Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Messi ostal brez rekorda, Arda prvo ime ob visoki zmagi Barce, Bešiktaš v Kijevu zmrznil pri -6, Arsenal po zaslugi Pereza do prvega mesta.

Barcelona, Manchester, Basel, München, Lizbona, Kijev, Pariz, Eindhoven, 06. 12. 2016 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
Ž.L./N.A.
Komentarji
46

Torkov večer Lige prvakov je postregel s tekmami zadnjega kroga skupinskega dela. Zaigrale pa so ekipe, ki igrajo v skupinah od A do D. Visoke zmage se je veselila Barcelona, ki je na krilih 'hat'tricka' Arde Turana s 4:0 odpihnila Borussio iz Mönchengladbacha. S še višjo zmago je slavil Dinamo, ki je s kar 6:0 odpihnil Bešiktaš. Arsenal z visoko zmago v Baslu (4:1) izkoristil spodrsljaj PSG-ja proti Ludogorcu (2:2) in osvojil prvo mesto.

Več videovsebin
  • Vrhunci srečanja Basel - Arsenal
    03:03
    Vrhunci srečanja Basel - Arsenal
  • Vrhunci srečanja Benfica - Napoli
    02:54
    Vrhunci srečanja Benfica - Napoli
  • Vrhunci srečanja PSG - Ludogorec
    03:28
    Vrhunci srečanja PSG - Ludogorec
  • Vrhunci srečanja Dinamo Kijev - Bešiktaš
    03:39
    Vrhunci srečanja Dinamo Kijev - Bešiktaš
  • Vrhunci srečanja Barcelona - Mönchengladbach
    02:19
    Vrhunci srečanja Barcelona - Mönchengladbach
  • Vrhunci srečanja Manchester City - Celtic
    04:05
    Vrhunci srečanja Manchester City - Celtic
  • Vrhunci srečanja PSV Eindhoven - Rostov
    02:22
    Vrhunci srečanja PSV Eindhoven - Rostov

Potem ko je Barcelona na El Clasicu proti Realu zapravila možnost, da bi se večnemu tekmecu približala na vrhu španske Primere, je Katalonce čakala še zadnja naloga v skupinskem delu letošnje izvedbe Lige prvakov. Domači strateg Luis Enrique se je tako za tekmo z Borussio Mönchengladbach odločil, da spočije Luisa Suareza. Priložnost v napadu sta tako ob Lionelu Messiju dobila Arda Turan in Paco Alcacer. Neymar in Ivan Rakitić sta morala tekmo izpustiti zaradi kartonov, Gerard Pique pa je obračun na Camp Nouu izpustil zaradi poškodbe. Za obe moštvi tekma ni imela velikega pomena, saj si je Barcelona že pred zadnjim krogom zagotovila prvo mesto po skupinskem delu, njen nemški nasprotnik pa je imel zagotovljeno tretje mesto in nastop v izločilnih bojih Lige Evropa. 

