Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Dvoboj bogatašev brez zmagovalca: 'Ibra' zapravljal, De Bruyne in Fernandinho kaznovala

Pariz, 06. 04. 2016 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Prvo dejanje dvoboja bogatašev na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov ni razočaralo (2:2). Zlatan Ibrahimović je zapravil enajstmetrovko in nato po vodilnem zadetku Kevina De Bruyneja izenačil, Manchester City pa si je prek Fernandinha v drugem polčasu priigral lep kapital pred tekmo v Angliji.

To je bila nora tekma, dobra tekma nogometa in počakali bomo ter nato videli, kako dober rezultat je to dejansko bil. Izvrstno je zabiti dva gola v gosteh, upajmo, da jih bomo izkoristili. Zlatan res ni slab, kaj? Nisem si je ogledal še enkrat, toda zdelo se mi je, da je bila enajstmetrovka precej hitro dosojena. Dobiti takšen prvi gol je grozno, dal sem žogo Fernandu in on je mislil, da ima možnost za podajo, s svojo nogo številka 52 pa je udaril po žogi in šla je notri. Pišemo zgodovino za ta klub in ne želimo si, da bi se končalo. Nocoj sem ponosen na naše štiri branilce. Joe Hart, vratar Man. Cityja

Dvoboj dveh klubov z močno finančno podporo z Arabskega polotoka bo dal enega izmed polfinalistov letošnje izvedbe Lige prvakov. Prav polfinale je bila obljubljena dežela zadnjih sezon predvsem za enega tihih favoritov Paris Saint-Germain, ki je v dvoboj krenil s tremi spremembami v prvi postavi. Serge Aurier, ki je v javnosti odmevno žalil Zlatana Ibrahimovića in trenerja Laurenta Blanca, je na eni najpomembnejših tekem sezone za že potrjene francoske prvake presenetljivo začel na desnem boku (igral ni skoraj dva meseca), v primerjavi z zadnjo zmago proti Nici sta začela tudi Angel di Maria in Edinson Cavani. Gostujoči strateg Manuel Pellegrini je ekipo sestavil z angleškim reprezentančnim vratarjem Joejem Hartom, na desnem boku pa je začel Bacary Sagna. Tekma bi se težko začela slabše za domače Parižane, potem ko je branilec David Luiz po manj kot 20 sekundah dobil rumeni karton zaradi norega prekrška nad Sergiem Agüerom. Kaj je s to potezo mislil Brazilec, ki bo tudi izpustil povratni dvoboj na Otoku, ve le on, Južnoameričan pa je nekako tudi napovedal razplet prvega dela tekme. 

City je začel zelo prepričljivo in Kevin De Bruyne je s precejšnje razdalje zapretil s strelom prek vrat. Gostje so bili vseeno ranljivi in PSG je po njihovem kotu izpeljal hiter protinapad, po podaji Cavanija pa se je Eliaquim Mangala udaril z Blaisom Matuidijem. Parižani so od srbskega sodnika Milorada Mažića pričakovali najstrožjo kazen in izključitev Cityjevega branilca, a od tega ni bilo nič. Di Maria je še enkrat zagrozil Hartu in v divjih prvih 15 minutah so se razburljive situacije kar vrstile. Luiz je v 13. minuti padel v 16-metrskem prostoru in takrat je Mažić le pokazal na belo točko po prekršku Sagnaja, toda kapetan Hart je s fantastičnim posredovanjem in skokom v svojo desno ustavil močen strel Ibrahimovića. Švedski reprezentant, ki bi raje kot prijateljsko tekmo s Slovenijo maja igral svoj prvi finale Lige prvakov v karieri, je bil neuspešen tudi s strelom z glavo, ki mu je bil Hart vnovič kos. Park princev je bil v nogah in čakal na prvi zadetek, toda v 21. minuti bi pariško občinstvo kmalu umolknilo: Navas je potegnil po desnem boku, David Silva pa je z glavo slabo streljal v padcu. Ibrahimović je imel nato še eno zelo zrelo priložnost, pobegnil je obrambi Cityja in nato s polkroga na kazenskem prostoru poskusil z elegantnim strelom prek Harta, a je meril previsoko.

