Liga prvakov

VIDEO: Maribor znova zaprl usta nejevernim Tomažem: V Ljudskem vrtu se bo še marsikdo opekel

Ljubljana, 14. 09. 2017 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Maribora so na uvodni tekmi v novi sezoni elitne Lige prvakov pokazali in dokazali, da bodo trn v peti tudi največjim evropskim moštvom. Kot prvi je na svoji koži moč vijoličastih občutil moskovski Spartak, ki je resnici na ljubo v Ljudskem vrtu razočaral. Bolj zaradi odlične igre varovancev Darka Milaniča, kot kaj drugega. V nadaljevanju sezone bo tako pod Kalvarijo še kako zanimivo.

Več videovsebin
  • Izjava trenerja Maribora Darka Milaniča po remiju s Spartakom
    00:29
    Izjava trenerja Maribora Darka Milaniča po remiju s Spartakom
  • Izjava strelca zadetka za Maribor Damjana Boharja
    01:44
    Izjava strelca zadetka za Maribor Damjana Boharja
  • Jasmin Handanović po remiju s Spartakom
    01:22
    Jasmin Handanović po remiju s Spartakom
  • Iz 24UR: Vijoličasti v Ljudskem vrtu remizirali
    02:38
    Iz 24UR: Vijoličasti v Ljudskem vrtu remizirali
  • Iz 24UR: 22 mladih nogometnih navdušencev na zelenico pospremilo nogometaše
    02:08
    Iz 24UR: 22 mladih nogometnih navdušencev na zelenico pospremilo nogometaše

Uradna himna najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja se je po treh letih uradno znova predvajala v Ljudskem vrtu, kjer so nogometaši Maribora z novo, izjemno taktično dovršeno predstavo izničili posamično kakovost moskovskega Spartaka in se več kot zasluženo veselili prve točke v Ligi prvakov v sezoni 2017/18.

"Igrali smo proti odličnemu moštvu, ki pa tokrat v Ljudskem vrtu ni posebej izstopal. V prvi vrsti moram pohvaliti svoje fante za izjemno borbenost in taktično disciplino ter neizmerno željo po uspehu. Da, pred tekmo smo verjeli v našo zmago, a je delitev točk najpravičnejši razplet sicer zanimive nogometne predstave," je bil po prvi osvojeni točki Maribora zadovoljen strateg Darko Milanič.


Mnogi so ob vnovični uvrstitvi aktualnih slovenskih državnih prvakov v skupinski del Lige prvakov pričakovali nebogljenost Štajercev v skupini E. Predvsem zaradi kakovosti zasedb Liverpoola, že omenjenega Spartaka in Seville, toda nepopustljivi varovanci trenerja Darka Milaniča imajo svoj načrt, ki se ga preklemansko dobro držijo. Brez odstopanja, s pokončno glavo, in kar je najpomembneje z vero, da je mogoče doseči prav vse. 

Velika bitka med Mariborom in moskovskim Spartakom se je končala brez zmagovalca, toda bližje zmagi so bili aktualni slovenski državni prvaki.
Velika bitka med Mariborom in moskovskim Spartakom se je končala brez zmagovalca, toda bližje zmagi so bili aktualni slovenski državni prvaki. FOTO: Damjan Žibert
Optimistične izjave iz vijoličaste garderobe o tem, da bodo storili vse za evropsko pomlad, so mnogi nejeverni Tomaži pospremili s ciničnim posmehom češ, da kapetan Marcos Tavares, Mitja Viler in druščina nimajo kaj iskati v družbi velikanov evropskega in posledično svetovnega klubskega nogometa. Da bodo nasprotnik za izboljšanje razlike v danih in prejetih zadetkih, a je že uvodna preizkušnja proti aktualnemu ruskemu prvaku v 'kotlu' Ljudskega vrta razkrila marsikaj drugega. "Igrali smo proti odličnemu moštvu, ki pa tokrat v Ljudskem vrtu ni posebej izstopal. V prvi vrsti moram pohvaliti svoje fante za izjemno borbenost in taktično disciplino ter neizmerno željo po uspehu. Da, pred tekmo smo verjeli v našo zmago, a je delitev točk najpravičnejši razplet sicer zanimive nogometne predstave," je bil po prvi osvojeni točki Maribora zadovoljen strateg Darko Milanič.