Barcelona je hitro prevzela pobudo na igrišču in začela s svojo tipično igro z veliko posesti in podajami. To se je Kataloncem obrestovalo v 16. minuti. Messi je prišel do žoge zunaj kazenskega prostora, prodrl v sredino si izmenjal dvojno podajo z Ardo in nato zanesljivo matiral Yanna Sommerja. To je bil že deseti gol Argentinca v letošnji izvedbi Lige prvakov. Kmalu za tem bi lahko Messi zadel še drugič,a se je z obrambo izkazal Sommer. Katalonci so še naprej povsem prevladovali na zelenici Camp Noua in vztrajno iskali drugi zadetek, a so se vselej zaleteli ob nemški obrambi zid, ali pa je bil na pravem mestu njihov vratar Sommer. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil in ostalo je pri minimalnem vodstvu Barce. Na začetku drugega polčasa pa so domačini ekspresno podvojili svoje vodstvo. Denis Suarez je podal z desne strani, žoga se je odbila od enega iz med nemških branilcev in pristala direktno na glavi Arde, kateremu ni bilo težko še drugič načeti mrežo Borussie in povišati prednost Barce na 2:0. Le štiri minute kasneje je turški reprezentant povišal prednost domačinov na 3:0. Messi je krasno zaposlil Aleixa Vidala, ki je podal pred gol, kjer pa je suvereno zaključil Arda in s svojim drugim zadetkom razveselil Camp Nou, ki je videl že pravo goliado. V 67. minuti pa je Arda dosegel 'hat-trick'. Tokrat je po desni, kjer so imeli gostje hude težave, prodrl Paco in poslal odličen predložek v kazenski prostor, kjer se je na levi strani znašel povsem sam Barcin vezist in brez težav poslal žogo za hrbet Sommerja, ki bi lahko tudi bolje posredoval pri strelu turškega reprezentanta. Do konca srečanja so še oboji poskušali priti do kakšnega zadetka, a se izid ni več spremenil in ostalo je pri visoki zmagi Barcelone s 4:0. Katalonci bodo sedaj kot prvouvrščena ekipa pričakali ponedeljkov žreb parov osmine finala. Prve tekme bodo odigrane spomladi prihodnje leto. Messi je na tekmi sicer lovil prav poseben rekord, ki ga drži v lasti njegov velik tekmec Cristiano Ronaldo. Argentinec je namreč lovil enajsti zadetek v skupinskem delu Lige prvakov, s katerim bi se izenačil prav s Portugalcem, toda Borussii je uspel zabiti zgolj enega in tako je ostal pri vseeno impresivnih desetih golih.

Arda Turan je zablestel s 'hat-trickom'.
Arda Turan je zablestel s 'hat-trickom'. FOTO: AP

Na drugi tekmi v skupini C sta se na stadionu Etihad pomerila Manchester City in Celtic, ki sta v drugem krogu tekmovanja odigrala pravo lepotico, saj je bil končni izid 3:3. Za nobeno ekipo tekma ni imela velikega pomena, saj je imel City že zagotovljeno drugo mesto, Celtic pa je bil ne glede na rezultat prikovan na zadnje mesto skupine in ni moral več napredovati. Pep Guardiola se je po neuspehu na zadnji tekmi angleške Premier League, ko jih je s 3:1 odpravil Chelsea, odločil za močno spremenjeno začetno enajsterico. Tako je v priložnost v napadu namesto Sergia Agüera dobil Kelechi Iheanacho. Guardiola je mladega Nigerijca uvrstil v začetno enajsterico, da dobi čim več minutaže, saj bo moral prvi strelec Agüero izpustiti kar štiri tekme zaradi grobega prekrška in nešportnega obnašanja na tekmi s Chelseajem. Guardiola je priložnost od prve minute ponudil tudi Pablu Maffeu in Oluwatosinu Adarabioyju, ki v letošnji sezoni ne dobivata veliko priložnosti v Premier League.

In premešano postavo sinjemodrih je Celtic takoj izkoristil. V četrti minuti je na desni strani odlično preigraval Patrick Roberts in 'premešal' praktično celotno domačo obrambo in nato žogo poslal še za hrbet Willyja Caballera, katerega so na cedilu pustili njegovi branilci. Varovanci Brendana Rodgersa pa so se razumljivo veselili vodilnega zadetka na Etihadu. Toda Škoti niso zdržali v vodstvu prav dolgo, saj je v osmi minuti na semaforju že pisalo 1:1. Nolito je odlično prodrl in v ogenj poslal Iheanacha, ki je s svojo močjo zadržal kar dva branilca, ki ju je imel na hrbtu in zanesljivo zadel za izenačenje in veselje domačih navijačev. V živahnem prvem polčasu, kljub eksplozivnemu začetku in dveh zadetkih, golov nismo več videli in ekipi sta na odmor odšli poravnani pri izidu 1:1. V drugem polčasu ni bilo veliko priložnosti. Omembe vredna je Nolita, ki je v 70. minuti sicer dosegel zadetek, a je bil ta zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavljen. Do konca srečanja se izid, kljub nekaj obetavnim akcijam ni več spremenil in ostalo je pri delitvi točk. Domačini bodo tako v ponedeljkov žreb uvrščeni kot drugouvrščeno moštvo, ki prinaša potencialno zahtevnejšega nasprotnika v osmini finala.

