Liga prvakov

VIDEO: Ramos: 'Obračun s PSG-jem je bila popolna priložnost, da se dokažemo v nam najljubšem tekmovanju'

Madrid, 07. 03. 2018 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kraljevi klub je z osmo zaporedno uvrstitvijo v četrtfinale Lige prvakov dokazal, zakaj je dvakratni branilec najprestižnejše lovorike v evropskem klubskem tekmovanju. Obračun z najboljšo ekipo jesenskega dela tekmovanja so videli kot priložnost, da se dokažejo. Izločitev Parižanov pa je tudi sporočilo Neymarju: če želiš biti najboljši, pridi v Madrid.

Več videovsebin
  • Zadetek Edinsona Cavanija v 71. minuti za izenačenje na 1:1
    01:56
    Zadetek Edinsona Cavanija v 71. minuti za izenačenje na 1:1
  • Zadetek Casemira v 80. minuti za vodstvo Reala z 2:1
    01:37
    Zadetek Casemira v 80. minuti za vodstvo Reala z 2:1
  • Izključitev Marca Verrattija (PSG) v 66. minuti
    01:28
    Izključitev Marca Verrattija (PSG) v 66. minuti
  • LP: Zadetek Ronalda za vodstvo Reala z 1:0
    01:44
    LP: Zadetek Ronalda za vodstvo Reala z 1:0
  • Vrhunci tekme PSG - Real Madrid
    05:29
    Vrhunci tekme PSG - Real Madrid

Nogometaši Reala Madrida so na Parku princev razblinili sanje Parižanov, da bodo 26. maja 2018 v Kijevu dvignili pokal za tako želen naslov v Ligi prvakov. Nesramno bogati klub PSG bo moral na to počakati vsaj še leto dni. Nogometaši iz Pariza so v skupinskem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja mleli tekmece pred seboj, medtem ko so dvakratni branilci lovorike počasi stopnjevali formo. A v ključnih trenutkih, kar izločilni boji zagotovo so, je več znanja in izkušenj pokazal kraljevi klub. Ne le, da se je beli balet že osmič zapored uvrstil med najboljših osem ekip stare celine, to je storil, kot se za prvake spodobi: prepričljivo.

Kapetan pravi, da so nogometaši Reala znova našli zmagovalni občutek.
Kapetan pravi, da so nogometaši Reala znova našli zmagovalni občutek. FOTO: AP

'S tem obračunom smo dokazali iz kakšnega testa smo'

Ko je žreb določil, da se bosta za preboj v četrtfinale udarila PSG in Real, večina ni bila najbolj zadovoljna, a kapetan Sergio Ramos je to videl, kot idealno priložnost, da se dokažejo. "Vedeli smo, da je to popolna priložnost, da se dokažemo v nam najljubšem tekmovanju," je dejal. "Odkrito povedano, smo nadvse zadovoljni z našo predstavo. Ponovno uživamo v igri, znova smo našli zmagovalni občutek. Upamo, da bo trajal, saj nismo še ničesar osvojili," je preudaren Ramos. Čeprav je na trenutke na Parku princev delovalo, da je beli balet do zmage prišel zlahka, kapetan to zanika. "Nikoli ni tako lahko, kot morda deluje. Zelo zahtevno je bilo, predvsem fizično. Vedeli smo, da se ne smemo sprostiti. Povedli smo, a želeli smo narediti še več škode, še posebej po tem, ko je PSG ostal z igralcem manj, saj smo takrat še bolje nadzirali igro. A za zmago smo se morali pošteno potruditi."

Zidane je odlično pripravil svoje varovance.
Zidane je odlično pripravil svoje varovance. FOTO: AP

Tvegana odločitev Zidana se je obrestovala

Kapetan ni mogel prehvaliti stratega Zinedina Zidana, ki je tvegal, ko v začetno enajsterico ni uvrstil Isca, Garetha Bala, Tonija Kroosa in Luko Modrića. "Zidane odloča. Z nami je iz dneva v dan in ve, kaj je najboljša odločitev za vsako tekmo. Odlično je načrtoval in dobro nas je pripravil," je dejal Ramos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francoski nogometni strokovnjak je po skupni zmagi s 5:2 seveda zadovoljen s predstavo svojih varovancev. "Dobro smo igrali. Od prve minute smo vršili pritisk proti njihovemu golu. Rezultat je, da je bila to popolna tekma." Zidane se je dotaknil tudi konstantne forme, s katero se glede na predstavo v vseh prvenstvih ne morejo ravno hvaliti."Menim, da je zelo težko vselej igrati na enaki ravni. Tekmo imamo vsake tri dni, brez premora. To moramo sprejeti. Trenutno je to malce težje, a to je zgolj začasno. Še naprej se bomo trudili, ne moremo pa vedno zmagati."

