Liga prvakov

Navijači Chelseaja, med njimi je tudi nekdanji policist, kaznovani za rasistični incident v Parizu

Pariz, 24. 07. 2015 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
7

Francoz Souleymane Sylla je bil letos februarja žrtev rasističnega napada Chelseajevih huliganov pred tekmo Lige prvakov v Parizu. Okrožno sodišče v Londonu je peterico huliganov, med njimi je tudi nekdanji policist, obsodilo s prepovedjo ogleda nogometnih tekem za obdobje od treh do petih let.

Temnopolti Francoz je bil žrtev navijačev Chelseaja na postaji podzemne postaje pariškega metroja pred tekmo Lige prvakov med domačim Paris Saint-Germainom in gostujočim londonskim klubom. Nogometni huligani ga niso spustili v vagon in so ga dvakrat porinili nazaj na izhodišče, pri tem pa so vpili: "Smo rasisti in to nam je všeč!"

Policija je identificirala peterico, ki je bila udeležena v dogodku in jih predala sodišču, sedaj je primer dobil epilog tudi okrožnem sodišču v Londonu. Okrožni sodnik Gareth Branston je v svojem zaključnem govoru dejal, da je šlo za odvratno, grdo, žaljivo, arogantno in skrajno neprimerno vedenje, ki ne sodi v sodobno, civilizirano družbo. "Takšno obnašanje moramo najstrožje kaznovati," je še dejal Branston.

Ne rasizmu je poziv navijačem, ne le na Stamford Bridgeu.
Ne rasizmu je poziv navijačem, ne le na Stamford Bridgeu. FOTO: Reuters

Med peterico Chelseajevih navijačev je bil tudi nekdanji policist Richard Barklie, ki se je branil, da je bil vlak prenatrpan, da z njihove strani ni bilo nobenih rasističnih motivov, vendar je želel temnopolti SouleymanSylla na vsak način vstopiti na vlak, kar so mu preprečili. Toda video posnetki so zanikali njegove besede, štirje navijači, Richard Barklie, nekdanji policist, Josh Parsons, Williams Simpson in Dean Callis so kaznovani s prepovedjo obiskovanja nogometnih tekem za obdobje petih let, medtem ko je peti član skupine Jordan Munday dobil triletno prepoved.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sigis
24. 07. 2015 10.51
+7
Par posameznikov lahko vrze slabo luc na milijone ostalih navijacev in to je njim uspelo. Pravilno, da jih kaznujejo, sploh ker je bil njihov izpad (domnevno) rasisticen
JoC13
24. 07. 2015 09.55
+17
Pravkar sem se vrnil z Londona... Katastrofa, vse rumeno, črno, zamotano v rute, belci so tam manjšina. Kam to vodi?
gjah
24. 07. 2015 10.50
+6
Že sam v Italjanski Gorici je krizna situacija. Ene 50-60 posto mogoče belcev, ostalo pa....
Pantokrator
24. 07. 2015 11.00
-1
Saj pravim prihodnost Slovenije je črna, ha...ha.....
SamoHvala
24. 07. 2015 12.46
+8
Še dobro, da se ti je uspelo vrniti JoC13! Pa še dobro, da nisi bil del apartheida, ker kako bi bilo šele to, da bi bil kot belec v večini v Afriki. Res ne vem, kam gre ta svet, groza, v jok, pa belo mleko pit in jodlat zraven.
SamoHvala
24. 07. 2015 12.50
+10
Aja še to JoC13 in vseh 12 lajkarjev - skopljite si ful globoko zaklonišče in ne predolgo čakat, da ga uporabite. Na vašem mestu bi šel kar čim prej noter in ostal tam srečen do konca svojih dni.
soniksk
24. 07. 2015 09.07
+16
Če bi to naredil Hrvati bi dobili kazen prepovedi ogleda petih tekem.