Napredujoči ekipi v skupini A sta bili znani že pred koncem kroga, zato je tokratne tekme zaznamoval boj za prvo mesto, ki prinaša potencialno lažjega nasprotnika v spomladanskih izločilnih bojih. Arsenal je gostoval v Baslu, medtem, ko je Paris Saint-Germain gostil bolgarski Ludogorec. Na tekmi v Švici sicer zaradi poškodbe ni nastopil Slovenec Andraž Šporar, dolg pa je bil tudi seznam poškodovanih igralcev londonskega Arsenala, kljub temu pa so Angleži povedli že v prvih minutah tekme. Pred vrati Švicarjev se je znašel Lucaz Perez Martinez, ki je zadel po lepi podaji Kierana Gibbsa. Situacija se je ponovila osem minut kasneje, ko je mrežo Tomasa Vaclika vnovič zatresel Perez Martinez. V 19. minuti so se zbudili tudi Švicarji in Adam Traore je nevarno streljal proti desni vratnici. Proti koncu polčasa smo videli še nekaj priložnosti na obeh straneh, vendar se mreža na obeh straneh do 45. minute ni več zatresla. Še posebej lepa priložnost se je ponudila Matiasu Delgadu, čigar strel z glavo je končal visoko nad zgodnjo vratnico. V drugem polčasu se je vnovič izkazal odlično razpoloženi Perez, ki je z lepim strelom spravil žogo mimo vratarja Vaclika, v 54. minuti pa je za topničarje po podaji Mesuta Özila zadel še Alex Iwobi. Po prostem strelu se je z vratnico moral zadovoljiti Alexis Sanchez, po odbiti žogi pa je z glavo poskušal še Rob Holding, a brez uspeha. Po 78. minutah tekme pa se je trud izplačal tudi Baslu, saj se je po lepi akciji z Arsenalovo obrambo poigral Sejdou Doumbia. To ni vplivalo na končni razplet v skupini in Arsenal se je zavihtel na prvo mesto lestvice.

Na tekmi se je v dresu PSG-ja izkazal Edinson Cavani.
Na tekmi se je v dresu PSG-ja izkazal Edinson Cavani. FOTO: AP
V Parizu so se ob začetku domači poklonili tragično preminuli ekipi Chapecoense, nato pa se z željo po zmagi razpršili po zelenici. Že v začetku je gostom iz Bolgarije lepo zapretil Edinson Cavani, vendar je njegov poskus zaustavil Vladislav Stojanov, minuto kasneje pa je lepo priložnost iz rok izpustil še Marquinhos. Gostje so neizkoriščene priložnosti kaznovali že nekaj minut kasneje, ko je po precizni podaji Natanaela z glavo zadel Virgil Misidzhan. Parižani so dobro pritiskali na nasprotnikovo polovico, z močnim strelom je tako poskušal Angel di Maria, kasneje pa tudi Thiago Silva. Slednji je poskušal tudi z glavo, vendar zgrešil levo vratnico. V drugi polovici tekme je z razdalje poskušal Di Maria, vendar je vratar Stojanov strel brez težav ubranil. Pet minut kasneje pa se je Parižanom vendarle nasmehnila sreča, Cavani je z lepim strelom (sprožil je s škarjicami op. p.) v desno premagal gostujočega vratarja. Vendar pa gostov to ni zaustavilo, ki so v 69. minuti vnovič povedli, Jonathan Cafu je lepo zaposlil Wandersona, ki je Bolgare povedel v vodstvo. Proti koncu drugega polčasa je blamažo PSG-ja rešil Di Maria, ki je poskrbel za izenačenje, a kljub vsemu so se morali Parižani zadovoljiti z drugim mestom.

