Liga prvakov

VIDEO: Mariborčani priznavajo: Misli so že pri Hapoelu, a pred tem nas čakajo odlične Domžale

Maribor, 08. 08. 2017 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Maribora v naslednjih 14 dneh čaka zahteven cikel tekem na domačem in mednarodnem prizorišču. Pod Kalvarijo "sanjajo" in živijo za tretjo uvrstitev v skupinski del elitne lige prvakov, toda pred tem je na sporedu še derbi 5. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije, ko bodo vijoličasti v petek (20.20) z neposrednim prenosom na Kanalu A v Ljudskem vrstu gostili odlične Domžale.

V naslednjem, 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije bomo priča domači nogometni poslastici med Mariborom in Domžalami, ki sta v novo sezono krenila z odličnimi rezultati na mednarodnem prizorišču. Oboji so se znašli pred vrati nogometnega raja - Mariborčani so si sicer že zagotovili najmanj skupinski del lige Evropa, a je pred njimi še večji izziv, ki je premostljiv, kar bi vijoličastim prineslo še tretjo uvrstitev v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje, medtem ko so Domžalčani z izjemno predstavo izločili nemški Freiburg in si priigrali možnost napredovanja v skupinski del lige Evropa, v kolikor preskočijo francoski Marseille.

Mariborčani ne skrivajo, da so z mislimi čedalje bolj pri obračunih z izraelskim Hapoelom Be'er- Shevo, ki bosta odločala o potniku v elitno ligo prvakov.
Mariborčani ne skrivajo, da so z mislimi čedalje bolj pri obračunih z izraelskim Hapoelom Be'er- Shevo, ki bosta odločala o potniku v elitno ligo prvakov. FOTO: Miro Majcen

Pod Kalvarijo priznavajo, da jim misli že uhajajo k štirikratnemu izraelskemu prvaku Hapoelu Be'er-Shevi, ki predstavlja zadnjo stopnico na poti do lige prvakov, toda v isti sapi izkazujejo spoštovanje tekmecu na domačem prizorišču, ki bo več kot pravšnji preizkus pred odhodom v Izrael. "Od samega začetka preživljamo prijetne dneve, kar se odraža tudi v odličnem vzdušju znotraj moštva. Novo sezono smo odprli na najboljši možen način, ob samih zmagah v slovenskem državnem prvenstvu smo uspešni tudi v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo prvakov. Odštevamo dneve do dvoboja z izraelskimi prvaki, a ne zmanjšujemo pomena ligaškemu tekmovanju. Z novo odlično predstavo, pravim tempom smo nedeljski dvoboj z novinci v ligi Ankaranom pripeljali do želenega razpleta. Že v petek pa nas čaka nov zahteven domač preizkus z močnimi Domžalami," se po uvodnih zmagah v novem okolju vse bolje počuti novinec v vijoličastem dresu, robustni osrednji branilec Jean-Claude Billong

Domžalčani bodo na krilih zadnjih evropskih uspehov zagotovo zahteven tekmec favoriziranemu Mariboru, česar se v vrstah aktualnih državnih prvakov še kako dobro zavedajo. "Lepo je biti na vrhu lestvice, toda konkurenca ne bo mirovala. Liga je zanimiva s precej kakovostnimi ekipami in treba bo biti osredotočen na vsaki tekmi. Že naslednji tekmeci, nogometaši Domžal, sodijo med kandidate za mesta pri vrhu. Za obe ekipi bo to zadnji test pred naslednjima evropskima tekmama, tako da nas čaka zahtevna preizkušnja," v pričakovanju novega izziva za uradno klubsko spletno stran še dodaja Billong. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
09. 08. 2017 17.32
+4
Tudi Maribor je odličen !
mallonge
09. 08. 2017 16.39
-6
Najverjetnejša opcija : dvakrat poraz.
dajno
09. 08. 2017 09.03
-3
Naj izgubijo z Domžalami in premagajo Izraelce
šmajser1
09. 08. 2017 10.59
+5
Podpisem! Verjamem pa v obe zmagi! MARIBOR SAMPION
dajno
09. 08. 2017 12.34
+3