Liga prvakov

Mourinho dviguje temperaturo pred tekmo z Benfico in svetuje navijačem: Sprostite se

Manchester, 30. 10. 2017 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po krajšem premoru se nadaljujejo obračuni v Uefa Ligi prvakov. Torkov večer ponuja predstavo v slovitem "gledališču sanj", Manchester United gosti portugalsko Benfico (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30). Rdeči vragi si lahko s četrto zaporedno zmago že skorajda že zagotovijo napredovanje iz skupine A, trener Jose Mourinho pa se je v zadnjih dneh bolj kot z izidi ukvarjal z navijači rdečih vragov.

Manchester United se je v elitno Ligo prvakov prebil skozi Ligo Evropo, saj so varovanci Joseja Mourinha slavili v finalu tega tekmovanja. Rdeči vragi zelo zanesljivo "korakajo" v Evropi, saj imajo 100 odstotni izkupiček po prvih treh tekmah. Enkrat so se že pomerili z Benfico, portugalskega prvaka so na gostovanju premagali (0:1), drugo medsebojno srečanje pa bo na sporedu na Old Traffordu. United si lahko z zmago in zbranimi 12 točkami skorajda že lahko zagotovi napredovanje v izločilne boje Lige prvakov. Benfico so, kot že omenjeno, premagali v Lizboni, gol odločitve je dosegel Marcus Rashford v drugem polčasu.

Prenos tekme Uefa Lige prvakov na slovitem Old Traffordu med Manchester Unitedom in portugalsko Benfico lahko v torek, 31. oktobra, ob 20.30 spremljate na Kanalu A in VOYO.

United ima dobro popotnico pred torkovo tekmo na Old Traffordu, v angleškem prvenstvu so premagali Tottenham, vseeno pa karizmatični trener moštva Mourinho ni bil najbolj zadovoljen. Pa tokrat ne z igralci, temveč je "izzval" kar navijače. Po Portugalčevem mnenju ni bilo primerno, da so žvižgali ob menjavi in jih je utišal s prstom na ustih. V igro je v 70. minuti namesto Rashforda vstopil Anthony Martial in nato v 81. tudi dosegel edini gol na tekmi za zmago.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: AP

Mourinho ne razume reakcij  navijačev
Po tekmi je v svojem slogu dejal poslal navijačem sporočilo: "Umirite se, malo se sprostite. Ne smete biti tako nervozni. Ne razumem nekaterih reakcij po potezah, ki jih navijači postavljajo pod vprašaj. Ali so navijači rdečih vragov? Naša dva napadalca sta igrala proti izvrstnim branilcem, nekaterim najboljšim v Evropi." Poleg tega je dejal tudi, da je zelo zadovoljen z Lukakujem, tudi tukaj Mourinho ne razume negativnega odziva navijačev: "Ja, rad bi, da navijači razložijo, zakaj ga ne podpirajo. Daje vse od sebe in mislim, da to ni pošteno. Sem razočaran, pa ne nad njim, z njim sem zelo zadovoljen."

Mourinho boljšo podporo in več razumevanja pričakuje že na tekmi proti Benfici, po daljšem času lahko znova računa na Marcosa Roja, še vedno pa manjkajo Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Michael Carrick in Marouane Fellaini.

Manchester United - Benfica
Manchester United - Benfica FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
30. 10. 2017 10.05
+2
Mene pa zanima, kaj bo Milanić obljubil pred tekmo v sredo. Bo spet izjemna predstava? Ja, za Liverpool.
cripstoned
30. 10. 2017 09.54
-1
tako je prav mourinho! clovek ki uspesno vraca united na stara pota slave lahko tako pove tudi navijacem....njegova menjava ceprav je bila izvzizgana se je na koncu izkazala za pravilno in to je prineslo nove tocke klubu....100% izkupicek na 3 tekmah v ligi prvakov in 2.mesto v prvenstvu pa navijaci se vedno zvizgajo....ploskali so pa moyesu na zacetku in lvgju ....ocitno zvizgajo samo tisti ki ne poznajo nogometa ali pa sovrazijo mourinha se iz chelseaja...
ehjaehja
31. 10. 2017 00.48
-8
LAC
30. 10. 2017 09.42
+8
cripstoned
30. 10. 2017 09.51
-6
blefer je v manchestru...ampak ne v unitedu....
tedoVV2HCmedo
30. 10. 2017 10.07
+2
Kdo ve. Meni je Guardiola boljši. Mourinho ima slavo samo, ker je bil v Realu.
InterCurvaNord
30. 10. 2017 12.00
+12
Mou je ravno v Realu pokazal najmanj.. ne vem od kdaj spremljas nogomet? 2013 naprej??
CURVANORD Zanetti
30. 10. 2017 14.34
+5
Ne on bolj tako speemlja povrsno,ze veliko krat je strelal mimo glede nogometnih stvari