Liga prvakov

VIDEO: Pochettino po remiju v Torinu: Moji nogometaši so pokazali izjemen karakter

Torino/London, 14. 02. 2018 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Tottenhama so na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Juventusu v Torinu zaostajali že z 0:2, a v nadaljevanju strnili svoje vrste ter prek najboljšega evropskega strelca minulega leta Harryja Kanea in odličnega danskega napadalca Christiana Eriksna prišli do zasluženega remija (2:2), ki zasedbi Mauricia Pochettina na stežaj odpira vrata četrtfinala.

Argentinski strokovnjak na klopi 'Spursov' Mauricio Pochettino ni skrival zadovoljstva nad izjemnim odzivom svojih nogometašev, ki so po rezultatskem zaostanku z 0:2 pokazali psihološko stabilnost, zahvaljujoč kateri so z zadetkoma Harryja Kanea in Christiana Eriksna prišli do zasuka in zasluženega izenačenja (2:2). 

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino ni skrival navdušenja nad odzivom svojih nogometašev, ki so kljub zaostanku z 0:2 uspeli preobrniti potek tekme v Torinu.
Trener Tottenhama Mauricio Pochettino ni skrival navdušenja nad odzivom svojih nogometašev, ki so kljub zaostanku z 0:2 uspeli preobrniti potek tekme v Torinu. FOTO: AP
"Očitno smo bili v uvodu nekoliko obremenjeni s pomembnostjo tekme, kar je izkušena ekipa Juventusa izkoristila in hitro povedla z dvema zadetkoma razlike. Toda kljub zaostanku sem verjel, da se lahko vrnemo v igro. Moji igralci so zaigrali veliko bolj sproščeno in odgovorno v vseh segmentih igre, kar nam je na koncu prineslo zasluženo izenačenje," je bil nad doseženim v Torinu zadovoljen 45-letni strateg Tottenhama.

Pochettino se zaveda, da je imelo njegovo moštvo tudi nekaj sreče, saj je pri rezultatu 2:1 za 'Juve' Gonzalo Higuain zgrešil enajstmetrovko. "Na vrhunski ravni moraš imeti malce sreče, in če sem povsem iskren, smo si jo tudi zaslužili. Fantje so prikazali odlično igro in predvsem pravi značaj, kar nam pred povratnim dvobojem odpira realne možnosti za napredovanje," je še pristavil Argentinec.

Bo imel strateg Juventusa Massimiliano Allegri po povratnem dvoboju v Londonu več razlogov za zadovoljstvo?
Bo imel strateg Juventusa Massimiliano Allegri po povratnem dvoboju v Londonu več razlogov za zadovoljstvo? FOTO: AP

Allegri: To je šele prvi del, v Londonu bo 'veselica'
Na drugi strani trener Torinčanov Massimiliano Allegri verjame, da je obračun z neugodnim predstavnikom angleške Premier league z remijem na domači zelenici še dodatno pridobil na zanimivosti in negotovosti.

"V Londonu bomo zagotovo priča vrhunskemu dogodku, tekmi, ki še lep čas ne bo odšla v pozabo. Kljub remiju so možnosti za napredovanje 50-odstotne. Če bi Higuain še drugič zadel z bele točke, bi bil razplet tekme najverjetneje drugačen. To da nič ne de, čaka nas še povratni dvoboj, katerega na vsak način želimo dobiti in se uvrstiti v četrtfinale tekmovanja," je bil jasen Allegri.  

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
14. 02. 2018 19.32
Juve nima sans proti Spursom ... enostavno so prehitri za njih. Na Vembliju bodo popili vsaj 3 komada ...
Symbolic
14. 02. 2018 15.58
"Moji"? A so res "tvoji"?
TomažNovak
14. 02. 2018 13.18
+2
ne bi odpisal Juventusa. Italijani so pač Italijani.
Limonin sok
14. 02. 2018 11.39
+9
Ahh, jz nevem kero tekmo je Allegri gledu ampak Tottenham je biv od desete minute naprej mnogo boljši nasprotnik, in so si povsem zaslužili izenačenje.Juventus se je pač preveč povlekel nazaj, po drugem prejetem zadetku pa ni bilo več moči, morda tudi morale za napadanje-pri tottenhamu pa ravno obratno.Zanimivo bo v Londonu, je pa Tottenham definitivno v lepi prednosti, Juventusu pač neodločeno ne igra vloge (razn 2-2 ali več) zmagal pa bo težko, moje mnenje :)
janezdollar
14. 02. 2018 11.26
-5
Na koncu po spet odločala večja kvaliteta...in Juve bo napredoval...
ehjaehja
14. 02. 2018 11.01
+2
juve nima možnosti v Londonu,včeraj so pokazali da ne znajo igrat napadalno konstantno,70 minut bunkerja pa so vseeno bli izčrpani totalno,če bojo igrali napadalno bojo cedli že v prvem polčasu:)