Današnje tekme so odločale tudi o razvrstitvi v skupini B, kjer sta se udarila vodilna Benfica in Napoli, medtem, ko bi lahko Bešiktaš z zmago nad kijevskim Dinamom dodobra premešal karte. Na tekmi v Lizboni bi aktualni portugalski prvak potreboval dva gola za prevzem prvega mesta, medtem ko bi poraz posledično lahko pomenil le uvrstitev v Ligo Europa. Prvo srečanje med tekmecema se je v Napoliju končalo z rezultatom 4:2, zato so številni strokovnjaki napovedovali tesen boj v skupini. Medtem, ko so na tekmi v Kijevu že padali goli, v Lizboni gledalci niso videli nevarnejših priložnosti, v 15.minuti pa si je Kalidou Koulibaly po mnenju sodnika zaslužil rumeni karton. V sredini prvega polčasa je nevarno zapretil Napoli, najprej je močno streljal Marek Hamsik, kasneje pa je vratarja Edersona rešil še sodnikov žvižg, ki je oznanil prepovedan položaj. Lepa priložnost se je domačim ponudila nekaj minut kasneje, ko je žoga po akciji Goncala Guedesa za las zgrešila gol Pepeja Reine. Slednji je bil dobro razpoložen tudi nekaj minut zatem, ko je ubranil strel Raula Jimeneza. Napoli se je vsekakor izkazal na nasprotnikovi polovici, saj sta nevarno zapretil Jose Callejoni, Ederson pa je ubranil tudi strel Manola Gabbiadinija. Drugi polčas se je pričel z lepo priložnostjo Callejona, v 60. minuti tekme pa je Dries Mertens lepo zaposlil Joseja Callejona, ki je potisnil žogo v mrežo, v 79. minuti pa je 29-letni Belgijec z lepo potezo zadel še sam. Proti koncu tekme so lepo priložnost vendarle izkoristili tudi Portugalci, po hudi napaki Napolijeve obrambe je Reino premagal Jimenez, vendar pa je bil gol premalo za prvo mesto v skupini B.


Dinamo je na zadnji tekmi skupinskega dela pokazal izjamno vnemo na igrišču in v 90 minutah zadel kar šest zadetkov.
Dinamo je na zadnji tekmi skupinskega dela pokazal izjamno vnemo na igrišču in v 90 minutah zadel kar šest zadetkov. FOTO: AP

Navijači Bešiktaša vsekakor niso pričakovali takšne predstave proti Dinamu iz Kijeva. Že v samem začetku je domači Andrij Jarmolenko lepo podal Artemu Besedinu, ki je potisnil žogo v prazno mrežo gostov. V 26. minuti je z lepim strelom znotraj kazenskega prostora domače zaposlil Vincent Aboubakar, vendar pa je žoga zgrešila levo vratnico. V 26. je zaradi rdečega kartona Bešiktaš ostal brez Andreasa Becka, Jarmolenko pa je izkoristil enajstmetrovko in poskrbel za rezultat 2:0. Dobro razpoloženi Ukrajinci so s prednostjo na igrišču do konca polčasa še dvakrat zatresli mrežo Bešiktaša, v 33.minuti je vratarja Fabrija izigral Vitalij Bualski, v sodnikovem podaljšku pa je po lepi podaji tresel Derlis Gonzales. V drugem delu tekme so se za goste pričele nove težave, nekaj minut po začetku je lepo solo akcijo nesrečno zaključil Bualski, v 57. minuti pa se je zaradi drugega rumenega kartona z igrišča poslovil Aboubakar. To je tri minute zatem izkoristil Sergij Sidorčuk, ki je z razdalje lepo meril v mrežo gostov, v 77. minuti pa je na svoj račun prišel še Junior Morales, ki je zadel šesti gol v mrežo Bešiktaša. Nekaj minut kasneje se je vnovič ponudila lepa priložnost za nogometaše iz Kijeva, vendar pa je Sergej Ribalka zadel desno vratnico. Po izjemni predstavi domačih je nogometni klub iz Turčije odrešil sodnikov žvižg, ki je prinesel veliko razočaranje in slovo od Lige prvakov.

Skupina A:
PSG - Ludogorec Razgrad 2:2 (0:1)
Cavani 61., Di Maria 93.; Misidzhan 15., Wanderson 69.

Basel - Arsenal 1:4 (0:2)
Doumbia 78.; Perez 8., 16., 47., Iwobi 54.

Skupina B: 
Benfica - Napoli 1:2 (0:0)
Jimenez 87.; Callejon 60., Mertens 79.

Dinamo Kijev - Bešiktaš 6:0 (4:0)
Besedin 9., Jarmolenko 30./11-m., Bujalskij 33., Gonzalez 45., Sidorčuk 60., Moraes 77. 
RK: Beck 29. in Aboubakar 56. oba Bešiktaš

Skupina C:
Barcelona - Borussia Mönchengladbach 4:0 (1:0)
Messi 16., Turan 50., 54., 67.