"Občutek sem imel, da lahko pritisnemo nasprotnika s svežimi igralci, ki bi naredili višek. Videl sem Valona Ahmedija, ki so mu malo pošle moči. Jasmin Mešanović je vnesel svežino, nasprotnik je posledično postajal vse bolj nemiren. Nisem želel, da po nepotrebnem na pamet udarjamo žogo, želel sem, da igramo in potem smo v napadu zaigrali bistveno bolje. Damjan Bohar je specialist za evropske tekme, ker je hiter. Zelo dobro izrablja medprostor in sodeluje z napadalci na levi strani. Tokrat je igral zelo dobro. Na prvenstveni tekmi proti Celju je bil zelo dober, spodbudil sem ga h konkretnosti, kar je opravil z odliko. Ponavljam, za nami je odlično odigrana tekma, sem zelo zadovoljen, vsak je lahko užival v predstavi Maribora. Dobro smo zdržali, ko je imel nasprotnik pobudo, igrali zrelo in predvsem smo vedeli, kaj hočemo. Ustvarili smo si nekaj lepih priložnosti, zato je končna ocena zelo pozitivna, seveda pa nam je malce žal, da nismo na koncu zmagali. Vsakomur smo pokazali, da naše besede pred tekmo niso bile prazne. Naredili bomo vse, da bi bili tudi spomladi v Evropi. Pokazali smo kakovost in tudi na preostalih petih tekmah bo potrebno ohraniti podobno raven igre," je še dodal ponosni trener Mariborčanov.

Strelec izenačujočega zadetka za Maribor proti Spartaku Damjan Bohar.
Strelec izenačujočega zadetka za Maribor proti Spartaku Damjan Bohar. FOTO: Damjan Žibert

V taboru Moskovčanov so prav tako obžalovali po njihovem mnenju izgubo dodatnih dveh točk, čeprav se morajo med drugim zahvaliti tudi boginji Fortuni, da Damjan Bohar ob doseženem lepem zadetku ni bil uspešen še enkrat, ko je po strelu z glavo zadel desno vratnico. "Spoštovali smo nasprotnika, kot vse ostale ekipe v tej skupini. Zadovoljen sem z igro svoje ekipe, imeli smo veliko priložnosti za še kakšen gol. Za zgodnjo menjavo sem se odločil prehitro, naredil sem napako. Mislil sem, da je igralec pokazal, da je poškodovan, a se je kasneje izkazalo, da ta ni bila tako resna. Zaenkrat ne vemo, kako je z njim, več pa se bo vedelo, ko bo v Moskvi opravil zdravniške preglede. Kljub doseženemu zadetku smo v nadaljevanju tekme še naprej vztrajali pri svoji igri, poskusili še enkrat zabiti, saj nisem želel 'zapreti' igre. Igrali smo dobro, ampak vseeno menim, da je rezultat pravičen, da sta se ekipi razšli z neodločenim izidom. Na igrišču se je pokazalo, kar se je, vedeti pa morate, da v ligi prvakov ni lahko igrati, ne glede na to, kdo vam stoji nasproti. Maribor ni imel toliko priložnosti kot mi, po prejetem zadetku se nismo dobro odzvali in tekma se je končala z remijem. Vsekakor želim dejati, da smo šli v Mariboru na zmago, kot tudi to, da želimo na vseh drugih tekmah iskati pot do polnega izkupička. Pred nami je še pet tekem in boj v tej skupini bo odprt do konca," je bil po tekmi izčrpen glavni mož strokovnega vodstva moskovskega Spartaka Massimo Carrera