Sporočilo Neymarju

Na iberskem polotoku še verjamejo, da je izločitev PSG-ja je hkrati tudi glasno sporočilo oziroma opozorilo Neymarju, da če hoče osvojiti Ligo prvakov, mora podpisati za kraljevi klub.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (149)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peresni
08. 03. 2018 17.57
+0
tekma dveh povprečnih ekip...ene iz tolkec lige in druga se boji doma že vsakega "drugoligaša".
peresni
08. 03. 2018 17.55
+0
kjer izgubljaš...ti verjetno ni najljubše tekmovanje brihta ;))
Sunflower0
08. 03. 2018 17.45
+2
Ta Ronaldo res nič ne zna kot sem že včeraj napisal in kot pišejo danes nekateri spodaj.Včeraj mu je padla žoga na glavo kot pravi nekdo spodaj.Na vseh tekmah v letošnji sezoni lige prvakov je imel srečo,da je zadel ker je bil slučajno na pravem mestu.Sami penali in tap-ini,to bi znal vsak kavčar tule.Zato pa so vsi milijonarji ker so tako sposobni in vedno na pravem mestu.So kot Nostradamus,ki je že vse vedel vnaprej.Tudi to,da bo dal nesposoben Penaldo 6.marca gol z glavo,ko bo po nesreči zadel žogo.Hala "strokovnjaki"
paulista
08. 03. 2018 08.44
+4
Barcelona je edini evropski klub, ki je 2 x osvojila" treble" 2009 in 2015 ( Ligo + pokal +ligoprvakov v istem letu) in je letos še vedno v igri.., 1x je to uspelu Bayernu, Interju in Manchesterju .."kraljevskemu klubu Realu nikoli....
cripstoned
08. 03. 2018 16.25
-4
seveda realu ni to uspelo nikoli ker je edinstven...komu je uspelo osvojiti ligo prvakov 2x zapored? hahahaa...kdo ima najvec naslovov v tem tekmovanju? ....ne mores omenjati barce bayerna ostalih klubov v tem tekmovanju brez da omenis real....vsi klubi ki si jih napisal lahko samo sanjajo o tem kar ima real...12 in 33...imejte trojcke sestorcke in vse ostalo ....najtezje je biti prvak evrope in sveta 2x zapored....hejteri v jok...
Johnny_J
08. 03. 2018 16.54
+1
Zmedeni to si ti reku. Zakaj potem real ne more osvojit sestorcka? Če je lahko najtežjo stvar,potem bi mu to moralo biti mačji kašelj.
paulista
09. 03. 2018 08.09
-1
@CRIPSTONED dobro ve da je najtežje biti prvak v domači ligi kjer igra Barcelona v zadnjih 30 letih Barcelona 15 naslovov Real pa 7 tista prednost iz Francove diktature kopni z veliko hitrostjo
Johnny_J
07. 03. 2018 21.50
+0
Nevem kaj ste videli realovci,da se tako repencite,jz sem videl slab real in katastrofalno slab psg.
Johnny_J
07. 03. 2018 21.40
-1
Pravkar pogledal highlighte tekme...a to so ekipe,ki bi naj bile dobre? Pa to bi še Maribor imel veliko sanso,da se uvrsti naprej. Pa še eno resno vprašanje. Ronalda itak ni bilo nikjer,razen gol,ki ga je dal in 2x simuliranje za penal,ter potem pokaže njegovo pritoževanje,ter mahanje z rokami. Kaj temu človeku sodniki ne upajo dati rdečega kartona za takšne poteze? Edini rekord in zapis,ki si ga zasluži v zgodovini nogometa je,da je največkrat simuliral,ter ostal brez kartona! No zdaj sem potolažen,saj vidim,da Barcelona letos res nima konkurence,saj tile "kao" vrhunski klubi niso dorasli!
apodgra
08. 03. 2018 08.22
+2
Johnny Se strinjam s tabo,razen gola,ki ga je zabil po izredni podaji Asenssia,ni pokazal nič.Je pa zopet glavni zvezdnik tega srečanja in vso pozornost pobira samo on.Brez podaje te izredne podaje ne bi zabil gola in zgodba bi dobila drugo vsebino.Tudi ta gol ni odločal o ničemar.Prava teka je po zaslugi sodnika že izbrala ,kdo bo nadaljeval v ligi prvakov.
cripstoned