Manchester City - Celtic 1:1 (1:1)
Iheanacho 8.; Roberts 4.

Skupina D:
PSV Eindhoven - Rostov 0:0 (0:0)
Miha Mevlja (Rostov) je odigral vseh 90. minut

Bayern München - Atletico Madrid 1:0 (1:0)
Lewandowski 28.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
07. 12. 2016 19.50
+1
Ali bosta RM in Borussia D še vedno neporažena; ali bo RM štartal na prvo mesto v skupini? Kdo bi to vedel...
Symbolic
07. 12. 2016 22.37
idiu3krasne
07. 12. 2016 11.40
+5
dobra trening tekma...bravo...tak naprej.
265004
07. 12. 2016 11.23
+12
fantje ,kaj ste vi (določeni)obremenjeni s tem rekordom.Nekaj je sigurno.Tolk kolikor je Ronaldo nismo mi vsi skupaj z Messijem na čelu.Poglejte včeraj tekmo pa mi razložite kdo je včeraj forsiral Messija?Igral je svojo standardno pozicijo,mogoče ni bil toliko pri žogi kot sicer,ampak izključno zato,ker je igral Iniesta.Velikokrat je bil na vrhu kazenskega prostora in ni brcnil na gol ampak podal na krilo,tako da ne vi meni o forsiranju rekorda.Dost slabo,da moramo tolk časa Ronalda čakat na ta gol,da ga je Messi že prehitel.Če ste že pozabili,je Messi prvi presegel stotico v mednarodnih klubskih tekmovanjih,tako da....Pa ne mi rečt da samo liga prvakov šteje,ker potem je najboljš da ostala tekmovanja ukinejo.To je potem za mene podcenjevanje.
Symbolic
07. 12. 2016 12.37
+4
Sempre, kar zadeva rekordov, jaz lahko povem samo svoje mnenje: tega "bombardiranja" z razno-raznimi rekordi tudi, če bi hotel, ne bi mogo spremljat! Zato se na te, za nekoga, "vrhunske dosežke" sploh ne oziram... Preprosto povedano: me SPLOH NE ZANIMAJO! Jasno, da vrhunski športniki v svoji karieri so prej in bodo še naprej premikali določene "mejnike" kar ne pomeni nič drugega kot RAZVOJ NEKE PANOGE... Da bi se s tem obremenjeval? ODPADE! Eni pa se v tem vidijo kot, da so oni kaj prispevali zraven! Kako se temu v narodu reče? Aja: "Kitijo se tujim perjem"...
Symbolic
07. 12. 2016 13.43
+4
Da se razumemo (ali pojasnilo minusarju): ne enačit rekorde v kolektivnem (moštvenem) športu z rekordi v posameznih športih (atletika, plavanje, smučanje, tenis... itd). TO NI ISTO!
265004
07. 12. 2016 14.38
+3
symbolic točno tako.Jaz sem igral ekipni šport,tudi v mednarodnih tekmovanjih in vem da je od tekme do tekme različno.Mene osebno najbolj zanima Barca in ne Messi.Če bo šel v drug klub bom tako ali tako ostal navijač Barce.Tako tudi od vedno navijam za Brazilce.In vedno bom.Zato sem bil tudi vesel,da je Messi sprejel drugačno vlogo in sploh ni več klasični napadalec.Razumljivo,Xavi je odšel,Iniesta bo počasi šel,prave zamenjave pa ni,da bi pošiljal žoge v napad.Zato kapo dol Messiju,da opravlja take naloge.Poleg golov.In ker vse to opravlja vrhunsko je zame daleč najboljši nogometaš.
TomažNovak
07. 12. 2016 14.41
+3
Messi je hotel sam igrati, rekord gor ali dol. On potrebuje tekme, da ostane v tekmovalnem ritmu, poleg tega uživa v igri. Zakaj ne bi igral, če sam tako hoče in če je sposoben?
apodgraj
07. 12. 2016 15.20
+3