Čez slaba dva tedna je na sporedu nova zahtevna preizkušnja za Maribor, ki odhaja v Sevillo. Slednja je po dobri igri v uvodnem krogu remizirala na slovitem Anfield Roadu, kar je dovolj veliko opozorilo za našega prvaka, s kom bo imel opravka. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (177)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mejacrnikal
16. 09. 2017 17.39
MB je institucija na teh prostorih
zabuko
15. 09. 2017 11.35
+1
Celje se je že opeklo, saj so samo remizirali.
SIKATOR 1
15. 09. 2017 01.12
-9
Kva brezveze vse tuki pisete,to je edina pika k jo bo Ćmaribor osvoju.Kva vam ni jasn,premajhni smo.
Viejo cabron
15. 09. 2017 09.49
+2
Zakaj taki negativizem? Si državljan Slovenije, navijaš za vse Slovenske klube ko igrajo proti tujim klubom? Maribor je odigral točno tako dobro kot je velik njegov proračun. To pa pomeni, da so Rusi igrali katastrofalno!
mejacrnikal
16. 09. 2017 17.40
1aspik
14. 09. 2017 21.34
-4
Me pa res zanima kdo bi se lahko še opekel v Mariboru.Mogoče NK Kungota...
saturnsky23 saturnsky23
14. 09. 2017 17.30
-12
Nobene euforije zganjat. Tile Rusi niso nič močnejši od Krškega. V tem trenutku dogaja popolno dno Ruskega nogometa. In zopet tudi tu imajo Mariborski "srečkoti" srečo, do gdaj še?. Tovariš in tovarišija bodo v kratkem gotofi.
šmajser1
14. 09. 2017 18.02
+4
Nekdo tam
14. 09. 2017 21.15
+1
Saturn...da bo prej prijela tableta,se spij dcl snopsa...pol pa idi spat...
Kollerik
15. 09. 2017 09.27
saturnsky..... pač boleha..... za močnim janšitisem..... Tu načeloma.... ni pomoči.....
Juvilee
14. 09. 2017 17.26
+12
Sam k berem te komentarje teh otročajev, očitno vas še dosti ni prišplo iz jajčnika ali pa iz ke p....e ste prilezli.. En bolj gl.up, pa zavisten kot drug, ker očitno kar tekmujete v tem.. Mariboru lahko pa samo čestitam! Ni pač lahko zmagat proti klubu kjer en igralec zasluži toliko kot cela ekipa in se obračajo milijoni. LP iz Ljubljane.
tedoVV2HCmedo
14. 09. 2017 17.11
-1
Rusi se niso prav nič opekli. Če na gostovanju v prvem krogu dosežeš remi, je to uspeh in prav nič opeklina!
SENCA2X
14. 09. 2017 16.57
+9
Ferdo-spodaj veliko pišeš,pa bi rad sam podal svoje mnenje.Danci so bili prvaki,ker so Jugoslaviji prepovedali tekmovati.Raven moštev v LPje popolnoma jasno veliko večja od MB-ja.Da je denar najpomembnejši v tem športu pa pove dejstvo,da v najatraktivnejši klubi lahko pokupijo naj nogometaše iz naj držav in to dvigne nivo igre teh moštev.Slovenski klubi tega denarja nimajo.Če bi najtrofejnejši klubi igrali samo z domačimi igralci,ne bi bili tako uspešni.Zaradi teh stvari ni mogoče pričakovati igre MB-ja na takšnem nivoju in ravno zaradi tega dela MB velike stvari.BRAVO MARIBOR zaradi majhnosti in denarnega vložka ,ki ga mi dajemo v UEFO pa tudi če bi igrali najboljši nogomet na svetu verjemite,da namkrovna organizacija ne bi dovolila na prestol.Bi že našli način kako.
Majerca
14. 09. 2017 16.33
+13
Čestitke si zaslužite, Mariborčani.
marveb
14. 09. 2017 16.21
+13
Vsa cast Mariboru!!!Pozdrav iz N.G.
stajerc3
14. 09. 2017 15.18
+20
