Liga prvakov

Odgovor Uefe na 'superligo' velikanov: Liga prvakov ob koncu tedna

Nyon, 11. 11. 2018 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vedno glasnejše govorice o ustanovitvi tako imenovane superlige, o kateri so se po do sedaj znanih podatkih pogovarjali najmočnejši evropski klubi, skrbijo za nemir na sedežu Evropske nogometne zveze. A organizacija, pri kateri se slovenskemu predsedniku Aleksandru Čeferinu obeta nov mandat, ima svoje načrte.

Aleksander Čeferin.
Aleksander Čeferin. FOTO: Uefa

Ti so po poročanju španskega dnevnika AS "urgentni" in zajemajo igranje tekem Lige prvakov ob sobotah in nedeljah, kar bi seveda pomenilo premik tekem državnih prvenstev na termine sredi tedna. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je prek predsednika Giannija Infantina nedavno sicer zagrozila, da bodo vsi nogometaši, ki bi nastopili v tekmovanju, ki ne bo pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa), izključeni iz tekmovanj Fife, tudi svetovnih prvenstev.

Največja evropska ligaška tekmovanja (LaLiga, Premier League, Bundesliga in Serie A) naj bi podpisala dogovor in ga poslala na Uefo z besedami, da niso pripravljeni odstopiti koncev tedna Ligi prvakov. Na dnevnem redu predsednika Aleksandra Čeferina, ki je tik pred potrditvijo prvega polnega mandata na čelu Uefe, je tudi zahteva "manjših" prvenstev oziroma zvez, ki so razočarane nad sicer že pred Čeferinom sprejeto odločitvijo, da se prva štiri moštva iz britanske, španske, nemške in italijanske lige avtomatično uvrstijo v skupinski del Lige prvakov.

Čez dobre tri tedne, natančneje 3. decembra, bo na Uefi nov pomemben dan, saj bodo odločali o uporabi sodniškega videosistema VAR, ki bi ga lahko vpeljali že za izločilne boje tekočih sezon Lige prvakov in Lige Evropa. V Dublinu se bodo čez dva tedna sestali člani izvršnega odbora, poleg VAR pa bo beseda tekla o še eni pomembni temi: novem evropskem tekmovanju, ki naj bi zaživelo leta 2021.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brabus
11. 11. 2018 14.23
+2
Bo Čeferinko vse uredil. Dober je.
JuriMuri
11. 11. 2018 11.06
-3
Predvsem je ta liga dobra zato, da se klubi ne bi kregali med sabo kdo je najboljši, ker vsak igra z vsakim in v tem je tudi plus lige... Ker v Championsu se zagotovo ne srečajo vsi klubi... Tako da je nemogoče razbrati kdo je najboljši
botihh
11. 11. 2018 10.26
+11
janezdollar
11. 11. 2018 09.44
+14
Sami ste si to prislužili...ne morejo vsako leto sodniki odločiti LP...