Tudi meni se zdi , da Messi ne igra samo zato, da bi sam zabil čimveč golov , da bi se izenačil z rekordom Ronalda . Po njegovi igri in poziciji na terenu temu ni tako . Velikokrat je bil v pozi ciji , da bi lahko sam zaključil , apmak tega ni storil in je žogo lepo oddal drugemu , čeprav , bi bilo bolje ,da bi sam zaključil . Kreiral je igro in bil tudi zaslužen zato , da se je Turan , kar trikrat vpisal na listo strelcev .
prava resni.ca
07. 12. 2016 16.44
+3
ma pa Ronaldo nov rekord v utaji davkov, to je pa nedosegljivo fantje
Symbolic
07. 12. 2016 18.15
+2
No, pa še nekaj iz "zgodovine" (če koga ne zanima - mu ni treba brati)... Dolgo nazaj sem enkrat, po TV, spremljal dvoboj Mate Parlova in nekega (ne spomnim se imena)... Režiser je med vrhuncih borbe pokazal še publiko... In kaj sem videl: nek možic maha po zraku in "tala" direkte, aperkate, pleksuse in vpije: "Daj ga Mate, udri, razbi mu njušku"... itd. A bogi, bil je tak "žgoljo" (kakšnih 50-60 kg skup s posteljo) vendar tako "pogumen"! Prisotni, ki smo to gledali se nismo mogli ustaviti od smeha... Danes, kadar se nekdo hvali z dosežki svojega "idola"me vedno asocira na to sceno...
fafajonka
07. 12. 2016 09.55
+11
Pa kaj nabijate novinarji na 24ur....Messi ostal brez rekorda.......njemu se fučkajo rekordi, zato imate nekoga drugega, ki mu pomenijo vse na svetu.
borut30
07. 12. 2016 09.59
-10
aja sej res, Messi igra za sendvič in sok. Je obrambni igralec, ki ne daje golov in se mu za njih fučka....
krnekilojz
07. 12. 2016 11.12
+10
MaunelNeuer
07. 12. 2016 12.31
-6
prava resni.ca
07. 12. 2016 16.44
+1
ja najbolj blesti v ekipi neplacnikov davkov
rolica
07. 12. 2016 09.31
+5
Ka pa mislis
07. 12. 2016 09.22
-1
Meni je zmaga barce prnesla,neki dnarja :-)
Symbolic
07. 12. 2016 09.41
+1
Čestitam! Ne pozabit, da to prijaviš na davčno... (hec)
Trend01
07. 12. 2016 09.57
-3
Če je na Športni loteriji vplačal, je za davek že v naprej poskrbljeno. Če pa v tujini, pa upam, da znaš brez davka zadevo skozi speljat in plačaš le 3%.
Symbolic
07. 12. 2016 10.56
+2
Trend: a ti zadnja beseda v oklepajih nič ne pomeni? A samo ti poznaš propozicije na stavah?
Trend01
07. 12. 2016 13.21
-3
Spoštovani @Symbolic - to pomeni, da slovenska športna loterija že na začetku poskrbi, da nekdo slučajno ne bi pozabil plačati davka. Lepo enostavno. Če pa ti poznaš propozicije na stavah? Ne vem. A pred časom si omenjal, da nikoli in nikdar nisi stavil. Torej verjetno ne veš kako biti obdavčen s 3% v tujini, oz. minimalnim davkom na športne stave v Sloveniji. No, edino, če te takšne stvari zanimivo kot del splošne razgledanosti. Povsem možno in pravilno.
Symbolic
07. 12. 2016 13.38
+3
Razen Loto (športa radi), z nekimi zanemarljivimi dobitki, ki me nikakor ne bodo spravili med "uitajevalce"... Sicer, ni mi jasno za kaj si se odzval na moj komentar, ki sem ga napisal za hec, v "duhu" aktualnih dogodkov (glede davkov) zadnji teden... Enkrat sem ti napisal, da "vsi ljudje, vemo vse"...Opusti to svojo navado, da "poučuješ" druge o vsemu in "svačemu", bolje bo zate in tudi za nas na forumu!
Symbolic
07. 12. 2016 09.01
+4
