Liga prvakov

Bartra soigralce bodril z bolniške postelje, po operaciji se počuti dobro

Dortmund, 12. 04. 2017 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijači v pričakovanju dvoboja na Westfalenstadionu so namesto svojih ljubljencev na zelenici prestrašeno spremljali novice o eksplozijah, ki so odjeknile v bližini avtobusa dortmundskih nogometašev. Ob napadu na vozilo sta bila poškodovana policist na motorju, ki je spremljal avtobus in španski nogometaš Borussie Marc Bartra, ki je uspešno prestal operacijo roke in se že javil oboževalcem.

Več videovsebin
  • Jutro po bombnem napadu na avtobus Borussie
    00:51
    Jutro po bombnem napadu na avtobus Borussie
  • Avtobus Borussie Dortmund tarča bombnega napada
    00:53
    Avtobus Borussie Dortmund tarča bombnega napada

Medtem, ko nemške oblasti še preiskujejo včerajšnje eksplozije in je svetovna javnost izrazila veliko podporo dortmundskemu nogometnemu klubu, poškodovani Marc Bartra počasi okreva v bolnišnici po uspešni operaciji zapestja. Branilca Dortmunda so poškodovali delci stekla, ki se je razletelo ob eksploziji. Po podatkih iz strani kluba, ki se jim je pridružil tudi nogometašev oče je bila operacija uspešna, Bartra pa naj bi v nekaj dneh že zapustil bolnišnico. "Včeraj po operaciji sem imel priložnost govoriti s sinom in povedal nam je, da se počuti dobro. Ob zdravniškem pregledu so opazili, da gre za čisti zlom, vendar pa delčki niso poškodovali tudi njegove rame. Prav zato bo že čez nekaj dni odpuščen iz bolnišnice," je španskim medijem zaupal Jose Bartra in ob tem priznal, da je bil sin ob napadu v hudem šoku.

Marc Bartra
Marc Bartra FOTO: AP
Nogometaši naj bi zaslišali glasen pok in eksplozijo, potem pa je 26-letnik začutil bolečino v glavi in rami, čeprav ni vedel, kaj natančno se je zgodilo. Vidno šokiranega in ranjenega so takoj odpeljali v bolnišnico, kjer je bil že ponoči uspešno operiran, kot kaže pa je z njim res vse v redu. Svojim oboževalcem se je že javil tudi na družabnih omrežjih."Pozdravljeni vsi! Kot vidite se počutim dosti bolje. Hvala vam za vso podporo in vaša sporočila. Vso svojo energijo usmerjam v svoje soigralce, navijače in oboževalce ter današnjo tekmo," je zapisal Bartra, ki bo izpustil prvi obračun četrtfinala z Monakom, nemški mediji pa špekulirajo, da naj bi bil odsoten vse do konca sezone.

Ob njegovi bolnišnični postelji je tudi njegova partnerica Melissa Jimenez, ki je sicer po poklicu novinarka Moto GP. Parček se je spoznal februarja 2014, v avgustu pa ju je razveselila hčerkica Gala. Marc ima tudi brata dvojčka Erica, ki je prav tako prešel katalonsko nogometno šolo, kjer se je v mladosti izpopolnjeval poškodovani nogometaš. V dresu članske vrste Barcelone je debitiral na Valentinovo leta 2010, ko so Katalonci izgubili proti madridskem Atleticu. Svoj prvi gol za katalonski klub je zadel šele leto in nekaj mesecev za tem, na preobratu proti Malagi. Zaradi majhne minutaže, ki so mu jo namenili trenerji je poleti prestopil k Dortmundu za 8 milijonov evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
12. 04. 2017 19.36
+3
˝Spoštovane spoštovani˝ spet v svojem slogu. Tekma Borussia Dortmund-Monaco 0:2 po polčasu.
omega _v6
12. 04. 2017 18.19
+1
Še vzamte migrante,da vam bodo lahko pobili svojce!! Zadeva je enostavna poglejte si Madžarsko Poljsko in ostale Višegrajce ni muslimanov ni terorizma!! Zadnji čpas,da Evropa razpade sicer bo demokracija v Evropi preteklost!! Sedaj muslimani že napadajo športnike! res vera katero bi bilo v Evropi potrebno prepovedati!!
LLLEPI
12. 04. 2017 18.59
+2
Pa ne more sedaj molilnica v ljbljani bit prazna je treba se eno postavit da bo vec vadbenih centrov; Glede na zelje nasih politikov po uvozu kamjonarjev bosta dve molilnici premalo
Janko Ig
12. 04. 2017 16.48
+10
Čim so taspodnji zraven se komentarje zapr. Pa taka demokracija in svoboda govora oziroma izražanja in to v mediju, ki ga ima v lasti najbolj demoratična država na svetu, ki demokracijo širi celo z orožjem......
Finfer
12. 04. 2017 16.24
-17
Bolje bi bilo če bi denar ki ga dajejo nogometašem dali v dobrodelne namene in bi bilo manj lakote ,revščine in vojn !!
LLLEPI
12. 04. 2017 19.01
+2