Liga prvakov

Morata: Vrnitev v Real Madrid je zelo mogoča

Torino, 24. 03. 2016 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alvaro Morata se je v zadnjih dveh sezonah v majici Juventusa utrdil med najboljšimi napadalci v Evropi. A prihodnost španskega reprezentanta še naprej ostaja nejasna. Juventus ali Real Madrid? 'Galakitki' imajo namreč možnost, da Morato julija vrne v matični klub.

Se bo Alvaro Morata vrnil v Madrid?
Se bo Alvaro Morata vrnil v Madrid? FOTO: Reuters

Alvaro Morata se je iz Reala k Juventusu preselil leta 2014. V minuli sezoni je, v polfinalu prav na račun 'belega baleta', moštvu iz Torina celo pomagal vse do finala Lige prvakov in potrdil, da spada med najboljše napadalce na svetu. A Real je ob prodaji 23-letnega napadalca v pogodbo dodal klavzulo, na podlagi katere bi lahko Morato letos poleti vrnil na stadion Santiago Bernabeu. Da takšen scenarij ni nemogoč, je priznal tudi igralec sam. "To je povsem mogoče. To vsi vedo. Sam pa želim, da se vse govorice o odkupu končajo. Želim pripadati svojemu klubu in vedeti, da bom tam še naslednjih nekaj let. Tako je lažje gledati v prihodnost," je v pogovoru za goal.com priznal Morata.

A dodatna težava v celotni zgodbi je, da si je Real zaradi nepravilnosti pri podpisih pogodb z mladoletnimi nogometaši nakopal kazen, zaradi katere poleti ne bi smel trgovati. Če Fifa kazni ne bo umaknila, se torej Morata ne bo mogel vrniti v Madrid, četudi bi si to želel. "Ni nujno, da bo ta klub Real Madrid. Želim le vedeti, kje bom nadaljeval kariero in bom tam igral še naslednjih nekaj let," je dodal Morata, ki je vseskozi v stiku z direktorjem Reala Emiliem Butraguenom: "Butraguenu sem bil zmeraj zelo hvaležen. Sprašuje me, kako sem, mi čestita, ko dosežem gol … Zmeraj mu bom hvaležen. Mislim, da je treba skrbeti za fante iz svoje mladinske šole, predvsem na tiste, ki jim uspe preboj. Ljudje, kot je Butragueno, vedo, kako se to počne."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Godyr
25. 03. 2016 14.26
+1
Naj pride, mlad je, sposoben, ima ogromno zeljo igrati za ta klub kar je ze veckrat povedal, nenazadnje je "naš".. pa še konkurenca bi bla v napadu za benza kar ni nikoli slabo
MeaCulpa
25. 03. 2016 10.16
Sigurno gre igralcu na živce, da ne ve kako in kaj. Jaz mislim, da bi moral real pocasi povedati ali naslednjo sezono nanj računa ali ne. Če nanj računa in morata za real želi igrati odlično za oboje, če pa noče se ga naj odkupi in proda naprej za 10 mio več....Bayernu ali Arsenalu, ki se zanj zanimata.
loncl
25. 03. 2016 09.34
+1
Tale posel z morato bo dokončno pokazu za kakšen klub gre, če ga bodo res prodal arsenalu, glede na to da morata razmišlja samo o igranju za real madrid medtem pa če slučajno perez razmišlja o prodaji naprej za evre, to pomen da je real najbolj gnil klub kar je možno, že s temi klavzulami so se mi zagabli k ne pustijo da njihovi igralci na posojah ne smejo igrat proti njim, take poteze delajo ljudje o katerih mam najslabše možno mnenje, s tem se uničuje fuzbal, s tem tudi igralci ne dobijo da se dokažejo prot svojim...tole z morato pa bo pokazal ogromno, če še majo pr realu sploh kej dostojanstva
janezdollar
25. 03. 2016 08.50
+2
Tukaj se bo videla "veličina" Reala...ali bo Morato pripeljal na silo nazaj samo zato, da ga proda za velik denar v Anglijo...ali bo upošteval igralčevo željo, da ostane v Torinu...
krnekilojz
25. 03. 2016 09.03
+0
Ah saj veš da bo denar prevladal saj govorimo o realu.