Liga prvakov

Osramočena Legia zaradi podivjanih navijačev ukinila organizirana gostovanja, na domači tekmi z Realom vseeno polne tribune?

Varšava, Madrid, 19. 10. 2016 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Končni izračun po gostovanju varšavske Legie v Madridu na torkovi tekmi Lige prvakov pravi: 13 pridržanih poljskih navijačev, ki so Madrid skupaj s somišljeniki spremenili v območje obsednega stanja. Iz kluba so dan po sramotnih dogodkih v Španiji sporočili, da ukinjajo organizirane odhode na gostovanja.

Bojazen pred prihodom navijačev Legie v Madridu ni bila zaman.
Bojazen pred prihodom navijačev Legie v Madridu ni bila zaman. FOTO: AP

Torkova tekma nogometne Lige prvakov v Madridu med Realom in varšavsko Legio je imela še dodatek, za katerega so z neprimernim vedenjem pred, med in po tekmi poskrbeli gostujoči navijači. Ob porazu svoje ekipe z 1:5 je 13 Poljakov ostalo v policijskem pridržanju. Španska policija je sporočila, da so zaradi navijaških izgredov prijeli 13 gostujočih navijačev, ki se bodo v četrtek srečali s pristojnim sodnikom. Večino kršitev sestavljajo klasični huliganski izgredi v obliki motenja javnega reda in miru, pretepanje in upiranje uradnim osebam, zabeležili pa so tudi rop. Poljski navijači ne bodo imeli priložnosti, da bi na povratnem dvoboju te skupine Lige prvakov videli na delu svoje nogometaše. Evropska nogometna zveza (Uefa) je namreč klub že pred sinočnjo tekmo kaznovala z eno tekmo igranja pred praznimi tribunami, ker so navijači Legie za izgrede na tribunah poskrbeli že pred gostovanjem v Madridu. Kazen bo poljski klub odslužil prav na dvoboju z Madridčani 2. novembra, a se je, zanimivo, vseeno pritožil pri Mednarodnem arbitražnem sodišču za šport (Tas), ki bo morda celo začasno ugodil Poljakom in prestavil kazen Uefe na drug termin. To je sicer že pred torkovo sramoto v Madridu potrdil tudi solastnik varšavskega prvoligaša Dariusz Miodusk.

Iz kluba je v sredo prišlo novo sporočilo, povezano z nasilnimi ultrasi. Legia namreč do nadaljnjega ukinja organizirana gostovanja v tujini, predstavnik za stike z javnostjo pri varšavskem velikanu Seweryn Dmowski je na Twitterju zapisal, da gre za klubsko odločitev, ki nima zveze s pritiski Uefe. V boju z navijači so španski policisti, teh je bilo v okolici stadiona Santiago Bernabeu približno 2.000, uporabili tudi gumijaste naboje, amaterski posnetki so prikazovali tudi številne pretepe med možmi postave in srboritimi Poljaki.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.