Liga prvakov

Najboljša postava polfinala povsem rdeče-bela, toda brez Oblaka

Madrid, 28. 04. 2016 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še ena v seriji brezhibnih predstav v tej sezoni ni bila dovolj, da bi se slovenski reprezentant Jan Oblak prebil v najboljšo postavo prvih tekem polfinala Lige prvakov. Po izboru Evropske nogometne zveze (Uefa) je več od Škofjeločana pokazal Anglež Joe Hart (Manchester City).

Jan Oblak je Artura Vidala spomnil na leto 2014, ko mu z Benfico ni dovolil napredovanja v finale Lige Evropa.
Jan Oblak je Artura Vidala spomnil na leto 2014, ko mu z Benfico ni dovolil napredovanja v finale Lige Evropa. FOTO: AP

Ko gre za vratarje, sta na prvih tekmah polfinala Lige prvakov nedvomno največ prikazala Jan Oblak in Joe Hart. Vratarja Atletico Madrida in Manchester Cityja sta ohranila svoji mreži nedotaknjeni proti Bayernu oziroma Real Madridu, a je predstava angleškega reprezentanta odmevala veliko bolj od Slovenčeve. Morda tudi zato, ker je Hart v praktično izgubljeni situaciji dvakrat izvrstno posredoval ob strelih Casemira in Pepeja, Oblak pa je napadalce Bayerna najresneje ustavil v drugem polčasu, ko sta ga preizkusila Javi Martinez (z glavo) in Arturo Vidal, ki je iz nekdanjega člana Olimpije izvlekel izvrstno "parado" s strelom od daleč.

Toda Uefa je "obvozila" slovenskega reprezentanta, ki je še na 23. tekmi v sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, na gol najboljše postave prvih tekem polfinala pa so postavili Harta. Sicer je tokratna enajsterica izbrancev povsem v znamenju igralcev Atletica. Kar šest varovancev trenerja Diega Simeoneja je prepričalo, med njimi je tudi strelec enega najlepših zadetkov tekmovanja v zadnjih letih Saul Niguez. 21-letnik je po fantastičnem prodoru navdušil s strelom mimo Manuela Neuerja za zadetek v prvem polčasu, družbo pa mu delajo tudi Filipe Luis, Juanfran, Antoine Griezmann, Augusto Fernandez in Fernando Torres. Z druge strani Madrida sta v postavo prišla Pepe in Casemiro, medtem ko Manchester City zastopajo Hart, Vincent Kompany in Fernandinho.

Oblak se sicer redno uvršča v izbore takšnih in drugačnih najboljših postav, spet so ga pohvalili na priljubljeni spletni strani Whoscored.com, ki je specializirana za nogometno statistiko. Tam je bil z oceno 8,47 boljši od vseh tudi na zadnjih tekmah polfinala, boljšo oceno od Gorenjca je dobil le Niguez (8,82).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GuzutiHrzantes
29. 04. 2016 16.28
kazemirota so se usmilili da realfeni ne jokajo preveč.