Liga prvakov

Oblakov Atletico si je kupil drugoligaša

Madrid, 24. 05. 2016 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri madridskem Atleticu, finalistu Lige prvakov, v katerem ima eno glavnih vlog na igrišču tudi slovenski vratar Jan Oblak, bodo v prihodnosti talente morda iskali kar v svojem podružničnem klubu. V takšni vlogi bi se lahko znašel francoski drugoligaš Lens, ki ga je kupil španski klub.

Atletico Madrid je v ponedeljek uspešno dokončal nakup oziroma prevzem kluba, ki je zaradi dolgov bankrotiral. Lens je bil leta 1998 še francoski prvak, v zadnjih letih pa je finančno povsem strmoglavil. Leta 2011 je izpadel v drugo ligo, se 2014 sicer vrnil, a je vodstvo francoske lige takrat preprečilo njegove nastope v elitni ligi zaradi finančnih nepravilnosti.

V soboto bo v Milanu poslednje dejanje klubske sezone. V finalu Lige prvakov se bosta udarila madridska rivala Real in Atletico. Od 20.30 v ŽIVO na POP TV in VOYO.
Zanimivo je, da bo prenovljeni stadion Lensa gostil tudi tekme bližnjega evropskega prvenstva v Franciji, kar bo edino drugoligaško prizorišče tekmovanj v Franciji. Atletico je nakup Lensa izpeljal s pomočjo luksemburškega podjetja, ki je v večinski lasti Ignacia Aguilla, enega od članov upravnega odbora madridskega kluba. Podjetje je po novem lastnik 65 odstotkov francoskega kluba, preostalih 35 odstotkov pa je neposredno v lasti španskega kluba. "Upam, da bomo v klub prinesli nekaj našega znanja iz Atletica. Cilj pa je seveda napredovanje v prvo ligo," je potem, ko je pristojno francosko sodišče dovolilo prodajo, dejal novi lastnik Ignacio Aguillo in dodal, da bodo novi lastniki spoštovali tradicijo Lensa.

Na stadionu v Lensu se bo odvijalo tudi nogometno EP.
Na stadionu v Lensu se bo odvijalo tudi nogometno EP. FOTO: AP

Zdajšnji dolgovi Lensa znašajo približno 12 milijonov evrov, pred leti pa ga je že skušal reševati azerbajdžanski podjetnik Hafiz Mamadov; ta je leta 2013 vložil 20 milijonov evrov, še ene finančne injekcije, ki bi rešila klub pred stečajem, pa ni zmogel.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MeaCulpa
24. 05. 2016 12.21
+1
a prav klub lahko drug klub kupi če ni v isti ligi in državi ?.....kaj če hipotetično kupljenemu klubu ful uspe in se z lastniškim klubom sreča v LP (vem da je skoraj nemogoče...ampak Leicester je tut prvak)
Trend01
24. 05. 2016 12.40
+1
Da. A kluba, ki imata istega lastnika ali predsednika, ne smeta igrati v istem prvenstvu, pokalu.
ABCD15
24. 05. 2016 18.07
Trend01
24. 05. 2016 19.16
+1
Zaradi "javnih" interesov. Kaj, če kluba prideta v finale? Bo fer tekma ali dogovorjena? V domačem prvenstvu lahko en klub pomaga drugemu. Pusti mu (za začetek) 6 točk in nato poškoduje top igralce nasprotnih moštev. (v teoriji). Pa zaradi stav seveda. P.s. - primer: dvoboji sester Williams ali prijateljski klubi. Real - Espanyol. Barcelona - Gijon....
JJZGEODPRASKAKATJO
24. 05. 2016 10.37
+3
AJDE OBLAK V SOBOTO PO ZMAGO
Trend01
24. 05. 2016 09.39
+6
Pameten nakup. S 15-20M vložka, bodo zelo hitro prišli v prvo francosko ligo. Mnogo, mnogo lažje kot da bi svojo B ekipo iz četrte (Tercera) lige pripeljali v Segundo (primera: Barcelona B In Real B. Že dve leti životarjenja v tretji ligi) Čeprav je to malo žalostno, da takole B ekipo na cedilu puščajo. No, bodo pa igralce po Franciji lažje lovili..... Pa še talente iz B ekipe bodo v francosko 2. ali celo počasi 1. ligo na "izobraževanje" pošiljali. Jp, pametna poteza!