Liga prvakov

Po remiju na Sanchez Pizjuanu Mourinho niti besedice o 'čudežnem' de Gei: Na Old Traffordu bo 'druga pesem'

Manchester, 22. 02. 2018 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho se lahko za aktiven rezultat po prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti španski Sevilli (0:0) zahvali zgolj izjemnemu čuvaju mreže Davidu de Gei, ki je z nekaj imenitnimi posredovanji preprečil prepričljiv poraz svojega moštva. V taboru Andaluzijcev so prepričani, da bodo čez slabe tri tedne na Old Traffordu drago prodali svojo kožo.

Do povratne tekme s Sevillo, ki bo na kultnem Old Traffordu v okviru povratne tekme osmine finala elitne Lige prvakov gostovala čez slabe tri tedne (13. 3.), bo imel strateg 'rdečih vragov' Jose Mourinho dovolj časa, da analizira svoje in napake nogometašev v polju, ki jih je z nekaj izjemnimi posredovanji prepričljivega poraza rešil razpoloženi čuvaj mreže David de Gea.

"Še posebej pomembna je bila obramba v zaključku prvega polčasa, saj smo na odmor odšli brez prejetega zadetka. Ni kaj, zelo sem zadovoljen z opravljenim delom v Sevilli, toda zavedamo se, da nas na našem stadionu čaka morda še težja naloga. V vsakem primeru pa bomo storili vse, da se uvrstimo v četrtfinale tekmovanja," je bil z aktivnim rezultatom s Sanchez Pizjuana zadovoljen vratar Manchester Uniteda David de Gea.

Nogometaši Manchester Uniteda so bili na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov na Sanchez Pizjuanu večji del obračuna s Sevillo v podrejenem položaju.
Nogometaši Manchester Uniteda so bili na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov na Sanchez Pizjuanu večji del obračuna s Sevillo v podrejenem položaju. FOTO: AP

Mourinho niti besedice o de Gei, Mc Tominay 'omejil' učinek Banege
'Veliki Mou' je bil po neodločenem izidu brez zadetkov, jasno, veliko bolj zadovoljen kot njegov stanovski kolega Vincenzo Montella, zavedajoč se dejstva, da bi lahko v Andaluziji s svojim moštvom utrpel prepričljiv poraz.

"Močno verjamem v naše navijače in v dejstvo, da na Old Traffordu po pravilu redko razočaramo. Že v minuli sezoni smo na našem stadionu odigrali nekaj zgodovinskih dvobojev, predvsem se spominjam obračunov v četrtfinalu in polfinalu Lige Evropa, toda Liga prvakov je le druga zgodba," je bil po obračunu v Sevilli zadovoljen strateg 'rdečih vragov', ki velikemu junaku de Gei ni namenil niti besedice, je pa zato pohvalil delo mladega vezista Scotta McTominaya.

"Scott je odigral odlično tekmo. Vse, kar sva se dogovorila v slačilnici, je na travnati površini izpolnil do potankosti. Kontinuirano je vršil pritisk na izjemnega Banego, ki je glavni kreator Sevilline igre. Če povlečem črto, sem z igro celotne zvezne vrste zelo zadovoljen," je še pristavil Mourinho. 

Nogometaši Seville imajo povsem realne možnosti za uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov.
Nogometaši Seville imajo povsem realne možnosti za uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov. FOTO: AP

Montella zadovoljen z odzivom moštva
Nekdanji strateg AC Milana Vincenzo Montella, ki je od prihoda na Sevillino klop nanizal nekaj zelo pomembnih zmag v španskem državnem prvenstvu, je bil na odziv moštva po kriznem obdobju izjemno zadovoljen.

"Odigrali smo zelo dobro tekmo v visokem ritmu, zmanjkala je le pika na i v obliki zadetkov. Tako kakovostno moštvo kot je Manchester United smo v določenih obdobjih igre nadigrali, kar nam vliva upanje pred povratnim dvobojem na Old Traffordu, kjer bomo skušali čim dražje prodati svojo kožo," je zadovoljno dejal Montella. 

 

 


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
22. 02. 2018 19.46
+0
Muri je mojster destrukcije nogometne igre. Vceraj je glede na kader, ki ga ima, skoval izredno taktiko in izvlekel imeniten rezultat ...
tiger1974
22. 02. 2018 18.35
+1
Murijeva antireklama za fuzbal. Strahopetna igra, negledljivo.
jebalvisvoju
22. 02. 2018 16.45
+8
vceraj je zmanjkalo sportne srece Sevilli.. nadigrali so jih v vseh pogledih.. De Gea je resil 2 gola vsaka mu cast.. resil je kozo se tako zabunikranem Utdu... Utd. brez komentarja zelo slaba negledljiva predstava kot venomer odkar sedi Murinjo tam.. Upam na uspeh Seville na Old Traffordu.. Sevilla ga mora piknit ker tej si ne zasluzijo napredovanja!!!!
Dany75
22. 02. 2018 15.03
+3
MURI,daj pojdi raje saha igrat ... niste sposobni zabit gola v gosteh niti enemu Newcastlu,kaj sele Sevilli ... pa kao neka TOP ekipa ... ni cudno da vas City v PL sola ko male froce .. same zvezde pa tema od lovorik in zmag !
KiNgKoNg
22. 02. 2018 14.48
+3
Bo druga pesem, ja, Sevilla vam ga bo zabila potem pa bote hebali ježa.
ibrakadabra123
22. 02. 2018 14.13
+5
Ce pridejo naprej upam da v naslednjem krogu dobijo enega boljšega nasprotnika(real,barcelono) in da jim pokažejo. Ker s tako igro(bunker proti podpovprecni sevilli) s kadrom vrednim okrog 700mio nimajo kaj iskat v ligi prvakov
neznanec7
22. 02. 2018 12.51
+6
Unitedova igra je prava žalost. usaka tekma zgleda tko koda prvič skupi igrajo. S takšno igro nimajo male možnosti da premagajo real, barco, Bayern, psg, chelsea. No če premagajo sevillo bo to za njih največji dosežek.
apodgra
23. 02. 2018 09.49
+1
Razumljivo je kot beli dan , če si slab , se moraš pač braniti.
dajno
22. 02. 2018 12.42
+4
Reveži angleški z bunkerji
Dany75
22. 02. 2018 15.01
+0