Hart je "prebral" Ibrahimovićev strel z bele točke v prvem polčasu.
Hart je "prebral" Ibrahimovićev strel z bele točke v prvem polčasu. FOTO: AP
Lahko bi zadržali prednost. Zadeli so po naši napaki. Imeli so srečo, toda tekma je bila odprta. Še vedno imamo vse možnosti za napredovanje. A tam bomo morali zmagati. Adrien Rabiot, vezist PSG

Priložnosti PSG so kar klicale po kazni na drugi strani, ki je prišla v 38. minuti po napaki na sredini, nato pa je na robu svojega kazenskega prostora slabo posredoval še izgubljeni Luiz. De Bruyne je prišel pred Kevina Trappa in ga hladnokrvno ukanil za 0:1. Trikratni osvajalci angleškega naslova so zabili tako želeni zadetek v gosteh, toda na polčas niso odšli s prednostjo. Hart in predvsem Fernando sta si privoščila osnovnošolsko napako: angleški vratar je ob izvajanju golavta na 16 metrih zaposlil Fernanda, ta pa je panično izbil žogo v nogo Ibrahimovića, ki ga je poskušal zapreti. Žoga je končala v prazni mreži, PSG pa bi lahko odšel na odmor tudi s prednostjo, a je Matuidi v eni zadnjih akcij polčasa slabo podajal osamljenemu Cavaniju pred vrati. Večer se je še poslabšal za Matuidija, ki je v prvih minutah drugega polčasa dobil strog rumeni karton zaradi domnevnega prekrška nad Nicolasom Otamendijem in tudi on bo moral izpustiti povratno tekmo na severu Anglije. V 59. minuti je najprej po podaji s strani žoga po posredovanju Mangalaja srečno le za las zgrešila gostujoča vrata, a že po kotu, ki je sledil, je moral Hart po žogo v svojo mrežo. Vratar angleške reprezentance je še ubranil strel z glavo Cavanija, odbitek pa je čez črto potisnil Adrien Rabiot.

City bi lahko hitro odgovoril, toda Silva ni dobro zaključil akcije, na drugi strani pa je najprej Mangala v zadnjem hipu izbil žogo v skoku pred Matuidijem, Ibrahimović pa je predložek Di Marie v 63. minuti poslal v prečko nepremičnega Harta. Gostje so nato vzpostavili ravnotežje in v tekmi, v kateri nobeden od obeh trenerjev do takrat ni posegel po menjavah, prevzel pobudo in na jezo Blanca tudi izenačil. Sagna je pred vrata v 72. minuti poslal ostro žogo, Aurier pa jo je malce nerodno izbil v soigralca Thiaga Silvo. Za hrbet jo je tudi s pomočjo povratnika v postavo PSG pospravil Fernandinho. Za zaključek tekme je Pellegrini v ogenj poslal Fabiana Delpha, iz igre je šel De Bruyne, Lucas in Gregory van der Wiel pa sta zamenjala Rabiota in Aurierja, toda kakšnega večjega učinka do konca obračuna nista imela.

Liga prvakov, prva tekma četrtfinala:

Paris Saint-Germain ‒ Manchester City 2:2 (0:1)
Ibrahimović 41., Rabiot 59.; De Bruyne 38., Fernandinho 72.
Zlatan Ibrahimović (PSG) je v 14. minuti zapravil enajstmetrovko.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
07. 04. 2016 12.50
+1
ibra je igrac za male tekme in slabe lige.lahko je v italiji,franciji zabijat,ko pa pride liga prvakov,pa je ved neviden.v spaniji pregorel,v premier ligi in bundes ligi ni igral,tko da za ibro lahk recemo da nc ni pokazal na najvisjem nivoju nogometa
geoid
07. 04. 2016 14.49
-1
ni še končal kariere ... pa 1/8 finala, 1/4 finala LP, naslovi DP, tovornjak posnetkov njegovih mojstrskih golov ni NC, ni treba pretiravat. NC je tole najino pisanje!
CURVANORD Zanetti
07. 04. 2016 17.41
+1
Pri istih letih kot dominator je bil najvecja zvezda v svoji ekipi ,kje pa je tvoj dominator niti v ekipi ga ni kaj sele da bi klopco grel