Liga prvakov

VIDEO: 'Ne Depay, jaz sem Memphis'

Manchester, 21. 08. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kličite ga Memphis. Ne Memphis Depay. Ali najslabše samo Depay. On je Memphis. Če se zdi, da je zaradi tega 21-letni Nizozemec, samovšečen ali aroganten, se motite. Ima tehtne razolge zakaj želi, da ga ljudje kličejo Memphis in zakaj ima tudi to izpisano na svojem dresu.

"Ljudi slišiš govoriti, kaj si pa ta fant misli da je, nekakšen zvezdnik? Ampak ti ljudje ne vedo, kaj se dogaja in se je dogajalo v mojem življenju. Zame je to zelo zapleten položaj. Seveda si vsak želi igrati s svojim priimkom na hrbtu svojega dresa. Ampak jaz sem s svojim očetom skregan in ne želim imeti nekaj njegovega v svojem življenju. Nimam nikakršnega kontakta z njim in družino po njegovi strani. In tudi ne mislim imeti nikoli več v svojem življenju," je povedal Memphis Depay.

Memphis Depay v dresu Manchester Uniteda
Memphis Depay v dresu Manchester Uniteda FOTO: Reuters

Memphis je rojen v Rotterdamu, nizozemski materi in ganskemu očetu. Živeli so v revni soseski, polni kriminala in se ob tem še komaj preživljali. Ko je imel komaj štiri leta, ga je oče zapustil in prepustil Memphisa in njegovo mati, da se že v tako težkem življenju, znajdeta sama. Kmalu po temu sta se z materjo priselila k moškemu, ki je že imel 15 otrok, Memphis je postal torej šestnajsti. To so bili težki časi.

'To kar se je dogajalo pri nas doma, vam ne bom povedal. Ne želim, da bi se smilil drugim ljudem. V tistih časih sem preprosto moral preživeti, moral sem se boriti. Lahko bi govoril o stvareh, kot je fizično nasilje, ampak preprosto ne želim', je objasnil Memphis.

Memphis v dresu svoje izbrane vrste.
Memphis v dresu svoje izbrane vrste. FOTO: Reuters

Z materjo nista dolgo živela v tej hiši, kajti omenjeni moški je zadel na lotu in ju zapustil. Torej nov moški, ki je zapustil Memphisovo življenje. Brez očetovske figure naj bi se v njem nabiralo veliko jeze in frustracij. Edini način, da je vse to sprostil iz sebe, je bil nogomet.

"Nogomet je edina stvar, ki me je spravila z ulic. Počel sem stvari, ki jih ne bi smel. Res ne želim govoriti o teh stvareh. Enkrat sem se zamislil in si rekel, nehaj početi te stvari, saj boš odšel v zapor in potem nikoli več ne boš smel igrati nogometa. Poznal sem veliko fantov, katerim se je zgodilo prav to, niso znali zapustiti takšnega življenja in so za vedno ostali na ulicah," je še dodal Memphis.

V dresu PSV-ja.
V dresu PSV-ja. FOTO: Reuters

Pri petnajstih se je preselil iz matičnega kluba Sparta, v PSV Eindhoven, kjer so sprva imeli težave z njim, saj je bilo v njem polno jeze in nikoli ni kazal spoštovanja do oseb, ki so imele avtoriteto. Nekajkrat bi ga zaradi njegovega obnašanja skoraj izpisali iz akademije, toda njegov talent je prevladal in pri 17-ih letih je debitiral za prvo moštvo.

Memphis in Louis van Gaal
Memphis in Louis van Gaal FOTO: Reuters

V sezoni 2013/14 je končno zablestel v polnem sijaju in si izboril poklic v reprezentanco za svetovno prvenstvo v Braziliji. Tam je nagradil zaupanje selektorja Louisa van Gaala z dvema goloma. Mnogi tudi pravijo, da je v avtoritativnem strategu končno našel tisto očetovsko figuro, ki jo je iskal v svojem otroštvu. In sedaj sta se zopet omenjena Nizozemca združila in sicer v Manchester Unitedu. Tudi v novi sredini je Memphis že zablestel z dvema prekrasnima goloma na kvalifikacijski tekmi za ligo prvakov proti Clubu Bruggeju. Sedaj, ko se je razbremenil mora priložnost zajeti z odprtima rokama in pokazati zakaj na dresu nosi kultno klubsko številko 7.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mali1983
23. 08. 2015 15.01
mislim da ima United spet pravo 7
Rossetti
21. 08. 2015 16.43
+17
Čez par let odlična zgodba za film, če bo fant pustil dober in ogromen pečat v nogometu. Drugače pa velik respect do njega, spoštujem ljudi, ki kljub težkemu življenju, potegnejo pozitivne in velike stvari. Pot mu je tlakovana med zvezde, kar si tudi zasluži. Fenomenalen, eksploziven, ubijalski instinkt, Man Utd je zadel v polno.
mufc7 1
21. 08. 2015 19.45
+3
Se strinjam s teboj in mu želim,da mu uspe v nogometu.
KiNgKoNg
21. 08. 2015 16.05
+11
No, sam tega še kakšna dva tedna nazaj nisem vedel, in napisal točno to, češ kaj si dečko misli. Seveda sem izpadel skrajno neumen.
MaunelNeuer
21. 08. 2015 13.34
+13
Memphis, tak naprej špilaj, zaenkrat si super GGMU
Maximus
21. 08. 2015 12.51
+15
Dovolj dober razlog zame. Torej Memphis, samo tako naprej in moji nasmeški bodo večni :D čist me je navdušil, in z igro in z dostopnostjo pri proslavljanju zadetkov. Komaj čakam, da se nadaljuje in prvenstvo in kvalifikacije. Po dolgem času imam občutek da United čakajo lepši časi.
kadabra
21. 08. 2015 11.39
+12
on in Hazard bosta najboljša igralca PL
Trend01
21. 08. 2015 11.36
+14
Torej Memphis - naj bo tako! Upam, da bodo tudi novinarji in predvsem komentatorji (gre na mlajšega od bratov Obrezov) to tudi spoštovali. Uživaj v igri mladenič.
lovesosa
21. 08. 2015 09.07
+33
res je igračina. vsak klub si lahko želi takega igralca. odličen nakup za united
zbuks
21. 08. 2015 09.01
+3
greš ... igraj, zabijaj in to je to ...
Brcavrit
21. 08. 2015 09.01
-23
A ni preprostejše vzeti mamin priimek in živeti dalje? Po vsej verjetnosti mu je ime izbral oče a to ga očitno ne moti. Materin priimek ČungaLunga pač!?
vrtojb
21. 08. 2015 07.15
+40
kul, upam, da mu uspe in da ga preteklost ne dohiti