"Kvaliteta" Borussije ni prišla do izraza zaradi: 1. dobre igre v obrambni in vezni liniji Barce (čudno, a ne?), ki je presekala vsak poskus kontranapada (Umtiti, Vidal, Iniesta, Gomes); 2. ker Borussia ni "mesarski klub" (le 5 prekrškov na celi tekmi!); in 3. glede na uideležence skupine "C" je, očitno, njihov cilj bil Evropska Liga... Kar zadeva števila podaj: ja, kako pa igrat proti bunkerju, kot z obleganjem nasprotnika na njegovi polovici... ni druge!
Felipao
07. 12. 2016 08.50
+4
Zdi se, da slabše predstave Barce v zadnjem času niso toliko posledice sistema igre kot slabe forme nekaterih ključnih posameznikov (Rakitič, Neymar, L. Suarez). Prva postava bi definitivno potrebovala malce prevetritve. Alcacer je denimo, čeprav še ni zabil gola, dobro sodeloval v napadu in si z Messijem izmenjeval dvojne podaje, česar Suarez ni naredil že celo večnost. Poleg tega še ena zanimivost - Alcacer se ni niti enkrat ujel v offside, kar je pri Suarezu že bolj kot ne postala "tradicija".
Symbolic
07. 12. 2016 09.32
+3
Strinjam se: ne le prevetrit ampak, izkorenit je treba to nonšalantnost, ki smo ji priča na vrsto prejšnjih tekem! Obrez pa, (sorry, ne morem brez, da bi ga omenil), je včeraj prav prostaško napadel Alcacerja! Izjava, da "Alcacer, v nogometnem žargonu (kaj pa je to?) ne zna niti hodit!" je, milo rečeno, neprofesionalna! Alcaser je včeraj bil dober... trudi se, skoz je gužvi (v "srcu" kazenskega prostora), včeraj mu je uspela še asistenca... Na goaldot com-u je ocenjen s solidno trojko (tako kot Gomes, Mascherano, Didne)...bodo pa tudi zadetki prišli, "langsam"!
Trend01
07. 12. 2016 08.33
+0
Barcelona je pokazala napredek v igri. Nedvomno. Že z Realom je bila druga pesem kot prejšnje partije. A tudi to je zagotovo, da v takšni postavi ne bo nikili več zaigrala. Ney in Rakitić - skartonirana. Torej Turan ne bo kmalu spet LW videl. Pa Luis zunaj ter Busquets, Piqué. Da bo imel pod Enriquejem Vidal prednost pred Robertom, je tudi skoraj nemogoče. Pa Digne pred Albo. Zanimivo bi bilo videti, da bi s podobno postavo igral proti zadnji Osasuni. Potem pa odvisno kako se obnese - Espanyol. Morda enejsterica potrebuje prevetritve. Da ji bo to dobro delo.
Symbolic
07. 12. 2016 09.37
+1
Trend01
07. 12. 2016 10.00
+0
Ja, tudi Umtiti bo težko prišel v prvo enajsterico ob Mascheranu in Piquéju. Še dve leti čakanja ga čaka. Če bo Lucho trener... Je Mascherano ravno podaljšal pogodbo in za višjo plačo. Bo kar moral igrati.
Symbolic
07. 12. 2016 11.02
+3
In če je Umtiti "odvisen" od Mascherana, zakaj sta bila včeraj oba v igri? Nekaj se ti ne sklada v tej tvoji "teoriji"... Jaz bi prej reko, da je bolj "odvisen" od Piqueja... Pa prepustimo to strokovnjsku, ki je za to plačan, na nčerašnji tekmi je (začudo!) Barcina obramba delovala zelo solidno: brez infarkt- situacij!
Trend01
07. 12. 2016 13.17
Symbolic
07. 12. 2016 13.52
+2
Po mojem, Umtiti lahko vskoči na katerem koli mestu v obrambi kjer je potrebno... in ni vezan na neko relacijo s kom se ga menja! Jaz osebno, bi ga najraje videl v PRVI postavi!
TomažNovak
07. 12. 2016 14.43
-1
Umtiti in Pique bosta težko igrala skupaj. Maschejeva prednost je v igri ena na ena in pregledu nad igro. Pique in Umtiti pa sta silaka, hloda, ki nista niti hitra, niti dobra 1 na 1...
