Liga prvakov

Parižani v skrbeh: Bo Cavani izpustil obe tekmi osmine finala Lige prvakov?

Pariz, 10. 02. 2019 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je francoski prvak PSG tudi na tekmi 24. kroga francoskega prvenstva zabeležil zmago, pa bo Parižanom gostovanje pri Bordeauxu ostalo v grenkem spominu. Že v prvem polčasu si je namreč desno stegensko mišico poškodoval strelec edinega gola Edinson Cavani, ki bo po poročanju francoskih medijev moral izpustiti tekmo osmine finala Lige prvakov na Old Traffordu.

Urugvajec Edinson Cavani je na Parku princev s strelom z enajstih metrov zagotovil tri točke Parižanom, očitno pa si je v začetnih 45. minutah drugi najboljši strelec prvenstva hudo poškodoval desno stegensko mišico, zato ga je v drugem delu tekme zamenjal Kylian Mbappe. Poškodba urugvajskega napadalca je sprožila veliko skrbi v vrstah PSG. Kot je po tekmi poudaril Thomas Tuchel, je verjetnost, da bi Cavani lahko nastopil na torkovi tekmi Lige prvakov proti Manchester Unitedu, zelo majhna.

PSG za obe tekmi z Unitedom ne bo mogel računati na Neymarja, očitno pa bo odsoten tudi Edinson Cavani.
PSG za obe tekmi z Unitedom ne bo mogel računati na Neymarja, očitno pa bo odsoten tudi Edinson Cavani. FOTO:

Tekmo med Manchester Unitedom in PSG-jem si lahko v torek, 12. februarja (ob 20.40), ogledate na Kanalu A in VOYO.

"Skrbi me, saj pogrešamo ključne igralce. V tekmah, kot je ta, takšnih, ki odločajo o Ligi prvakov, vsekakor potrebuješ vse ključne može. Ti imajo zadostne izkušnje, znajo se spopadati s pritiski tekem, kot je ta," je novinarjem zaupal Tuchel, ki ga je bilo že po polovici tekme proti Bordeauxu strah, da novice o zdravstvenem stanju Urugvajca, ne bodo spodbudne. Kot je dejal, je le malo upanja, da bi lahko Cavani nastopil na tekmi proti Unitedu, saj rezultati prvih testov niso optimistični.

Zaradi poškodbe stopalnice bo obe tekmi proti rdečim vragom izpustil tudi brazilski zvezdnik Neymar. "Če bo manjkal Cavani, bo to velik razlog za skrb. Če Edija ne bo v Manchestru, bo to seveda zaskrbljujoče. V zadnjem času imamo seveda veliko smolo, že tako je zaradi poškodbe odsoten Neymar," je veliko nesrečo Parižanov razkril nemški nogometni strokovnjak, ki je bil zavoljo številnih odsotnosti prisiljen v spremembe: "Imeli smo kar nekaj načrtov: brez Neymarja, brez Marca Verattija in sedaj še brez Cavanija. Nič več se ne oziramo proti planu B, temveč kar proti planu D. V mislih je ves čas treba imeti rezervne ideje in na srečo mi jih ne zmanjka. Ni pomembno, najsi bo Manchester United ali Liverpool, vedno potrebuješ ključne može, ki bodo v pomembnih trenutkih zbrani ter mirni."

Thomas Tuchel sicer govoric o odsotnosti Cavanija na tekmi osmine finala Lige prvakov sicer še ni potrdil.
Thomas Tuchel sicer govoric o odsotnosti Cavanija na tekmi osmine finala Lige prvakov sicer še ni potrdil. FOTO: AP

Po tekmi z Bordeauxom pa so se na Parku princev razveselili tudi bolj pozitivnih novic, po poškodbi gležnja se je namreč na zelenico vrnil Veratti, ki je dobil mesto v začetni enajsterici. Italijan bo tako eden izmed pomembnejših členov Parižanov na gostovanju na Old Traffordu, sploh če se bodo uresničile črne napovedi o odsotnosti Cavanija. Časnik L'Equipe sicer poroča, da bi po napovedih zdravnikov Cavani moral izpustiti tudi povratno tekmo proti Unitedu. 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
10. 02. 2019 16.01
+6
kaj skos nabijate stemi francozi itak niso sposobni osvojit nicesar liga na ravni slovenske in italijanske