Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Obračun na Calderonu brez zadetkov, 'trojček' Oblaka češnja na vrhu sladkega zmagoslavja

Madrid, 15. 03. 2017 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.A./Ž.L.
Komentarji
9

Obračun med madridskim Atleticom in gostujočim Bayerjem iz Leverkusna (0:0) je v drugi tekmi osmine finala zaznamovalo nekaj lepih priložnostih, številni pa si bodo obračun zapomnili po senzacionalni obrambi slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki je preprečil veselje Nemcev s kar trojno obrambo.

Na stadionu Vicente Calderón sta se na drugi tekmi osmine finala pomerila Bayer Leverkusen in Atletico Madrid, ki je imel pred povratno tekmo veliko prednost, saj je na gostovanju na zahodu Nemčije iztržili le težko uničljivo prednost dveh golov v gosteh (4:2). Slabše predstave izbrane vrste so s trenerskega stolčka Nemcev odpihnile Rogerja Schmidta, ki ga je nadomestil Tayfun Korkut. Slednji je v vlogi trenerja na madridskem gostovanju proslavil svoj prvenec v Ligi prvakov. "Vsak izmed nas mora napraviti prvi korak. Tudi sam sem to izkusil kot igralec, najprej v manjših, nato večjih ekipah. Imam veliko izkušenj z igranjem, zato je zame to le še ena tekma v nizu," je na tiskovni konferenci pred tekmo povedal Nemec, ki se je zavedal kako težko bo ustvariti preobrat na gostovanju v Madridu. Z levo roko pa o povratni tekmi ni razmišljal niti strateg atletov, ki je bil prepričan, da se bodo njegovi varovanci kljub prednosti morali pošteno potruditi. "Radi bi se izkazali z dobro predstavo na zelenici. Vedno razmišljam tako: moraš spoštovati dres, ki ga imaš na sebi ne glede na tekmovanje. Prav to bomo storili tudi mi," je povedal Diego Simeone, ki je verjetno v podzavesti ohranil tudi spomin na 'katalonski čudež' pred tednom dni, ko se je po velikem preobratu v četrtfinale uvrstila Barcelona. Oba stratega sta se soočala s številnimi poškodbami v ekipi, slednje pa na srečo niso pestile dveh Slovencev, ki sta se vnovič znašla na nasprotnih straneh – Jana Oblaka v vratih Atletica in Kevina Kampla v dresu Leverkusna.

Kevinu Kamplu in njegovim soigralcem ni uspelo prelisičiti izjemnega Oblaka.
Kevinu Kamplu in njegovim soigralcem ni uspelo prelisičiti izjemnega Oblaka. FOTO: AP

Prva lepa priložnost se je ponudila domačim, z glavo je poskušal Jose Maria Gimenez, vendar pa je zadetek preprečil dobro postavljeni Bernd Leno. Atleti so nekaj minut za tem vnovič pritisnili na vrata gostov, vendar je poskus Angela Correa še pravočasno razčistila obramba. Nogometaši Leverkusna so tako dobili priložnost za protinapad, vendar so slednjega še pred Oblakovim posredovanjem preprečili domači branilci. V 22.minuti so nato skušali izkoristiti zmedo pred vrati mladega vratarja, vendar je nenatančni strel Chicharita končal daleč nad prečko Škofjeločana. S preigravanjem se je skušal med strelce vpisati tudi Kampl, vendar pa ga je še pravočasno prebrala obrambna vrsta atletov. Slovenski reprezentant je bil nevaren tudi nekaj minut za tem, ko je sprožil strel z razdalje, vendar je bil nekoliko nenatančen in žoga je končala visoko nad vrati Oblaka. Eno izmed lepših priložnosti je zapravil Correa, ki je sprejel lepo podajo soigralcev in se znašel pred golom gostov, vendar ni uspel prelisičiti izjemnega Lena. Atleti so še stopnjevali pritisk na vrata Nemcev, z nevarnim strelom je poskušal Koke, vendar ni uspel spraviti žoge za hrbet gostujočega vratarja.

V začetku drugega polčasa sta se izkazala oba vratarja, Oblak je preprečil podajo Karima Bellarabija, Leno pa je požrtvovalno prekrižal načrte Yannicku Carrascu. Z lepo samostojno akcijo se je izkazal Correa, ki pa je tokrat žogo poslal mimo leve vratnice, tja je zataval tudi poskus Antoina Griezmanna nekaj minut kasneje. Bučen aplavz s tribun si je zaslužil Slovenec v vratih madridskega kluba Oblak, ki je s fantastično trojno obrambo ohranil mrežo domačega kluba čisto. Najprej je na vrata ciljal Julian Brandt, po odbiti žogi pa je srečo poskusil še Kevin Volland, vendar je Oblak strel odbil in do priložnosti je vnovič prišel Nemec, ki tudi v drugo ni bil kaj dosti bolj uspešen. Kot zadnji je odbito žogo v zadetek skušal preobraziti Chicharito, vendar je žoga stekla mimo desne vratnice. Slovenski vratar se izkazal tudi šest minut kasneje, ko je ubranil strel Bellarabija preprečil pa je tudi zadetek Kampla, ki je poskušal z nizkim strelom proti levi vratnici. Po zaslugi 24-letnika, ki je zaklenil svoja vrata atleti niso trepetali za napredovanje in se zato brez težav uvrstili v četrtfinale Lige prvakov. 

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen (0:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
16. 03. 2017 11.24
-2
prvi strel ga je zadel(dobro postavljanje), pri naslednjih dveh se je vrgel na pamet, veliko pred streli nesposobnih napadalcev
Jebo_slav
16. 03. 2017 09.06
+1
Oblak je dober vratar ampak kaj ko ima Slovenija ostale slabe igralce...vsega žal vratar ne more narediti sam
Ezav
16. 03. 2017 08.42
-1
Ja no, se bo pa lahko od seda Kamplj mal počival, da ne bo spet preutrujen, revež :)
Kollerik
16. 03. 2017 08.38
-2
BRAVO Oblak, bodoči barsin vratar.... :))
RdečiKarton
16. 03. 2017 08.49
+2
mkmorfius
16. 03. 2017 08.35
+2
Oblak ni najboljšo vratar, on je NAJBOLJŠI vratar!!!
RdečiKarton
16. 03. 2017 08.31
+4
Ni veliko golmanov, ki je sposobnih takšnih reakcij kot Jan včeraj. Ni imel veliko dela, ko pa ga je imel, ga je opravil vrhunsko. Griezman pravi da je Jani najboljši golman na svetu. Po mojem mnenju zaradi mladosti stoji (že) ob boku Buffonu.
Barbarezo
16. 03. 2017 08.04
+10
odlicna obramba kapo dol
Maxx365
15. 03. 2017 22.56
+38
to kar je Jan ubranil, je res vrhunsko