08. 03. 2018 16.29
-1
haahahahaha....dajta skupaj se prejsnji 2 sezoni ....pa boste videli zakaj je real madrid glavni konkurent za naslov....ce bi igrala barca in psg bi danes bil cetrtfinalist psg....lani bi ze moralo biti tako pa smo vsi videli kako je ayetkin poskrbel za sok.....bodite rajsi osredotoceni na predstave barce kot pa reala ki je aktualni spanski in 2x zaporedni evropski prvak....ko bo to kdaj osvojila barca potem se bomo pogovarjali....dokler pa porabite 600milijonov in se veselite pokala pa prosim da ne omenjate real ki je svetlobna leta pred barco....hejteri v jok...
Johnny_J
08. 03. 2018 16.58
+1
Kako moten otrok si ti,a znaš še na kakšno drugo tipko pritisnat,da ne pride vedno bla bla,bla bla,bla bla bla? Z porabljenimi 600mil bomo osvojili vse in ne samo pokal in,če je lani bil kdo oškodovan,je bil bayern! Barca gladko odpihnila psg,zmaga čista kot solza in postavila nov mejnik,ki ga verjetno ne bo nihče nikoli dosegel. Da napreduješ po 4:0 zaostanka iz prve tekme.
larionov
08. 03. 2018 17.06
-1
Barca z pomočjo sodnikov gladko odpihnila PSG...tako bi moral napisati...
Johnny_J
07. 03. 2018 21.19
-1
Realovi navijači so pod hudim kompleksom manj vrednosti. Svoje frustracije zaradi lastnih primanjkljajev v veličini,lepoti,simpatičnosti iti., prikrivajo z navijanjem za klub,ki ima iste komplekse,ampak ima denar,da jih izniči. Tukaj ste lahko glasni,v življenju ste pa navadni cucki!
cripstoned
07. 03. 2018 21.33
-2
Johnny_J
08. 03. 2018 16.59
+1
Še en dokaz,smejiš se sam sebi in tebi se smejijo vsi!
paulista
07. 03. 2018 20.58
+6
Kaka liga prvakov Barcelona je pravkar osvojila supercopaCatalonije... proti Espanjolu, no treba je poudariti da Real proti trem katalonskim klubom letos nima za burek namazali so ga Girona, Barca in Espanjol.
zajebant2
07. 03. 2018 19.34
-1
Saj ni greh navijati za real je pa sramota
blazter
07. 03. 2018 20.07
+7
zajebant2
07. 03. 2018 19.30
+0
Messi je prvi igralec sveta pol pa dalgo ni za njim nobenega je pa res da ronaldo plačuje novinare da glasujejo za njega
apodgra
08. 03. 2018 09.06
+0
Dobro se ve,kdo je najboljši nogometaš na svetu o tem nima smisla govoriti.Najpomembnejše je to,da on igra v prvi vrsti za ekipo,potem šele je njegova statistika.Če bi on samo hrepenel po zadetkih,potem bi,kampiral v kazenskem prostoru in samo čakal na podaje,tako kot njegov konkurent.Barca ima srečo ,da ima takega nogometaša, ki mu osebna statistika ni prioriteta.Ko Ronaldo zgreši strel na vrata ali neizkoristi priložnosti,se grize in živcira in to kažejo njegove grimase na obrazu.Takega obraza pri Messiju ne boste videli.
selecao
07. 03. 2018 17.09
-4
Jasno sporočilo Neyu je, da če hoče pisati zgodovino nogometa mora letos julija domov prinesti boginjo sreče, tako kot so jih njegovi rojaki prinesli že 5. Drugače je Ney za Messijem 2. najboljši nogometaš na planetu. Ali bo naredil še korak naprej, je odvisno od njega samega, predvsem od obnašanja, malo manj ekskebicjonizma . In ne si domišljat kaj mu pomenijo PSG, Real, Barca, .., za vse se mu sladko in gladko j..e Zanj je edino in vse samo SELECAO, Evropa je zanj samo mošnjiček za denar.
nikajzadodat
07. 03. 2018 19.15
+1
Vceraj se je res videlo, da je Psg brez Neymarja lanski Psg.
Sunflower0
07. 03. 2018 16.05
+16
Lahko bi objavili u bistvu precej šokanten podatek.To včeraj je bil prvi poraz PSG doma PO DVEH LETIH!O takšnem klubu je govora.Ni čudno,da so bili favoriti na stavnicah.
