Liga prvakov

Nezadovoljni Mourinho: Manchester United nima dovolj kakovosti za naskok na vrh Premier lige

Manchester, 25. 07. 2018 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izkušeni portugalski strateg Jose Mourinho se v teh dneh z Manchester Unitedom nahaja na ameriški turneji, kjer se odvijajo prijateljski obračuni med največjimi evropskimi rivali v sklopu priprav na novo klubsko sezono. Ni skrivnost, da je 'posebni' nezadovoljen s trenutnim stanjem v moštvu, saj naj bi po njegovih besedah primanjkovalo kakovosti za odmevnejše dosežke.

Na uvodnem druženju s predstavniki sedme sile v Los Angelesu, kjer 'rdeče vrage' čaka prijateljski obračun z AC Milanom v okviru ameriške turneje, je strateg Manchester Uniteda Jose Mourinho 'odprl dušo' in priznal, da ga trenutno stanje v moštvu ne navdaja z optimizmom.

"Vedno znova opozarjam na iste zadeve, povezane s stanjem v moštvu, ki roko na srce v tem trenutku ni blesteče," je uvodoma dejal 'The Special one', zavedajoč se dejstva, da v dozdajšnjem poteku prestopnega roka niti približno niso bila izpolnjena vsa njegova pričakovanja. "Če samo vzamemo primer Liverpoola ali pa Chelseaja, da o Manchester Cityju sploh ne izgubljam besed, je stanje takšno, ki ne vliva posebnega optimizma. Medtem ko se največji konkurenti krepijo, mi stojimo na mrtvi točki. Jasno je, da bi si želel večih in boljših okrepitev, a drugo je realnost. Kaj vse se bo dogajalo oziroma zgodilo do konca prestopnega roka na Otoku (9. avgust), ne ve nihče. Ob tem pa velja poudariti, da imamo velike težave že z izpeljavo samih treningov, saj je lepo število nogometašev odsotnih zaradi nedavnih reprezentančnih obveznosti na svetovnem prvenstvu v Rusiji oziroma zdravstvenih težav," je vnovič potožil Portugalec z začasnim delom v Angliji. 

Strateg 'rdečih vragov' Jose Mourinho se zaveda, da bo nova klubska sezona precej težja od predhodne.
Strateg 'rdečih vragov' Jose Mourinho se zaveda, da bo nova klubska sezona precej težja od predhodne. FOTO: AP

Fred, Diogo Dalot, Lee Grant ... Kdo še?
Mourinho je v svojih vrstah do zdaj pozdravil 'le' tri novince - Brazilca Freda, Dioga Dalota in vratarja Leeja Granta. Toda za vselej visoke ambicije moštva s kultnega Old Trafforda, so omenjena imena - z dolžnim spoštovanjem do vseh treh nogometašev - premalo za enakovreden boj za vidnejše dosežke.

"Upam, da se tega zavedajo tudi v klubskem vodstvu. Želel bi si vsaj še dveh okrepitev, časa je vse manj, zato bo potrebno pokazati več volje in predvsem vložiti več energije. Če bomo po 9. avgustu ostali pri tem kar imamo, potem vam že v tem trenutku povem, da nimamo nobenih možnosti v boju za naslov državnega prvaka v novi sezoni," je bil neposreden nekdanji evropski klubski prvak s Portom in milanskim Interjem ter pristavil: "Upam, da se bom ob koncu naslednje sezone lahko posul s pepelom in dejal, da sem se v svoji oceni zmotil."

        