mal podcenjujejo vse te ekipe Maribor vendar, če gledate en Dinamo ki mu je točka v vseh teh letih samo mokra želja lahko samo rečemo BRAVO tako se igra za klub s srcem za Maribor in Slovenijo
mejacrnikal
14. 09. 2017 14.42
+18
Samo en klub v Sloveniji....NK MARIBOR!!!!!
RayManzarek
14. 09. 2017 14.12
+8
Lepa igra, super vzdušje in na koncu malo razočaranja, ker so bile 3 pike zelo blizu. Blagajna se polni, navijači smo zadovoljni in gremo dalje. Škoda le, da se DOM niso uvrstile, pol bi danes gledal košarko in še nogomet. Lp
stiflersmom
14. 09. 2017 14.03
-25
smešno in nerealno.. spartak je za 3 klase boljsi od mbja
mejacrnikal
14. 09. 2017 14.42
+16
alex77
14. 09. 2017 13.59
+6
Sej se osredotocamo tud na basket...sam vceraj je bil na vrsti MB ki ai zasluzi podporo celotne Slovenije, prav tako pa tudi danes v basketu.....nevem kaj te muci???!!! MB SAMPIOOOON !!!!!
mejacrnikal
14. 09. 2017 14.42
+5
Maribor dalec najvecji klub v Slovenij.....Above all
Martin Riggs
14. 09. 2017 13.38
-22
Bla bla bla. Neki opevate ta mb. Dajte no. Raje se osredotočte na basket.
26277
14. 09. 2017 13.44
+7
Taki, kot ti pozabijo na basket, če slučajno danes pop....Prodana duša.
mmickica
14. 09. 2017 14.00
+8
Zakaj bi eno ali drugo, če lahko navijamo za oboje!
mejacrnikal
14. 09. 2017 14.43
+5
Samo en je Maribor,šampion cele Slovenije
Martin Riggs
14. 09. 2017 15.05
-4
MaunelNeuer
14. 09. 2017 13.00
+7
glej ovega
14. 09. 2017 12.29
+17
Ko berem komentarje zabarjev...fausija zavist...komaj cakam da Mandarinko odide da se Olimpijo poslje nazaj kamor spada..4 liga..lp
snorki123
14. 09. 2017 13.15
+9
Pa ti veš da če olimpija izpade iz prve lige da je to slabo za maribor? In obratno seveda. Ker če olimpije ne tekmuje se potem tudi maribor ne trudi in ne izvleče maksimuma iz sebe. Glede mandarinkota pa itak že 100 let govorite isto. Drugače pa čestitke za včeraj zaslužili bi si več glede na igro.
MaunelNeuer
14. 09. 2017 13.21
+2
strinjam se s tabo razn glede mandarinkota ne-boš videl da bo odšel
Martin Riggs
14. 09. 2017 13.39
-6
Saj bo zaho tud enkrat mogu it. Očitno še ni dost nakradu dnarja.
Kromst
14. 09. 2017 14.00
+4
Eh, kakšno posploševanje ... "žabarje" si nekam vtakni ... vsi, ki imamo radi dober nogomet podpiramo Maribor v ligi prvakov !!! Kapo dol fantom za borbo in navijačem ob terenu!
MaunelNeuer
14. 09. 2017 20.42
kromst ++++++ martin Zaho bo še lep cajt v MB ne skrbi
FC Chelsea2
14. 09. 2017 12.20
+16
Ja seveda Maribor pač igra v ligi prvakov in proti velikim klubom je vedno igral odlično. Seveda v domačem prvenstvu ni tako dober ampak je to razumljivo kot prvo, ker igra zelo težke tekme v Evropi in doma ni takšne motivacije in tudi zakaj bi bila, če pa je že pred sezono bilasezona kupljena za en drug klub in nima smisla se neki truditi kajne. V Evropi pa se vse vidi kdo v Sloveniji ima kakovost in kdo si je kupil prvenstvo.
Martin Riggs
14. 09. 2017 13.40
-6
26277
14. 09. 2017 13.47
+2
Che...je tipičen klub današnjega časa... v zgod... niko i ništa.lp
dajno
14. 09. 2017 12.13
+24
Razlika med MB igralci in olimpijinimi? Prvi zbirajo pike v LP, drugi pa Mercatorjeve ☺️☺️☺️☺️
Martin Riggs
14. 09. 2017 13.40
-5
dajno
14. 09. 2017 20.32