Liga prvakov

Pellegrini pozna recept za Ronalda, Agüero v 12 obračunih z Realom brez zmage

Manchester, 25. 04. 2016 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./J.K./M.G.
Komentarji
8

Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini pred polfinalnim spopadom Lige prvakov z Real Madridom širi optimizem med privržence sinjemodrih. Čilenec ima namreč lepe spomine na dvoboje proti Cristianu Ronaldu. Precej manj prijetnih spominov na beli balet pa ima njegov varovanec Sergio Agüerto

Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini FOTO: AP
Prvi dvoboj polfinala nogometne Lige prvakov bomo v torek zvečer od 20.30 prenašali na Kanalu A in VOYO. Tekmo bo komentiral Tomaž Lukač.

Manuel Pellegrini je prepričan, da pozna recept kako zaustaviti ali omejiti učinek Cristiana Ronalda. Morda mu dobro skrite formule sploh ne bo potrebno razkriti, saj Portugalec zaradi poškodbe mišice sploh ne bo nastopil, a če bo prvi zvezdnik Reala v moštvu, za kar obstaja precej velika verjetnost, Čilenec ve, kako z njim. "Ronalda že dolgo poznam. Še iz časov, ko sem vodil Villarreal. Štirikrat sem s svojo ekipo stal nasproti Portugalcu in vsakič smo našli recept za njegovo igro. Še več, gola sploh ni zabil. Vse tekme so se končale brez zadetka," je otoškim medijem hitel pripovedovati Pellegrini, ki je nato le začel z izbranimi besedami govoriti o Ronaldu. "On je sijajen nogometaš. Svoj vrhunec je doživel prav v Madridu. Nisem presenečen nad njegovimi rekordi v dresu galaktikov," je še dodal 62-letni čilenski strokovnjak.

Precej manj uspeha z madridskem Realom kot Pellegrini pa ima njegov varovanec Sergio Agüero, ki v 12 obračunih z belim baletom nikoli ni okusil slasti zmage. Argentinec je v dresu Atletica kar 11-krat stal nasproti Reala, enkrat pa tudi v dresu Manchester Cityja, a galaktikov mu nikoli ni uspelo premagati. Njegov izkupiček je kljub štirim doseženim zadetkom zelo skromen: štirje remiji in kar osem porazov.

Ronaldo je v dosedanjem delu sezone zabil 47 golov, od tega kar 16 v Ligi prvakov in je prvi strelec elitnega tekmovanja. Pellegrini je sicer na zadnji tekmi odpočil več ključnih članov moštva, Man. City pa je tudi brez Kevina De Bruyneja, Sergia AgüeraGaela Clichyja, Fernandinha, Bacaryja Sagnaja in še nekaterih drugih zanesljivo ugnal Stoke City (4:0). Tako De Bruyne kot David Silva naj bi bila po manjših težavah nared za torkovo tekmo (prenos na Kanalu A in VOYO), pred katero pa je vseeno udarila novica o poškodbi vezista Yaye Toureja. Nekdanji član Barcelone se je poškodoval ravno na obračunu s Stokeom in danes ni treniral. Po poročanju španskih medijev je stari znanec madridskega Reala, ki ga je kot član katalonskega velikana redno premagoval, gotovo odpadel za prvo tekmo na stadionu Etihad, pod vprašajem pa je tudi nastop na povratnem obračunu v Madridu. 

Pri Realu, vsaj uradno, težav s poškodbami ni, čeprav je zadnjo ligaško tekmo izpustil načeti Ronaldo, medtem ko je iz igre ob zmagi pri Rayu Vallecanu (3:2) odšepal tudi Karim Benzema, čigar nastop na Otoku je pod velikim vprašajem. Trener Zinedine Zidane je tako v Manchester poletel z vsemi razpoložljivimi nogometaši, fotografijo ekipe (vključno z zamišljenim Benzemajem) je pred vzletom s svojimi sledilci na Twitterju delil eden izmed strelcev na zadnjem ligaškem obračunu Lucas Vazquez

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
25. 04. 2016 14.02
+23
Kaj če bi nehali v vsak članek riniti tekme, ki so bile odigrane februarja/marca? Se mi bo še kolešček na miški zj...
kim llsung
25. 04. 2016 17.41
+2
Ka pa mislis
25. 04. 2016 19.04
Barbarezo
25. 04. 2016 19.41
+1
Paštašutar
25. 04. 2016 13.10
+2
Ne pozabmo,da je Pelegrini pripeljal Malago do cetrtfinala in tam izpadel,potem,ko je bilo v ofsajdu kar pet igralcev Borusije!!!!
Ka pa mislis
25. 04. 2016 19.04
+2
Barbarezo
25. 04. 2016 19.41
Barbarezo
25. 04. 2016 21.12
+1
pozabil si na Villareal , da ga je pripeljal do 1/2 finala