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dadaljudi
25. 07. 2018 16.22
+2
jah sj si trener pismo nared kej hahaha
mpk2
25. 07. 2018 15.37
+2
s5 24 kur in njihovo rumeno interpretiranje! Vprašali so ga... on pa je rekel da na to ne bo odgovoril.. ne vem kje ste si zdaj vi izmislili te odgovore!
crpistoned
25. 07. 2018 15.37
-2
denar ni vse..
kebbab
25. 07. 2018 20.43
+1
grozjak
25. 07. 2018 14.28
+7
se strinjam z murijem, da ni kvalitete za naslov. prvo kot prvo pa bo treba zamenjati trenerja.....
drimtim
25. 07. 2018 14.05
+4
izgovori za neuspeh se že iščejo
HouseBeatz
25. 07. 2018 13.24
+10
Vecna jokica Mourinho... Zapravo je ogromno denarja, prinesel pa ni nic. Da je klub padel, se vidi tudi v proslavljanju Com. Sheilda kot trofeho, liga prvakov je pa vsaka 3 leta, skoraj kot prestopno leto
cripstoned
25. 07. 2018 13.10
-12
denar ni vse...lep dokaz zato so city, psg in barca ki so skupaj porabili 2mrd eurov in lahko ligo prvakov samo sanjajo....no mourinho je vsaj osvojil evropski naslov lige evrope...z dosti slabso ekipo kot jo ima danes....ampak ce pogledamo na zadeve drugace....mourinho je po safu pravi trener za united....posledice moyesa in van gala so se vedno prisotne...
//////93
25. 07. 2018 13.34
+3
o denar je se kako pomemben sploh pri tvojem korupcijskem realu.. ce ne bi perezovi denarci podkupili uefe ne bi real prismrdel do 5mesta kaj sele osvojil 3 naslove hehehe vsi vemo kako so jih osvojili..
dvojnidupe
25. 07. 2018 13.02
+13
kakšne pišete. on je manager v utd in on je pripeljal vse igralce alla Sanchez , ki se niso obnesli. da praviš da ni dovolj kvalitete si sam meče polena pod noge saj je on odgovoren za vse prestope in njegove kvazi okrepitve za katere je zapravil ogromne denarje , da je nakoncu vse te igralce uničil, ker jim je dal za igrati defenzivni nogomet, mourinho je uničevalec nogometnih talentov, vsak ki njega spremlja, ve da se on ne ukvarja z razvojom igralcev, zato pa so se zgodile situacije z de bruynem in tako. uglavn ta klovn nej gre v penzijo
Martina Holesek
25. 07. 2018 11.56
-2
Bo pač moral počasi v penzijo, bil je pa dober strateg včasih mislim, da se bo vzel v roke in bo zrihtal svoje fante ,da bodo v redu ,Murinho se pač še ne da.
ddolores
25. 07. 2018 11.45
+11
Hahaha - Murinjo je nezadovoljen - on bi verjetno kupil še za 500 mio napadalcev, da bi mu bunker igrali! Poglejte, preteklo sezono je Manu zaostal 20 pik za Cityem! In če bi Guardiola bil trener Manuja in Muriči coach Citya, bi bilo pa obratno! Torej je problem v njemu, igralci so super, navijače imajo, denarja polno, samo igre ni. In če ni igre, kdo je že kriv, aja vsi drugi, samo trener ne - po Mourinjovo!
Maximus
25. 07. 2018 12.16
-7
Ti se imaš za ultra poznavalko nogometa. Naj te globoko razočaram. Pojma nimaš. Torej naj ti naštejem le par . Aguero, De Bruyne, Otamendi, Kompany, DaSilva, Sane, da ne nadaljujem. V Unitedu lahko parira Pogba, na nivoju je še Matić, od Sancheza ni bilo še nič. obramba katastrofa že zadnjih 7 let. Ostalo so odlični igralci a vrhunskih ni. To je pa premier liga draga moja. To ni Španija. Da redno zmaguješ rabiš tri štiri res vrhunske igralce. Mi bi rabli igralca tipa Dybala, ki bi počaral na sredini ali branilca tipa Chielini ki bi poveljeval obrambi. Ampak to so 100 miljonski nakupi. Tako da šef je kar lepo povedal. Ni kakovosti dovolj. Bi te pa prav rad videl kaj bi naredila s to ekipo ti. Ker Muri je celo premagal Pepa enkrat.
cripstoned
25. 07. 2018 13.12
-7
maximus....pusti dolores...osebek ki bo vecno sovrazil mourinha samo iz tega razloga ker je pred leti bil trener real madrida....trenutni united bi njegovo barco premagal na 4ih od 5 tekem...1 bi bila pa neodlocena...
PeaceSellsButWhosBuying
25. 07. 2018 15.23
+2
+Maximus - Kdo je DaSilva? Poleg tega, De Gea, Bailly, Martial in Lukaku so tudi vrhunski igralci. Glavni krivec za Unitedov neuspeh je Mourinho s svojo defenzivno mentaliteto. Bedak v prvo enajsterico raje uvršča Fellainija in McTominaya pred Herrero, Martialu pa praktično ni ponudil igralnega časa od prihoda Sáncheza, kljub njegovi grozni formi. Z bolj kompetentnim trenerjem, npr. Guardiolo, bi bil na United na Cityevem položaju.
PeaceSellsButWhosBuying
25. 07. 2018 15.35
+1
+cripstoned - Lepo te prosim, nehaj se že enkrat blamirati s svojim nogometnim znanjem.
Pop92
25. 07. 2018 19.34
+3
pa ti si lolek maximus, se vidi da ti je žoga tuja...mourninho je slab trener in to je to... Želi igrati bunker z drugo razrednimi obrambnimi igralci...zapravlja in zapravlja za nerazumljive nakupe, gourdiola ga poje ...mourinho pa samo jokca in jokca