Liga prvakov

Michael Owen razdvojen: Lovoriko privoščim Liverpoolu

London, 17. 05. 2018 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Le še devet dni loči moštvi madridskega Reala in Liverpoola od zadnjega dejanja v elitni Ligi prvakov v sezoni 2017/18. Eden od nekdanjih vrhunskih nogometašev, ki so zaznamovali določeno obdobje tako v vrstah 'redsov' kot tudi 'galaktikov', je bil nedvomno angleški reprezentančni napadalec Michael Owen. Tokrat bo v Kijevu užival v vlogi ljubitelja obeh klubov in stiskal pesti za nepozaben nogometni večer.

Finalni obračun Lige prvakov med madridskim Realom in Liverpoolom, ki bo na sporedu 26. maja v Kijevu, bomo neposredno prenašali na Kanalu A in VOYO od 20.00 naprej!
Ko so 'redsi' pred 13 leti v tistem nepozabnem finalu v Carigradu po zaostanku z 0:3 proti AC Milanu uprizorili epski preobrat in se dokopali do svoje pete najprestižnejše klubske lovorike na svetu, je bil nekdanji odlični angleški reprezentančni napadalec Michael Owen član madridskega Reala. Slednji se bo v letošnjem finalu Lige prvakov v ukrajinski prestolnici Kijevu za svojo 13. evropsko lovoriko pomeril z varovanci Jürgena Kloppa, ki so nogometno Evropo navdušili z napadalno in učinkovito igro.

Med ljubitelji Nemčevega sloga igre je tudi danes 39-letni strokovni sodelavec na britanski televiziji Sky Sports Michael Owen, ki pa več možnosti za končni uspeh pripisuje izkušenejšim 'galaktikom'. "Glede na to, da se bosta v letošnjem finalu med seboj srečali moštvi, ki gojita povsem različna sloga igre, bo zanimivo videti, kdo bo na koncu uspešnejši. Bodisi Liverpool s svojo prodornostjo in hitrostjo bodisi Real s potrpežljivo igro. Največja razlika med ekipama je nedvomno v tem, da so Madridčani skozi svojo zgodovino vajeni igrati takšne tekme. V svojih vrstah imajo zelo izkušene posameznike, ki so v vsakem trenutku zmožni odločiti tekmo v korist svojega moštva," je v obširnem intervjuju za ugledni otoški časnik The Guardian dejal Owen, ki je zelo razdvojen, ko beseda steče o favoritu kijevskega finala.

Michael Owen v objemu brazilskega Ronalda v obdobju, ko sta velemojstra nogometa tresla nasprotnikove mreže v dresu madridskega Reala.
Michael Owen v objemu brazilskega Ronalda v obdobju, ko sta velemojstra nogometa tresla nasprotnikove mreže v dresu madridskega Reala. FOTO: AP
Finale se igra zato, da se zmaga
"Za odtenek bi lovoriko bolj privoščil Liverpoolu, ki je v letošnji sezoni navdušil vse ljubitelje nogometne igre. Toda finale se igra zato, da se zmaga. Tu pa je Real absolutno močnejši, zato mu pripisujem nekaj več možnosti za končni uspeh. Zidane lahko računa na nogometaše, ki so skupaj že vrsto let in se poznajo do potankosti, kar bi lahko na koncu nagnilo tehtnico na stran 'belega baleta'. Toda tudi Liverpool ima svoje adute, ne le v letošnji sezoni izjemnega Mohameda Salaha," je poudaril Owen, ki deli mnenje večine poznavalcev najpomembnejše postranske stvari na svetu, da je močnejši del aktualnega evropskega klubskega prvaka kakovostnejša obramba, medtem ko je prednost Liverpoola izjemno učinkovit napad.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kot sem dejal, v napadu Liverpoola ne igra in dosega zadetke le Salah; nikakor ne smemo pozabiti na Roberta Firmina, pa Sadia Maneja, tu so še nekateri igralci, ki lahko nevarno ogrozijo tekmečeva vrata iz drugega plana ... Skratka cela paleta možnosti na obeh straneh, toda čigave karte so dejansko močnejše, pa bomo morali počakati do naslednje sobote v Kijevu," je v diplomatskem tonu zanimiv pogovor zaključil nekdanji odlični napadalec letošnjih finalistov.

       

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beerch
18. 05. 2018 09.00
-1
Držim pesti za liverpool . Sicer bo težko, bom pa v primeru zmage angležev spil tri piva ne dveh hehehe...
selecao
17. 05. 2018 21.11
-1
Upam, da bo Kloppu 3. uspelo, tako kot je včeraj Atletiku.
aveeeeeee
17. 05. 2018 16.05
+1
v vecini sveta zimski sporti ,rokomet,judo,plezanje,jadranje,veslanje ,kajak/kanu,motokros,............ne pomenjo nc .dojemizte ze to
cripstoned
17. 05. 2018 13.14
+3
realno gledano liverpool ima nekaj moznosti ampak so male....real ima vse v svojih rokah...imajo boljsega golmana, obrambo, sredino in napad kljub temu da ma letos liverpool fenomenalnega salaha....26.5. bo ponovitev vcerajsnjega finala kjer je atletico pokazal kaj pomeni imeti boljse igralce ter golmana....ob tem je potrebno dodati da pri realu ze vejo kako se igrajo finale in tudi izkusnje so na njihovi strani....v primeru pa da liverpool sokira vse nas pa tudi nic hudega....poleg milana privoscim to lovoriko tudi liverpoolu....real ostaja v zgodovino zapisan z velkimi crkami kot edini klub ki je osvojil evropo in svet 2x zapored....
Johnny_J
17. 05. 2018 14.13
-1
Krispi ti nemoralni človeški parazit,presenečeni bomo vsi,če bo pošteno sojenje.
cripstoned
17. 05. 2018 14.43
+4
no vidis spet omenjas sojenje....tisto sojenje po katerem bi real pravtako napredoval tudi ce bi bil var uveljavljen...po besedah strokovnjakov je real posteno tu kjer je...besede hejterjev pa vsi vemo kaksne so in kaksne bodo....ampak to ni pomembno...pomemben je 26.5. dan ko bo real madrid spet pisal zgodovino hejteri pa spet omenjali sodnike...v primeru da bo pa oskodovan real pa vemo kaj boste pisali....hahahahah....
Johnny_J
17. 05. 2018 16.04
-3
Ja,zato ker bo večje presenečenje pošteno sojenje,kot zmaga Liverpoola,kar si napisal ti.
Johnny_J
17. 05. 2018 21.25
-3
Pusti ti te realovske strokovnjake,so skoraj tako objektivni,kot sodniki in ti
Symbolic
18. 05. 2018 09.44
+1
Ti pa realnost... Pri tebi sta to DVA NASPROTJA!
cripstoned
18. 05. 2018 13.26
+1
ze celotno sezono jocete...pocakajte se malo no...
jebes24ur
17. 05. 2018 12.59
-1
Bo uspelo bo salah ma letos sreco tak da bo slo prek
Razumnež
17. 05. 2018 12.56
+15
Zakaj pa "razdvojen" ?? Pač navija za Liverpool, ampak meni, da mu ne bo uspelo.