grozjak
07. 03. 2018 14.49
+2
sedaj jim je pa tole kar naenkrat najljubše tekmovanje.....la liga pa nočna mora, torej, dokler bo barca tam???
Symbolic
07. 03. 2018 15.29
+2
grozjak
07. 03. 2018 15.57
-2
cripstoned
07. 03. 2018 16.08
+0
ce so kiksi biti aktualni spanski prvak in aktualni 2x zaporedni evropski in svetovni prvak potem naj bo tako.....kiksi so za moje pojme tisti ko porabis 600milijonov veselis se pa samo pokala...kiks je ko das za igralca 150milijonov pokaze pa samo kako se drsa po igriscu in lezi na bolniski....rajse se ukvarajajte z svojimi kiksi kot pa z realovimi kiksi(uspehi) ....seveda to ni mozno ker ste le hejteri reala in ne navijaci barce....velja za oba hejtera zgoraj
Nora24TV
07. 03. 2018 19.15
-1
Barca vam je dala po čebuli v Španiji, v LP vam pa še bo...če nobeden prej.
apodgra
08. 03. 2018 09.10
+3
Ramosu je to najljubše tekomovanje .Kaj bo pa takrat,če bodo izpadli.Najljubše čakanje na prihodnjo sezono-nostalgija na zasrano sezono.
krnekilojz
08. 03. 2018 11.35
+2
Seveda mu je najljubše, če je pa edino. Kot sem rekel resni klubi se bojujejo še vedno na dveh nekateri celo na treh frontah, malemu realu pač ostane samo ena fronta.
jebalvisvoju
07. 03. 2018 14.32
+7
psg sploh ni igral snoci haha
grozjak
07. 03. 2018 14.50
+4
ma tale PSG...Nikjer ga ni, ko ga rabiš........
Johnny_J
07. 03. 2018 14.17
+6
Zmedeni prosim obrazloži mi svojo ugotovitev,da ima chealsea realno več možnosti za napredovanje? Si mogoče našel vzrok v temu,da je bil že v Londonu nadigran? Mogoče v temu,da je barci dovolj že 0:0? Nevem,pojasni,ker men ni jasno tvoje razmišljanje,v čemur pa itak nisem sam,saj se psihiatri na zaprtem oddelku že dlje časa trudijo ugotoviti,kaj ti govoriš! Aja mogoče zato,ker je tekma na največjem štadionu v Evropi in na njem domuje Barcelona? Ali mogoče ker so v generalki premagali ATM,ki isto igra bunker,s tem,da je ATM trenutno v veliko boljši formi? Prosim povej.
ehjaehja
07. 03. 2018 14.21
-10
Kako neveš? a nisi gledal prve tekme? chelsea z bunkerjom bil 19 krat bolj nevaren več strelov več priložnosti, pa ne se razburjat no nisem jaz kriv da imaste žogo v posesti 80 minut pa da lahko zabije le po napaki obrambe:) in ja chelsea je bol vedno rak rana za barco tudi takrat ko so zgubili zaradi barcinih sodnikov vedno ste drago prodali kožo zakaj bo tokrat blo kej drugače? govorimo o tisti barci ki že 2 mesca ne blesti z igro ki je dva zmagujejo po 1:0 zaradi napak drugih in tudi sodnikov :)) no upam da zdaj nisi še to zmeden ko sem ti povedal resnico haha:DDDD
krnekilojz
07. 03. 2018 14.23
+1
tvoja resnica je vredno pol p tople vode. Lahko je realu, ki je zmožen igrati samo na eni fronti, pač resni klubi igrajo na dveh ali celo na treh.
cripstoned
07. 03. 2018 16.05
+1
pocakaj da izpadete pa bos videl v cem je chelsea boljsi...
Johnny_J
07. 03. 2018 17.51
+1
Zapirac,lani je real nešteto tekem dobil z 1:0 in 2:1 v 90+ minuti pa poglej kaj jim je to prineslo in,če napadaš imaš veliko več možnosti,da pride v obrambi do napake in,če daš gol,ter zmagaš...ja koga briga,če je bilo po napaki ali dobri akciji,važno da je zmaga! Ne pozabi,da je nov trener,ki je prinesel veliko taktike,zato igra ni lepa za oko,so pa tukaj zmage! In vsakič ko je prišel nov trener,je barca osvojila veliko in letos ne bo nič drugače! Chelsea bo le gledal barca show!
apodgra
08. 03. 2018 09.16
+2
