stala nasproti v vlogi trenerjev.
Luis Enrique in Pep Guardiola si bosta še tretjič stala nasproti v vlogi trenerjev. FOTO: AP

Pep Guardiola je z Barcelono v svoji debitantski sezoni osvojil praktično vse, kar se osvojiti da, in tako pustil izjemen pečat na Camp Nou. Zdaj se bo tja vrnil v vlogi trenerja nasprotnika, in sicer Manchester Cityja. "To ne bo dvoboj med obema trenerjema. Tekmo bodo zaznamovali igralci. Delil sem si veliko stvari z njim v ekipi kot v reprezentanci. Motiv je to, da lahko premagaš prijatelja. Nikoli nisem videl njegovega treninga, niti on mojega, zato menim, da nihče od naju ne bo imel prednosti zaradi dejstva, da se poznava. Trenutno je najboljši trener. S tem, kar da ekipi, in zaradi tega, ker igra napadalen nogomet," je pred sredino poslastico v Barceloni povedal trener Kataloncev Luis Enrique. Ta je bil med leti 1996 in 2001 Guardiolov soigralec v dresu blaugrane. To bo sicer še tretji spopad med dobrima prijateljema, potem ko sta se v sezoni Lige prvakov 2014/15 srečala v polfinalu, a tedaj je Pep vodil zasedbo Bayerna. Napredovanja v finale se je s skupnim izidom 5:3 veselila Barcelona.

Neymar bo poleg Messija in Suareza najbolj nevaren za vrata Manchester Cityja.
Neymar bo poleg Messija in Suareza najbolj nevaren za vrata Manchester Cityja. FOTO: AP

"Vemo, da nas čaka težek obračun zaradi kvalitete nasprotnika. Imajo veliko novega v primerjavi s prejšnjimi sezonami. In ta verzija se bo le še izboljševala," je na novinarski konferenci pred tekmo še posvaril Enrique, ki pred spopadom z Manchester Citjyem ostaja miren: "To je dobra priložnost, da naredimo razliko, toda kasneje je treba odpotovati še v Manchester, tako da ta tekma še ne bo odločala o prvem mestu v skupini.'' Enriqueja, ki je s Pepom Guardiolo skupaj igral tudi v reprezentanci Španije, veseli, da ima znova na voljo najbolj strupen napadalni trio na sveto Luis Suarez, Neymar in Lionel Messi. Prav slednji se je fantastično vrnil na zelenice po poškodbi na zadnji ligaški tekmi z Deportivom. "To, da imam na voljo znova vse igralce, je odlična novica. Vedno je v ekipi lepo ponovno imeti Messija, prav tako igralce, ki so bliže vratom nasprotnika. Če želimo premagati City, moramo na zelenici meti najboljše različice vseh naših nogometašev,'' je zaključil trener Barcelone.

Tekmi bosta dala dodaten čar tudi prva vratarja obeh ekip. Claudio Bravo se je namreč v Manchester City preselil, potem ko ni bil najbolj zadovoljen s statusom v Barceloni, saj si je mesto v vratih delil s Marcom-Andrejem Ter Stegnom.

Barcelona vs Manchester City
Barcelona vs Manchester City FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.