grozjak
07. 12. 2016 08.23
+7
mislim, da se Messi niti malo ne obremenjuje z rekordom. Kar se tiče igre Barcelone, mi pa ni jasno, kako lahko v LP igrajo proti drugim kot proti cicibanom, v španski pa gre vse narobe....Morda pa je španska liga res daleč najmočnejša na svetu??
CURVANORD Zanetti
07. 12. 2016 08.46
+2
Vceraj jim je nasproti stala res vrhunska ekipa,v najmocnejsi zasedbi
kameltrajbar
07. 12. 2016 08.07
+3
..kake neumnosti..:)))...tudi čeb psg zmagu s 3:0..bi ars bil na prvem mestu....:)))...strućkoti
Trend01
06. 12. 2016 22.50
-16
Ti, ti, Turek, ti. Ukradel show Messiju. Danes je pa menda nov rekord padel. Barcelona je imela 1149 dotikov žoge in 993 podaj (904 realiziranih)! Na ta podatek bi bil pa še Guardiola ponosen v najboljših sezonah tika-take. Mascherano 150! Cillessen pa 12. Se takoj vidi "kvaliteta" Borussije. Ali pač moč Barcelone. Čestitke Ardi!
Trend01
07. 12. 2016 08.37
-4
Kako so nekateri hudi...... hehe. A morda kakšen podatek ne drži? ;-)
CURVANORD Zanetti
07. 12. 2016 08.44
+4
Trend01
07. 12. 2016 08.52
-2
Ma, kje pa.... Nikoli. Dobrosrčno napisano. 1149 dotikov z žogo. A ni to ta pravi fuzbal? To je pravo, ker nasprotnik tudi do žoge ne pride. Kaj šele do gola.... Poezija za gledat.
CURVANORD Zanetti
07. 12. 2016 08.56
+1
Trend jaz nisem 11 let stari mulc da ga obrnes kar tak,ves ki si jih provociral v prvem stavku,jaz sem mnenja da si navijaci Barcelone zelijo da bi prvi Messi dosegel mejo 100 golov v LP ,kot tudi navijaci Reala za Ronalda,kdo bo pac bo.
Trend01
07. 12. 2016 09.16
-5
Hehe. Malo pa treba. Saj tudi drugi Real.....Res, da je proti bunkerju težko odigrat in moraš plesti mrežo. Verjemi, da si je tudi Messi želel včeraj zadeti vsaj še en gol. Raje dva. Da ga prehiti v rekordu skupinskega dela LP. Je imel lepe možnosti, a so imeli "drugokategorniki" drugačno razmišljanje. Luis in Ney bi non-stop Leu žoge pred gol pošiljala. Vse za rekord. Ti fantje so pa le igrat želeli. In, da, seveda, vsak navijač si želi (kaj šele nogometaš), da je "njegov" tisti, ki bo prvi 100 golov počil. Zato pa imata zdejle oba živčke napete. 100tka ni vsak dan. 1x in nikoli več. Samo 1x! Kot 100 m v poletih, pa 200 m, pa 250 m.... Direktno v zgodovino.
CURVANORD Zanetti
07. 12. 2016 09.50
+0
Si bosta imela ogromno za razlagat ko oblecata dres iste barve,ves za Messija se ni konec ovadb
Trend01
07. 12. 2016 10.02
-5
Vem. V "PanamaPapers" je bil med prvimi omenjen. Španska zakonodaja pa za povratnike namenja drugačno kazen. V bistvu ima Ronaldo srečo (ko/če mu dokažejo utajo), saj mu ne bodo sodili kot povratniku.
TomažNovak
07. 12. 2016 14.44
+1
Panama Papers. Te hudo žulijo ti papirji, a ne? Kaj pa, če ne bo nič? Upam, da si ne boš potem kaj naredil...
apodgraj
07. 12. 2016 15.33
+3
Nisem imel ravno občutka , da je Messi na vsak način hotel zabiit še en ali dva gola . Če bi to želel , bi tudi igral tako, da bi to dosegel . Ves čas se je gibal strogo na desnem krilu ali delač od nasprotnikovega gola in na takšnih pozicijah ni veliko možnosti za doseganje golov .