Cripstroned V tem se vidi profesionalizem igralcev ,ki igrajo za "najboljši " klub na svetu.Če si poražen na dveh frontah ,ti ostane edina možnost-liga prvakov.Da prideš do lige prvakov moraš skozi sito, skozi državno prvenstvo.Torej je viza za ligo prvakov vendar državno prvenstvo.
ehjaehja
07. 03. 2018 14.00
+0
Ne pozabite da to smo ponižali tisti psg ki je lani ponižal barco:DDD
bigdick19
07. 03. 2018 14.06
+2
ne pozabite,to je ta isti madrid ki skadi od girone, betisa, leganesa
ehjaehja
07. 03. 2018 14.10
-4
In to je pa ta real s tako igro ki razmontira messija in njegovo druščino Z igralcem manj Z dvemi eurogoli v kraljevem pokalu:))))))
Sunflower0
07. 03. 2018 14.14
+4
Ne pozabite,da taisti klub poniža bayern,juventus,psg in ostale takrat,ko ima priliko.Proti gironi in ostalim v La ligi pa jih razumem,da jim primanjkuje motivacije in želje.
grozjak
07. 03. 2018 14.15
+3
grozjak
07. 03. 2018 14.18
+5
tudi PSG je delal matematiko brez Barcelone......
Johnny_J
07. 03. 2018 14.19
+1
Misliš barca ponizala psg,sej te razumem,antidepresivi in alkohol so smrtna mešanica
krnekilojz
07. 03. 2018 14.26
-2
Barca jim je dala malo za povohati, da so jih potem ponižali doma na najboljšem stadionu z najboljšimi navijači, ki navijajo za edini resni klub v Španiji Barcelono. Putke se raje brigajte, ker prvaki ne boste, da sploh pridete drugo leto v LP, da ne boste v ligi Evropa doživeli še večje blamaže, kot PSG proti Barci.
krnekilojz
07. 03. 2018 14.28
+3
ojoj razbili smo vas k putke v prvenstvu in Ramos še vedno išče Messija po putkinem stadionu, k ga je zavrtel k opico in mu ni jasno kaj je sploh desno in kaj levo.
pako-san
07. 03. 2018 15.06
-6
Symbolic
07. 03. 2018 15.32
+2
Symbolic
07. 03. 2018 15.40
+1
Barco "tudi", a ne Wadušček? In to sredi Madrida... pa Espanyola, Girono, Betisa in "ostale"...
apodgra
08. 03. 2018 09.21
+2
Girona ,Betis in Leganes so majhni klub,ki so vzeli skalp Realu.Kdo so torej ti klubi.Torej so ti klubi boljši od PSG-ja.Če bi Girona igrala proti Realu sem trdno prepričan,da bi vsaj eno tekom dobila.
zajebant2
07. 03. 2018 13.31
-6
To vam je zadnja zmaga v ligi prvakov
cripstoned
07. 03. 2018 13.30
-2
tako kot madridiste tukaj ponizujemo hejtere reala ki se imajo za navijace barce....tako real ponizuje vse evropske velikane ki jim pridejo nasproti....realno in posteno....reeeaaalll maaaaaaadriiiiiiid....
Johnny_J
07. 03. 2018 14.07
+1
Razen Barcelone,ki obeša svoje perilo na realovem štadionu in igra trening tekme na temu stadioncku. Ponizujete? Vi ponizujete le sebe,svoje starše in ste sramota za klub,ki bi imel več spoštovanja,če nebi imel takih navijačev!
cripstoned
07. 03. 2018 21.34
-1
da nas sovrazite hejteri je kriv v prvi vrsti real sam...nato ronaldo potem pa pridem se jaz na vrsto...ahahahaha
KARBUL
07. 03. 2018 13.25
+2
Navijam za Real, in jim zelim vso sreco do finala, kajti tu so trenutno Angleski Klubi ki rusijo vse pred seboj
zajebant2
07. 03. 2018 13.33
-5
apodgra
07. 03. 2018 17.24
+2
Pa še res je,da so letos po vidnem zelo močni angleški klubi ali pa da je angleška podobna francoski ligi.
krneki_123
07. 03. 2018 13.13
+3
Psg je premagal sam sebe, podlegli pritisku na celi črti, Real je pa samo vzel ponujeno. Ne pomnim kdaj nazadnje je Psg tako zanič igral. Sicer se je pa ta zgodba nakazovala že nekaj časa. Real rase v formi, Psg pa ne tako prepričljiv, kot dva meseca nazaj. So jim nabili kompleks manjvrednosti.